H#1:AD: RAWs 20års jubileum


Showet der vi sier farvel til jent som alltid levde opp til refrenget i kjenningsmelodien sin: She looks good to me (WWE)

Showet der vi sier farvel til jenta som alltid levde opp til refrenget i kjenningsmelodien sin: «She looks good to me» (WWE)

Vi vet alle at WWE slo på stortromma for noen måneder siden når det var det 1000ende RAW showet i strekk. Men de måtte nesten gjøre litt stas på selve 20års-jubileumet også.

Så vi befant oss i Texas for 3 timer med selvskryt. Heldigvis hadde man visst alt brukt opp budsjettet på gamle legender, så dermed var det mest video-flashbacks. Langt å foretrekke spør du meg.

Men la oss ta de viktigste momentene ett for ett.

Big Show er fortsatt interessant

Wuæææ, confetti! (WWE)

Wuæææ, confetti! (WWE)

Kjempen skal ha skryt for innsatsen sin i 2012. Big Show klarte mestestykket å fremstille en rolle med en viss dybde.  På den ene siden er han et veritabelt monster med sine 7 for og 250 kilo.  På den andre siden er han smertelig klar over at han har hatt en mildt sagt blandet karriere, med flere bølgedaler enn topper. Derfor er mesteparten av bravadoen hans påtatt og står på sandgrunn.  Når motparten er den høylydte meksikanske aristokraten Alberto Del Rio, som tilsynelatende kun prater i CAPS LOCK, blir det riktig så festlig.  Show mistet tungvektstittelen til Del Rio på Smackdown på fredag.  Noe som beviser at Del Rio er mye dyktigere enn Sheamus som prøvde, og feilet, på å frata Show tittelbeltet gjennom hele vinteren.

Jeg skal til og med la nåde gå for rett når Del Rio mobbet eks-mesteren. Det var tross alt Show som startet når han klinket ned en forsvarsløs Ricardo Rodriguez for noen uker siden. Det var jo ikke Ricardo sin skyld at Booker T er sprø nok til å putte navnet på alle ansatte i trekningen om hvem som skulle utfordre Show. (Kayfabe er jo Ricardo ikke en wrestler, selv om personen bak er en velskolert luchador.)

BOOM – Bullhammer

Bare kall meg Mr Wellness policy fra nå av,  siden jeg beseierer Randy Orton mener jeg.

Bare kall meg «Mr Wellness Policy» fra nå av, siden jeg beseierer Randy Orton mener jeg. (WWE)

Randy Orton får fortjent mye kjeft, men en ting skal han ha. Han har tilsynelatende ikke noe problem med å ta tap når det er for å hjelpe nye talent å gå over.  Tenk om John Cena  (eller bookerene hans) hadde hatt den samme innstillingen?

Det eneste som kunne gjort denne seieren viktigere for Wade Barrett hadde vært om Intercontinental-tittelen stod på spill.

Batista all over again

Stakkars Kaitlyn,  er det noen frivillige til å ta plassen hennes? (WWE)

Stakkars Kaitlyn, er det noen frivillige til å ta plassen hennes? (WWE)

Eve Torres kontrakt går ut nå, og hun har planer om å gifte seg med sin forlovede Rener Gracie,  jobbe som talsperson og instruktør ved Gracie-instituttets selvforsvar-for-jenter-prosjekt, og sikkert poppe ut et par små Torres-Gracie’r. Helt fair, og egentlig et fint pek til de som påstår at divaene bare er til pynt.

Og ingen har fortjent divatittelen mer enn Kaitlyn, og foran hjemmefansen attpå til.Hun har tatt syvmilssteg det siste året, og har tilsynelatende ingen planer om å drive med noen annet fremover, så jeg spår en lengre tittelperiode for henne.

SPEAR! (WWE)

SPEAR! (WWE)

Hvorfor sammenlikne Eve med Batista?  Vel begge var i mange år i selskapet uten egentlig å være annet enn forglemmelige og ikke spesielt overbevisende i ringen, før de plutselig blomstrer opp og manifesterer en solid tilstedeværelse i storylinene, før de forlater selskapet mens de er på topp.  Men i motsetning til Batista tror jeg ikke Eve kommer tilbake dessverre.

