H#1:AD Rules to the Exxxtreeeeme (eller hva?)


ER 2013 (WWE)

ER 2013 (WWE)

Årets Estreme regler kom til oss fra St.Louis.  Jeg vurdere å slå sammen ER og mandagens RAW i en artikkel, men jeg innså at det var litt ambisiøst, så dermed blir det to (regner jeg med.)

La oss først fastslå at det var en usedvanlig forutsigbar PPV. (Jeg fikk 7 av 9 rett på VGDs tippekonkurranse, og jeg var ikke best…)  Ikke at «forutsigbar» nødvendigvis er ensbetydende med «dårlig».

Preshow

En helt uvesentlig kamp som bare skulle få publikum i stemning.  Miz slår Cody Rhodes, uten noen oppbygging.

Danser med pudler

Livet er en dans på kjever (WWE)

Livet er en dans på kjever (WWE)

EN av to kampen jeg tikke traff på.  Jeg ser ikke helt hvorfor Chris Jericho trenger en seier over Fandango,  om det ikke er fordi face’er teknisk sett bør gå seirende ut av feidene for syns skyld. Jeg håper dette betyr Fandango får en litt mer seriøs feide nå.  Hadde IntCon-beltet sittet på en face hadde jeg luktet lunta, men i en feid mellom Fandango og Wade Barrett er det lite å hente.

Forresten har jeg avfunnet meg med at så lenge WWE vil bruke partneren til Fandango i en aktiv storyline er det sikkert bedre å bruke Summer Rae enn Fandangal/Lady. (Som sannsynligvis er en danserinne, ikke en diva-in-spe.) Summer er faktisk ikke så verst.  Hun er som om Stacy Kiebler, Kelly Kelly og Marysse  fikk et kjærlighetsbarn (ja  jeg vet det er biologisk umulig, men forestill deg de prøve og slutt å klage på lignelsen) og Sara Del Rey lærte det å wrestle…

Summer Rae (WWE - NXT)

Summer Rae i det vanlige arbeidsantrekket (WWE – NXT)

WWE doing it right,vol. 1

På den ene siden har du en av de mest komplette wrestlerene WWE har pushet på mange år,  på den andre siden har du en spretten afrika-rastafari med ferdighetene og det personlige særpreget til en trampoline. Hvem av de to bør holde et tittelbelte?  Nettopp.  Takk for at du passet på beltet Kofi Kingston, hut deg ned til jobberland der du hører hjemme. (Eller finn deg en ny tagteam-partner som ikke er laget av kjeks… Dean Ambrose, United States Champion,  jeg liker klangen i det, altså.

Hah! Hopp deg ut av denne knipa, Lille Skutt! (WWE)

Hah! Hopp deg ut av denne knipa, Lille Skutt! (WWE)

Wait, what?

Det er en grunn til at WWE ikke så ofte setter opp strap-matcher.  Selv om de denne gangen gjorde det litt lettere ved å bruke fargede lamper på ringpostene.  (I motsetning til sist gang jeg så en WWE-strapmatch, der knapt nok kommentatorene fikk med seg hva som skjedde. Det er noen år siden, siden det var avblåsningen av feiden mellom JTG og Shad Gaspard, når Cryme Tyme kollapset.)

Uansett.  Sheamus er kanskje ubrukelig utenfor ringen, men han er fordømt dyktig på det som har med selve wrestlingen å gjøre.  Mark Henry er verdens sterkeste mann, men han hadde egentlig lite å spille på. Det største problemet var likevel at det tydeligvis var opp til dommerens skjønn når en av utøverne mistet momentet og måtte begynne på nytt.  Det er sjelden en god løsning, når det er så åpenbart at man må tweeke handlingen litt for å få resultatet man har planlagt.

Men fikk Sheamus de grønne lampene fordi han er face, eller fordi han er irsk? (WWE)

Men fikk Sheamus de grønne lampene fordi han er face, eller fordi han er irsk? (WWE)

I tillegg var det fordømte beltet minst halvannen meter for langt.  Hadde Sheamus Brouge kicket Henry midt i ringen kunne han bare spasert bort til hvert hjørne mens kjempen lå i svime, siden beltet var lenger enn enn halv diameter av ringen…

Bookeren kastet inn håndkledet

I Quit-matchen til Jack Swagger og Alberto Del Rio ble skjemmet av sjuskete booking på slutten.  Først av alt: Ja det er anerkjent at å kaste inn håndkle alltid betyr at éns side gir opp.  (Presedensen er fra så langt tilbake som 1983 da Bob Backlund tapte WWE-tittelen til Iron Sheik når Arnold Skaaland,  Backlunds manager, kastet inn håndkle når Backlund ble låst i en camel clutch og nektet å tappe ut.)

