H#1:AD – TagTeamTurneringTotusenogtolv


Josh jobber stadig med Zack Ryder-forkledningen sin, en plan for å unngå å få mer bank av Kane. Josh er ikke en spesielt smart mann. (WWE)

Ukens Smackdown kommer til oss fra Buffalo, New York.  (Det vil være relevant litt senere)  Som vanlig er det Michael Cole og Josh «Stadig mer oransje» Mathews som skal geleide oss gjennom kveldens prosedyrer.

Først et par kommentarer: Det var usedvanlig mye repriser fra RAW, inkluert alle tre videosegmentene med Team Hell No.  Jeg ser ikke hvorfor man ikke bare kunne sydd det sammen til en enkel videopakke i stedet.

Faste lesere vil også legge merke til at jeg ikke tar for med NXT denne gangen. Det var rett og slett ikke så mye spennende som skjedde der. Kassius Ohno mot Richie Steamboat var en bra kamp, men feiden fortsetter.  Leo Kruger fungerer i og for seg bra i sin nye gimmick, men jeg savner litt bedre fokus på hvorfor han endret seg fra en cookiecutter arrgant heel til store hvite jeger med alvorlige mentale forstyrrelser.  Slik det er nå ble det litt «vi har alltid vært i krig med Eurasia».

Verdens største slangetemmer

»Du lurer sikkert på hvorfor jeg kommer ut hit til deg, igjen uten benklær. Forklaringen, Show, er at jeg har noen stemmer i hodet…» (WWE)

WWE fornekter seg ikke og starter showet med en promo i ringen. Big Show er misfornøyd med hvordan han har blitt booket det siste året. Eller, han bruker litt andre ord, men intensjonen hans er klar. Han har et poeng når han sier at nær sagt alle andre alternative motstandere til Sheamus har fått sjansen og feilet. Randy Orton dukker opp, bukseløs som alltid, og minner oss om at intromusikken og finisheren hans er massivt over, men han selv kommer halsende ett lite stykke bak. Aftenens main event er nemlig de to i kamp om retten til å møte Sheamus på HiaC. Alberto Del Rio tar turen til ringen, så Randy skal ha noen å RKO’e og dett var egentlig dett i første omgang.

Apropos tannløse slanger

«Damn! Sie brauchen, um Gewicht zu verlieren Santino. Ti strappo un tendine si je dois le faire à nouveau!» (WWE)

Uvisst av hvilken grunn fikk Santino Marella en ny sjanse til å vinne tilbake US-tittelen fra Antonio Cesaro.  Det burde vel egentlig litt mer til enn bare å slå mesteren på en tilfeldighet en uke for å få tittelkamp uka etter, men hva vet vel jeg. Til alt hell er den nye, forbedrede og Aksana-løse Cesario et beist i ringen.  Selv om Santino hadde lagt igjen det verste gjøgleriene i garderoben hadde han ikke noe særlig å stille opp med. Han ble grundig «nøytralisert» og jeg håper og tror dette betyr at Cesaro får en mer givende utfordrer fremover.

Homecoming queen

Vel,  jeg sa at showet var i Buffalo.  Vel det er hjembyen til Beth Phoenix.  Omsider skulle hun og Natalyamøtes i en singel-kamp.  Og de skred til verket med alle midler.  Det var til divakamp å være en lang kamp, som publikum virkelig var med på. Beth jobbet naturligvis som face,  og på tross av at Nattie fikk låst inn en Sharpshooter var det Beth som til slutt triumferte med en Glam Slam.

Neeeesten… (WWE)

Da kom Eve ut for å pisse på paraden, og offentliggjorde at Beth var suspendert på ubestemt tid mens etterforskningen om hvem som stod bak angrepet på Kaitlyn på NoC pågikk.  Beth protesterte selvsagt, og min første innskytelse var at det var WWEs måte å skrive henne ut av storylinene siden hun ikke har signert noen ny kontrakt og den gamle går ut i november.

Backstage gikk Beth og klaget til Booker T som straks omstøtte beslutningen, mens Eve spilte overrasket, og hevdet hun kun hadde gjort det hun trodde Booker ønsket.  I mens stod Teddy Long der som et annet mehe.

Kan dette telles som et begynnende faceturn for Beth? Er det at WWE uvanlig nok lot hjemmefavoritten vinne, en avskjedspresang, eller et forsøk på å overtale Beth til å resignere? Eller la de kimen til en litt lengre pause for Beth, men  med åpning fr å returnerer senere?  Vanskelig å si.  I uken som har gått ble det først klart at Shaul Marie Guerrero, datteren til Vickie og Eddie Guerrero  som har opptrådd på NXT som «Raquel Diaz» forlater selskapet  før det på torsdag ble offentliggjort at Barbie Blank, («Kelly Kelly» i ECW og WWE de siste 6 årene), har kommet til enighet med selskapet om å avslutte kontrakten.  Shaul hadde åpenbare talent promomessig, men hun kom til kort i ringen, og jeg mistenker at hun kommer til å bruke noen år i indysirkuset før hun eventuelt kommer tilbake.  (Så lenge Vickie er inne i varmen er døra alltid på gløtt). Barbie har lenge slitt med utbrenthet, og selv om hun er billedpen og verdifull på PRoppdrag  har hun ikke akkurat glitret i ringen. Så når ikke en 3 måneders pause hjalp så er det like greit at hun får lov til å konsentrere seg om andre bransjer.  Det er kjent at hun det siste året stadig oftere har prioritert andre oppdrag utenfor WWE uten å spørre om lov.

