H#1:AD – Møblement og løsøre, TLC 2012


TLC 2012 (WWE)

TLC 2012 (WWE)

Jeg vurderte å vente til jeg hadde sett mandagens RAW før jeg begynte å skrive, men så kom jeg på at mandagens RAW er de årlige Slammys.  Ingen grunn til å sette seg selv i dårlig humør, når showet fra Brooklyn var så knakende godt!

Julestemning

Det begynte med en tøysete Diva-battle royal  på forshowet. Når man først skal klemme inn en en subpar kamp, så er det greit at den i det minste har en relevans og/eller bringer en storyline videre. Sånn sett oppfylte denne kampen de kriteriene.  Vinneren fikk en kamp for Diva-tittelen,  og Eve og Kaitlyns feide fikk et nytt kapittel, når Eve mer eller mindre kostet Kaitlyn kampen.

Ørtev (WWE)

Ørtev (WWE)

Det var og litt morsomt hvordan divaene prøver å utnytte de hookene de har i gimmicken sin. Tamina som gruff fjerner julepynten  hun fikk tildelt, før kampen,  Natalya som stiller i rosa i stedet for rødt og Alicia Fox (furry-diva #1) som får utløp for sin forkjælighet for antropomorfiske dyr, og går amok med reinsdyrkostyme-effektene.

Jeg har tro på at Naomi kan etablere seg som en fullverdig diva. Hun er spretten, er blitt mer komfortable i rampelyset, og ikke minst, det virker som hun har engasjementet for å lykkes i WWE.  Så når man vil ha en typisk fyll-kamp med Eve, så er det å slå to luer i en smekk å benytte henne.  Jeg hadde på forhånd sagt at WWE neppe ville ha en avslutning på feiden mellom Eve og Kaitlyn ennå, siden Eve har vært mye borte fra skjermen, og den må «varmes opp» før den kan konkluderes.

Hipster-alert

Gullguttene (WWE)

Gullguttene (WWE)

En tables-kamp er aldri en dum start på denne typen PPV.  Rhodes Scholars hetset lokale hipstere for aparte skjeggvekst, for litt billig heat, noe som var kreativt.  Car-Sterio  gjorde det det gjør best: IRey Mysterios tilfelle er å stolpre seg gjennom spotene sine uten å miste beina, mens Sin Cara er dobbeltsidig punchingbag. De fire fikk i gang publikum, som stort sett var riktig bra hele kampen gjennom.  Sin Cara dekket opp for manglene til Mysterio,  og Cody og Damien er klare for å møte Hell No (på Royal Rumble eller mer sannsynlig på et RAW før den tid).

United States of Antonio

Cesaro er så god i ringen at han kan skape heat ved å velge kjedelige låsninger fremfor de mer spektakulære delene av reportoaret sitt (WWE)

Cesaro er så god i ringen at han kan skape heat ved å velge kjedelige låsninger fremfor de mer spektakulære delene av repertoaret sitt (WWE)

(Twitter)

R-Truth (Twitter)

Det var ingen overraskelse at R-Truth overhodet ikke hadde noe å stille opp mot Antonio Cesaro.  Likevel var det lov å håpe at kampen ble severdig, siden R-Truth pleier å være ganske skjerpet når han må, mens Cesaro er WWEs beste wrestler.

Men det var mange underlige valg, og avslutningen på kampen virket forsert og lite spektakulær.  Forklaringen fikk vi på mandag, når R-Truth twittret et bilde av kneet sitt etter kampen.  Noe må ha gått fryktelig feil ett eller annet sted underveis, uten at jeg helt kan skjønne hvordan. At den skaden krevde at man tok det i land kjapt og effektivt er forståelig.

Miz-Tv

Ryktene om et face-turn for Alberto Del Rio har gått lenge. WWE trenger en latinamerikansk face,  og Sin Cara har ikke helt tatt av. Dessuten begynner det å bli trangt om plassene blant heelene i øvre mid-card.  Men å bruke 3MB som katalysator var uventet.  Det virket som det hele heller burde skjedd på et TV-show. At Alberto forsvarer sin eneste ekte venn, Ricardo Rodriguez, er klassisk feel-good-booking. Men 3MBs angrep på de spanske kommentatorene kom langt ute fra ytre venstre.

Så Jinder Mahal liker ikke sånne fremmedlendinger?  Okay... (WWE)

Så Jinder Mahal liker ikke sånne fremmedlendinger? Okay… (WWE)

I og for seg en frisk avveksling at det er heelene som er rasister, i stedet for Sheamus, men likevel?  Det hele gav inntrykk av en nødløsning, og det hjelper ikke Miz-faceturn at han først involverer seg nå bruduljene fysisk går ut over ham. Jeg skjønner -hvorfor- WWE booket dette segmentet,  men det var fortsatt dårlig skrevet.

Kveldens dopause

Trist når det beste med hele kampen er intervjuet før den starter (WWE)

Trist når det beste med hele kampen er intervjuet før den starter (WWE)

Kofi Kingston og Wade Barrett… De har hatt bedre kamper før og ingen av dem burde ha intercontinental-beltet.  Kofi er kjedelig og ensformig,  Barrett har et uforløst potensiale og burde matches mot langt bedre wrestlere. Den absolutt svakeste kampen på kveldens card, fordi den var helt bortkastet.  Ikke fikk man noen historiemessig utvikling, og ikke fikk man en spektakulær kamp.  Og vær så snill, gi Wade en skikkelig finisher snart!

