H#1:AD – 6 ting vi lærte av Smackdown 19.10.12


Wow, Yoshi er fortsatt ansatt! Den mannen må gråte bitre tårer over at Japan for tiden kun representeres på TV i WWE av en fet amerikaner med juksetatoveringer i fjeset (WWE)

På tide med en liten oppsummering av fredagens Smackdown fra Nashville, Tennessee.  Som vanlig antar jeg at du enten har sett showet, eller lest en recap.

The Miz begynner å bli for genre-savvy for sitt eget beste

Er det noen som tar smertelige tap med den samme stoiske ro og tro på egne ferdigheter som Clevelands store sønn, Miz? Neppe. Etter å ha erklært at han tar returkampen mot Kofi KingstonHell in a Cell fyltes ringen fort av gjester på MizTV.  Team Hell No,  Big Show og Dolph Ziggler kom etter tur, etterhvert som de hørte navnet sitt bli nevnt av forrige gjest.

Ansiktene til Bryan, Kane og Miz understreker perfekt hvordan jeg så ut mens bookingen var på sitt verste:  Først vantro over mangelen på logikk/sammenheng,  så ettertenksom i tilfelle det var noe jeg hadde misforstått , og til slutt himmelfallende oppgitt når jeg innså at det var det ikke…  (WWE)

Temperaturen steg og så dukket Booker T opp.  Men før han fikk gjort det som tydligvis alltid står øverst på To Do-lista til ale WWE-GMer, ble han avbrutt.  Miz spådde at her kom det en ad-hoc tag-team match.  Uheldigvis for ham var det et odde antall i ringen, så en irritert Booker pusset Randy Orton på ham i stedet.  Uansett synes jeg den nye greia med Miz som en snakkesalig insider som «avslører»  klisjeer på løpende bånd er noe WWE kan bygge videre på. Heels speak the Truth!

Eve må lære om datasikkerhet

Eve Torres  overhørte Teddy Long  prate med Sheamus, og sørget for å komme ham i forkjøpet hos Booker T. Hun stjal dermed æren for ideen til aftenens main event: Wade Barrett mot tungvektsmesteren i en lumberjack-match.  Men Teddy ville jo egentlig ta æren for en idé Sheamus hadde? Alle,  med unntak av Teddy, hadde jo sett for seg et nytt forsøk på å finne ut hvilken øyboer som er den beste brawleren.

Hun klarer å legge igjen Ipaden sin,  så Teddy stjeler den. Planen hans er sikkert å facerape henne, eller twitre grisevitser i hennes navn.  Men i stedet finner han visst noe spennede som han kan vise til Kaitlyn.  (Apropos Kaitlyn hadde hun en finfin dyst med Beth Phoenix på ukas Superstars.  Jeg blir ikke overrasket om WWE satser på å dyrke frem en erstatter for Glamazonen i henne.)

Hvorfor i alle dager få Natalya aldri mer enn tre minutter i ringen. Diskriminering! (WWE)

Eve kommer ut som gjestekommentator for kampen mellom Layla og Natalya.  Og det blir et uheldig flashback.  En kort, uvesentlig divakamp vinnes på roll-up mens kommentatorene er opptatt med å skravle i stykker kampen om storylines i stedet…

Cesaro er rett mann, på rett plass

US-tittelen er en underlig greie.  For den pleier å gå fra å være helt uvesentlig, til å bli sett på som utrolig viktig, helt avhengig av hvem som holder den.  Det er egentlig veldig enkelt.  Enten må den holdes av en ufordragelig utenlandsk heel, alle europeere er jo i utgangspunktet heeler i WWE for eksempel  Eller så må den holdes av en fullblods amerikaner som liker eplepai, coca cola og fyrverkeri 4. juli. Sånn sett er Antonio Cesaro den perfekte heel-mesteren, (og Santino Marella omtrent det dårligste valget som  fantes som face-champ.)  Og Ted DiBiase?  Vel først og fremst er det hyggelig han er tilbake igjen etter først et komplisert ankelbrudd og så en skulderoperasjon.  Dessuten er han en potensiell utfordrer for beltet i kraft av hvem han er.

