H#1:AD – «Weed, the People»


Ikke noe sier Wrestling som korpsmusikk?!? (WWE)

Ikke noe sier «Wrestling» som korpsmusikk?!? (WWE)

Over en uke siden sist, så det er på høy tid å synse litt om det som rører seg på veien til Wrestlemania 29 i april. Det var i utgangspunktet ikke så fryktelig mye å si over det store linjene som  er trukket opp, siden det meste går på forutsigbarhetens skinnegang. Men ett og annet kan man jo dvele ved, så som sagt så gjort:

You don’t need a push when you have SWAG?

Ukas store nyhetssak er at vår kjøre astronautvenn Jack Swagger som har returnert som xenofob hjernevasket stormtrooper i en tea-party-millits, ble tatt for å kjøre i marihuana-rus i Mississippi. Ikke så smart når det var tydlig at WWE linet han opp for et stort push med en Wrestlemania-match for tungvektstittelen.  Nå skal det sies at en del blogger har overdramatisert det hele.  Det er under ett år siden Cameron,  (diva som for tiden har rollen som en av Brodus Clays «Funkadactyls») ble arrestert for fyllekjøring og forsøk på å bestikke en politimann, og hun er fortsatt ansatt.

Fortsatt ansatt, fortsatt ikke særlig relevant i ringen

Fortsatt ansatt, fortsatt ikke særlig relevant i ringen (WWE)

Ja WWE kan straffe Swagger, og har rett til å terminere kontrakten hans,  men det er mange grunner til at det er veldig usannsynlig.  For det første er alt han ble bøtelagt for såkalte «misdemeanors», og ikke-voldelige overtredelser.  For det andre vil han snappes opp av TNA før blekket på oppsigelsen er tørt, sist men ikke minst: Marihuana er kun ulovlig i visse stater i USA nå, og WWE har alltid hatt for vane å regne det på samme måte som alkohol.  (Med andre ord, du bøtelegges om du inntar det innen 24 timer før du skal opptre.) Det regnes heller ikke under «Wellness»-policyen, i motsetning til designerdruget «Spice» R-Truth og Evan Bourne ble tatt for.

Men det vil utvilsomt bety at hans sjanser mot Alberto Del Rio er ikke-eksisterende.  Ikke at jeg tror WWE hadde booket en rasistisk gimmick over sin nye face skreddersydd for å holde det viktige latino-segmentet blant wrestlingfansen happy.

Dessuten er det en vesentlig mer intens Swagger vi har sett i ringen i det siste, mye takket være at han omsider har fått en god manager i «Dirty» Dutch Mantell,  eller «Zeb Colter» som han heter i WWEs storyline.

Sist men ikke minst: Den politiske kommentatoren Glenn Beck ble fornærmet av WWEs fremstilling av innvandringsmotstandere, og refererte til det som «Stupid wrestling people».  WWE slapp i går et svar på tiltale:

BURN! 🙂

Konsekvenser

Justice!

Justice! (WWE)

WWE har uforvarende funnet gull når de bestemte seg for å matche Roman Reigns (ex-Leakee), Seth Rollins (ex-Tyler Black) og Dean Ambrose (ex-Jon Moxley) sammen. De har lært av Nexus og Core,  og sørger for a) gjøre de eksklusive b) booke de strekt.  Nå har de i løpet av en uke beseiret John Cena/Sheamus/Ryback og Chris Jericho/Sheamus/Ryback.  Og de har gjort det etter forholdene renhårig.  Ja de bruker taktikken med å skape overtall, men det gjør det selv om utgangspunktet er 3 mot 3, noe som vitner om «ferdigheter» snarer enn bare slu knep.  Kommer de til å tape på Wrestlemania?  Nei jeg tror ikke det,  siden John Cena er opptatt med en annen kamp da (dessverre), og WWE vil antagelig ha han involvert når The Shield før eller siden taper.

Beltebytte

Stor forbedring!

Stor forbedring! (WWE)

The Rock debuterte det nye designet til WWE-tittelen. Ja det er penere enn det klumpete og glorete spinnerbeltet, men de som drømte om en klassisk look med ørner og globuser er sikkert skuffet.  Tross alt er dette en av de viktigste salgsartiklene til WWE, så det må appelere til unge fans. Det står omsider «Champion» ikke bare «Champ», det er ikke like fargesprakende, og gimmicken med at sideplatene kan byttes ut for å reflektere den som er mester er ganske smart. (For tiden er det to «Brahma bulls» som pryder disse feltene.) Og jeg likte CM Punks reaksjon etter at han klinket ned Cena med det gamle beltet: «I want THAT one…»

Tror jeg kampen på RAW neste uke mellom Cena og Punk leder frem til en triple threat? Meget mulig. The Rock har kondis som en kolsrammet 80-åring. (HGH hjelper ikke på oksygenopptaket.)  John Cena er best når han har en mobil og aktiv motstander.  Sist men ikke minst vil det kunne føre til mer spenning, siden det åpner for at Punk kan vinne tilbake tittelen og snyte John Cena enda en gang. (Jeg tror ikke han gjør det, men det er mulig at han gjør det, og det holder for spenningens skyld.)

Pain/Game

Vinny Mac utfordrer Paul Heyman til en kamp på RAW?  Om ikke dette leder til HHH vs. Brock Lesnar v.2.0 på Wrestlemania colour me impressed!

Oi, har vi divaer?

ikke noe å si på overkroppsstyrken til Superfly's datter

ikke noe å si på overkroppsstyrken til Superfly’s datter (WWE)

Plutselig husket WWE at de har en diva-divisjon, og de booket en forbausende lang diva-tag-team match på Smackdown.  Aksana har tydligvis lagt seg i hardtrening og virket mye mer komfortabel i ringen, Kaitlyn og Tamina holder fortsatt feiden sin lunken, og det er en fin subtil touch at Layla, selv som face, åpenbart er fryktelig misunnelig på Kaitlyn og sikler på tittelen hennes.

Gratulerer Miz

Auuuuuuuuu!

Auuuuuuuuu! (WWE)

The Miz har omsider lært seg hvordan han setter opp og gjennomfører den nye finisheren sin.  Antonio Cesaro solgte av en eller annen grunn kneet sitt, men Cody Rhodes skjønte det:  En Figure 4 leglock skal i teorien sette leggbenet under press, det er der belastningen ligger.  Men det er ikke derfor jeg sier gratulerer,  det er fordi han har fridd til kjæresten sin, ex-diva, ex-playboymodell og nåværende smykkedesigner, Marysse, og fått ja.

Mike har ikke spart karatene (Twitter)

Mike har ikke spart på karatene (Twitter)

Også en +Rhodes til Cody for ett corny backstage-segment med mustasje-afficionado Kaitlyn.