H#1:AD – Payback Worst Case Scenario


Surfboard dragonsleeper (WWE)

Bryan spesial: Surfboard dragon sleeper (WWE)

Mandagens RAW var ikke så ille, og fylte opp cradet til søndages Payback ganske grundig, men siden dette er WWE så lønner det seg å ta skuffelsene på forhånd.  Derfor er denne utgaven av H#1:AD viet negativitet.  Med andre ord i-verste-fall scenarier.

McMahon-klanen kommer til å rappe spotlyset i måneder

Mandagens RAW viet over en halvtime til wrestlingens dysfunksjonelle førstefamilie, uten at det egentlig skjedde noen særlig utvikling. Likevel er jeg ikke så veldig trist,  fordi de er noen gull blant all svovelkisen.

For det første: Stephanie McMahon er tilbake på skjermen som ett manipulativt råskinn. For det andre, kayfabe blir oppdatert i forhold til den virkelige verden.  Vince McMahon vil sikre seg at sin håndplukkede arvtager, HHH, ikke ender opp med permanenter skader. Han mener at svigersønnen nå burde holde seg for god til å kaste bort mer tid i ringen. HHH har et ego stort som et fjell, og selv om han sikkert liker makten backstage, er det vondt å gi slipp på rollen som wrestler…  Heel-«Mr. Chairman of the Board McMahon» er forøvrig mye bedre enn Face-«Vince»…

...rart det der. (WWE)

…rart det der. (WWE)

På den andre siden glir ikke alt på skinner, Steph omtaler HHH vekselvis som Hunter og Paul. (Bestem deg for en av navnene og gå for det!) Vince nevner at han har et show å styre, men det er vel egentlig Vickie Guerrero (og Brad Maddox) sin rolle i kayfabeland,  i hvert fall når de ikke er opptatt med å gafle i seg gratis sponsorburgere?

Men det beste er selvsagt at WWE gjør narr av sitt eget uoversiketlige kayfabehierarki, der alle er general og ingen menig.  Ekstra pluss når Vinny i frustrasjon tar med seg ballen ringklokka og går hjem når han ikke får vilja si.  Det er HANS selskap for svingene.

Sannsynlighet for McMahon-såpeopera: 100 %

CM Punk blir ikke klar etter skade, og Heyman må erstatte ham med en annen «Heyman-guy»

Hadde ikke Payback vært i Chicago så hadde jeg vært mer bekymret, men selv ikke WWE er så dumme at de lover CM Punk i hjembyen og så velger å ikke levere varene. En ekstra forsikring kom i form av Fandangos hjernerystelse.  Jeg vet ikke helt hvordan Zack Ryder, som hadde null offensiv i kampen på Smackdown, klarte å skade ham slik, men det var sand i maskineriet for bookerne.  Løsningen var å dumpe Curtis Axel i tripple treath matchen for Interkontinental-tittelen sammen med Miz og Wade Barrett.  Jeg håper virkelig det betyr at WWE lar det stå til å plasserer beltet på Mr. Perfect Jr. like godt først som sist.

3 seire over Trips på én kveld? Perfekt! (WWE)

3 «seire» over Trips på én kveld? Perfekt! (WWE)

Sannsynlighet for bait’n’switch Heyman-style: 10 %

AJ slår Kaitlyn, og feiden er over

For å si det først, worst case her er ikke at AJ vinner.  Jeg har egentlig ikke noe problem om de velger å hotshotte Diva-beltet i sommer.  Poenget mitt er at for det første har de to tidligere chickbusterne så bra kjemi, og mye materiale å bygge på, til at det blir for dumt å ikke utnytte det.

Ex-bestevenninner er de beste former for dødsfiender (WWE)

Ex-bestevenninner er de beste former for erkefiender (WWE)

Kaitlyn har kommet seg i ringen, og med AJ som motpart kan hun få sjansen til å vise frem personligheten som gjorde henne til en slager på NXT-Redemption.

