H#1: AD – Lyden av rumling i det fjerne


Aldri et siste-show før Royal Rumble som ikke ender med 20 mann i ringen som en visuell teaser (WWE)

Aldri et siste-show før Royal Rumble som ikke ender med 20 mann i ringen som en visuell teaser (WWE)

Det er en snau uke igjen til det som er min favoritt-PPV: Royal Rumble.  WWE har hentet tilbake The Rock for å sikre seg maksimal mediedekning og interesser fra perifere fans. Det er en meget blandet fornøyelse må jeg si.

Men for å oppsummere uka som har gått i noen enkle vendinger.

Fiesta Del Rio

Meg bekjent har mexicaneren tdiligere kjent som Dos Caras Jr stort sett alltid vært heel. Likevel, publikum har omfavnet face-Alberto med fynd og klem.  Kanskje det er Ricardo Rodriguez fortjeneste, kanskje de bare er overveldet av en topp-face som tilsynelatende ikke er på barneskolestadiet mentalt.  Big Show på sin side viderefører tradisjonen med å være en heel som sier sannheten på en lite hyggelig måte: Det er rett nok ikke Booker T men WWE sentralt som har pushet Alberto Del Rio for å sikre seg hispanic fans siden begge luchadorene på lønningslista for tiden er ødelagt.

German Suplex like a champ! (WWE)

German Suplex like a champ! (WWE)

Det er og tydelig at Show skal jobbe seg gjennom det lavere midcardet fremover for å få litt dominans tilbake etter det pinlige nederlaget. Så det er vel ganske safe å anta at Del Rio forsvarer Tungvektstittelen sin på søndag.

Eneste skår i gleden er at han bruker en moonsault i stedet for cross armbreakeren som primær-finisher nå.  Moonsaultet til Eve var bedre! (Siden hun startet det opp med litt booty-poping).

Månelyst

Tittelen referer selvsagt til at The Miz avslørte på live TV hvor spray-tan-skillet til Dolph Ziggler går.  At han fucket opp og nesten fikk Ziggler til å tappe ut til det som må døpes en Figure & -leglock var ikke bare hans skyld, siden han satt den opp riktig, men Dolph sprellet litt ekstra med bena og så ble det feil…  Nå selger Dolph en flis i fingeren som en biljardkø gjennom øyet så det ble ikke alt for tydelig at det ble noe feil, men likevel: Du må behandle arvestykket bedre Mike!

You are doing it WRONG! (WWE)

You are doing it WRONG! (WWE)

Jeg la også merke til at AJ har droppet Ziggler t-skjorta til fordel for en av sine egne.  Jenta pleier å digge å cosplaye chrushene sine, så det er neppe ett godt omen for blonden fra Hollywood.  (Så kan vi heller se frem til hun skifter til antrekket til Big E Langston,  Sideboob-galore!  Om du er på twitter anbefaller jeg deg å følge @BigELangston  for han er riktig så morsom.

Ikke se for deg Big E i g-strengen til AJ, om du klarer...

Prøv å unngå å se for deg Big E i g-strengen til AJ, om du klarer… men godt å se han vet hvordan hun skal distraheres.

Dolph betaler dårlig?

Dolph betaler dårlig?

Om WWE kjenner sin besøkelsestid så bruker det AJ til å få Big E over,  og lar de to dumpe Ziggler som en dårlig vane før jo heller.  (Siden Ziggler aldri vil klare å etablere seg som en trussel når han på tross av de to ringside taper oftere enn han vinner…)

Bait and Switch

Når vi er inne på Dolph vant han jo retten til å velge mellom 1. og 2. startposisjon på Royal Rumble.  (For det uinnvidde,  de to starter kampen, og får dermed den lengste veien frem til seier, og må minimum belage seg på en 45 minutter i ringen…) Moralen er vel å ikke kline med den nye kjæresten din rett foran fjeset til den gamle, særlig når hun har svært vidtrekkende myndighet som din sjef.  De to andre kampene i «slå klokka-utfordringen» var greie nok, men WWE klarer ikke helt å få slike temaer til å fungere.  Det blir for statisk, og reklamepauser midt i kampen er ikke noe sjakktrekk, siden det understreker at lite vil skje før det nærmer seg tidsfristen.  Jeg er heller ikke kjempeglad for at Antonio Cesaro måtte spise en RKO fra Randy Orton.

