H#1:AD – Rule Britannia RAW-style


Publikum skal ha for forsøket i alle fall (WWE)

Publikum skal ha for forsøket i alle fall (WWE)

Det var ikke akkurat veldig mye spennende som skjedde mens jeg hadde kosmo-pause fra WWEs spillopper.  Men med RAW fra London er det på tide å aksle selen igjen og lire av seg noen mer eller mindre velfunderte bedømmelser.

Siden jeg så showet i natt,  selvsagt ikke tar notater, og ikke gidder å sjekke opp referanser er dette helt sikkert ikke i kronologisk rekkefølge.  Og siden jeg har lært at det er best å ta de dårlige nyhetene først, så starter vi med denne mannen:

Hvem er det Antonio har tirret på seg?

Antonio Cesaro gikk fra å være et monster i ringen til å tape alle kampene sine,  miste US-tittelbeltet sitt til verdens dårligste overgangsholder. (Kofi K. som sikkert skal holde det varmt til Fandango er klar) og nå taper han mot en 40 år gammel skadeforfulgt mid-carder. R-Truth.  Så fra arrogante og asketiske europeiske vaner er han nå en jobber som jodler. Fuck this shit!  Mistet manpursen sin og de 5 språklige promoene har han og.

Ryback snakker sant, Foley blander seg i ting han ikke har noe med, Cena er ufyselig

You've still lost it! (WWE)

You’ve still lost it! (WWE)

Sånn, det var egentlig hele den storylinen oppsummert.  Det eneste lyspunktet var at mens Ryback ikke Rybacket deigræva til «Mrs Foleys baby boy» så leverte John Cena en helt unødvending AA.  Får han overtaket alt nå i feiden betyr det enten av Ryback er på vei ut døra (ikke så sannsynlig ennå) eller at Ryback vil vinne feiden til slutt om fansen kommer bak ham for alvor.

Whoops, Divaer?

En eller annen backstage kom plutselig på at de har divaer. Så de laget en «battle royal» for å finne en utfordrer til Kaitlyn.  Jeg skriver Battle Royal i hermetegn, siden WWE var på Europa-turne og tydligvis ikke har tatt med seg så mange over dammen.  Dermed var det hele fem – 5 – divaer som deltok.  Og gudene vet hvorfor man ikke brukte Cameron når de brukte Naomi. (Og Aksana!?!) Kunne de ikke bare kalt det en «Over the ropes-challenge»?

Enda mer uforståelig var det når resultatet var det vi kunne sett på mils avstand: AJ blir 1. utfordrer.  Altså den samme personen som har 2 års forhistorie med Kaitlyn, den samme personen som møter/møtte Kaitlyn i en tittelkamp på NXT som sendes denne uka.

Likevel var det to lyspunkt med hele spetakkelet.  (Og det er ikke inkludert det tragikomiske i at det britiske publikum gav absolutt null respons på  engelsk-marokkanske Layla som sikkert var tiltenkt et hjemmebane-pop.)

Hei! - Nei! (WWE)

Hei! – Nei! (WWE)

Så vakkert: AJ analyserte situasjonen, innså at Tamina Snuka utvilsomt var den mest fysisk dominerende, gamblet på at hun ikke var strikt hetero, og prøvde gode gamle Attack Pattern Delta.  Hun hadde glemt at Tamina har vært involvert med både Uso-brødrene og Santino Marella,  så det resulterte i et Superkick i stedet.

Light it up! (WWE)

Light it up! (WWE)

WWE innså omsider at det er ingen grunn til ikke å bruke bookingmuligheten som ligger klart i dagen.  AJ spilte død,  overlistet Layla siden hun er både slu og teknisk skolert, og vips skal hun møte ex-BFFen sin i en tittelkamp.

Team Brickie! Zigglypuff!! FAAAAAN-DAAAAN-GHOOOO!!!

Vickie Guerrero har funnet tonen som utspekulert nesten-GM  med den stadig like underholdende Brad Maddox på slep.  At hun ikke lar sjansen til å jævles med Dolph Ziggler gå fra seg er selvsagt. Så i stedet for å kunne slappe av backstage og bytte spytt med AJ,  (med eller uten Big E Langston som tilskuer) , måtte han møte sin gamle nemesis Chris Jericho.  Vant Jericho ville han legges til i tittel-kampen på Extreme Rules.  Heldigvis for Zigglypuff så ble han reddet av en run-in fra musikken til Fandango.  Musikken er jo mye mer over enn Fandango selv.

