H#1:AD – 5 Konklusjoner etter RAW 3. juni.


HHH har sett «The Wrestler»

Det er ofte ganske morsomt å overanalyserer wrestling-storylines. Og det er fryktelig lett med den nye «HHH sliter med hodeskader men nekter å legge opp på tross av familien»-historien de har startet nå.  På den ene siden er jeg litt interessert i hvordan de vil ta historien videre.  HHH har jo bygget karrieren sin på at han er den tøffeste, seigeste, hardeste , kuleste.  Så noen elementer av svakhet, elementer han selv standhaftig nekter å se i øynene, er et godt utgangspunkt.

Dere må unnskylde svigersønnen min,  han har ikke vært seg selv etter at han klippet av seg hestehalen... (WWE)

«Dere må unnskylde svigersønnen min, han har ikke vært seg selv etter at han klippet av seg hestehalen.» (WWE)

I noen recaps ble det kritisert at Stephanie McMahon hele tiden fokuserte på at Curtis Axel  ikke var «verdig» å møte Trips, og at HHH ikke hadde noe å bevise overfor ham.  Men en annen tolkning er at hun naturligvis er klar over sin husbonds grenseløse ego, og derfor må spille ned betydningen av Axel.  Tvert i mot er hun og Vince McMahon ekstra bekymret fordi de vet hvilke superegenskaper Perfect Jr besitter (mer om det etterhvert).

Den logiske konklusjonen på en slik storyline er uansett at HHH bruker mindre tid i ringen, så det er i det minste et lys i enden av tunnellen.

WWE har kommet på at de har en tag-team divisjon igjen

Med tag-teambeltene på The Shield (Reigns/Rollins) og Team Hell No på vei til å bli involvert i andre historier er det på tide å dyrke frem nye utfordrere i tag-team divisjonen.  Det betyr tydligvis at Uso brødrene slipper å bare wrestle på Superstars og Main Event.  For hvilke andre face-tag-team har man tilgang på?  Tons of Funk? Nei vettu hva! Man kunne selvsagt vendt PERM face igjen, men de er heller ikke troverdige utfordrere.  Usoene derimot er et ypperlig valg.

Nå også med ansiktsmaling så det skal være lettere for kommentatorene å se hvem som er hvem. (WWE)

Nå også med ansiktsmaling så det skal være lettere for kommentatorene å se hvem som er hvem. (WWE)

  1. De er et rendyrket tag-team
  2. De har en stil som vil passe godt til Shield
  3. De kommer med en innebygget familiefeide, siden de er i slekt med Roman Reigns
  4. De får en skapelig pop fra publikum på tross av lite TV-tid (alltid et godt tegn!)

Det at de har hatt lite TV tid er egentlig en fordel, siden det også betyr at TV-seere har sett dem jobbe i tide og utide.  Dermed er det lettere å bygge dem opp.  Personlig hadde jeg latt dem slå PTP på nytt på Smackdown, fulgt opp med seire mot PERM og 3MB i slike 3-5 minutters kamper WWE elsker å plassere midtveis i showene sine.  Til slutt, en kamp mot Rhodes ScholarsMain Event for den formelle 1.-utfordrer posisjonen.

Poenget må være at hvis WWE finner ut at det ikke trenger beltene på Shield lenger vil ikke folk reagere på at Usoene vant dem under gitte forutsetninger.

Jericho og Punk vil gjøre opp regning uten vert

Så er det bestemt at Chris Jericho og CM Punk skal møtes i Chicago og avgjøre en gang for alle hvem som kan kalle seg «Best in the World».  Et spenneingsmoment er om Punk blir klar i tide, eller om Paul Heyman må ty til «bait & switch».

Men det hele er jo forgjeves, siden det er tydelig for alle med øyne i hodet at det er AmDrag som er «The Best in the World». Daniel Bryan har virkelig fått lov til å vise hva han er god for,  og mot ekvilibristene i Shield er ikke det lite.  Han holder et høyere tempo og høyere intensitet enn noen andre. Det er rett og slett en fryd å se på.

Geronimo!!! (WWE)

Geronimo!!! (WWE)

Når han klarer å jage en så fabelaktig kamp ut av selveste Legolasset selv, Ryback, er det imponerende.  Bryan vinner, men på en måte som ikke tilfredstiller hans behov for å vise at han ikke er det svake leddet i Team Hell No.  Ryback taper ikke noe på å tape på DQ, siden hans storyline kun dreier seg om en fiksjon på John Cena.

Ikke for det,  Legolasset kommer med stadig nye biter… dessuten håper jeg egentlig han beholder ambulansen som tema også etter Payback. Sirener er alltid catchy, bare spør Big Poppa Pump Scott Steiner…

Det er dessuten usedvanlig at WWE klarere å holde ved like Bryans etablerte karaktertrekk.  Han er fortsatt den samme gamle fyren som hundset AJ, bejublet egne prestasjoner og hadde et massivt mindreverdighetskompleks som WHC-tittelholder i 2011-2012.

AJ har korttidshukommelse

Jeg savner cheerleader-temaet til Funkadactylene... :(  (WWE)

Men jeg savner cheerleader-draktene til Funkadactylene… 😦 (WWE)

Apropos AJ ja.  Hun lot Bella-tvillingene i stikken  mot The Funkadactyls og Kaitlyn.  Det kan såklart kun være et takk for sist etter at tvillingene overlot henne til seg selv for noen uker siden.  På den andre siden, jeg har fortsatt et håp om at det AJ som er Kaitlyns hemmelige beundrer og at Chickbusters vil gjenoppstå.  Ikke glem at AJ har forsøkt sjarmtriksene sine på Tamina Snuka før. Og hun har adoptert en finisher, Black Widow,  som fordrer at motstanderen må tafse på henne for å tappe ut. Med andre ord: Hun burde ikke være fremmed for litt girl-on-girl action utenfor ringen heller…

Curtis Axel er den perfekte ninja

Det var ett eller annet jeg holdt på med, men jeg er ikke kar om å huske hva det var... (WWE)

«Det var et eller annet jeg holdt på med, men jeg er ikke kar om å huske hva det var…» (WWE)

Curtis Axel skulle opprinnelig møte HHH, men når McMahon-klanen nedla vedto måtte han ta til takke med nybakt WWE-mester og regjerende John Cena: John Cena.  Paul Heyman var fornøyd helt til han hørte det var en No-DQ match, fordi han vet at John Cena ikke kan styre seg, og alltid lar det gå for langt i slike kamper.

Heldigvis sviktet ikke Curtis Axels evner ham denne gangen heller.  Han har nemlig satt alle skillpointene sine i obfuscation & subterfuge.  Hvordan skal vi ellers forklare at han for tredje gang på 2 uker vinner en kamp fordi motparten tilsynelatende glemmer at han er tilstede. Cena var mer interessert i å banke opp Heyman, før han fikk en Ryback  på nakken, og ble behørig rybacked gjennom et bord.

Og før noen bringer opp det.  Når man taper på count-out er det ikke en diskvalifisering, så kampen var booket rett.

Avsteming