H#1:AD – Fall-out RAW Da-da! Da da daa-da daaa-da-daa!


Because I'm just that damn good! (WWE)

«Because I’m just that damn good!» (WWE)

Som jeg nevnte i omtalen av Wrestlemania  var publikummet på mandages RAW helt mentale. Noe som var bra, for WWE var ikke akkurat noen stor bidragyter når det gjaldt å skape god stemning. Sjelden har det vært så mye ulogisk booking på en gang.

Æres den som æres bør

Du kan si hva du vil om John Cena, men har er i det minste ikke redd for å tre inn i løvens hule.  For han jøglet med fansen, fleipet med tanken på et heel-turn og klarte å vise seg fra sin beste side.  Som den eplekjekke smartass’en han kan være når han vil.  Så fikk han besøk av Mark Henry, og moroa var over. Jeg vet at WWE elsker vitser om dårlig ånde, men de kunne i de minste prøve å gi det litt kontekst.  Mitt forslag? «You talk so much crap there’s no wonder your breath smells like shit!»  Voila! Rompehumoren er sikret uten at det blir helt påklistra.

Bare fordi jeg har vunnet dette beltet 10 ganger før  betyr det ikke at jeg ikke setter pris på det Mark.. (WWE)

Bare fordi jeg har vunnet dette beltet (eller den forrige designen eller den før der igjen) 10 ganger før betyr det ikke at jeg ikke setter pris på det Mark.. (WWE)

Alt her begynte det å skurre siden John Cena aksepterte en match mot Henry, for så å bli avbrutt av Smackdown-GM Booker T. (Hvorfor legger han seg opp i en RAW-tittel på et RAW-show i utgangspunktet?)  Argumentet hans var at The Rock har krav på en rematch, men nå er skadet.  Vel og bra, men det er en etablert sannhet at en tapende mester får en ny tittelkamp,  men det behøver da for svarte ikke være mot samme mann?  Jeg misliker når WWE trekker «regler» opp av hatten for å dekke opp sloppy booking, for så like fort glemme dem igjen.

Hvor er en TARDIS når man trenger den?

Første kamp på programmet var Daniel Bryan mot Big E. Langston.  Javel? Hvorfor kan man spørre seg.  Tittelkampen dagen før var mest sannsynlig slutten på den hastige feiden mellom de to grupperingene tatt i betraktning det som skulle skje senere på kvelden. Var det en eller annen mystisk tanke om at Big E måtte få tilbake heat etter å ha vært med på å tape mot Hell No?  I såfall kunne man vel bare brukt JTG eller noen av hans kaliber?

På den andre siden.  Big E er og blir en favoritt! (WWE)

På den andre siden. Big E er og blir en favoritt! (WWE)

Det var en morsom tildragelse før kampen når Big E gikk til ringen og svingte med armene.  Han traff AJ klokkerent i brystet, men hun null-solgte det som en mester, og Dolph Ziggler skjøt et dødelig blikk i Langston.  Apropos inngang,  kan ikke WWE heller bruke musikken til Big E enn Dolphs når han skal ha singelkamp?  For all del behold «Show-off» låta til de gangene de opptrer som et team. Men bruk «I Can’t keep still» for Big E’s singelkamper,  og behold gjerne den skyen av magnesiumstøv han klapper opp i NXT også.

Juksemaker, pipelort, gir igjen og tar bort

Dette at en tapende mester får en returkamp er en av de faste klisjeene i wrestling.  Men i de aller fleste tilfellene er det bare en formalitet. Men når Wade Barrett fikk returkampen sin mot Miz var det langt der i fra.  Til publikums store glede var det Barrett som fikk overtaket tidlig.  Underveis kom det en real blemme.  Miz skulle sette opp sin standard reverse neckbreaker men enten misforsto Barrett, timingen hans var feil, eller han mistet balansen.  Resultatet var ia lle fall at han falt først og fikk Miz oppå fjeset sitt etterpå. Utrolig nok var det Jerry Lawler som glimtet til og kamuflerte det ved å kommentere på reprisen «Barrett tried to sit out and get away, but Miz still clocked him one» Tenk om Jerry hadde vært like på hugget hele tiden?

Jeg vet ikke om Barrett bestemte seg for å hente ut sin kvittering med en gang, eller om Miz kanaliserte en Oscar-verdig opptreden, men det var den peneste bullhammeren  jeg har sett som satte punktum for kampen.

