Genial reklame og internett i Pyongyang


A man needs his entertainment...

«After all, a man needs his entertainment…» (HBO)

To saker som går rundene i nyhetsmedia nå er HBOs nye reklamekampanje for den 3. sesongen av Game of Thrones, og Pirate Bays ferske pressemelding om hvor de skal flytte serverparken sin…

For å ta det første først: Man skulle tro Game of Thrones egentlig ikke trenger særlig mye reklame. Alle jeg kjenner går og gleder seg til det braker løs 31. mars.  Men HBO har likevel sikret seg at ingen skal gå rundt uvitende om den nye sesongen.

De har valgt bort alskens digitale, fancy, nymotens kampanjer, og valgt den klassiske løsningen, med avisreklame, boards og reklame på busser.  Bakstreversk tenker du kanskje?  Ikke helt.  Kampanjen ser nemlig slik ut:

NY Times

NY Times

Boards

Boards

LA Times

LA Times

Buss1

Buss1

Buss2

Buss2

 

 

 

 

 

 

 

Så langt Game of Thrones.  Mange har jo benyttet Pirate Bay for å følge intrigene i Westeros.  Problemet er at onde krefter leded an av åndsverksmafiaen og hjernedøde politikere har gjort det stadig vanskeligere for de brave pirater å bringe kultur til folket.  For ikke så lenge siden flyttet de trafikken sin ut av Sverige til presumptivt mer demokratiske og liberale land som Norge (vi har jo fredsprisen) og Spania (rimelig laidback land som er mer opptatt av å tenke på sin egen bunnlinje enn den til diverse multinasjonale mediekonglomerat.)

Hvor lenge var Adam i Paradis?  (Som viser seg å være et boligstrøk rett utenfor Bergen. Hvem skulle gjettet det?) Så The Pirate Bay har søkt en ny havn.  Pressemeldingen de sendte ut i går,  førte til ett og annet hevet øyenbryn.

(Gizmondo)

(Gizmondo)

For de har funnet det ene stedet der amerikanske advokater står absolutt maktesløse: Nord Korea! Nå er det nok snarere slik at de kjører trafikken sin via Nord-Korea og har de fysiske serverene i  et annet asiatisk land, men jurdisk sett er det ett interessant sjakktrekk.

Noe er galt med lovgivningen når man må ta turen til «ondskapens akse» for å få fred fra tåpelige søksmål.