Debutantenes ball

TLC-kampen mellom The Shield og Ryback & Hell No var  alt man kunne drømme om at den skulle være.  Ambrose overspiller spektatulært i ren pantomime-stil,  Reigns leverer smidige og troverdige powermoves selv på legolasset, mens Rollins gjennomfører pseudofatale vanvittige stønt.

Det spanske kommentatorbordet overselger som vanlig (WWE)

Det spanske kommentatorbordet overselger som vanlig (WWE)

To indy-darlinger i fri dressur (WWE)

To indy-darlinger i fri dressur
(WWE)

De hadde en slagplan og fulgte oppskriften, selv når det buttet i mot.  Og i løpet av den snaue halvtimene  sørget de for å gå fra en blek kopi av Nexus til førstelagsspillere.  Og det uten at de svekket Rybacks momentum.  En av de absolutt beste kampene hele året.

Photo-op

Weeeeeeeeee! (WWE)

Weeeeeeeeee! (WWE)

Eve ekspederte Naomi i løpet av 3 minutter og feiret med en ny fotosession i ringen.  WWE har truffet blink med det tillegget til en allerede eksisterende gimmick.At publikum ikke var helt med er helt forståelig etter hva som nettopp hadde utspilt seg i arenaen.

«We need a bigger chair»

..og bli liggende (WWE)

..og bli liggende (WWE)

Sheamus og Big Show har hatt bedre kamper før. Det var noe uforløst over det hele.  Men forhåpentligvis betyr dette av feiden er over.  Det var dessuten selvsagt komisk at Big Shows endelige løsning var å finne en komisk overdimensjonert klappstol og slå Sheamus inn i neste uke med den.

Brooklyn Brawler

Den improviserte kampen mellom 3MB og The Miz, ADR og Brookly Brawler var ren fyllkalk.  Det hadde kanskje vært bedre å høre på publikum og bruke Zack Ryder. JBL  fikk meg riktignok til å le når han ramset opp alle «tidligere stjerner» som ville juble for Brawlers seier:  Kim Chee, Doink, Abe «Knuckleball» Schwartz osv…  Kjennetegnet på alle er at de ble spilt av samme mann Steve Lombardi.  Brawler  var en av de få faste jobberne på 80- og starten av 90-tallet som hadde en gjenkjennelig gimmick (eller fler). Han tapte alltid, men han var alltid like bråsikker på seier før hver nye kamp. Lombardi har de siste 20 årene jobbet backstage for WWE, og sånn sett er det jo en fin gest til en trofast ansatt at han fikk en PPV-payday og en seier!

Et eller annet sted gråter JTG nå  (WWE)

«Brooklyn-Brooklyn» Et eller annet sted sitter JTG og gråter. (WWE)

Det blir spennende å se Alberto Del Rios videre utvikling som face.  Han og Ricardo har en flott kjemi,  og et en morsom synergi. For selv om de har et arbeidsforhold, så har det hele tiden skint gjennom at de innerst inne bryr seg om hverandre.  En medvirkende årsak til at de kjørte turnet nå er at Randy Orton skadet seg på filmingen av Tribute to the Troops.  Dermed er man både en face i manko, samtidig som RKO har vært primær-feiden til Del Rio.

Alt er tilgitt

John Cena fikk igjen siste kamp på cardet. Dolph Ziggler leverte en kjempekamp, og de fikk den riktige dynamikken i en kamp som utviklet seg til full TLC  med både bord og stoler i aksjon.  Begge to fikk smeller som sørget for naturlig «farge».

Stigekamper kan lett låse seg i et fast formular, men her prøvde man mange nye versjoner av kjente spoter.  Historien var også at Cena gang på gang opplevde at Ziggler hadde mottrekk mot angrepene hans, så han mer og mer desperat måtte prøve nye ting. En Hurricarana / Head Scissor tror jeg aldri jeg har sett han forsøke før. Blant publikum var flertallet i solid favør bak Ziggler,  noe de to i ringen spilte på, mens kommentatorene prøvde å dekke over. (Vince er ikke så glad når Cena får «kjeft» av fansen eller heelene får mest støtte.)

Tiiiimber! (WWE)

Tiiiimber! (WWE)

Ziggler kan plassere et klokkerent superkick.   DZ ser forvirret på AJ som har på seg det dystre psycho-fjeset, før hun sprekker opp i et stort smil og hopper og spretter ut av arenaen.  Ziggler kan hente ned sin MitB-koffert, og verden er et vakkert sted.

Tonight - Everything - changes! (WWE)

Tonight – Everything – Changes! (WWE)

Det vi kan fastslå er at John Cena tydligvis ikke ser på WWEs sendinger. For er det en ting som han burde forstått er at det å avvise AJ. Er. En. Dårlig. Idé.

Så får vi håpe RAW og Smackdown denne uka ødelegger det fine grunnlaget som er lagt for vinterens storylines.