Boom!  (Withleather)

Boom! (Withleather)

WWE har offisielt prøvd å trykke på resett-knappen for Wade Barrett, interkontinental mester.

Endelig!

WWE gadd ikke engang prøve å finne på noen forklaring på hvorfor Alberto Del Rio skulle gå en handicap-match mot Jack Swagger og Zeb Colter (som aldri deltok i kampen utenom i reklamepausen).  Men forklaringen vars elvsagt at Del Rio måtte være litt mør og svekket så Dolph Ziggler omsider kunne cashe inn MitB-kontrakten sin før kofferten falt helt fra hverandre.

Del Rio fikk kjempe heroisk, men overmakten ble for stor. Ziggler brukte den ødelagte ankelen hans mot ham for å komme seg ut av cross armbreaker-finisheren til mexicaneren.

Så DZ er ny tungvektsmester og alle hjerter gleder seg.  Det var rørende å se hvor oppriktig glad og stolt trioen så ut.  AJ er jo legitimt blodfan, og Ziggler har jobbet hardt for denne æren  (som teknisk sett er hans 2. periode med WHC-beltet).

Lutter glede backstage på RAW (WWE)

Lutter glede backstage på RAW (WWE)

SÅ kan man spørre seg om det er ekte søt musikk mellom AJ og Dolph.  Det ville ikke vært første gang et kayfabe-forhold resulterte i et ekte forhold.  Ziggler er tross alt ikke noe dårlig valg: Han er atletisk uten å se ut som en he-man leke i full skala,  han er seriøs med tanke på karrieren sin og lever for wrestling.  Han har ingen store svin på skogen med tanke på rusmidler og har holdt seg unna ringrottene.  For ikke å glemme at det forrige forholdet hans ble slutt fordi han, i følge ex’en, var «for energisk i senga».  Ikke den verste referansen å ha på CV’en.

Brothers of Destruction

2 satanister og 1 geit! (WWE)

2 satanister og 1 geit! (WWE)

Undertaker skal holde en kort promo etter Wrestlemania-seieren sin.  Han avbrytes av Shield.  Han reddes av Hell No.  Grei skuring og lovende set-up.  Kanskje Taker er i såpass form at han satser på å øke antall kamper per år med 100%?

Jeg ser for meg ordvekslingen backstage når Shield entret arenaen.  Kane bare: «Kom,  vi må redde broren min!»  Bryan protesteret: «Men jeg kjenner jo knapt fyren? Er du sprø?»  Kane: «Er du feig eller?»  Bryan: «NO, NO, NO, NO, NO!»

Eneste som mangler er at de setter Tag-team beltene på spill og de havner rundt livet på SWAT-teamet.

Kalde føtter, eller bare kald mage?

Si hva du vil, det ser ganske vondt ut! (Twitter)

Si hva du vil, det ser ganske vondt ut! (Twitter)

Hvordan skal man forklare 3MB mot R-Truth, Santino Marella og Zack Ryder.  Var det Trips som anså kombinasjonen fiendtlig og sarkastisk publikum og 2 grads forfrysninger på magen (takket være tørrisen han fikk på seg på Wrestlemania) var god nok grunn til å ta en grodag, så man fikk ta hva man hadde av folk backstage? Og når man sender to jobber-lag ut i ringen, hvorfor i svarte får ikke de morsomme som har fremtiden foran seg ta hjem seieren?

Personlig tror jeg ikke noe på ryktene om at Trips fikk kalde føtter.  Han er annonsert på Smackdown, men var aldri annonsert på RAW.  Brock Lesnar er skadet, og med The Rocks skade måtte man nok skrive om showet litt, men jeg tror faktisk tvilen skal komme The Game til gode her.

Total meltdown

Det var helt logisk at Sheamus og Randy Orton var sure på Big Show og at det måtte komme et etterspill.  Men her gikk det i svart.  Sheamus avtaler en kamp med Show hos Team Brickie (som jeg forøvrig er blodfan av). Men Randy Orton får Booker T til å godkjenne at det er han som skal møte Show.  Igjen hvordan kan Booker legge seg opp i bookingen av RAW?  Trumfer en ekte GM, selv fra et annet show, en executive administrator  eller hva tittelen til Vickie er?