Men det betyr også at det tynnes i rekkene, og er plass til nye fjes. Vi må huske at WWE har strenge regler om «vold» på tvers av kjønnene, så at man nå har fått på plass en relativt omfattende storyline rundt Divatittelen er egentlig det beste de kan gjøre for å involvere flest mulig divaer.  Så får Rosa Mendez nøye seg med å wrestle på house shows,  AJ leke GM på RAW og Alicia Fox stort sett jobbe på NXT…

Pugilisten

Youtube dette! (WWE)

Wade Barrett desimerte Zack Ryder uten større vanskeligheter.  Problemet er at vi begynner å gå lei av wrestlere som kommer tilbake (eller debuterer) og vinner en rekke kamper som egentlig ikke betyr noe.  Barrett passer best som midtpunkt i en historie der han kan bosse rundt løpegutter og ose selvsikker bravado, det å lage hakkemat av jobbere og youtubefenomener er ikke spesielt givende i lengden.

MizTV

»Hva føler du nå?» (WWE)

Vi vet The Miz har snaketøyet i orden, og mestrer kunsten å skryte av motstandere samtidig som han skryter av seg selv. En verdifull egenskap for en heel.  Naturligvis blir «talk-showet» hans aldri helt som han har tenkt seg.  Det var fin kontinuitet at Sheamusbrukte MIz egen teknikk med å hugge mikrofonen,  men Miz hadde naturligvis en i reserver. Så dukket Dolph Ziggler opp, og det endte selvsagt med en frådende Sheamus som ikke bare hadde rundjult MitB-holderen, men også den ganske så uskyldige verten. Sheamus fortsetter å være den kjipeste facen i manns minne.

Turnering

For bare noen måneder siden virket tag-team divisjonen ganske skakkjørt. Men nå? Nok lag til at Booker T kunne annonsere en turnering for å finne ut hvem som skal møte Team Hell No på HiaC.

  1. The Usos  v. Rhodes Scholars
  2. Team CoBro v. Gabriel/Kidd
  3. Prime Time Players v. Truth/Kingston
  4. PERM v. Los Luchadores.

Vinnerne av kamp 1 og 2 møter hverandre, samme for 3 og 4  og vinnerne av de to kampene møtes i en siste kamp for å avgjøre hvem som blir førsteutfordrer.

Intellekt > Blodsbånd (WWE)

Det startet med Uso-brødrene mot Rhodes Scholars. Det ble en grei seier for de intellektuelle som sendte brødreparet på hue og røva ned i NXT-land igjen.  Hvem som vinne kamp nr 2 er egentlig ganske åpent, men det kan være en måte å få visst frem Gabriell og Kidd. Jeg holder PTP og Rey Mysterio og Sin Cara som favoritter i sine respektive innledende kamper, og jeg vil bli overrasket om det hele ikke ender med at Rhodes Scholars slår det maskerte tex-mex-kameratene og sikrer seg kamp på HiaC.

En ting er at en turnering bygger opp under verdien av tag-team tittelen. Men det betyr og at vi er sikret en rekke kamper som har en betydning, og ikke bare er sendeflatefyll.

Hoss hoss hoss

Seismografer får tårer i øynene av synet (WWE)

Ryback mot Tensai ble en mye mer underholdende kamp enn jeg fryktet. Ryback fungere faktisk som det ustoppelig monstre han er ment å være. Det er så over-the-top klisjefylt at det er sjarmerende. Tensai på den andre siden fortsetter å være jobberen for de store anledningene.  Her hadde han en del fine moment underveis. Som i kampen mot Randy Orton for noen uker siden, så har han mottrekk mot noen av standard-angrepene til motstanderne sine, som ingen andre tydligvis har tenkt på.  Men når Ryback lemper 160 kilo tatovert liksom-japse på skuldrene om marsjerer rundt i ringen er det tid for teppefall. Jeg vet jeg sa at random matcher som kun skal pumpe opp statistikken til en ny wrestler ikke er blant mine favoritter. Men det er det som er forskjellen på Ryback og Wade Barrett: Vi vet at Barrett kan så mye mer, mens Ryback er ment å være endimensjonal.

To fluer i en smekk

»Nei, jeg har bare kraftige beinbygning, hører du!» (WWE)

Før kampen mot Big Show ble Randy Orton banket opp av Alberto Del Rio backstage.  Det ga ham selvsagt en del problemer underveis.  Show lar ikke sjansen gå fra seg til å pine en skadet motstander for å sette seg i respekt, og selvsagt ekspederte ham Orton.  Som kjent skal Orton snart ta en pause for å spille inn en ny film. Så at ADR angrep ham igjen backstage, åpner for den klassiske unnskyldningen for en wrestlers fravær: «Udefinert skade».

Ryktene vil ha det til at Orton vil få noen fridager underveis, slik at han ikke blir helt borte fra skjermen med en gang. Jeg lukter en kamp mellom ADR og Orton på HiaC, som potensielt «forverrer skaden» hans.

Big Show som ny tungvektsmester?  Tja det er på tide med ett bytte. En annen mulighet er selvsagt at han smadrer Sheamus, men ikke vinner beltet, og det åpner for en cash-in fra Ziggler.

Avstemning

Vi fortsetter ukas avstemning noen dager til. Utgangspunktet er altså en tenkt situasjon der John Cena blir satt ut av spill i 6 måneder, hvem skal overta. Vi tar utgangspunkt i at Sheamus fortsatt er den andre topp-facen, og teoretisk sett kan være #1 av de to, og at WWE kan vender eventuelle heeler face på kort varsel. Du har inntil 3 valg, og det er åpnet for andre forslag også… De tre beste går videre til «finale» neste gang.


Til neste gang: Spill to floor, go to commercial.