Universet ekspanderer


Pietro & Wanda Maximoff (Marvel)

Pietro & Wanda Maximoff (Marvel)

Iron Man 3 visste seg like bra som forventet, men med Thor 2 på trappene er det mange som begynner å lure på om det ikke snart er på tide å supplere Marvel-universet med noen nye fjes før Avengers 2 kommer.

Dessuten er det spekulasjoner på hvem som overtar etter Robert Downey Jr. som Iron Man etter Avengers 2.  Robert drar seg mot 50, og teller på knappene om han vil fortsette.  Marvel har alt annonser at de i såfall kommer til å gjøre som når Ruffalo overtok som Bruce Banner,  den såkalte James Bond-metoden. Det kan tegnerseriefilmer slippe unna med, siden seriefigurene naturligvis endrer seg avhengig av hvem som tegner dem.    (For the record:  Mine to favoritter ville vært Leonardo DiCaprio og  Jon Hamm (fra Mad Men). Jeg tror begge klarer å være den rette miksen av sjarmerende, selvgod og alkoholisert.)

Men tilbake til det jeg egentlig skulle skrive om:  Nye fjes.

Marvel solgte en periode ut rettighetene til å lage filmer om de ulike seriene sine.  Noen er fremdeles på hendene til de respektive selskapene som kjøpte rettighetene da, men andre har reversert til Marvel igjen.  De viktigste som fortsatt holdes av andre er Spider-Man (Sony),  X-men (20. Century FOX) og Fantastic 4 ( også 20. Century FOX).

Hvilke har så returnert til Marvel?

Ghost Rider

Nicolas Cage er kanskje en tegneserienerd, men du verden så dårlig de to filmene han spilte Ghost Rider i var. Men Danny Ketch  har en forhistorie i Avengers, så det er ikke helt utenkelig at han kan få en cameo.

Daredevil

Kanskje ikke helt Avengers-materiale men Matt Murdoc hadde passet godt om Marvel gjør alvor av planene om å lage en She-Hulk film.

Blade

Daywalker har etter Civil War-historien samarbeidet dem SHIELD, så det er ikke utenkelig at han kan dukke opp i en eller annen sammenheng.  Kanskje den nye TV-serien på ABC for eksempel?

Quicksilver & Scarlett Witch

Avkommet til Magneto er faktisk ikke dekket av X-men lisensen til 20. Century FOX.  De må bare ikke refereres ril som «mutanter».  Og disse to er absolutt førsteklasses rekrutter i Avengers.  Begge har en lang forhistorie der de balanserer på grensen mellom helter og opportunistiske lykkejegere.

Spørsmålet er om Marvel rapper en side fra scriptet til Game of Thrones og velger Ultimates versjonen av de to, som har en uvanlig sterk søskenkjærlighet…