H#1:AD: RAW1013 – 5 ting vi lærte og 1 ting vi ikke fikk svar på


«It’s time to play the music
It’s time to light the lights
It’s time to meet the Muppets
on the Muppet Show tonight.»

(WWE)

På tide å ta en titt på ukas RAW. Som sist ble vi geleidet gjennom de tre timene av Michael Cole og Jim Ross, som endelig har begynt å klaffe for fullt.  Ross er ikke like stiv i tonen, mens Cole har avpasset seg til å ha en face-kompanjong uten å selv måtte gli for hardt over i heel-modus.

Tretimersformatet har sine fordeler og ulemper.  Denne gangen prøvde WWE noen nye triks, som fungerte ganske bra. Det ene var måten man sydde sammen tre segmenter (Bryans kamp – «Gameshowet» – Kanes kamp) til en helhet som var nesten tre kvarter. Det skaper drag i sendingen, særlig nr det også spiller på tidligere segment i showet (Rhodes Scholars seier, Vickies ansettelse) selv om ikke alle delene var like vellykket.   Det andre grepet er kveldens første lærdom:

En promo er ikke den beste måten å starte showet

9 av 10 ganger starter RAW med en in-ring promo.  Litt av årsaken er nok at amerikanske TV-kanaler liker å bruke over-run, altså programmer som varer noen minutter lenge enn oppsatt programplan,  for å beholde seere på nettverket.  Derfor starter gjerne RAW med en video, eller med en promo som vises i flashbacks senere i showet.  Men denne gangen startet man likegodt med kampen som var utsatt fra sist uke.  Rhodes Scholars gjorde rent bord med Car Sterio  (som tag-teamet Sin Cara og rey Mysterio ganske uærbødig er døpt av IWC).

«It’s simple: Kill the bat-man!» (WWE)

Det var absolutt ingen overraskelse,  men det er fornøyelig å se hvor godt Damien Sandow og Cody Rhodes fungerer sammen.  De er ikke klassiske feige heeler eller monstre, men noe så sjelden som  to heeler som utwrestler motstanderne sine med teknikk, smartness og en god dash bravado.

Det at det senere på kvelden banker opp Daniel Bryan mens Kane er inkapasitert av Big Show tyder på at de ikke får beltene i denne omgang (god generalprøve = tap på selve PPVen har vært en vond vane og vende for bookerne). Likevel holder det i massevis at de gjør en solid innsats.  Selv et tap eleverer dem, det eleverer tag-team tittelen, og det gir feelgood-verdi på et card der mange heeler ligger godt an til å seire.

WWEs bedriftsstyre er en gjeng fulle sjimpanser

Pakk bort slipsene og finn frem ring-gearet igjen, og alt vil bli tilgitt April! (Twitter)

La meg først påpeke at jeg ikke har noe i mot at AJ slutter som GM, fordi jeg heller vil se henne levere Sliced Bread #2 i ringen enn sprette rundt i  power suit og rulle med øynene.  Vickie Guerrero som Managing Supervisor er heller ikke noe dårlig valg, siden WWE insisterer på å ha heeler som autoritetsfigurer. Siden de neppe vil mette showet med Vickie kan det og få Dolph Ziggler til å blomstre, når han må klarer seg mer på egenhånd.

Samtidig er det mye som skurret.  En ting var at AJs promo var ubehagelig troverdig,  så enten er hun en bedre skuespiller enn hun får æren for, eller hun har gjort et lite overtramp hun fikk en offentlig skrape for, pakket inn i en kayfabe-forklaring.

Men det største problemet er logikken i at hun får sparken for å ha fraternisert med John Cena.  Siden når har det egentlig vært straffbart?  Teddy Long jobbet iherdig med å komme seg i buksene på Aksana. John Laurinaitis skaltet og valtet med sine ansatte, selv om han holdt seg for for sextrakkasering.  Og Vickie har vært shoot-gift med en stjerne, kayfabe-gift med en annen, og hennes assosiasjon med Dolph Ziggler har balansert hårfint på grensen til både det ene og det andre…

Hva skal vi si om tittelen?  «Managing Supervisor» er for det første smør på flesk, og når selv ikke Vince McMahon vet hva det egentlig innebærer, så er begeret fullt.  Hvor ligger stillingen i det fiksjonelle hierarkiet?  Et sted mellom Interim General Manager og Guest Host?  Pluss i boka skal Vickie likevel få,  når hennes første innsats i den nye jobben var et ærlig forsøk på å rive i stykker toppen til AJ så knappene spratt… Hadde det ikke vært for at AJ er mer perky enn buxom så hadde vel publikumet statert opp «This is Awesome»-ropene tenker jeg.

This is awesome

Gaper du over for mye Dolph? (WWE)

Så til noe som er AWESOME i alle betydninger av ordet.  (Sorry Miz, det var ikke dine 2 minutter som tyggeleken til Ryback).