Han må bare slutte å la seg tråkke på… (WWE)

Den fansen han har i sin «DiBiase-Possé» er jo bygget på tailgate-parties.  Tailgate-parties er en amerikanske tradisjon der idrettsfans samles på parkeringsplassen utenfor stadion på kampdagen og griller og øller.  En dyd av nødendigviet når nasjonalidrettene er amerikansk fotball, Nascar og baseball.

Funkasauren har tatt toget til jobberville

Tape mot Antonio Cesaro er ingen skam,  men å tape mot Heath Slater er ikke et godt tegn! Selv om 3MB hadde en god strategi:  Jinder Mahal og Drew McIntyre hoppet opp på ringkanten etter tur  og hoppet ned når Brodus Clay kom stormende.  Intensjonen var selvsagt å sikre at han enten blåste opp eller pådro seg et infarkt av all anstrengelsen.

Men Funky bør bli bekymret når WWE kutter introen, dansingen og musikken hans.  Det neste blir vel at at Cameron blir danseren til  Team CoBro og Naomi drar til Florida for å wrestle på NXT…

Et tydelig signal om at karrieren din er på vei i feil retning:
Du må ta nesten-RKO’en til WWEs nest farligste ginger… (WWE)

Big Show er ikke så dum som han ser ut

Hvorfor knocke Dolph Ziggler så han ikke fikk cashet inn kofferten sin?  Fordi han kunne risikert å vinne, noe som ville satt opp Sheamus for en returkamp på HiaC.  Med andre ord hadde enten tittelkampen til Big Show endt opp som en Triple threat-match, eller enda verre,  en mercurisk ledelse ville fjernet ham som #1 contender. Show vet at WWE liker å gjøre impulsive endringer, så en blond spradebasse som lusker i buskene med en garantert kontrakt er ikke en del av slagplanen hans.

Når Hugh Jackman kan knekke kjeven hans, må dette ha brukket hele fjeset til Dolph (WWE)

Josh Mathews er ubrukelig

John Bradshaw Layfield og Josh Mathews er tydligvis blitt den permanente løsningen på fredagene.  Selv om JBL fikk litt mer å jobbe med denne gangen, er Josh fortsatt tragisk å høre på. Først glemmer han visst at de alt har en heel-kommentator, og det er dennes jobb å unnskylde heelene. Men når Josh harper på at Team Hell No risikerer å imploderer, er det JBL som må forklare ham at å bli angrepet bakfra av Rhodes Scholars ikke under noen definisjon kan kalles å «begynne en implosjon»…

Derfra går det ikke oppover. Michael Cole er kanskje ikke en god Play-by-play-mann men han vet i det minste hva de ulike grepene og spottene heter.  Josh har lært av Vince «what a maneuver» McMahon…

»Herre min skaper, Josh, kan du ikke lese en manual eller google ‘wrestling’ eller noe sånn til neste gang??» (WWE)

Og det topper seg under lumberjackmatchen (underlig valg av Teddy Long når man vil «få en avgjørelse»  siden 9 av 10 lumberjack-matcher ender med en tvilsom avgjørelse.   Barrett reddes ut av ringen av Heath Slater (flashbacks til Nexus?) og  Josh sier forventningfullt at «nå blir det action!»  før han skuffet utbryter «men de dytter ham bare inn i ringen igjen?» JBL må ta på seg sin beste oppgitt barnehage-onkel-stemme og forklare «det er slik lumberjack-matcher fungerer.»  Du nesten høre at han sukker og ruller med øynene…

Jeg tror all julingen Josh har fått fra irriterte og fornærmede wrestler opp i gjennom virkelig har ristet løs noe oppe i det oransje hodet hans. Krysser altså fortsatt fingrene for  Team Announcement  med Josh & Matt Stryker!