H#1:AD «R.I.P. Paul Bearer» – edition


R.I.P. (WWE)

R.I.P. (WWE)

Jeg har stort sett ligget under ett pledd på sofaen de siste dagene mens ymse bassilusker har hussert i kroppen, så dere får unnskylde om denne utgaven av H#1:AD blir litt springende.  Som alltid er det ikke alle historiene som fortjener like mye oppmerksomhet, men jeg tror jeg rekker over det grøvste.

Rest in Peace Bill Moody

Bill Moody,  bedre kjent som Paul Bearer har gått bort, og WWE brukte selvsagt tid på å minnes ham før showet startet for alvor, og i videosnutter underveis.  Men når Undertaker skulle ha sin minnestund i ringen ble han, naturligvis, avbrudd av CM Punk. Punk kondolerte på det sterkest Takers tap….i Wrestlemania om 4 uker. Ah, det er godt å ha CM Punk tilbake i god gammeldags kick-the-puppy heel modus. Uheldigvis for Punk hadde ha glemt Kane. Det falt ikke i god jord hos den røde helvetesmaskinen at Punk viste disrespekt for «faren» hans, så det endte med at kveldens main-event ble Punk mot Kane i en No-DQ-kamp. Michael Cole gjorde den første av kveldens mange svake innsatser her, når han omtalte Taker og Kane som ste-brødre.  Kayfabe er de halvbrødre.  (Samme mor, men Bearer er faren til Kane, ikke til Taker… sjekk Wikipedia om du ikke kjenner denne såpeopera-bakgrunnen for gimmickene.)

Og for de som rynker på nesa av at WWE bruker et ekte dødsfall i storylinene?  Hallo, dette er wrestling, og Bill  hadde helt sikkert ikke hatt noe i mot å bli husket i kraft av sin minneverdige rolle i WWE en siste gang. Da var det nesten verre at Jerry Lawler bruset seg opp om mente at Punks avbrytelse var det verste han hadde sett.  Han har visst alt glemt at Michael Cole gjorde narr av ham og hans nylig avdøde mor i en storyline bare for noen få år siden…

Ute med dommeren, inn med kua!

Justismord! (WWE)

Justismord! (WWE)

Big Show skulle ha en kamp mot Seth Rollins fra The SHIELD.  Det gikk selvsagt ikke mange minutter før Show kastet Rollins over ringtauene ned på Dean Ambrose,  før han veltet seg ned ringside og banket opp… Roman Reigns.  Først når de to andre SHIELD-medlemmene tok hevn, avblåste dommerne kampen, og tilkjente kampen til Show(???).  Det var jo vitterlig han som startet bruduljene! Ulogisk avgjørelse fra skribentene,  det hadde egentlig passet historien bedre om han faktisk hadde gått til angrep og blitt disket.  Det hele endte med en ganske semmer powerbomb fra de tre på mastodonten. Uten at noen kom Show til unnsetning, heldigvis litt kontinuitet der!

YES, YES, YES!

Wrestling done right (WWE)

Wrestling done right (WWE)

Med Kane opptatt med Punk hadde Daniel Bryan fri fra tag-team forviklinger. Så han kunne bryne seg på Dolph Ziggler. En kamp som ble satt opp forrige uke når Bryan og AJ hadde et intermezzo backstage.  (Daniel Bryan har forresten akkurat da samme gliset som Jeremy Clarkson når han leverer en fornærmelse godt under beltestedet.) Det kan ikke bli en dårlig kamp med disse to! Takket være innblanding fra AJ og Big E Langston fikk MitB-vinneren omsider en etterlengtet seier, og det endte med at AJ fikk Big E til å maule Bryan litt ekstra som takk for sist.

Dette startet selvsagt spekulasjonene om en tag-team kamp mellom Hell No og Ziggler/Langston på Wrestlemania.  Noe som absolutt ikke ville vært en dårlig løsning.  Langston er rimelig fersk i ringen, men han har en imponerende fysikk, og han klarer å få mye personlighet ut av en syltynn gimmick.

FAAAAn-DAAAAAn-GHOOOoo

Pust inn på A'ene! (WWE)

Pust inn på A’ene! (WWE)

For tredje uke på rad nektet Johnny «Fandango» Curtis å gå kamp siden navnet hans ikke ble uttalt riktig. Jeg vet ikke helt hvor WWE vil med denne gimmicken, og jeg frykter at de ikke vet det selv heller.  Men en tommel opp blir det likevel: Fandango som skrøt hemningsløst av Naomi og ville at hun skulle forsøke å uttale navnet, var en ganske dårlig kamuflert klapp på skuldrene fra bookerne til en veldig lovende Diva. Et splitt av Funkadactylene og en Naomi som får vist hva hun kan i ringen litt oftere hadde ikke gjort meg noe!

