H#1:AD – RAW, der eplet ikke faller så langt fra stammen


Som lovet så skal jeg ikke forbigå RAW i stillhet.  Men jeg nøyer meg med å fokuserer på det mest minneverdige og interessante,  så det er altså ikke noe Ryback/Cena prat.

..and dance like nobody’s fighting.

Fandango har tydligvis mistet trua på Wade Barrett (har han sette på WWE-TV de siste 3 månedene?) så midtveis i tag-team matchen de hadde mot The Miz og Chris Jericho lot han wrestlingkamp være wrestlingkamp og begynte å sexe opp Summer Rae i stedet.

Jeg forstår ham egentlig... (WWE)

Jeg forstår ham egentlig… (WWE)

Jericho lot Miz ta hjem seieren før de i fellesskap skremte vekk danspojken.  Så flørtet Jericho litt med Summer, som tydligvis ikke har spesielt høy standard, før han forlot henne rett før det virkelig hetnet til. Krever viljestyrke det der.

Jerry Lawler satte forresten ny pers i mannsjåvinistiske og objektiviserende kommentarer underveis. Kan ikke han bare låses inne på et toalett med et Playboy og en halvflaske babyolje før hvert show så vi slipper å høre på? Pleeeease?

IRA

Sheamus har en god egenskap som omtrent veier opp for all bullshitten vi må leve med i promoene og feideoppbyggingen hans.  Han får alltid motstanderne sine til å virke kapable og som en trussel. Titus O’Neil er ikke akkurat strålende i ringen, men mot Sheamus fikk han skinne som en rådiamant.  (PTP har en diamant i logoen, get it?)

The Potato-famine: Nevah Forget! (WWE)

The Potato-famine: Nevah Forget! (WWE)

Selvsagt vant Sheamus, og han slapp etterpå en vits på Twitter om at det smertet ham å måtte banke opp en landsmann. (O’Neil er et irsk navn, selv om Titus neppe har satt sine ben i en firkløver noen gang,  jeg sa ikke det var en bra vits.)  Ekstra bløt ble vitsen siden Michael Cole alt hadde dratt den underveis i kampen.

JoeMichael Axel  McGillihennig Curt(is)

Paul Heyman introduserte sin nyeste protege:  Joe Hennig, som har fått et rebrand.  McGillicutty er død, lenge leve Curtis Axel.  (Opprinnelig skulle det være Curt Axel, men de ombestemte seg noen timer før sending, og glemte visst å gi beskjed til gutta som lager grafikken på Titantronen.  Mulig de var redd det skulle minne for mye om Kurt Angel,  eller gud forby Curt Hawkins?)

THIS!  This is my new weapon! (WWE)

THIS! This is my new weapon! (WWE)

WWE insisterer på at nye stjerner velger et ringnavn som kan kopibeskyttes, men de hadde i det minste en skapelig forklaring på hvorfor han hadde valgt dette.  Curtis  etter hans far Curt Hennig (kjent som Mr. Perfect),  Axel etter hans bestefar Larry «The Axe» Hennig.  Vi skal ikke glemme at Joe  egentlig er døpt Joseph Curtis Hennig heller.

Hvorfor de ikke bare valgte Curtis Hennig, og registrerte det som et varemerke må du spørre Vince om. På den andre siden,  The Rock startet jo som Rocky Maivia, et navn konstruert på samme måte som Curtis Axel.

Sist men ikke minst,  den nye musikken hans:

Minner den deg om noe?

Ikke det verste arvegodset du kan arve fra far…

HHH dukket opp og gjorde ikke akkurat en fantastisk innsats for å hjelpe til med å få Axel over.  Men vi får skrive det på kontoen for at han skal starte en storyline som hjerneskadet (True story).  Uansett.  HHH er etter sigende veldig fan av unge Hennig, og å sette han opp med Heyman som manager og å trekke veksler på familiebakgrunnen hans, tyder på at WWE planlegger å pushe ham til himmels.  De som har sett NXT vet at han bare har blitt bedre siden sist han holdt på på hovedshowene.

Black Widow

Vil du beholde skulderledded ditt: Klapp meg på rompa! (WWE)

Vil du beholde skulderledded ditt: Klapp henne på rompa! (WWE)

AJ Lee hjalp først Big E. Langston beseire Alberto Del Rio før hun selv satte Layla ettertrykkelig på plass.  Jeg kan ikke si annet enn at det er godt å ha henne tilbake i ringen.  At hun har adoptert en modifisert octopus-hold som sin nye finisher er heller ikke så dumt. (Siden hun er er så liten må hun ha en finisher som troverdig kan beseire større og sterkere motstandere. )  At den fremhever hennes usedvanlige velformede derriere er heller ikke en ulempe. Layla benyttet  ikke anledningen til å gi den en ekstra klem etter at hun hadde tappet ut, i motsetning til Nattie sist.

3 er bedre enn 2

Shield: Får selv en grunnleggende chinlock til å se farlig ut. (WWE)

Shield: Får selv en grunnleggende chinlock til å se farlig ut. (WWE)

Jeg vet ikke hva det er med WWE og Tag-teamkamper,  mulig Teddy Long slet ut bookerne med sine stadig mer vanvittige tag-team oppsett.  Uansett, de er mye, mye flinkere til å lage severdige 3 mot 3 kamper.  The Shield klarte å ta innersvingen på Hell No og Kofi Kingston denne gangen også, men det var 23 minutter med førsteklassen wrestling.  Antagelig en av årets beste TV-kamper.  Selv ghaneseren er tålelig i en tag-setting.

Presenilitet

Jeg må si WWE har baller som starter en storyline om hjerneskader og wrestlere som nekter å høre på fornuft tatt i betrakting at tungvektsmesteren er satt på sidelinjen med en høyst ekte hjernerystelse.  For ikke å snakke om at de har legenden Bret Hart som pådro seg hjerneslag fordi han ikke tok et skadeavbrekk etter er hjernerystelse.  Pluss selvsagt den enorme kanadiske barnemordende elefanten i rommet: Chris Benoit…

Planene er visstnok at storylinene skal involvere Stephanie McMahon, Vince McMahon med fler som prøver å overbevise HHH om å legge opp mens leken er god.  Jeg forventer masse overspill og en cameo fra døtrene hans,  og det kommer garantert ikke til å bli like severdig som Mickey Rourke  i The Wrestler

Jeg ser bare en mulig oppside,  i tillegg til at HHH kanskje legger opp i løpet av året:

Mer TV-tid på WWEs skumleste MILF... (WWE)

Mer TV-tid på WWEs skumleste MILF… (WWE)

Hva du en gjør: Se NXT

Enkelt og greit, det er WWEs desidert beste show for tiden.  Denne gangen med ikke mindre en to kamper med Sami Zayn (eller som han er bedre kjent blant millioner av indyfans: El Generico). Antonio Cesaro!  Intervju med Emma.  (og Audrey Marie, siden NXT sendes  i opptak.)  Gjensyn med Curt Hawkins og Yoshi Tatsu (de må visst jobbe for pengene innimellom) og en absolutt severdig batalje mellom kultleder Bray Wyatt og fattigmanns CM Punk: Corey Graves. Alt mesterlig kommentert av William Regal og Whatshisface.

Bray Wyatt & The Family (NXT/WWE)

Bray Wyatt & The Family (NXT/WWE)