H#1:AD – En liten runde Smackdown


Smackdown 19.10.2012 (WWE)

Halloween er alltid skøy, men kombinasjonen mørkt øl, pilsner og cognac  kan lett medføre at hjelmen er litt trang dagen derpå.  Det beste rådet er jo å drikke mye vann før man legger seg,  men det hjelper også å ha kald melk, salt snacks og en PC med litt nedlastet lett underholdning innen rekkevidde.  Dermed ble det å våkne til liv med våre venner i WWE, denne gangen fra Rhode Island.  John «Bradshaw» Layfield  kommentator, mens Josh Mathews tar opp plass ved siden av.

Som vanlig er ikke dette en ren recap.  Men sånn generelt kan jeg vel si at oppbyggingen om tag-team beltene er mye heitere enn tungvektstittelen.  Big Show har imponeret som verdens største ninja, men Sheamus kjører mer eller mindre på autopilot dessverre. Dysten mellom Hell No og Rhodes Scholars derimot?

Dette er hvorfor tag-team bestående av etablerte wrestlere er verdifullt

 Hell NO -Rhodes Scholars 1 – 0 (WWE)

Fordi da kan man lade opp med mix’n’match  singel-kamper.  Det hjelper selvsagt også at alle 4 vet hvordan en mikrofon fungerer. Å la Kane slå Cody Rhodes, mens Damien Sandow slo Daniel Bryaner kløktig booking. Det gjør at vi ikke automatisk kan bruke tommelfingerregelen om at taperne på oppladingsshowet vinner på PPVen.  Mitt favoritøyeblikk:  Dumme-Josh  prøver for n’te gang å dra i gang en diskusjon om hvem som er «det svake leddet» i hvert lag.  Og blir spornenstreks latterliggjort av ikke bare JBL men også Cody og Kane  som satt ringside som gjestekommentatorer.  Neste gang han prøvde å terpe på det (han er ikke lærenem)  minnet JBL ham på at han ble skamslått av Kane for ikke så lenge siden, så var det egentlig en god idé å gjøre det røde monstret irritert?  Før det plutselig i felleskap mimret om at Kane også knuste Matt Striker, noe begge to syntes var skøy.  No love for Striker!

Hell NO -Rhodes Scholars 1 – 1 (WWE) 

Uansett hva resultatet av feiden blir: Damien Sandow har blitt trygt etablert som en førstelagsspiller.  Men fra en «Gentleman and Scholar» til noe litt annet…

Gentleman thug

Wade Barrett er som  salt,  han bringer frem smaken i råvarene.  Randy Orton mot Alberto Del Riohar vært en feide med en umiskjennelig odør av «holding-pattern-feud».  Med andre ord, en feide som kun skal sørge for å holde to wrestlere varme i påvente av at Creative kan finne noe mer substansielt å bruke dem til.  Uansett, det skadet ikke å bruke Wade Barrett som Del Rios innleide hjelp.  Teddy Long var selvsagt like blind for omstendighetene som alltid, og «straffet» Barrett med å  sette ham opp i en kamp med Orton senere på kvelden.  Teddy da,  det er som å straffe en 5 åring som ikke har rydde rommet sitt med at han må lese tegneserier i 2 timer…

Se så trist han ble! (WWE)

Selvsagt vant Barrett straffekampen sin og, etter at Del Rio distraherte Orton nok til at Barrett kunne lever sin Souvenir.  Om ikke han får en solid storyline etter HiaC er det sløsing med ressursene. Festlig var det å hvordan kommentatorene malte ut hvor brutalt det er å vokse opp i Nord-England.  Dickens kan ta seg en bolle.

