H#1:AD – Et hoftebrudd til begjær


Sierra Hotel India Echo Lima Delta (WWE)

Sierra Hotel India Echo Lima Delta (WWE)

På høy tid å spisse pennen og kaste seg over WWEs gjøren og laden igjen.  Forrige ukes porsjon var mildt sagt middelmådig,  men denne uka derimot…

Jeg velger å forklare det hele med en passe mix av kayfabe og realitet.  Bork Lazer knuste hofta til Vinny Mac med en durabelig F5 sist mandag (kayfabe-delen)  og som kjent har Vinny absolutt vetorett på booking og planlegging av showene (realitet, dessverre.)  Så siden sjefen sjøl ligger i tung morfinrus etter en dobbeltsidig hoftetransplantasjon, har bookerne fått jobbe i fred og da blir det andre boller enn tykkfalne, tatoverte menn i blonde undertøy. (Jeg skulle ønske jeg overdrev.)

La meg få ut av verden med en gang det jeg ikke var happy med:

Savn, skurv og skrot

Som trøst: Årets Superbowl-tematiske diva-bilder.  Bellaene er borte som kaitlyn og rosa fikk æren. (Og da vet vi hvorfor Ravens vant...) (WWE)

Som trøst: Årets Superbowl-tematiske diva-bilder.
Bellaene er borte så Kaitlyn og Rosa Mendez fikk æren. (Da vet vi hvorfor Ravens vant…) (WWE)

Ingen divaer er trist.  Det hjelper da ikke mye at Ziggy, Big E &co hadde fått fri, så vi ikke engang fikk se AJ i usømmelig trange minishorts. Men det største problemet var kampene til Antonio Cesaro og Wade Barrett.  Jeg har ikke noe stor problem med at  de taper mot henholdsvis Ryback og Randy Orton, så lenge det ikke er en squash.  Som Jerry Lawler (v alle mennesker) påpekte, det var det ikke.  Nei problemet er at de møtes i utgangspunktet. Buksehateren og Legolasset er så høyt i hierarkiet så de burde ikke involveres i spillet rundt sekundærtitlene.  Det er som om ligacupvinneren i England måtte jevnlig møte et toppet Real Madrid i treningskampene sine…

Rule Britannia (så lenge det varer) (WWE)

Rule Britannia (så lenge det varer) (WWE)

Marsmannen

Nå returnerte Jack Swagger alt på fredagens Smackdown, men han fortjener omtale siden han dukket opp på RAW også.  Er det et lite stikk til det republikanske partiet i forbindelse med Fru McMahons katastrofale senatvalg at «The Real American» har døpt om ankle locken sin til Patriot Act og fortsatt er heel? Uansett er det en mer seriøs, mer langhåret og mer intens Jack som har returnert for å kjempe seg inn i WHC-bildet igjen via Elimination Chamber.

Og du gjør narr av hvordan jeg snakker  Santino?!? (WWE)

«Og du gjør narr av hvordan jeg snakker Santino?!?» (WWE)

Det var godt å se at WWE ikke hadde falt for fristelsen og prøvd en full gimmick-endring, men i stedet valgte å la Jack «take a level i bad-ass» mens han var borte.

Booker T  hadde ikke bare snakkeproblemer i åpningspromoen sin.  (Hadde han plutselig engelsk som tredjespråk, var det et hjerneslag, eller var det en massiv dose LSD som kicket inn?) Nei han innrømmet også at Rey Mysterio var tatt ut til EC kun for å sikre latino-fansens penger.  Heldigvis kan det hende vi slipper dvergen med knekkebrødknærne som vi snart skal se.

Hall of Fame

Den levende legenden

Den levende legenden

Det er ingen hemmelighet at WWE lenge har ønsket å innlemme tidenes kanskje største wrestlingstjerne, Bruno Sammartino i sin  HoF.  Det er heller ingen hemmelighet at Sammartino har takket nei gang etter gang.  Derfor var det en veldig gledelig nyhet at de nå har kommet til enighet.  Mannen holdt WWE-tittelen  (eller WWWF-tittelen som den da het) kontinuerlig fra 17. mai 1963 til 18. januar 1971,med andre ord 2803 dager i strekk.  Får CM Punks 434 dager til å blekne, gjør det ikke.

Hvorfor de ble enige kan du lese mer opp her. Uansett, med Sammartino, Bob Backlund, Mick Foley og Trish Stratus tegner det til en usedvanlig god klasse HoF-medlemmer i år.