For det er en ting økingen til 3 timer har gjort mulig.  Ja bortsett fra lengre og dummere backstage segment. For innimellom frekke dverger, stotrende italienere og c-gradert såpeopera glimter WWE gjerne til, og husker at det den største W-en står for er wrestling.  Og da passer det godt at man har to av verdens beste wrestlere på lønningslista. Med andre ord sendte de Dolph Ziggler og Daniel Bryan i ringen, sa de kunne holde på et kvarter med det de er best på.

For ingen er bedre enn Daniel Bryan i å dominere en kamp offensivt uten å virke overveldende, og ingen er bedre enn Dolph Ziggler til å selge som et jordskjelv uten å virke hjelpeløs . Så, ja,  publikum hadde helt rett, det var AWESOME.

Det er noen som har hevdet at det er dårlig business for WWE å gi bort slike kamper på gratis TV.

De samme menneskene vil kanskje at vi skal fylle showet med 3 minutters kamper med »stjerner» fra NXT som Michael McGillicutty…? (WWE)

Jeg er uenig,  for uten gode TV-show synker interessen for PPVene.  Kanskje viktigere,  hvordan skal man følge opp en slik kamp på en PPV?  «Show-stopper» kalles sånne kamper, fordi de er svært vanskelige å toppe. På et TV-show kan man alltids drøye tiden litt før neste omgang i ringen, så publikum reagerer positivt igjen når det blir action, en PPV kan heldigvis ikke bruke samme formularet.

Sist men ikke minst, det var en litt shady avslutning, der Bryan ble distrahert av sin egen tag-team partener og publikum.  Bryan taper ikke noe momentum, men Ziggler får en sårt etterlengtet seier under beltet igjen.

Noe annet som var nesten like bra… Kaitlyn som konfronterer Eve backstage. Nærmere bestemt når Eve prøver å gå og Kaitlyn holde henne igjen og hvisker henne i øret «you can drop the nice-girl act».  We’re in for a cat-fight!

Også har hun styre-tunge… I need to marry this woman! (WWE)

Ingen liker Matt Striker

Matt Striker har tydligvis ikke en høy stjerne hverken kayfabe eller i virkeligheten.  For å sende ham ut rett etter fyrverkerikampen til Ziggler og Bryan for å lede et game-show segment som selv ikke Bryan og Kane kan redde i land, er bare ondskapsfullt.  Også kayfabe er det tydelig at Vickie har omtrent like stor respekt for ham som AJ hadde.  De bruker bare litt ulike virkemidler for å sette ham i skuddlinjen.

Heldigvis har vi Damian Sandow.  Mannen som kan levere sømløse promoer som får selv velskolerte seere til å gripe etter thesaurusen.  Cody som følger opp en langtrukken fornærmende ejakulasjon stappfull av fremmedord fra sin team-mate med ett  «what he said!» fikk meg til å le høyt. Sandow min gode mann!

Og Stryker,  når Kane vil drepe deg,  Cole gjør narr av deg, Sandow gir deg en verbaloverhøvling med ekstra ost&skinke og selv Big Show behandler deg som en skabbete gatehund,  ta ett hint Matt: Join Josh Mathews on the Dark side!

This needs to be reality! Make it happen, WWE!

John Cena er Rybacks Heyman

Jo mer jeg skravler, jo gladere blir dere når Ryback kommer! (WWE)

Jeg tror ikke en tøddel på at armen til John Cena er helt frisk igjen, det er en kayfabe-erklæring. Samtidig tørr ikke WWE holde ham unna skjermen heller.  Så sånn sett er det greit å dytte ham inn i hele clusterfuck-storylinen rundt AJ.  For ideen må jo være at han ikke skal stjele alt fokus fra Ryback i dennes første PPV-main event.

Så hvorfor i alle dager sende Cena ut for å spille en face-versjon av Paul Heymanfor Ryback. En ting er at Cena som kjent ikke er universelt elsket, så hans evner som pop-magnet er mye svakere enn Heymans evner som heat-magnet.  Dessuten bør Ryback stå på egne ben.  Han trenger ikke lange, intense og utmalende promoer.  Han skal dukke opp, snøfte en catchphrase, dele ut ugudelige mengder juling som en krysning av en gorilla med rabies og en terminator med programmeringsfeil, og dra igjen.

En mann av få ord (WWE)

Han har motivasjonen sin malt over hele seg: Nei ikke de RVD-inspirerte airbrushede leotardene, men hele gimmicken hans er at han vil være øverst i næringskjeden.  Så får Randy Orton og Alberto Del Rio ha ham unnskyldt.

Sist men ikke minst; som overskriften antydet var det et spørsmål vi ikke fikk svar på i denne utgaven av RAW:

Liker egentlig Kane regnbuer?

Juryen er fremdeles ute…

…men jeg heller til  at svaret er ‘Hell NO!’(WWE)