H#1:AD – Attitude!


RAW1011 (WWE)

Jeg hadde egentlig tenkt å kutte litt ned på wrestling-skrivingen, men når WWE setter alle kluter til for å snu en nedadgående trend så er det for ille å avspise det med en liten notis. Det er en del andre temaer jeg liker å skrive om også, og med jobb og studier på si begrenser det seg litt. Særlig når kulturdepartementet trenerer søknaden min om å innføre noen ekstra timer i døgnet.  Jeg skal derfor prøve å unngå å skrive fulle recaps.  Det gjøres egentlig bedre av folk som Brandon Stroud på Uproxx-nettverket eller John Canton&co på Tjrwrestling. I stedet blir det mer skribling og betratninger om enkeltsegment fra den her kanten.  Tl:dr-versjonen er at jeg fortsatt kom at mer til å dekke WWEs videverdigheter, men med større fokus på hva jeg mener, enn referater.

Så med det ut av veien,  la oss begi oss over på ukas RAW. Fra Sacramento kom det noen nedturer, mange oppturer og en dæsj what the fuck? For å geleide oss gjennom showet stilte JBL og Jim Ross som support for Michael Cole. De begynner virkelig å finne tonen nå.  Særlig Ross har ristet av seg rusten… Publikum var brennhett,  nesten overtent som det skulle vise seg.  Når publikum er med så blir gjerne kampene bedre også. Hvilken påvirkning det at hovedbookeren til RAW ble degradert til rådgiver rett før showet skal jeg ikke gjette på. Jeg vet at John Laurinaitis var planlagt brukt på showet, men at hans operasjon nylig satte en stopper for det, så AJ fortsetter som GM en stund til i det minste…

En enarmet banditt

Savna vitsene mine? Wakka-wakka! (WWE)

WWE har merket det på seertallene at MBL og NFL er i gang igjen. Det er ikke noe nytt, seertallene er alltid dårligere om høsten enn om våren.  Men siden WWE er WWE prøver de selvsagt å snu trenden, og da velger de den logiske løsningen.  Oi, sa jeg «logiske»? Jeg mente selvsagt den klassiske løsningen med å komme trekkende med en halvskadd posterboy og en apoplektisk milliardær i pensjonsalderen.   For å ta John Cena først. Jeg tror ikke han har godt av å sitte hjemme egentlig. Enten det eller så har han ikke helt klart å finne seg til rette at rosa er den nye fargen hans.

Hvordan skal man ellers forklare at deler av promoen hans dreide seg om brystvortene til Antonio Cesaro? At han benytter anledningen for åpne mikrofon til å forsøke å sjekke opp AJ har jeg større forståelse for. Han er tross alt nysingel, og litt oppriktig fisking etter en date med noggu attåt fra divaen som presiserer på Twitter at «I’m not tiny, I’m fun-sized!» kan jeg akseptere. En annen teori er selvsagt at et var en verbal langfinger i været til eks-kona.  Eller han ville bare sikre seg fortsatte mishagsytringer ved å legge an på IWCts kjæreste.  (Mere heelturn en dette får dere ikke!) Jeg fulgte ellers ikke så mye med, siden jeg ble så distrahert av den kineosologi-tapen han hadde på armen, siden det først så ut som han forsøkte å ta igjen Randy Orton på tatoveringsfronten.

Nervøse nevøer

»Je høll, å du sler!» (WWE)

Primo og Epico var ukas sonoffer til «Big Hungry» Ryback.  De to puertoricanerne må ergre seg over at WWEs nye initiativ på tag-team-fronten betyr at det nå er havnet i midcard-team-helvete og ender som punchingbager for Vince nyeste yndling.  På den andre siden, de klarte å holde ham i sjakk helt til Epico, som god heel, brukte litt for lang tid på å tirre publikum. JBL kanaliserte Matt Stryker underveis og nevnte minst tre ganger at de to nevøene er flerfoldige puertoricanske tag-team-mestre. Sååå imponerende er det kanskje ikke når faren/onkelen deres eier den største promosjonen på øya.

WTF del 1

De hadde de samme ansiktsuttrykkene 2 timer tidligere når de fikk utlevert scriptet og oppdaget hva deres roller var på kveldens show (WWE)

R-Truths usynlige venn Lil’Jimmy har kommet i puberteten og vil danse med funkadactylene til Brodus Clay så de utsetter kampen deres?  Hva i aller innerste helvete var poenget med dette segmentet?  Annet enn å suge så grønnjævlig at Vince McMahon som skulle presentere «Trontalen» etterpå skulle virke mye bedre i sammenlikning… Men pluss i boka til Jim Ross som tørt kommenterte «I can’t see this Jimmy,  I think I need my glasses.»

