H#1:AD – Survivor Series 2012 (og litt RAW1017)


Survivor Series 2012 (WWE)

Med WWEs tradisjon for å la RAW etter en PPV fungere som et «directors cut» med tanke på storylines er det fristende å slå det hele sammen og se det under ett. Særlig siden det strengt tatt ikke dukket opp noe som helst nytt på RAW, bare videreutviklinger.

For at det ikke skal bli for rotete, forholder jeg meg til PPVen kronologisk, og baker inn utviklingen fra RAW underveis.

Bonus Traditional SurvivorSeries 5-man Elimination Tag-Team Match

»Velg meg! «Nei velg meg!» (WWE)

Noe uvanlig at vi begynner med bonusen, men sånn skjer. Uansett var det langt å foretrekke fremfor en meningsløs squashkamp, eller et backstage segment der Hornswoggle stjeler trusene til Natalya og det ender med at Teddy Long får en kake i ansiktet, eller noe tilsvarende. (Jeg har generelt lite tro på WWEs backstage-segment som kjent.) Likevel burde dette for alvor får Brodus Clay til å innse at det brenner ett blått lys for karrieren hans. Når du er den eneste som elimineres fra face-laget, og at på til er førstemann til å måtte gå i garderoben… Hjalp nok ikke på aksjekursen at han fucket opp spoten med Tensai så til de grader heller.

»Hvor ble det av han store tykksaken vi hadde med oss i starten av kampen?» »Hvem?» (WWE)

Neppe et plaster på såret at han fikk æren av å jobbe for Antonio Cesaro på RAW.  Funkasauren står i fare for å bli utryddet, hva sier WWF?

Diva Championship

Kaitlyn har tatt på seg gamefacet sitt… (WWE)

…og det nye ringgearet hennes kler henne, og det skiller seg ut  fra hva resten av divaene bruker (WWE)

Divatittelkampen mellom Eve og Kaitlyn var faktisk bra.  Det sies at det sikreste tegnet på at man ikke har dobbelte standarder er at man ikke vurderer noe annerledes bare fordi det er jenter som gjør det.  Og denne kampen hadde vært bra om du hadde latt for eksempel Cody Rhodes og The Miz gjennomføre samme booking.  De fikk ok tid (7 minutter)  og de hadde en bra pacing på matchen:  Eve starter som en bekymret heel som innser at hun er kraftig underlegen i kraftavdelingen i forhold til utfordreren.  Kaitlyn er ekstra gira etter Aksanas mislykkede snikangrep før kampen,  og er slites mellom det p vinne kampen, og det å banke om Eve mest mulig.  Så kommer plutselig Eve på at hun har 8 år med kampsporttrening, og lurer den urutinerte facen i en felle. Jeg vet ikke om der var ubevisst men Eve «cup a feel» når hun pinner også,  heldiggrisen.

Noen bloggere har mest at Eve burde vunnet med en submission i stedet for en swinging neckbreaker.  Jeg vil heller at hun tar submission-seire mot de svakere facedivaene, og at Kaitlyn pushes som en typisk «never-give-up»-face.

»Næmmen, vondt i magen? Er det den tiden av måneden Aksana?» (WWE)

På Raw fikk Kaitlyn revansje ved å slå Aksana, som fortsatt fungerer som en typisk hench(wo)man.  En som kan ta bumpene for å holde hovedrollen trygg  mellom PPVene.

US Championship match

»Do I have to carry you through this whole match?» (WWE)

Antonio Cesaro er så utrolig mye bedre i ringen enn R-Truth.  Og det matrix-støntet han dro på RAW mot Funkasauren var episk.   Så jeg tror han kommer til å forbli  US Champion lenge. I hvertfall frem til han-du-vet kommer tilbake fra Mars.

Cena and AJ, sitting in a tree….

