H#1:AD – 4 ting vi lærte av HiaC og RAW1014


Hell in a Cell 2012 (WWE)

Jada, jeg vet hverken HiaC eller mandagens RAW helt traff apex i svingen.  Det var ikke direkte dårlig, bare ikke særlig bra. Men vi kan i det minste trekke noe lærdom ut av det hele:

Sheamus trenger et hard slag i topplokket med jevne mellomrom

I mange måneder har Sheamus vandret rundt i skyggenes dal som en formålsløs kvasirasistisk stereotyp babyface. Den minst overbevisende face’en siden CM Punk måtte lære seg å smile. Men en trøkk-16 og så trøkk-OVER9000! fra Big Show på HiaC må ha ristet på plass ett eller annet inni det sjokkrøde hodet hans.  For selv om han fortsatt gliste som en bruktbilselger som ser tre nonner vandre inn i butikken med en plastpose full av kollekt, så er det en logikk bak ham igjen.  Noen i WWE er der for å tjene penger (PTP, Wade Barrett)  noen er der for å vinne titler og høste anerkjennelse (The Miz, Big Show, Dolph Ziggler), noen fordi de hadde eksplodert om de ikke var der (John Cena) og noen fordi de lever i et parallelt univers befolket av magi, snakkende geiter og regnbuer. (Team Hell NO ). Sheamus er der fordi han liker å slåss.  Enkelt og greit.  Om det fører til titler, penger eller oppmerksomhet,  utmerked.  Men det viktigste er å få sjansen til lovelig å slå og sparke gørra ut av en utfordrende motstander.  Fit Finlay ville vært stolt…

Han er fortsatt en lidelse å høre på, men Sheamus v.3.1. er et stort skritt fremover.

«Slår meg visst ned litt hos dere jeg, gutta» (WWE)

Var det riktig å gi beltet til Big Show?  Ja, absolutt!  Sheamus har stagnert som tungvektsmester,  men har vært booket så sterkt at det var vanskelig å se hvem som kunne ta tittelen fra ham. Men Show?  Joda, det er troverdig.  Han er dessuten en fin avveksling fra den vanlige WWE-heelen.  Han jukser ikke, han rømmer ikke unna, han går til angrep som en mannevond bamse med tannverk, og frykter ingen.

Alderen hans tatt i betraktning så tror jeg ikke det blir en veldig lang regjeringstid, men uansett hvem som slår ham vil det være en solid markering. Kan det bli Dolph Ziggler?  Mulig, men jeg oddsen sank en god del for at han kan ta på WHC-beltet i 2012, med Shows seier.  Den jeg holder en knapp på er en gammel veteran,  en som har vært borte en lang stund men etter sigende er medisinsk klarert nå, en som har  en hel hønsegård å plukke med Big Show fra sist.  Jeg blir ikke særlig overrasket om vi innen utgangen av 2012 igjen vil høre at «somebody gon’ get their ass kicked, somebody gon’ get their wig split»

Vickie Guerrero gjør (fortsatt) ubegripelig dumme valg som GM

Nesten like irriterende som å få flaggermus i håret (WWE)

Jeg tenker nå ikke først og fremst på at hun «sa opp»  Beth Phoenix.  De fleste vet at kontrakten hennes utløp nå ved utgangen av oktober, og at hun ikke var interessert i å fornye den. Så mens hun finner frem romdrakta og staker ut kursen til Venus, er det greit at WWE holder døra oppe for at hun kan returnere om hun får lyst.  Men å ansette AJ som diva igjen?  La oss se bort i fra det ulogiske at i at en administrator har makt til å ansette og sparke utøvere etter eget forgodtbefinnende.  Men er det virkelig lurt å tilby kontrakt til en rapgale jenta du nettopp fralurte drømmejobben hennes? Ansiktsutrykket til Vickie i det hun annonserte at AJ skulle møte Beth sa det meste og kun fikk det sedvanlige joker-smilet i retur før den nyansatte hoppet og spratt ut av kontoret hennes sa det best.

»I may have made a big mistake just now…» (WWE)

Jeg skal heller ikke hate på Vickies involvering i «Cenagate».  Hennes hysteriske fnising reddet et segment som holdt på å falle dødt til marken. Og jeg klarer ikke helt å mislike en storyline som a) holder Cena unna mesterskapsbildet,  b) lager riper i hans perfekte image og c) sikrer en stødig mengde AJ på skjermen.

Bookerene var fornøyd med cardet på HiaC

Ser ut som Bryan synes denne gjenforeningsfesten kom i overkant tidlig (WWE)

Hvordan skal vi ellers forklare at de bestemte seg for å booke 4 av kampene på HiaC som en survivor-series match på Survivor Series??? Det må være den mest late bookingen i WWE i år.  Det er dessverre slik at Mick Foley har blitt litt som å få flaxlodd i julepresang.  Litt artig, men sannsynligheten for å bli skikkelig skuffet til slutt er absolutt til stedet. Dessuten begynner jeg å lure på hva i alle dager de skal fylle PPVen med, når de booker WWE mesteren, Int’Con-mesteren og Tag-team mestrene i en og samme kamp?

Der er naturligvis en sjanse for at Kofi eller den dynamiske duoen mister beltene før Survivor-series, men det blir en cop-out  nesten like skrudd som når de reddet seg ut av en Hell in a Cell match de ikke ante hvordan de skulle runde av, med litt klassisk Russo-booking.

Om så ikke skjer har vi altså US-tittelen, WHC-tittelen og Diva-tittelen.

»Bra & panties Indianapolis Street-fight» anyone? (WWE)

Jeg tror og vi trygt kan legge til John Cena mot Dolph Ziggler på cardet, men det er fortsatt bare 5 kamper.  En mulighet er kanskje en kamp mellom Wade Barrett og en eller annen skroting som en uannonsert match.  Personlig hadde jeg gjerne sett en Ladder-match med NXT-talentene om retten til å utfordre Seth Rollins for NXT-tittelen.  (Om man kan matche innspillingsplanen i Florida med PPVen…)

CM Punk vil rekke å feire 1 års jubileum som mester

The Champ is here! (WWE)

Med Cena involvert i storylinen om sine egne sprelske lender,  og CM Punk involvert i en 5 mot 5 eliminasjonskamp der beltet vanskelig kan stå på spill, tyder alt på at WWE har tenkt å kjøre løpet ut, og la Punk holde beltet helt til Royal Rumble.  Jeg tror nemlig de booker Ryback i en ny match mot Punk på TLC,  en tables-kamp der Punk kan vinne ved kløkt og smidighet. Dermed er alt klart for en kamp mellom The Rock og CM Punk på Royal Rumble.  Litt avhengig av hvor mye tid The Rock kan sette av til WWE før Wrestlemania, tror jeg det enten blir en seier der,  eller eventuelt en dusty finish, og The Rock i en eliminasjonsmatch på Elimination Chamber-PPVen rett før Wrestlemania.

Cell-shocked! Om ikke annet ga den en fin visuell avslutning på HiaC 2012 (WWE)