Nå er det heldigvis noen små ledetråder i at WWEs bookere har gangsyn.  For det første var det en såret og skuffet Kaitlyn vi så, men samtidig en som tross alt var mer enn klar til å slå tilbake.  For det andre var AJs fornærmelser veldig like den tordentalen hun fikk fra Dolph Ziggler mens hun drev på med John Cena i fjor.

Sannsynlighet for at AJ går seirende ut av feiden for godt på søndag: 25%

WWEs Toppfacer er de mest heelete på Payback

Det er nesten rart å se NXT der det er heelene som er usportslige og kommer med fornærmelser og etterslenger. I «hoved-WWE» har Sheamus, Alberto Del Rio (og tildels Randy Orton, men han er jo mer snarsint og ustabil enn utspekulert ond), nærmest sikret seg monopol på heel-taktikker.

Nå er det på sett og vis mulig å forsvare til en viss grad,  siden både iren og mexikaneren  har en fortid som heeler og ingen av de to strengt tatt har hatt en fullstendig endring i personlighet.  Særlig Sheamus får mye pepper, men det er et noen gode argument for hvorfor han kan herje med Damien Sandow uten å få heat.  For det første er Sandow en arrogant og nedlatende besserwisser,  men mer påfallende: Han mobber en (kayfabe) kampsportutøver fordi vedkommende ikke er like intelligent og/eller intellektuell som han selv, i en konkurransekontekst.  Noen (Cody?) burde nevne for ham at wrestling er ment å være en kontaktsport, ikke en form for langvarig mensatest.

Sannsynlighet for at Galt er Rett, Face er Heel og vi har alltid vært i krig med Eurasia: 100%

John Cena «overvinner oddsene» og slår Ryback clean

WHARRGARBL!! (WWE)

WHARRGARBL!! (WWE)

Ah,  fuck, det går vel den veien høna sparker. Ryback må jobbe for John Cena på nok en PPV, og verdens mest overlegne «underdog» vinner igjen.  Men det er tre grunner til at jeg ikke gir dette scenariet 100%. For det første tror jeg WWE har et ønske om å beholde Ryback som en troverdig trussel. For det andre er det stadige rykter om at kroppen til Cena er overmoden for en utvidet friperiode for å ta seg inn igjen etter mange småskader og rusk.  Fyren har passert 35 år  og har det siste tiåret holdt et umenneskelig arbeidstempo.  Med andre ord kan det hende det i det lange løp kan lønne seg å la han ta seg inn igjen.  Sist men ikke minst.  Det virker nesten påfallende hvor mange sannferdige ankepunkt Ryback for skrevet inn i promoene sine.  Det kan selvsagt være et stort «Fuck-you» til IWC og Cena-hatere fra Vince og WWE, men det kan og være at de vurderer å gi Cena en litt roligere arbeidsturnus noen måneder.

Sannsynlighet for at karriern til Ryback tar et nytt skudd for baugen: 80 %

Daniel Bryan leverer ikke kveldens beste kamp

Nope, skjer ikke.

For sikkerhets skyld smidde RoH mens jernet var varmt og lastet opp denne kampen fra 2008, mellom Bryan Danielson og Tyler Black,  så fort RAW var gått av lufta, sånn for å understreke at det var ikke tilfeldig at Bryan v. Rollins var kveldens beste kamp:

Best in the World skuffer: 0 %

Ukas Random Diva™

Jeg orka ikke skrive noe om NXT denne uka, siden Buuuuh Dallas vant NXT-tittelbeltet. Men Paige har fått nytt ring gear om ikke annet, så hun får æren av å være ukas Random Diva™:

Jeg gadd ikke skrive noe om NXT denne uka, siden Buuuu Dallas vant NXT-tittelbeltet.  Men Paige har fått nytt ring gear om ikke annet. (NXT)

Paige (NXT)