«Du hadde glemt at jeg fortsatt jobbet her ja?» (WWE)

Såpeoperaen som ikke vil dø.  Vel  Vickie Guerrero trakk ett ess opp av hatten i form av Tamina.  Hun kler rollen som amazone-livvakt. (Det ga assosiasjoner til Lex Luthors to murbrekkere Mercy Graves og Hope Taya) Dessuten er hun god i ringen, så om det leder den veien jeg tror: AJ mot Tamina, så kan det bli et fyrverkeri. Klassisk underdog mot dominant heel.

På RAW sørget så AJ og John Cena for å gi Vickie mer å spinne på, når det danset tungetango i ringen.  Noe som fikk alle internett-nerder til å misunne Cena, og urovekkende mange mindreårige gutter til å misunne AJ.  Naturligvis dukket Dolph Ziggler opp, og på vei etter ham virket det som om Cena enten vred kneet eller ankelen.  Det kan hende de smidde mens jernet var varmt, i alle fall utartet det backstage.  Ziggler forteller Aj et par sannhetens ord,  han og Cena havner i clinch, og et toalett blir smadret.

Vi kan og slå fast at Cena kysser som en sulten breiflabb (WWE)

Er Cena legitimt skadet?  I såfall kan det være en etterlengtet pause for figuren, der han kan komme tilbake om noen uker når vi begynner å gå lei av Vickie.

World Heavyweight Championship match

Kveldens mest gjennomskuelige booking.  At Big Show bruker det gamle kneepet med å dytte dommeren i skuddlinjen er… fair enough.  I motsetning til TNA bruker WWE ref-bumps ganske sparsommelig.  (TNA derimot må betale en solid premium på skadeforsikringen på kamplederne sine tror jeg.) Sheamus kunne ikke tape,  Big Show måtte beholde tittelen,  da er en DQ veien  gå.

Oops! (WWE)

Ulempen er jo at det betyr at de må holde det gående, i en feide som strengt tatt har passert salgsdato med flere uker.

Traditional SurvivorSeries 5-man Elimination Tag-Team Match

La oss ta det positive først:  Dolph Ziggler vant, rent, etter å ha tilbrakt største delen av kampen med å flakse ukontrollert av ringkanten hver gang en face leverte en ureglementert lusing fra innsiden av repene.   Men ellers?  Kampen tok liksom aldri av.  The Miz viste at han fungere som en likanes face.  Wade Barrett er et beist i ringen. Randy Orton er like klar for et opphold i en polstret celle som alltid.  Men det ble aldri den samme følelsen som i åpningskampen, der ting grep i hverandre, og helheten ble større enn de enkelte elementene.

Nesten godt gjort å ikke levere mer underholdning med dette ti-spannet (WWE)

WWE Championship match

CM Punk får plutselige flashbacks til skolegården i gamle dager… (WWE)

For andre PPV på rad fikk vi en luguber avslutning, fordi Ryback beskyttes.  I dette tilfelle hadde man rett og slett blåst støvet av «Nexus» og slengt på et nytt strøk maling.  Ikke at jeg skal klage over at Roman Reigns, Dean Ambrose og Seth Rollins offisielt debuterte på WWE-TV på alvor. At John Cena selget shell shocked som et jordskjelv er prisverdig, men ikke mer enn forlangt.

»Nei, vi er ikke Nexus 3.0» (WWE)

Resultatet er uansett at CM Punk kan feire ett år som mester,  og har los på besterekorden til Cena på 380 dager.  Men etter det har nok toget gått. (Selv om han lovet en solid feiring i 2018 når han passerer Bruno Sammartinos rekord…)

Jeg antar det nå blir Punk mot Ryback på TLC,  der Ryback kan tape uten å virke svekket, og så er «Best in the World» rede til å gå «One on One with the Great One» på Royal Rumble.

»En gave i anledning 1-års dagen? Det var da alt for meget, også akkurat det jeg ønsket meg da gitt!» (WWE)