«He doesn’t play games, he hurts people»

Som jeg antydet sist ble New Age Outlaws brukt igjen. Denne gangen var det mot Rhodes Scholars. Cody Rhodes og Damian Sandow startet med en morsom «oppdatert» versjon av NAOs standard åpningspromo.  Billy Gunn og Road Dogg tok orginalen,  og  så startet kampen.  3 minutter ut i oppgjøret varslet hylende gitarer at Brock Lesnar hadde funnet det for godt å melde sin ankomst for å svare på HHHs utfordring fra forrige uke. (Har de aldri hørt om epost eller telefon i WWE?).

Trykk F5 for å oppdatere feiden (WWE)

Trykk «F5» for å oppdatere feiden (WWE)

Rhodes Scholars skygget banen (de er jo intelligente) og Brock gjorde svært kort prosess med de gamle D-X medlemmene. Historien er enkel,  Brock akter å lemleste familie, venner og bekjente av HHH på pur faen til han får det som han vil.  Paul Heyman forklarte at det var enkelt: Brock godtok utfordringen, på en premiss.  Han skulle bestemme sipulasjonen for kampen, og HHH ville kun få vite den etter at han har signert kontrakten.  Enkelt og to the point.

Heyman gjør dessuten svært mye ut av rollen sin, og er en sterk medvirkende årak til Lesnars aura. Mens Heyman var Punks manager var han alltid litt tilbakeholden, med et strøk av nervøsitet. Som om han visste at Punk kunne si og gjøre ting som førte til at Heyman måtte drive skadebegrensning og rake glørne ut av ilden.  Sammen med Brock derimot? Da er han så hellig overbevisst om at ingenting kan gå galt,  siden Brock er et uovervinnelig monster.

Apropos hurt people

Igjen en fantastisk kamp av Kofi Kingston,  med andre ord en kamp der han er hjelpeløs punchingbag for langt bedre og mer interessante wrestler, her  Mark Henry.

I'll use Jump, good ol' reliable Jump never lets me down... (WWE)

I’ll use «Jump», good ol’ reliable «Jump» never lets me down… (WWE)

Cockblocking bromance

Cody Rhodes og Kaitlyn fortsetter sin famlende flørting backstage, noe som er adorable!  Damian Sandow fortsetter å være verdens verste wingman for buddyen sin, denne gangen ved å rigge til en dobbeldate med de returnerende Bella-tvillingene!  Jeg er ikke så veldig overrasket over at de er tilbake.

Did you miss us? (WWE)

Did you miss us? (WWE)

Diva-divisjonen er tynn, særlig på heel-siden,  og begge to dater wrestlere i WWE,  henholdsvis John Cena og Daniel Bryan, så de henger sikkert en del backstage allerede.  Det er lov å håpe at Sara Del Rey klarer å trene de opp på et nytt nivå. jeg har alltid ment at de har en bra innstilling til å ta bumper og levere, det er ferdighetene det har skortet på.  Med andre ord motsatt problem av det Maxine og Kelly Kelly slet med,  de var ikke så fan av å bumpe.  (Kelly Kelly hadde ærlig talt ikke særlig mye å stille med på ferdighetssiden heller.)

Det eneste problemet nå er at Twin-magic ikke kan fungerer like bra nå som Nikki har forstørret fordelene sine…

Stakkars Drew

Incomming! (WWE)

Incomming! (WWE)

Ryback knuste Heath Slater fra 3MB, og Drew McIntyre forsøke å blande seg inn for å redde vokalisten(?) sin.  Veldig dårlig valg, siden Mark Henry tuslet ned til ringen, og det utviklet seg til en konkurranse mellom ham og Ryback om hvem som kunne drepe Drew mest overbevisende. Hvem i alle dager er det den stakkars skotten har irritert back-stage nå da?

Henry mot Ryback på Wrestlemania kan bli artig det, men jeg innser at det logiske vil være å la det unge stjerneskuddet gå over veteranen i 40-åra, og jeg vil jo helst se Henry regne død og ødeleggelse over Legolasset og resten av rosterne noen år til!

