H#1:AD Wrestlemania «Go-home-RAW» – Der vi bare smiler


Dream on, you crazy diamonds! (WWE)

Dream on, you crazy diamonds! (WWE)

RAW hadde inntatt landets hovedstad, Washington DC for årets «go-home» show før Wrestlemania.  Showet som skal pushe ut de sistekjøpene av søndagens PPV.  Jeg tenkte jeg skulle gjøre det litt annerledes i år, ved primært å fokusere på cardet på Wrestøemania, med mine antagelser om utfall og booking. Men før det er det noen høydepunkt fra RAW som jeg vil kommentere.

Lær deg navnet først som sist

Fandango er linet opp for et solid push gjennom en kamp mot Chris Jericho.  For første gang gjorde de også et poeng av at Jericho er tidligere deltager i den amerikanske versjonen av «Skal vi danse».  En artig liten bit med trivia, som gjør feiden litt mer motivert.

Dance like nobody's watching! (WWE)

Dance like nobody’s watching! (WWE)

Alle som husker Johnny Curtis fra NXT vet at han kan levere varene i ringen,  og den tåpelige gimmicken fungerer bedre og bedre.  Etter sigende er dette Vinny Macs personlige prosjekt,  siden han savnet en kapabel og arrogant heel i stallen.  Jeg mistenker at Johnny har fått utlevert DVDer med Rick Rude og Rick Martell for å få inspirasjon.

Frøkna som nå har stabilisert seg som hans live-dansepartner er også god casting, siden hun oser den samme overbærende arrogansen uten at hun stjeler fokus fra Faaan-Daaahn-Goooh!

Aprilsnarr

Santino Marella er tydeligvis friskmeldt, og han prøvde selvsagt på noe ugang. Men «Team Brickie» tok en passende hevn, og sendte han ut mot Mark Henry.  Det gikk som det måtte gå, og det endte med ett nytt showdown mellom Henry og hans motstander på Wrestlemania: Ryback.  Siden det på Smackdown på fredag ble etablert en «null-kontakt klausul» mellom de to, var Henry overbærende.  Han sa at tiden for å slåss ville komme tidsnok, i dag skulle de bare smile.  Jeg digger Henry når han er i selvsikker monster-modus.  Ryback lot seg ikke avfinne med deg, og fant et smutthull ved å bruke Santino som balltre og prosjektil.  Jeg tror det er riktige veien fremover for Ryback,  som en upersonlig bulldozer som ikke nødvendigvis er strengt face uten å være heel heller.  (Litt som en tidlig utgave av Kane.)

Mama Mia!  (WWE)

Mama Mia! (WWE)

Etter sigende var WWE usikre på om de skulle fortsette samarbeidet med Henry etter Wrestlemania, siden han har vært lenge ute med skade og tross alt har rundet 40 år.  Men de samme kildene sier at de er strålende fornøyd med det han har levert etter at han kom tilbake, og at de er «på samme side» i videre kontraktsforhandlinger. Noe som vil påvirke min spådom for denne matchen.

Sekunda vare?

WWE for med rette mye tyn for måten de booker sekundærmestrene sine.  Antonio Cesaro har enn så lenge ingen kamp på Wrestlemania,  og måtte jobbe for Jericho nå.  Med andre ord tapte han nå for å styrke Jericho før han igjen skal gi en rub til Curtis…

Wade Barrett torpederte Zack Ryder, og hadde han blitt booket slik jevn over så hadde kanskje ikke kampen hans mot The Miz om IC beltet virket like uviktig.  Når WWE har folk som Kofi Kingston, Santino Marella, Zack Ryder, R-Truth, JTG og Yoshi Tatsu på lønningslista er det bare tull at de ikke bruker dem for å bygge opp sekundærmestrene sine, siden de aldri selv vil komme med i mesterskapsbildet igjen.

Og som for å understreke det hele ble IC-tittelkampen dumpet ned til preshowet…

Beste manageren i bransjen

Seansen med HHH/HBK og Brock Lesnar bevisste igjen hvorfor Paul Heyman er en så strålende manager.  Og ikke bare i virkeligheten, for å få de han skal representere over i promoer, men også kayfabe.  Han vet utmerked godt at D-X-gutta er overemosjonelle blodsbrødre som er fryktelig lette å manipulere dit han vil ha dem.  Mens hans klient, Lesnar, selvsagt kun slåss når han får betalt for å gjøre det…

My client: Brrrrrrrock LES-NAR!! (WWE)

My client: Brrrrrrrock LES-NAR!! (WWE)

Look but don’t Touch

Bella-tvilingene er tilbake for alvor, og de fikk æren av å ha det som teknisk sett var RAWs main-event  mot The Funkadactyls. Naomi er en drivende god wrestler, og Cameron har forbedret seg masse fra hun var med i NXT.  Brie og Nikki er fremdeles ikke noen supre wrestlere, men de samarbeidet godt med cheerleaderne. Det virket som det var tvillingene som hadde ansvaret å kalle ut spotene underveis. De klarer å kamuflere et tynt movesett ved å konsentrere seg om det de kan. Her  eksemplifisert når de konsekvent angrep skuldre og armene til Naomi før hun fikk reddet seg ut med et hot-tag.