Mexican stand-off

You can't cheat Destiny! (WWE)

«You can’t cheat Destiny!» (WWE)

Det forfriskende med feiden mellom Alberto Del Rio og Big Show er at for en gangs skyld er det heelen som er ufyselig, mens faceen er likanes.  Selv om det ikke betyr at Del Rio lar seg bølle med.  Big Show har tilsynelatende glemt at det er en skruppelløs og selvsikkert mester han har med å gjøre.  En mester som ikke tar fem øre for å spane seg frem til skjulestedet ditt og klinke deg ned med et brannslukkingsapparat i tinningen når du prøver det på litt uelegant utpressing.

Brann i rosenes leir

Tenk så mye rart som lever i det skjegget! (WWE)

Tenk så mye rart som lever i det skjegget! (WWE)

Samarbeidet mellom Kane og Daniel Bryan knirker faretruende i sammenføyningene, og Rhodes Scholars har skilt veier om venner.  Med andre ord er tag-team divisjonen ute på tynn is igjen.  På den andre siden, så lenge det er den amerikanske dragen som kommer ut av det på topp så skal vi ikke klage!

«He’s SORRY!»

Smerten kom, så og vant (WWE)

Smerten kom, så og vant (WWE)

Ny gjesteopptreden fra Brock Lesnar, og denne gangen var det The Miz  og «studioet» hans det gikk ut over.  Legg merke til hvor utrolig dyktig Paul Heyman er på å få Brock til å fremstå som en ustoppelig og livsfarlig løs kanon.  Stjerneklasse! Jeg aner ikke hvem Brock skal bryne seg på på Wrestlemania,  selv om en dårlig magefølelse tilsier at HHH vil ha revansj, men det er i det minste moro så lenge det varer.

He’s BACK…

Vælas stærkast kæll! (WWE)

Vælas stærkast kæll! (WWE)

I rekken av gledelige gjensyn er det ingen som har gledet meg mer enn å høre at atter en gang at romper skal sparkes og parykker skal splittes,  noen skal bankes og nakker skal knekkes…

Dirtsheetene ville ha det til at Mark Henry ville returnere som face som motvekt til Big Show som har turnet siden sist.  Takk alle gode guder for at de tok feil.  200 kilo morsk bamsefar vagget ned til ringen for først å vifte Daniel Bryan unna som en irriterende kattunge, før han  begynte å maltraktere luchadorer som om det var julaften og St.Hans på en gang. Jeg antar det betyr at Car Sterio ikke var helt fit for fight ennå, så de trenger et beleilig «skadeavbrekk» igjen skal de ha sjanse til å rekke Wrestlemania.

Det tok 13 år før Henry virkelig begynte å skinne, om han fortsetter der han slapp blir jeg en happy camper…

Årets hittil beste kamp

Save yourself Y2J (WWE)

Save yourself Y2J! (WWE)

Det sier kanskje ikke så mye når vi skriver første uka i februar, men for en gangs skyld tror jeg ikke WWE så noe behov for å rigge RAWactive-avstemningen sin.  Chris Jericho og CM Punk tror jeg ikke hadde klart å levere en dårlig kamp sammen om de hadde prøvd.  Jericho har så grundig sikret sitt ettermæle at han har null problemer med å jobbe for de nyere stjernene,  uten at han på noen som helst måte fremstår som svak eller avdanket.  Rock’n’roll og turne-livet er tydeligvis en utmerket oppladning for å herje rundt i den firkanta sirkelen.

Maddox, master of one-up-manship

Beet Mode! (WWE)

Beet Mode! (WWE)

John Cena varslet at han skulle konfrontere The Shield.  (Det han ikke røpet var at han hadde sikret seg Sheamus og Ryback i bakhånd.) Og hva vår alles kjære gloryhunter Brad Maddox?  Jo han rapper selvsagt spotlyset og kommer Cena i forkjøpet med å konfrontere dem.  Det leder naturligvis til at han får skambank med salt og pepper på, men oppdraget utført.  Det er en noe annerledes måte å frembringe en wrestler på, men det er bra at WWE prøver noe nytt.  Jeg har trua på at Maddox kan bli en slitesterk gjenganger, så lenge WWE ikke overdriver promoteringen av ham, så vi går lei av å se det sleske smørsmilet hans bli smurt utover kanvasen av utøvere vel over hans vektklasse…