No rest for the wicked

Siden Rhodes Scholars første kamp ble avbrutt hadde Vickie Guerrero like godt booket dem i en ny kamp,  mot Sheamus og Randy Orton.  Ingen gevinst for å gjette hvem som vant der.  Det eneste jeg ønsker med nå er at Sheamus/Randy Orton/Big Show imploderer spektakulært på Wrestlemania i en kamp mot The SHIELD og det blir heel-turns for everybody!

*Gjesp*

Antonio Cesaro  mot Alberto del Rio var overraskende kjedelig.  Del Rio virket ufokusert,  mulig han fikk seg en smell gaske tidlig i kampen.  Og jeg er lei av at sekundærmestrene bookes i kamper de må tape.

Da var det mye morsommere å se videosnuttet i anledning premieren på filmen «The Call» der David Otunga spiller en birolle.  WWE hadde fått Halle Berry med på notene til et segment der hun blir ringt opp av Kane som er sugen på en date.  (Han har truet til seg nummeret hennes fra Otunga.)  Berry er mildt sagt skeptisk, og viser at hun også har den magiske evnen til å få ringstolpene til å eksplodere.  Filmen virker faktisk helt severdig ut, en nyhet for WWE-studios,  og Berry tar seg tydligvis ikke særlig høytidelig.  Det eneste som jeg savnet var at Kane slang inn et «and my father just died!» i et forsøk på å få sympatistemmer… Det er så fint med Kane, han kan sømløst gli fra slapstick til psycho uten å lee et øyelokk.

Beef Mode – Executive style

Denne kiropraktortimen SUGER! (WWE)

Denne kiropraktortimen SUGER! (WWE)

Chris Jerichos «Highlight reel» var en abort av dimensjoner.  The Miz og Wade Barrett virket utilpass, og sjefen sjøl klarte ikke ro det i land heller.  Heldigvis dukket den pene delen av Team Bricky opp:  Brad Maddox.  Han er en knupp i sin stotrende, selvhøytidelige, pseudoarrogante stil. Sleip og glatt, men samtidig veldig sympatisk, der han så tydelig har tatt seg solid vann over hodet.   Det hele endte med at vi neste uke får en treveiskamp mellom Jericho, Miz og Barrett for Intercontinental-tittelen.  I og for seg ikke et hoppende galt utgangspunkt for en bra kamp, men jeg frykter at de skal tvære det ut helt til Wrestlemania. Og så mye substans er det ikke i denne feiden.  Det hjelper selvsagt ikke at alle tre i utgangspunktet har vært booket svakt de siste månedene.  Best-case scenario er at Jericho vinner beltet til slutt og kan slippe det til en lovende ung wrestler som trenger en opptur i løpet av sommeren.

Dirty Sanchez

Ay Caramba! (WWE)

Ay Caramba! (WWE)

Jack Swagger og hans politisk ukorrekte filleonkel Zeb Colter liker ikke mexikanere.  Jeg moret meg over bildet de mante frem om onde luchadorer som planchaer over riksgrensen for å stjele jobbene fra amerikanske wrestlere. Desuten var det elegant hvordan de jobbet inn det faktum at Sin Cara har slitt med å lære seg engelsk som en del av promoen.  At Swagger maltrakterte den lille sydlendingen og Alberto Del Rio så kom til unnsetning for å redde sin landsmann var godt håndverk for å drive feiden fremover uten at så mye egentlig skjedde.

Askeonsdag kom tidlig i år

Jeg er Straight Edge og Ateist, jeg tror ikke på den Judeo-kristne forestillingen om Helvete,  du har ingen makt over meg! (WWE)

Jeg er Straight Edge og Ateist, jeg tror ikke på den Judeo-kristne forestillingen om Helvete, du har ingen makt over meg! (WWE)

CM Punk og Kane hadde en underholdende kamp, men jeg føler de ikke utnyttet stipulasjonen like grundig som man kunne håpe.  Det endte med at Punk ble distrahert av kirkeklokkene til Taker og Kane kunne chokeslamme ham ad helvetet.  Punk frisknet fort til, rappet urnen som Paul Bearer alltid bar med seg, urnen som var kjernen i Undertaker og Kanes overnaturlige krefter, og mukket ned Kane med den. Siden Taker kun kan bevege seg til ringen i slow motion av kontraktsgrunner, rakk Punk å spille en lystig liten trommesolo på skallen til Kane med messingurnen før han stakk av.  Så dermed har temperaturen i feiden mellom Undertaker og Punk økt ytterligere et  hakk.