Tegnet magi 12: B.P.R.D. Hell On Earth – New World


Det er ingen hemmelighet at jeg er veldig svak for Hellboy-serien.  Så det kommer neppe som en stor overraskelse at jeg også liker «spin-off serien» B.R.P.D.

Dark Horse Comics

Dark Horse Comics

B.P.R.D. Hell on Earth – New World

Av Mike Mignola, John Arcudi og Guy Davis.  Dark Horse Comics ISBN13: 978-1-59582-707-4 Utgitt 2011  Wikipedia – Gave.

Dette albumet er det første i «Hell on Earth»  serien av TPBs  og samler #1-5 av miniserien New World, pluss enkelthistorien Seattle.  Byrået er fortsatt rystet i sammenføyningene av de apocalyptiske hendelsene som har funnet sted tidligere i kontinuiteten, og vi følger de motvillige agentene ut på oppdrag for å nøste opp hva som egentlig er i ferd med å skje med vår realitet.   Mignola og Arcudi står for historien mens det er Davis som trakterer blyant og tusj.  Det betyr at stilen ikke er fullt så stilren og abstrakt som når Mignola selv står for tegningene, men stemningen er upåklagelig. Davis har knukket koden selv om han ikke er like hard på monokrome fargeflater og skyggespill.

Dark Horse Comics

Dark Horse Comics

Om en vanlig Hellboyhistorie er som en spøkelseshistorie fra mellomkrigstiden, er dette mer for X-files å gjøre, uten at det er ment som noe negativt.  (Jeg er en stor fan av både Lovecraft og Mulder&Scully for å si det sånn.)

Jeg skal naturligvis ikke avsløre for mye av plottet, annet enn at det ikke kun er Hellboy som kan bekjempe «eldrich horrors»  og at vi får gjensyn med en vansiret bekjent i de dype skoger.

Liker du Hellboy, bør du gi B.P.R.D. en sjanse!