Klessnor! (WWE)

Klessnor! (WWE)

(At Sheamus ekspederte Wade Barrett 3 sekunder for sent kan jeg heller leve med, siden jeg gjerne vil ha en feide mellom de to…)

Men det er irriterende hvor lett man kunne gjort det hele litt bedre: La Orton kommentere backstage at det er like godt at ikke han vant likevel, siden han da måtte funnet et sted å gjemme liket til Vickie Guerrero etter at hun hadde sluppet nyheten.  Og la Michael Cole blæste den fordømte «live-appen» til WWE, så folk ikke går glipp av avgjørelsen live om kampen «avgjøres i reklamepausen»…  Så virker det litt mer realistisk.

Spin the bottle

Min favorittdiva har omsider fått det prestisjetunge *kremt» divatittelbeltet rundt midjen, og har begynt å etablere seg som en dominant mester.  Aksana har alt fått smake litt julekake, og nå var WWEs Rihanna-look-a-like  neste jente ut.

Mer klessnor! (WWE)

Mer klessnor! (WWE)

Som vanlig  leverte Alicia Fox helt greit i ringen, og ble omtrent delt i to av spearet til Kaitlyn. Backstage så vi Tamina Snuka skule på en flatskjerm, så det betyr vel at det er hun som er plukket ut til å feide om beltet fremover. Så må WWE få ut fingeren og pushe opp noen av talentene i NXT så rosteren ikke blir like anorektisk.  (Å se Sara del Rey i en WWE-ring hadde ikke vært så verst heller.)

Indre (hjerne)blødninger

Jeg sverger på at hvem det nå er som skriver storylinen rundt The Rock mangler en håndfull kromosomer.  Vickie hadde stengt ham ute fra sitt show, etter den ydmykende hendelsen sist, og varslet politiet.  The Rocks svar er å spy catchphrases mot de tre minst håndfaste politikonstablene i USA.  Det hjelper ikke av Vickie ymter frempå at hun har snakket med «politimesteren».  Mulig forfatterene her forvekslet vanlig politiet med tyttebærsnut?

Enden på vis er at The Rock kjøper billetten til en av politifolkene for å bruke den eldgamler «har billett så dere kan ikke holde meg ute»-trickset.  Men vanligvis innebærer ikke denne metoden at du får intromusikk og videoen din på Titantronen. (Men såklart,  millionæren kan ha slengt om seg med noen dollar i teknikkervanen backstage for alt vi vet.)

Så levere The Rock en promo der han sammenlikner seg selv med Martin Luther King.  En sammenlikning The Rock kommer uventet heldig ut av, så mulig han ikke er helt uhildet her.  Omsider kommer redningen i form av de tre svartkledde stjerneskuddene.  (Nei, ikke 3MB nei…) The Shield skamslår filmstjerna og avslutter med en solid assistert powerbomb.

Where the hell is my stuntdoubleeeeeeeeee?!? (WWE)

Where the hell is my stuntdoubleeeeeeeeee?!? (WWE)

Ok,  The Rock skal få kred for en ting:  Å selge bomba med å ligge sammenkrøllet i ringen med glassøyne, tusenmetersblikk, småspasmer og spytte blod er en veldig «Attitude Era» måte å selge ett overfall.  Jerry Lawler hørtes nesten andektig ut når han atter en gang etter alle disse årene kunne spekulere på om dette betød indre blødningen...

Det er mange bloggere som har klaget over at Vince McMahon ikke følger kontinuiteten når han truer med å strippe CM Punk for WWE-tittelen om The Shield blander seg inn i tittelkampen mot The Rock. Men tvert i mot er det den eneste logiske måten å håndtere problemet på.  CM Punk kan blånekte alt han vil på at han ikke har leid inn vigilantene for å beskytte tittelen sin, men Vinny er bombesikker på at det er noen straight-edge ugler i måssan.  Så da er det ikke så dumt å varsle om at «tilfeldighetene» fortsatt er på Punks side, så vil det ikke hjelpe ham…

Beef Mode

Brad Maddox! Jepp,  ikke bare utnytter han WWEs tilsynelatende lemfeldige publikumskontroll til å slentre inn og invitere seg selv som gjestekommentator. (Uheldigvis for ham Big Show mot Zack Ryder, så han rakk knapt få buksebaken ned i setet før bjella ringte.)

