H#1:AD – Spådommer om WWE i 2013


Vel,  tradisjonen tro har ikke WWE sluppet noen store overraskelser i juleferien.  (Og julaftenshowet var som vanlig walk-over for face’ene.)

Kort oppsummert: Kofi Kingston er fortsatt den minst overbevisende mesteren i nyere WWE-historie. Antonio Cesaro har snart gått tom for usedvanlige store folk å valse opp med (jeg tar for gitt at han beseirer Khali i morgen på Main Event.) Faceturnet til Alberto Del Rio har fått opp dampen.  Det var en dyd av nødvendighet med både Randy Orton og hele Car Sterio på skadelisten, men en selvsikker og arrogant face med dyptliggende æresbegrep er en variant vi ikke har sett på en stund.  Sist men ikke minst, Dolph Ziggler ser mer og mer ut som om han lar seg beruse av sin nyvunnede makt.  Med andre ord han har solgt sjela til djevelen,  WWEs svar på «over-attached girlfriend»: AJ.  Jeg tror dessuten det er et godt valg å la ham feide med Miz en liten stund. De er jevnstore, og movesettene deres fungere bra sammen, og begge er gode på mikrofonen. Win-win!

Imens, i Florida, har NXT kommet ajour.  Big E Langston har vedkjent seg at han «hjelper en venninne litt i WWE», mens NXT-champ Seth Rollins er Shield-medlem Seth Rollins og vise versa.

Så over til spådommene:

Vi kommer til å se mindre av John Cena i 2013

Ikke fordi WWE innser at vi begynner å gå lei av ham. Det er andre grunner til at jeg tror han vil få lengre og hyppigere avbrekk. Han begynner å dra på årene og har hatt en del ganske stygge skader i karrieren. De siste 10 årene har han knapt tatt ferie, så lenge han kunne stolpre seg ned til ringen har han vært på TV. Det begynner å merkes.  Jeg tror han i stadig større grad vil tre over i en deltidsrolle i storylinene fremover, slik at WWE ikke er helt låst om han blir borte noen uker for å bli lappet sammen.

AJ vil sørge for at Dolph Ziggler styrter i flammer

Hvorfor skulle egentlig Mr Show Off slippe billigere unna enn de tidligere flammene hennes. Hun har dessuten etablert ganske tydelig at hun er langsint liten rakker, og har helt sikkert ikke glemt tiraden hun fikk av ham på forvinteren.

Flere heel’er vil rykke opp fra NXT

Bray Wyatt, Leo Kruger, Nye Ascension….

Divadivisjonen vil få ett oppsving

Sammenlikner vi Tag-team divisjonen i fjor og nå så har det vært en markert forbedring. Jeg tror WWE vil forsøke å gjøre det samme med jentene. Noen av de mest utpregede pyntedokkene er ute av selskapet. Andre har tatt syvmilssteg i ringen, og har fått tid til å skape en personlighet publikum kan forholde seg til.

En av grunnene til at det holde AJ borte fra det meste av diva-storylinene er ganske åpenbar, hun tar rett og slett for stor plass. Ikke minst er en av hennes karaktertrekk at hun absorberer og spiller av personlighetstrekk fra vedkommende hun har i siktet.  Noe som ville være vanskelig å få til med divaer som stort sett har ganske flyktige personligheter enn så lenge.

Sist men ikke minst hadde neppe WWE signert Sara Del Rey til en lukrativ kontrakt som trener for divaene i NXT om de ikke mente alvor: Audrey Marie og Paige tar nok steget innen sommeren.

To wrestlere som aldri har holdt en hovedtittel vil vinne en i år

Antonio Cesaro og Wade Barrett,  jeg ser på dere!

Vince vil redusere innflytelsen sin på bookingen

Ja, jeg tror det er tid for at gamlefar overlater detaljstyringen av showene til svigersønn sin. HHH har visst at han både har nese for gode talent, og vi har mye å takke ham for i året som har gått.  Ikke minst at han insisterte på at mesterskapene igjen skal være verdifulle, og at den enkleste måten å sikre det på er ved å gi mestrene lange perioder.  Jfr 400+ dager med CM Punk i førersetet.

Vince kan bruke den nye fritiden sin til å gjøre ett siste forsøk på å få WWEs egen TV-kanal opp å stå.

The Undertaker vil stå med 21-0 etter årets Wrestlemania

Spørsmålet er bare hvem han slår.  CM Punk? The Rock?  John Cena? Doink the Clown?

WWE vil fortsette som PG

Men de vil samtidig anerkjenne at  en stor generasjon fans nå har vokst opp med WWE og er i midten av tenårene.  En generasjon som WWE selvsagt gjerne vil beholde i folden. Dermed må de videreutvikle konseptet sitt. Personlig tror jeg det er alt for redd for å miste den kvinnelige fansen til at det blir mye T’n’A,  men mer ekstreme kamper og mere blod tror jeg vi kan garantere, særlig på PPVer.

Jeff Hardy returnerer til WWE

Hvis han virkelig har kommet over kneika og blitt 100% nykter,  er skadefri og har innsett at han ikke må skusle bort talentet sitt…  Ja  da tror jeg det er en åpning.  Han kommer jo med en fiks ferdig feide med CM Punk, og han har bevist at han kan flytte latterlige mengder merch, selv i en lokalt mikke-mus-fed som TNA.

Dessuten er det nesten risikofritt.  For om han skulle ramle utpå igjen er det bare å levere en mikrofon til Punk og vips: Pipebomb!