The Bella Barrage (sorry Wade) (WWE)

The Bella Barrage (sorry Wade) (WWE)

Det som hevet kampen var at de klarte å unngå den klassiske fellen mange divakampen går i,  der det går for tregt og stakkato.  Når noe ikke helt gikk som planlagt klarte de å gli sømløst over i en ny kombinasjon og sette opp spotten på nytt via en omvei.  Så kanskje WWE ikke var helt på villspor når det valgte å hente de tilbake for å jobbe frem nye talenter.

Nå er det lettere å se forskjell på dem enn sist:  Brie (som dater Daniel Bryan) har ikke forstørret puppene slik Nikki (som dater John Cena) har.  Så vi slipper den fordømte Twin magic-greia. Dessuten har de droppet de sølvskimrende kameltå-draktene til fordel for de S&M / Demolition-inspirerte antrekkene de brukte i 2011… Apropos antrekk, er det ikke søtt hvordan Rhodes Scholars brukte hverandres t-skjorter?

Fordi de er venner! (WWE)

Fordi de er venner! (WWE)

Spådommer for Wrestlemania 29

Årets card er i skrivende stund som følger:

Pre-show IC title match: Wade Barrett(c) mot The Miz
WWE title match: The Rock(c) mot John Cena
World Heavyweight title match: Alberto Del Rio(c) (m/ Ricardo Rodriguez) mot Jack Swagger (m/ Zeb Colter)
No holds barred match (with HHH’s career on the line): HHH (m/Shawn Michaels) mot Brock Lesnar  (m/Paul Heyman)
WWE Tag team title match: Team Hell No(c) mot Dolph Ziggler & Big E. Langston (m/ AJ Lee)
Singels match: The Undertaker mot. C.M. Punk
6 Man tag team match: The Shield mot Randy Orton, Sheamus & Big Show
Singels match: Mark Henry mot Ryback
Singels match: Chris Jericho mot Fandango
8 person mixed gender tag-team match: Brodus Clay & «Sweet T» Tensai & The Funkadactyls mot Rhodes Scholars & The Bella Twins.

Wrestlemania 29 (bleacherreport)

Wrestlemania 29 (bleacherreport)

De tre store

Det er tre matcher som utmerker seg som «store» kamper, så vi begynner med dem.

WWE title match: The Rock(c) mot John Cena 

The Rock har knapt nok tid til å være mester nå, og arbeidsplanen hans er ikke noe lettere fremover, så her havner beltet tilbake hos John Cena. Spørsmålet er hvor mye av sjela si han må selge for å ta seiren hjem og om det vil påvirke gimmicken hans fremover. En mer kynisk og kald Cena kunne vært spennede å se.

Vinner og NY WWE-champion: John Cena

Singels match: The Undertaker mot C.M. Punk

Mark «Undertaker» Callaway er 48 år nå, kroppen hans hangler fortsatt med, men det holder med en kamp i året stort sett.  Han har en skamfin kone i Michelle McCool og han er av den gamle skole, som helst skal forlate bransjen på ryggen eller en båre.  Phillip «CM Punk» Brooks er bare 34,  han er wrestler med kropp og sjel, absolutt rusfri, en av verdens dyktigste i ringen og har nettopp avsluttet det lengste perioden som ubeseiret WWE-mestersom noen har hatt på over på 25 år så dette kan bli spennede…

…hvem lurer jeg egentlig?
Vinner: Undertaker med 21-0 i Wrestlemania-boka

No holds barred match: HHH mot Brock Lesnar

Denne er faktisk litt tricky.  HHH har egentlig mer å nok å gjøre backstage, og han har utvilsomt lyst på en skikkelig avskjed.  Brock er signert frem til neste års Wrestlemania og man har vært sparsom med å bruke av dagene han er signert for hittil.  At HBK er involvert gjør det også mer intrikat, siden man da kan se for seg et scenario der han koster Trips seieren og det leder frem til en kamp mellom de to på Wrestlemania 30.  (De to har nok skikkelig lyst på å herje sammen i ringen en siste gang, og HBK er jo ikke invalid i motsetning til mange andre pensjonerte wrestlere.)

Derfor tar jeg en råsjans og sier vinner: Brock Lesnar

Apropos returnerende divaer. 2-for-1. Kelly Kelly viser frem en bikini fra Marysse nyeste kleskolleksjon (Twitter)

Apropos returnerende divaer. 2-for-1. Kelly Kelly viser frem en bikini fra Marysse’ nyeste kleskolleksjon (Twitter)

Resten

Pre-show IC title match: Wade Barrett(c) mot The Miz. WWE bryr seg ikke om denne kampen så hvorfor skal vi?  De to har vist at de kan levere en absolutt godkjent kamp, og de får trøste seg med at de i det minste får wrestle foran fansen.  Barrett har ikke fått noe særlig ut av tittelen så jeg tror den like godt kan leveres til Miz nå.  Vinner og NY Intercontinental champion: The Miz

World Heavyweight title match: Alberto Del Rio(c) mot Jack Swagger. Kommer den populære face-mesteren som er WWEs sterkeste kort ovenfor den store latino-fanskaren til  tape mot den pseudorasistiske fyren som ble tatt for å råkjøre i narkorus? Nei,  jeg tror ikke det.  Vinner og FREMDELES World Heavyweight champion: Alberto Del Rio.  (Dette er en kamp jeg gjerne hadde sett litt «colour» både som hevn for  grisebanken som ble utlevert på RAW, og fordi de har eskalert brutaliteten stadig mer i oppbyggingen.)