Jeg er svært skeptisk til denne mannen av sannsynlig latinamerikansk herkomst! (WWE)

Jeg er svært skeptisk til denne mannen av sannsynligvis latinamerikansk herkomst sine hensikter her i Amerikas Forente Stater! (WWE)

Problemet var ikke engang at dommeren ba om å få se situasjonen om igjen på tv-skjerm, og omgjorde situasjonen. (Bella-tvillingene har for eksempel blitt tatt i å jukse med Twin magic når replayen går på Titantronen.)  Problemet var at han enten burde disket Jack Swagger (men det er ingen DQ i I quit-matcher),  eller i det minste bortvist Zeb Colter.  Alternativ kunne han dømt at Colter kastet inn håndkle for Swagger og snudd resultatet.  Det hadde faktisk gitt mer å spille på i den videre feiden mellom de to mens tungvektsmester Ziggler rister av seg hjernerystelsen.

WWE doing it right,vol. 2

Hell No har holdt tag-titlene en liten evighet, mye fordi det ikke har vært noen substansielle utfordrene.  Men Shield endret på det, og det er vel forunt for Roman Reigns og Seth Rollins at de kapret gull rundt livet, for å matche teamkamerat/leder Ambrose. Jeg hadde nesten håpet på at WWE skulle gjennopplive Freebird-regelen, men dette fungerer forsåvidt også. Send Daniel Bryan opp i toppserien og la han og Ziggler gå en iron-man match for WHC-beltet nådda!

RWOOARGH! (WWE)

RWOOARGH! (WWE)

Hjemmebanefordel

Stikk i strid med vanlig kotyme så var det faktisk en WWE-wrestler som fikk lov til å vinne i hjembyen sin.  Randall Keith Orton har kanskjeblitt en dørgende kjedelig skapning uten mål og mening de siste 3 årene, men når han først vil, og får sjansen så leverer han helt greit. Fint punktum at han hentet frem The Punt når selv tre RKO’er ikke satte Big Show ut av spill.  Er det Extreme Rules som stipulasjon, så er alt tillatt, inkludert «forbudte» spesialiteter…

Ikke noe er som en hjemmedyrket psycho! (WWE)

Ikke noe er som en hjemmedyrket psycho! (WWE)

4…3…2…1 Den som ikke har gjemt seg nå…

Jammen ble det ikke en No Contest mellom John Cena og Ryback.  Ikke overraskende siden WWE neppe vil ta fra Cena beltet bare en drøy måned etter at han vant det etter halvannet år uten en tittel. Og Ryback tålte overhodet ikke et tap her, uten å bli prototypen på en som feiler når det gjelder som mest.

Det var noen fans som sutret over at ikke Ryback vant siden han kunne gå for egen maskin mens Cena ble fraktet ut på båre etter at de raste gjennom lystavla.  Men det er faktisk slik at dommeren ikke først begynner å telle nå en mann er på beina, og begge to lå langflate innimellom lysrigg og stillas i minst 30 sekunder før Ryback stabla seg på bena godt hjulpet av føresthjelpspersonell.

Eller starter man sånne cyborger ved å koble startkabler på brystvortene? (WWE)

Eller restarter man sånne cyborger ved å bytte batteri, nullstille cachen, degausse hjernebarken og koble startkabler på brystvortene? (WWE)

Jeg er forresten veldig glad jeg ikke blir behandlet av det personellet: «Oi, han har kanskje en nakkeskade,  la oss løfte ham etter hodet opp på båren!»…

The Anomaly, The Beast Incarnate

The Game er kanskje en ringerev i stålburet, men det var selvsagt den eneste logiske løsningen å la Brock Lesnar gå seirende ut av denne kampen (og dermed i praksis av feiden deres,  siden han vant første kamp, HHH vant på ‘Mania, mens det nå ble 2-1 i favør Brock.)

Selvsagt måtte det både «juks» og uflaks til  for å ikke skrubbe op egoet til Trips for mye.  På den andre siden, det var en skadet Lesnar som tilslutt spilte nøtteknekkervalsen på kraniet til COO’en med storslegga.

IMMA CHARGING MA (BORK) LAZORS! (WWE)

IMMA CHARGING MA (BORK) LAZORS! (WWE)

Dagens største overraskelse var at ingen av de to kamphanene blødde som griser etter 3 minutter, slik det har for vane. Dessuten var det snedig at det virket som om HHH wrestlet i rollen som heel.  Ikke noe problem egentlig siden Brock er hevet over slike skillelinjer, mens Hunter utvilsomt faller mest natulig inn i rollen som standhaftig drittsekk.

Så, det var årets Extreme Rules.  En bra PPV, som nok fremfor alt vil huskes for at SIERRA – HOTEL – INDIA – ECHO – LIMA – DELTA har begynt å sanke titler…

Now, do you finally BELIEVE IN THE SHIELD? (WWE)

Now, do you finally BELIEVE IN THE SHIELD? (WWE)