外人は日本人の鼓動

痛い!(WWE)

Jeg vet forsatt ikke hva WWE egentlig ser i Kofi Kingston,  men jeg krysser fingrene for at de kommer til fornuft snart og plasserer Intercontinentalbeltet der det hører hjemme,  rundt livet på The Miz.  «The Awesome One»  varmet opp med å banke opp Yoshi Tatsu  (som fortsatt utrolig nok har en kontrakt).  Representanten fra solens rike ga akkurat nok motstand til at Mike så målrettet og skjerpet ut.  Han taper kanskje mer enn han vinner,  men han er fortsatt høyt oppe på lista hos bookerne.  Det er en grunn til at han er ekspertkommentator på Main Event.

Chickfight

Samstemte face’er, så lenge det varer (WWE)

Diva-storylinen har hatt en blandet mottagelse,  men jeg synes egentlig den ikke har vært så verst. Aksana mer eller mindre innrømmet at det var hun som angrep Kaitlyn.  Men det en konsistent med hennes rullebald som en uforbedrelig opportunist.  Først et proformaekteskap med Goldust i NXT for å få oppholdstillatelse.  Så elget hun seg innpå Teddy Long, men kvittet seg med ham som en dårlig uvane det øyeblikket han fikk sparken som GM på Smackdown.  Neste post var å alliere seg med sin gamle elsker når han, Antonio Cesaro tok WWE med storm.  Det falt i fisk, så det er bare naturlig at hun ville være mer en behjelpelig med å løpe et lite ærend for Eve Torres.  Eve på sin side har et godt alibi i sitt beviselige slomsete forhold til datasikkerhet.  Det var tross alt slik Teddy og Kaitlyn fikk snusen i den inkriminerende eposten.

Booker T gjorde det eneste logiske, og booket en tripple threat-match mellom Eve, Laylaog Kaitlyn på HiaC.  Hvis de får litt tid å jobbe med tror jeg det kan bli helt ok.

Aksana har heldigvis ikke byttet ut ring-gearet sitt siden sist (WWE)

Så til kveldens tag-team kamp.  Om det finnes noe dopingmiddel som kan bedre ring-ferdigheter på kort tid hadde jeg fryktet for Aksana og Wellness-policien.  For hun har blitt mye bedre i ringen enn sist hun ble brukt som noe annet enn eyecandy.  Det er kanskje fordi hun virker mye mer komfortabel i ringen,  og det igjen kan komme av at hun har fått en del TV-tid foran publikum som Cesaros venninne. For rent fysisk er det ikke noe i veien med henne. Så lenge hun holder seg til ikke alt for kompliserte manøvre og lar motstanderen styre oppbyggingen fungerer det.  Kaitlyn visste seg som en dominerende muskelbunt, akkurat slik hun burde bookes,  og leverte en rad brutale clotheslines.  Avsluttingen var og presis og fornuftig: Layla klinker ned sin egen parter Kaitlyn med et høyt spark når Eve dukker.  Eve dytter henne ut av ringen og pinner Kaitlyn.  Og vips er det sådd en mistro mellom de to facene også.  Smart booking.

Dette gikk ikke helt som planlagt (WWE)

En siste interessant detalj.  I tag-team kamper er det alltid facene som får ringhjørnet som er rett i mot det faste kamerapunktet.  («Oppe til venstre» om du vil.) Dette er blant annet et bevis for når Hell No hadde et face-turn, de begynte å bruke «face-hjørnet».  Men i denne kampen?  Det var selvsagt Eve som la beslag på dette ringhjørnet.  For i hennes øyne er jo hun absolutt en face og fan-favoritt!

Dessuten stilte Aksana med rosa anti-brystkreft-svettebånd på armene, noe som vanligvis er forbeholdt face’er. (Det er noen unntak: Dolph Ziggler har konsekvent brukt dem han og, siden Dolph tross alt er en good guy selv om han er  #Heel.)

Bevis A (WWE)

Vel det var alt for denne gang,  i løpet av uka kommer en vurdering av årets Hell in a Cell,  og mandagens RAW såklart… (Mulig det blir en jumboartikkel, eller to små,  avhenger av humøret og hvor mye galskap som skjer!)