Fandango selv ekspederte William Regal uten for mye om og men. Regal er jo by-default face nå, på ren nostalgifaktor., selv om han fortsatt har WWEs ondeste intromusikk! Ikke noe problem at Fandango går over ham,  men at han fortsatt er kapabel til å levere en helvetes bra match er sikkert og visst. Sjekk ut minifeiden hans med Kassius Ohno i NXT om du ikke tror meg!

Cha-cha-cha (WWE)

Cha-cha-cha (WWE)

Apropos NXT så har Fandango fått en ny dansepartner, i form av NXT-diva Summer Rae. Noe sier meg at det blir en permanent løsning.  Selv om Summer på langt nær er den beste divaen i NXT er hun rett dame på rett plass.  Hun har godt av å få erfaring med større publikum, samtidig som hun jo ser ut som en mix av Stacy Keibler og Kelly Kelly. (Og hun har større talent i ringen enn begge de to til sammen…)

Big E. Langston hadde også en kjapp kamp.  Zack Ryder fikk fryktelig stryk, selv med ny sveis.  Det er vel for å kamuflere en begynnende måne, men det må være upraktisk for en fyr der 50% av gimmicken er en teit piggsveis!  Big E’s nye intromusikk er jeg avventene til. Teksten er mer tilpasset ham, men den er fryktelig generisk.  Uansett bedre enn at han må låne Zigglypuffs…

Big E  har heldigvis fortsatt WWEs morsomste twitter... (Twitter)

Big E har heldigvis fortsatt WWEs morsomste twitter… (Twitter)

En Tag-team feide??

WWE satser videre på å matche Tons-Of-Funk mot Rhodes Scholars.  Noe som fungerer overraskende bra.  Damien Sandow slo Brodus Clay ved hjelp av gode gamle tjuvtriks, mens «Sweet T» Tensai slo Cody Rhodes. Særlig den siste matchen hadde en vedlig lovende kjemi.  Albert/A-Train/Lord Tensai/Sweet T er en bunnsolid «big guy» wrestler når han får sjansen,  og resultatet av å parre han og Brodus i et tag team…  Gud, det bragte ille bilder på netthinnen, jeg mener «plassere de samme» okay?  …uansett  resultatet har vært at to formålsløse midcardere nå har en egenverdi i rosteren.

Låvedansen fra hælvere (WWE)

Låvedansen fra hælvete (WWE)

Men han hadde jo diagrammer?!

Team Hell No er fortsatt morsomme når de virkelig forsøker.  Backstage-segmentet deres fikk meg til å humre, siden det understreket så bra hva som gjør at wrestling er mer enn bare det som skjer i ringen.  Kane som frustert forklarer at nei, Undertaker har ikke mobiltelefon, og nei, han er ikke sur fordi det er lenge siden han fikk en klem, mens Daniel Bryan veksler mellom smått sjalu  «This is Team Hell No and Undertaker,  not Brothers of Destruction and Daniel Bryan!» og oppspilt over sin egen slagplan var kostelig.

For de som ikke fikk med seg slagplanen, så den ca slik ut! (WWE / red.)

For de som ikke fikk med seg slagplanen, så den ca slik ut  (WWE / red.)

Du kan vedde på at det var Bryan selv som laget den tegningen som en prop, når han fikk scriptet. Profesjonalitet! Det var også en fin detalj at The Shield ankommer London i helikopter.

And whatever you do, do not try to hug him! (WWE)

«And whatever you do, do not try to hug him!» (WWE)

At Undertaker fortsatt vet hva han driver med i ringen, og at The Shield fortsatt er ubeseieret også etter denne kampen kom ikke som en overraskelse.  Veldig positivt om Taker føler at kroppen er god nok til at han tåler litt mer enn en kamp i året!

Paul is dead

Gotcha! (WWE)

Gotcha! (WWE)

HHH lurte Paul Heyman, for å få sjansen til å lemleste han mens Brock Lesnar er på et annet kontinent.  På en side er det ikke akkurat «facey» av Trips, på den andre siden er det egentlig god booking.  HHH vet veldig godt at Brock bare er et redskap for Heymans stadige vendetta mot WWE og HHH i særdeleshet.  Dermed er det mer formålstjenelig å gå etter Heyman enn kun å skyggebokse mot hans stadige strøm av protesjeer.