Trontale

»Haha, hørte du Paul, han gjorde nettopp narr av t-skjorta mi. T-skjorta hans selskap har laget og skal selge for å tjene penger, kan du stave P-R-E-S-E-N-I-L eller?» (WWE)

Vince McMahon er en underlig figur.  Han er i det minste en hand-on boss, det skal han ha.  Det kan umulig ha vært tilfeldig at han ramset opp ting som Hornswoggle og dansesegment når han nevnte alt det det skal være plass til i WWE. Han er jo tross alt en heel innerst inne.  At han ble avbrutt av CM Punk var som forventet,  de to har en fin kjemi som erkefiender som ikke tåler trynet på hverandre.  Paul Heyman legger alen til stykket med sitt subtile kroppsspråk i bakgrunne.  Så får det ikke hjelpe at både Vince og Punk kommer med en stadig strøm av ulogiske og meningsløse påstander. Men når det ender med håndgripeligheter og en kamp senere på kvelden så skal jeg ikke klage for mye.  Vince følger nemlig sjelden reglene han selv har satt for WWE.

Lucha libre

Det er ikke det at Sin Cara botcher så mye mer enn andre, han gjør det bare så mye mer spektakulært! (WWE)

Absolutt ingen ble overrasket over at Sin Cara og Rey Mysterio valset opp med Prime Time Players og  dermed sikret finaleplassen i tag-team turneringen.  De er renblods faceer, poppis hos kidsa, og helheten er større enn summen av enkeltelementene.  Rey kan dekke over Sin Caras svakheter i ringen, mens Sin Cara kan sikre at Rey holder ut en hel kamp med den skranglete kroppen sin. Ryktene vil ha det til at WWE planlegger å holde de to sammen noen måneder før det blir en splitt rett før Wrestlemania for en ren luchador-match der.  Problemet med den planen er at de da sannsynligvis må prøve å vende en av dem heel underveis…

Drømmematch

@WadeBarrett twitret etter kampen: «Keep mouthing off and next time i’ll break your jaw, you ginger tosser.» Fornærmelser på britisk er så mye bedre enn amerikansk! (WWE)

Kampen Sheamus mot Wade Barrett holdt hva den lovet og litt til. Begge har en brutal stil og er omtrent jevnstore.  Det hjelper selvsagt også at det blir Irland mot England.  På den andre siden forstår jeg at WWE sender inn mannen med fjeste fullt av bremsespor, Tensai, for å unngå en ren seier. La Barrett fremstå som en troverdig trussel og alt burde være duket for en heftig feide så snart Sheamus er ferdig med Big Show.  Forresten var det ikke en dum idé å la han blande seg inn etter at kampen var avblåst, og blokke Sheamus fremste våpen før han lempet ham ut av ringen. Så lenge Sheamus unngikk en hjernerystelse i alle fall… Sheamus har blitt booket så sterkt lenge at det omtrent trengs tre massive motstandere som alle har ferten av blod for å få ham til å virke truet. Og si hva du vil om gimmickene (eller mangel på sådan) hos tungvektsmesteren. Gi ham en ring, en dugelig motstander og 15 minutter å jobbe med, og du får bunnsolid wrestling, «just like grandma used to make».

Sveitsergarden

Manøveren trenger et navn: Jeg stemmer for «Gjøkuret» siden motstanderen nødvendigvis blir litt ko-ko etterpå… (WWE)

Jeg mistenker at Cenas kommentar tidligere var en intern spøk. Hvis ikke satt han sikkert klistret til TVn og studerte brystkassa til vår US-mester, Antonio Cesaro.  Tyson Kidd er en versatil cruiserweighter som fungerer som en fattigmanns Dolph Ziggler, i og med at han har et hyperaktivt angrep samtidig som selger som et uvær. Dessuten tar han Cesaros flying European uppercut så det er en fryd å se på. Cesaro er på en god streak på TV, ganske uvanlig for en sekundær-champion.

Vi blir bortskjemt

Omtrent på dette tidspunktet byttet Arnold Schwartzenegger kanal… (WWE)

Tre virkelig bra kamper på rad er det lenge siden jeg har sett på RAW. Men Team Hell No  mot Dolph Ziggler og Alberto Del Rio kan vanskelig bli kjedelig. I hvertfall ikke når de får rikelig med tid.  Igjen var det mestrene som gikk seirende ut,  uten at det på noe vis svekker motstanderne, som tross alt bare er singel-wrestlere.

WTF del 2

Ikke så ofte et enkelt bilde oppsummerer et segment så fullstendig og komplett (WWE)

Å bruke det gamle CNN-fantomet Larry King m/kone for å sette opp en feide for Intercontinental-tittelen mellom The Miz og Kofi Kingston? De skal ha for å tenke utenfor boksen i alle fall. Heldigvis førte hans tilstedeværelse til at Team Hell No fikk et nytt corny backstage segment.  Daniel Bryans forurettede «One time I slept under a bridge, it’s not a crime!» ble trumfet at Kanes oppriktige spørsmål «Was that Larry King?  I thought it was Skeletor?» med et snev av skuffelse i stemmen…

Vi skal vel ikke friskmelde tag-team divisjonen riktig ennå

Ja det var på sin plass at The Rhodes Scholars valset seg videre til finalen i turneringen etter en blek opptreden fra Team CoBro.  Men det betyr og at begge finalistene er lag som i utgangspunktet lett kan oppfattes som ad-hoc lag.  Jeg vet ikke hvor lenge Cody og Damien blir holdt sammen som et lag, eller om de får singles-push før snarere enn senere.