Ryggen til Del Rio etter mandagens RAW. Bra wrestlig bare er fake, ikke sant? (Twitter)

Ryggen til Del Rio etter mandagens RAW. Bra wrestlig bare er fake, ikke sant? (Twitter)

WWE Tag team title match: Team Hell No(c) mot Dolph Ziggler & Big E. Langston. Det er på tide med et bytte snart.  Jeg tror WWE ser en ny Mark Henry i Big E. Langston. Han er legitimt bråsterk og en meritert styrkeløfter,  han er naturlig morsom (jfr. Twitteren hans), han er versatil, og har et særpreget movesett.  Finisheren hans ville neppe være særlig effektiv i virkeligheten, men den er absolutt et solid punktum på en match. Og selv om promoene hans er klumpete og rare så fungerer det på ett eller annet rart vis. Fyr av kanonen. Vinnere og NYE WWE Tag team champions: Dolph Ziggler & Big E. Langston.

Snikende hobo, flygende geit (WWE)

Snikende hobo, flygende geit (WWE)

Singels match: Chris Jericho mot Fandango. Chris Jericho vil gjøre det han gjør best,  få en oppadkommende stjerne til å se fantastisk ut, før han tar en pause for å drive med andre prosjekt. Vinner: Fandango

8 person tag team match: Brodus Clay & «Sweet T» Tensai & The Funkadactyls mot Rhodes Scholars & The Bella Twins. Arg,  denne er kjip,  for jeg ønsker Funkadactylene alt godt.  Men dessverre for dem er den logiske bookingen her at vinnerne blir: Rhodes Scholars & The Bella Twins. Men jeg håper og tror det er en av gutta som tar pinnen.  Så kan heller Funkadactylene få hevn i en utvidet feide med Bellaene utover sommeren.

Singels match: Mark Henry mot Ryback. Henry har fortsatt en høy stjerne,  på den andre siden vil et nytt tap skade Rybacks kredibilitet som monster. Hadde det vært for 2 uker siden hadde jeg sagt Ryback uten tvil, men jeg tror det brygger opp til en dusty finish her.  Vinner: Ingen –  NO CONTEST.

6 Man tag team match: The Shield mot Randy Orton, Sheamus & Big Show. Spenningen her ligger mer i hvem av facene som sprekker førsts.  Shield har ennå ikke utspilt sin rolle, og jeg tror WWE vil ha Cena involvert når de omsider blir stoppet.  Vinnere: The Shield

Believe! (WWE)

Believe! (WWE)

Kamper jeg tror kan dukke opp

Det kan fort hende det kommer enn eller to ekstra kamper, særlig siden det er to titler som ikke er på cardet ennå.

United States Championship match: Antonio Cesaro (c) mot Zack Ryder(?). Wrestlemania er i New Jersey.  Å gi Antonio en kjapp seier over Long Islands store sønn hadde gitt ham greit med heat, og en PPV-payday til to ansatte som fortjener det. Vinner og FREMDELES US champion: Antonio Cesaro

WWE Divas Championship match: Kaitlyn (c) mot AJ Lee.  Dette burde være en no-brainer.  To av de beste kvinnelige wrestlerne i WWE, i en match selv tilfeldige fans vil ha en viss interesse av siden de har en forhistorie sammen og er relativt etablere fjes? Make it so! Dessuten, om AJ er instrumentell i Dolph & Big E sin seier over Hell No, noe jeg tror hun vil være, vil det passe bra at Daniel Bryan distraherer henne her så hun taper.  Med andre ord, vinner og FREMDELES WWE Divas champion: Kaitlyn Og det vil selvsagt åpne for en videre feide mellom de to eks-venninnene.

Tilslutt: Vil Dolph Ziggler cashe inn Money in the Bank kofferten?

Om WHC-kampen blir like brutal og hard som jeg tror og håper så vil det være en gylden sjanse for Dolph.  Det vil ikke være noe problem at han da holder to titler, siden tag-team divisjonen er rimelig anemisk, så han vil ikke behøve å forsvare de beltene særlig ofte.  Dessuten er han i stand til å gå to kamper på en PPV om det trengs, han har gjort det flere ganger før.  Jeg tror DZ vil kle doble belter og det vil viske ut en del av den dårlige bookingen har slitt med det siste året.  Så mins spådom er NY World Heavyweight champion: Dolph Ziggler.

Here to show the world! (WWE)

Here to show the world! (WWE)