Så,  i stedet for å sette opp en logisk triple threat match,  så annonseres det en avstemning på twitter.  Den vinner Orton lett, siden wrestlingfans på twitter er enkle skapninger.  Og så bestemmer Vickie Guerrero at det skal bli en match mellom Orton og Sheamus  (der vinneren presumptivt får en kamp mot Big Show senere, uten at det sies eksplisitt.)

Publikum bestemmer seg for at nok er nok  og bestemmer seg for å heie på alt og alle andre enn de to i ringen.  Alt fra Justin Roberts til Randy Savage,  ispedd  bølgen og heiarop for ECW.

Slik oppførsel blir rett og seltt for mye for Randy, så han må legge seg nedpå litt. (WWE)

Slik oppførsel blir rett og seltt for mye for Randy, så han må legge seg nedpå litt. (WWE)

Sheamus ok det tydligvis med godt humør og twitret senere «I seem to have had a match with Randy Orton. Did anyone notice?» Randy Orton derimot ble merkbart satt ut.  Det hjalp ikke at han også klarte å glemme tekstlinjene sine under promoen før kampen, så publikum allerede hadde begynt å gjøre narr av ham.

Heldigvis sendte WWE ut Big SHow for å knocke de to kamphanene  og bringe en ende på hele farsen.  De burde gjort det minst 5 minutter tidligere, men bedre sent enn aldri.

Forresten har jeg en teori om at WWE nekter å vende Randy Orton heel fordi de vet at det er det han ønsker. Så de straffer ham for rusmisbruk og en generelt shitty innstilling til jobben ved å tvinge ham til å være good-guy. Herlig ironisk, ikke sant?

Da da, dadada-daaada

Gratulere Johnny, du er nå et meme! (WWE)

Gratulere Johnny, du er nå et meme! (WWE)

Igjen viste Kofi Kingston seg fra sin beste side  (som en ubrukelig taper) og Fandango fikk en lett seier.  Men det var fordi Chris Jericho ikke helt husker om han er ment å være face eller heel om dagen.  På den andre siden,  når publikum synger kjenningsmelodien din i mange timer etter showet  og den raser opp på 5. plass på nedlastninger på itunes er du på rett spor.  Og det at han på tross av en code-breaker klarer å samle seg nok til å rette på Justin Roberts uttale av navnet hans?  Episk!

For ordens skyld,  jeg synes ikke det er noe stort problem at ikke wrestlere endre oppførsel totalt bare fordi de skifter mellom heel og face, men selv heel-Jericho pleide ikke angripe folk bakfra når han tapte ærlig og redelig.

Tons of Funk

Ja vi har et ekte tag-team igjen.  Ellers var dette veldig forglemmelig.  Jeg bare håper det er såpass rettferdighet i verden at alle åtte fikk betaling for Wrestlemania selv om de ikke ble brukt…

Det verste var at det var en helt grei kamp som fint hadde fortjent 5 minutter på 'Mania (WWE)

Det verste var at det var en helt grei kamp som fint hadde fortjent 5 minutter på ‘Mania (WWE)

Feed! Me! Cena?

John Cena mot Mark Henry ble en treminutters affære der Cena vant på countout.  Prøver WWE nå å beskytte Henry?  Siden når har en heel egentlig tatt skade av å tape mot Cena i WWEs øyne.  Selv på 3 minutter?

Det interessante skjedde etterpå.  Når Henry angrep Cena kom Ryback stormende ut.  Han jaget vekk Henry og hjalp Cena opp.  Men mesteren oppdaget  fort at Ryback hadde rappet publikums hjerter, og han gledet dem ved å legge Cena flat  før han selv plukket opp WWE-beltet.

Dette kan bli interessant... (WWE)

Dette kan bli interessant… (WWE)

Noen vil kanskje se dette som en heel-turn, men jeg mener det bare etablerene Ryback som en upersonlig tweener som vil valse over hvem det skal være, nå som han har fått ferten av WWE-tittelen igjen.  Kan det ende med en Triple treat?  Det er lov å håpe.  Om ikke annet er det i det minste noen utfordre som Cena men et viss troverdighet kan fremstille som trusler.

Ukas  bonus GIF

Siden det er kosmorama neste uke så tror jeg ikke det blir noe wrestlingblogging, med mindre noe helt ekstraordinært skulle skje.  Som et plaster på såret runder jeg av med en gif fra et house show tidligere i år.  Jeg bare elsker reaksjonen til AJ:

Wee!

Ou!!