Dette er også et tegn på vaktskiftet i divadivisjonen. Eve var på mange måter gallionsfigur for strategien med å ansette modeller og trene dem som wrestlere. (Vinner av Diva-search som hun var.)

Psykoanalyse

Det var gøy å se igjen Dr. Shelby,  og det er fortsatt mye bensin igjen på tanken til Hell No.  Jeg er ikke spesielt gled i backstagesegment, men Kane og Daniel Bryan kan fint få et kvarter hvert eneste show… De er bare så sjarmerende og har adoptert de corny gimmickene sine med hud og hår.

Hand-me-down

You do the honours (WWE)

«You do the honours» (WWE)

Så Miz «arver» Figure4-leglock’en til Nature Boy Flair? Vel han trenger sårt en finisher i tillegg til The Skull Crushing Finale. Ikke minst siden veldig mange ikke makter å ta den skikkelig.  At han skal feide med Antonio Cesaro er jeg litt mer skeptisk til. Det kan fungere, men jeg tror begge to egentlig kler å møte motstandere som er større enn dem selv.

Cena slår Ziggler – tagning 236b

Det er nesten synd å si det, men dette var kjedelig. De to i stålburet gjorde alt de kunne for å levere en spennede oppvisning, men når ALLE vet at John Cena kommer til å kanalisere Lasarus og sprette opp igjen god som ny, uansett hva Dolph Ziggler leverte…  ja da blir det dopause-materiale.

Og det du ser det oppe Dolph, er det glasstaket jeg fikk installert tilbake i 2007... (WWE)

Og det du ser det oppe Dolph, er det glasstaket jeg fikk installert tilbake i 2007… (WWE)

Om det er slik at John Cena må slå samme fyr på hvert fordømte show, kan ikke WWE være så snille å bruke en fyr vi ikke bry oss om?  Kofi Kingston gjør ikke noe fornuftig nå, men sitter hjemme og skriver twittermeldinger med alle hashtaggene han får beskjed om. Burde være lett å booke.  Cena er jo alt homofob, så de kan jo la Kofi kysse en eller annen jobber.  Eller bare forsterk den casual-rasismen som gjennomsyrer personligheten til de fleste WWE-facene. (Du bare vet Vinny Mac er mellomfornøyd med å ha en degos som Tungvektsmester…)

Noe godt kommer det ut av denne historien, Big E Langston.  Hans McKayla Maroney-fjes når AJ presenterte «RAWs beste vielser» var kostelig.

The Rock – Ateisten

Nyere forskning viser at det ikke var en meteoritt som utryddet dinosaurene (WWE)

Nyere forskning viser at det ikke var en meteoritt som utryddet dinosaurene (WWE)

Tidliger på kvelden hadde CM Punk ekspedert dødvektdinoen Brodus Clay uten å bli særlig svett, så det var neppe høy odds på at han skulle blande seg når The Rock skulle ha «Rock-konsert».

The Rock har etterhvert havnet i samme fella som Al Pacino.  Han spiller nå en parodi på seg selv.  Den tilfeldige fansen spiser det opp som varme hvetebrød.

Men først måtte The Rock spy ut litt infantil edder og galle mot Vickie Guerrero.  Så sto Pail Heyman for tur. Det er noe litt urovekkende når The Rocks beste argument er at Vickie er stygg og kler seg horete og at Heyman er tjukk.  Vel  CM Punk trakk på skuldrene og løp ned til ringen for å dele ut litt velfortjent juling, og det måtte en haug dommere (og Fit Finlay!) til for å skille kamphanene.

Du vil ikke tro hvor mye penger jeg får for denne bullshitten!  (WWE)

Du vil ikke tro hvor mye penger jeg får for denne bullshitten! (WWE)

Dett var dett, så får vi se om Smackdown klarer å følge opp…