O Hai Guise! U Mad? (WWE)

O Hai Guise! U Mad? (WWE)

Neida han klarte også omsider å overtale Paul Heyman om å bli hans partner/manager/hype-man/advokat/talerør eller hva nå Paul E. har på visittkortet.

Free Hugs for Everybody

Siden jeg har droppet en hver tanke om en kronologisk fremstilling av showet har jeg spart dette til slutt: Kane og Daniel Bryan skulle uteksamineres fra Dr Marion Shelbys sinnemestringskurs, som de første to i historien. (Hva skjedde med Harold???) Det ble faktisk ikke så ille som fryktet.  Daniel Bryan som ut som en nystriglet uteligger på frelsesarmeens alkoholfrie julebord, mens Kane så akkurat så feilplassert ut som han skal.

Gratulerer! (WWE)

Gratulerer! (WWE)

Og når Daniel Bryan storøyde respons på Dr Shelbys «And now everybody will hug» var et entusiastisk «Everybody??» var det bare «frikkin’ adorable».  Mer feel good enn et DVD full av B-A-Star-promoer. Hell No har klart mesterstykket å være et dominant komedie-tag-team.  Ja de er morsommen, men de er samtidig alltid beredt til å sette fyr på deg eller fri alle lemmene dine ut av ledd om det trengs…

Royal Rumble

Årets poster, ikke det beste WWE har levert... (WWE)

Årets poster, ikke det beste WWE har levert… (WWE)

Som sagt var hele showet en eneste lang påminnelse om at det er under en uke til «The Road to Wrestlemania begins».  Som sagt min favoritt-PPV, og det  bør bli et solid show.  Det siser sitt når The Miz mot Antonio Cesaro for US-tittelen er henvist til forshowet på Youtube. (Burde ikke leke-tittelen til Zack Ryder, WWE Internet-Championship, ha forrang på å forsvares på slike sendinger?)

Nå skal nok ikke alle som deltok på brawlen på slutten av mandagens show delta i selve Rumble-matchen, men det er vel trygt å anta at alle de som fikk taleroller der er klar.  John Cena hadde forresten også en klar melding, han skulle vinne Rumble-matchen!  Som det siste året har visst,  vi må nok ta lovnadene til Cena med en klype salt,  han sverget jo at han ikke skulle tape for The Rock også,  og at han skulle slå CM Punk en rekke ganger…

Riktignok kom lovnadene denne gangen etter at han kastet bort 10 minutter på å snakke dataspill med en 10åring, fått en snerten blondine til å rødme av blødmene og hentydningene hans, og fornærme en rotund nerd på det groveste. (Jeez,  la Cena skrive sine egne promoer, for all del, men ikke i form av en oppramsning av løsrevne popkulturelle referanser.)

Først ett gjensyn med en strålende videopakke:

Hvem er så bekreftet som deltagere i årets utgave?

 1. John Cena
 2. Randy Orton
 3. Sheamus
 4. Dolph Ziggler (starter som nummer 1 eller 2)
 5. Kane (Hell No – Har rekorden for flest elimineringer i en Rumble og puster HBK i nakken for flest elimineringer totalt.)
 6. Daniel Bryan (Hell No)
 7. Cody Rhodes (Rhodes Scholars)
 8. Damien Sandow (Rhodes Scholars)
 9. Heath Slater (3MB)
 10. Drew McIntyre (3MB)
 11. Jinder Mahal (3MB)
 12. The Miz
 13. Antonio Cesaro
 14. Wade Barrett
 15. Ryback
 16. Darren Young (PTP)
 17. Titus O’Neil (PTP)

I tillegg kan vi kanskje gjette på at Michael McGillicutty (som har gjort mye bra på NXT i det siste) får en plass,  kanskje også Uso-brødrene som WWE tydligvis har litt tro på. Kofi Kingston får sikkert sjansen til å vise hvor god han er til å skikkelige, skikkelig spretten. Khali får sikkert sjansen til å vise hvor god han er til å være skikkelig, skikkelig stor. Det kommer helt sikkert noen returer (Mark Henry?  Jack Swagger?),  noen legender og noen overraskelser. (Kan man håpe på en debut for nysigneringene El Generico eller PAC? Får Brad Maddox lurt seg med?)

Uansett: Det blir skøy!!