Dette derimot begynner å ligne på noe!

Ezekiel Jackson burde skamme seg. Kaitlyn kan prestere en mer overbevisende torture rack samtidig som hun selger et vondt ben, enn hva han klart i medvind og nedoverbakke (WWE)

Layla som gjestekommentator er alltid en blandet fornøyelse.  Men Eve og Kaitlyn i ringen derimot var langt bedre enn det var mulig å forvente.  Vanligvis er ikke Eve rette vedkommende til å bære en urutinert motstander.  Men WWE har tydligvis kommet på at hun i motsetning til de fleste divaene fra pyntedokke-æraen faktisk driver kampsport «på ordentlig» også.  Dessuten var det igjen satt av nok tid til at de fikk fortelle en historie.  Kaitlyn kjempet både mot en utspekulert og kjip motstander, såvel som sin egen ankelskade.  Måten hun solgte det når hun glemte seg om brukte det svake benet som grunnstøtte for en backbreaker for eksempel.  Og når Eve går for en submissionseier tar hun ikke en Alicia Fox, men låser en ancle lock etter MMA-læreboka.  Kaitlyn måtte naturligvis tappe ut., og som den gode heelen hun er holdt Eve låsen noen sekunder ekstra for å sikre at Kaitlyn blir borte en liten stund med vondt ben.  Layla kom til unnsetning, og det er duket for en rematch mellom henne og Eve på HiaC. Samtidig tror jeg ikke Kaitlyn blir borte så veldig lenge, hun fikk anledning til å vise frem at hun har muskler og vet å bruke dem.  Om noen diva skal bruke torture rack som finisher er det henne.

«What a maneuver»

Hvem har vil ikke en gang i blant hatt lyst til å gjøre slik med en ufordragelig sjef som ikke setter pris på deg? (WWE)

CM Punk mot Vince McMahon?  Ja det var en rotete kamp som teknsik sett aldri kom i gang.  Punks slagplan etter mye grunning og strategidrøftng med Paul Heyman var å sende Vince i koma.  Siden Paul Heyman helt korrekt analyserte det som at Punk hadde malt seg inn i et hjørne.  Heyman minner om at det neppe er en god ide å tirre på seg en hevngjerrig og ondskapsfull styreformann med ræva full av penger og et rulleblad langt som et vondt år når det gjelder å fucke opp livet til de han ikke liker. Vince på den andre siden aldri har vært skvetten for å dælje løs på de ansatte når anledningen byr seg. Så ja, da ble det skikkelig gode gamle attitude-æra vibber så en rent ble varm om hjerterota.  Ikke alle 67 åringer vil snerre  «I’ll show you respect, dammit!» og ta et suicide dive over kommentatorbordet for å kna en mikrofon inn i skallen på en oppsetsig mester. At han blødde friskt fra øret etter en spark fra Punk, og litt senere også fikk et kutt over det ene øyet  reduserte ikke akkurat følelsene av deja-vu.

Jeg kan sågar godta at Punk skygger banen når først Ryback og så John Cena dukker opp. At Vince krever at Punk neste ute velger hvem av de to han vil møte på HiaC  betyr bare at WWE ennå ikke stoler på at Cena blir frisk (nok) i tide, og vil kjøpe seg litt mer tid.

Og ja, som mange sikkert har fått med seg.  Punk klinka ned en fan mens han var ute blant publikum. En eller annen drittsekk slo ham gjentatte ganger i hodet og ryggen, og til slutt snudde Punk seg og måket til den han trodde var ansvarlig.  Noe var uheldigvis ikke det plagånden.  Men tross alt, Punk er en heel,  det er ingen som forventer at han skal være hyggelig med fansen. Det er en uskrevet regel at du aldri, aldri røren en wrestler, selv om han er ute blant publikum, og sikkerhetsvaktene var ikke der det skulle være. Dusten som gjorde det har tystet på seg selv på Twitter, og ligger an til å få en solid bot fra arrangørhallen.  WWE dumper sikkert en del freebies på han som fikk smake knoke, og Punk har om mulig skaffet seg enda mere heat. Så ingen stor skade skjedd.

Avstemningsresultat

Folket har talt, og med 56 % av stemmene var det the Miz som ble utpekt som John Cenas vikar i tilfelle skade, i hvertfall om H#1:ADs lesere får vilja si! En passfylte ende bursdagspresang til mannen som fylte 32 i helga.  Jeg regner med at han fikk en passende «presang» av Marysse (NSFW naturligvis).

Siden jeg ikke kom på en spennede avstemning får det vente til neste uke.  Som plaster på såret får dere Eve fra den nyeste photoshooten for Snaps.

WWE Divas Champion Eve Marie Torres (evetorres.com)

Det passer ekstra bra siden jeg i neste artikkel lar Smackdown være Smackdown, og i stedet tar den årlige gjennomgangen av Diva-rosteren til WWE. Som Michael Cole hadde sagt: «Vintage H#1:AD!»