H#1:AD – RAW1009 HELL NO!


Utrolig men sant, Ryback begynner å få ekte fans (WWE)

Fra Albany New York, det er tid for Monday Night RAW. Jim Ross fortsetter å vikarierer for Jerry Lawler som Michael Coles parhest. Jeg skal prøve å holde det kronologisk, men det er selvsagt ikke alt som er like interessant på skrive om. Intervjuet med Jerry for eksempel… Hyggelig at han er i live, men jeg har ikke noe akutt behov for å se ham tilbake i en fast rolle på TV.

Men nok snikk-snakk, la oss skride til verket.

Respekt og Sexting

Kort-korte shorts og dressjakke: En look som flere burde satse på (WWE)

Åpningspromoen var rett og slett strålende skrudd sammen. Paul Heyman og CM Punk krever avgangen til dommer-rookien som kostet Punk kampen sist. AJ som kommer sine ansatte til unnsetning og Punk som klart prøver å få inn et slag under beltestedet (bokstavelig talt). «Maybe it was I that put that spring in your step?» Men det beste var når Heyman overtok, og kom med tidenes minst oppriktige frieri. «I like’em young, dumb and ambitious» Paul Heyman på sitt beste/verste kan beskrives som om du tok alle slimete bruktbilselgere og politiske rådgivere du kunne finne, klemte dem sammen i en ball, polerte de nøye, snudde ormeyngelet sidelengs og stappet… nei vent.

Feil wrestler (WWE)

Uansett, WWEs svar på Onkel Sid fra Ernie utfyller rollen sin som heatmagnet for Punk utmerked. Punk har fortsatt alt for mange fans til at han klarer ikke dra den helt rene heaten som WWE ønsker, dermed er Heyman og hans komplette mangel på positive sider den helt riktige parhesten å bruke.

Så kan man selvsagt spørre seg hvor taktisk klokt det er å legge seg ut men en spinnvill og mentalt ustabil frøken med udefinerbar makt og en beviselig mean streak

Restemat

»Level 10 unlocked: Gravity optional» (WWE)

Dolph Ziggler og Kofi Kingston har utvilsomt kjemien i ringen i orden, men likevel klarte ikke denne kampen helt å fenge. Det største problemet er at Ziggler selger som en gud, men Kingston ikke overbeviser offensivt. Det blir som å sette i gang to sprettballer inni et glassbur. Underholdende nok, men ikke nødvendigvis god wrestling. Det hjalp litt at R-Truth, Lil’Jimmy og Vickie Guerrero ble sendt på gangen av dommeren før kampen begynte. Dermed kunne Dolph få en etterlengtet ren seier, mot en relativt kurant motstander. Det trengs innimellom så han ikke kun blir tyggeleken til Sheamus og Randy Orton.

Millions of Dollars

Team CoBro hang med i kampen, helt til bjella ringte (WWE)

Prime Time Players har havnet litt i bakleksa nå som Kane og Daniel Bryan har tatt av og gjort Tag-team divisjonen til sin personlig lekegrind. En solid seier mot Team CoBro (Santino Marella og Zack Ryder) hjelper litt. Begge de to morroklumpene er tross alt tidligere Tag-team mestere hver for seg, og har holdt sekundærtitler, så de er ikke helt ubeskrevne blad. Jeg mistenker av WWE ønsker å holde PTP varme mens de samler opp litt mer erfaring i ringen, og markerer seg i publikums bevissthet som troverdige utfordrere.

Shell shocked

Vi husker vel alle »kast med liten og stor ball» fra barneskolens idrettsdag? (WWE)

På ett vis var det godt å se The Miz og Ryback gjøre opp i en kamp uten at tittelen stod på spill. Jeg tror WWE hverken ønsker å ta fra Miz Int’con tittelen alt nå, eller la ham være den første til å slå Ryback. Dermed var det like greit å få det unnagjort. Miz klarte å få Ryback litt på hæla, før han kom grusomt tilbake og valset over gromgutten fra Cleveland. Det mest bemerkelsesverdige med hele kampen var de to idiotene som kom seg over barrikadene. Han ene ble satt ut av Justin Fucking Roberst. (Da er du ikke særlig barsk, når en 75 kilos ring announcer klarer å takle deg i bakken!) Han andre kom seg inn i ringen der han fort ble fjernet at Chad Patton og en av sikkerhetsvaktene. Nå kan man selvsagt fleipe å si at det kanskje bare var to pizzabud som misforstod mottoet til Ryback. På den andre siden må det være noe i nærheten av et dødsønske når du ikke bare prøver å jumpe en wrestler (de er som kjent mildt sagt lite keen på uønsket kontakt med «tøffinger» i publikum) men at på til velger Ryback av alle mennesker? The Miz er nå en ting, men Ryback er snaut 200 kilo muskler og aggro i en uhellig symbiose. Ryan Reeves som han egentlig heter har vært proff i over 15 år og har sett innsiden av plenty slitne gymsaler og forsamlingshus, med tilhørende shabby publikum. Han hadde neppe latt seg be to ganger om en jypling hadde bydd opp til dans…

Pakketur fra helvete

Detaljer er viktig, passende nok har Wade Union Jack på buksa (WWE)

Tyson Kidd får støtt og stadig litt TV-tid, uheldigvis for ham er det stort sett som glorifisert jobber. Wade Barrett på den andre siden er det tydelig de vil ha opp i main event jo før jo heller. Jeg er ikke helt overbevist av den nye finisheren hans ennå. The Souvenir passer bedre med gimmicken hans som nevekjemper enn gamle Wasteland, men albueslaget krever forbausende mye set-up. Den finisheren han burde hatt er den eleverte europeiske uppercuten Antonio Cesaro bruker, men dette er WWE så en finisher kan kun brukes av en utøver av gangen…

Rrrrrrricarrrrdo Rrrrrrrodrrrriguez

Det var en forbausende fornøyelig kamp. Vinnerne Sheamus, Sin Cara og Rey Mysterio så egentlig ut som en vanlig wrestler med to dverger på slep. Alberto Del Rio, David Otunga og Ricardo Rodriguez på den andre siden, der har vi en fin stall. Alt fra Ricardos barnslige entusiasme med å skulle i kamp, til det faktum at han wrestler i smoking! Han er jo en erfaren og kompetent luchador, noe alle som har sett kampene hans i FCW kan underskrive på. Men han har hatt samme problem som AJ: Han er så utrolig bra i en ikke-wrestler rolle…

Han må sende dressen på rens etter dette (WWE)

Det er ting som tyder på at WWE har lyst til å benytte ham mer i ringen fremover. Han har gått kamper på house show som den maskerte luchadoren «El Lo Cal». (Local talent = Jobber for de som ikke tok vitsen.)

Jeg kan levende se for meg en storyline der denne mystiske luchadoren dukker opp på RAW eller Smackdown, og ADR legger ham for hat uten å vite at det er hans egen ansatte. Litt a’la Peter Parker/Spiderman og J Jonah Jameson. Så kan det selvsagt komme for en dag når Ricardo må redde sjefen sin fra grisebank og så kan man ta det derfra. Burde kunne blitt et festlig tag-team også.

HELL NO

For andre uke på rad så får Daniel Bryan og Kane rikelig med plass på programmet. Fra 3 ganske underholdende sketsjer filmet «on location» (i seg selv et tegn på at WWE er villig til å bruke penger på dem) til en RAWactive avstemning om hva tag-teamet deres skal hete. La oss ta det siste først. I god RAWactive tradisjon var et ett bra valg og to dårlige, og for å slippe overraskelser lot ikke WWE avstemningen løpe lenge. Team Hell No fungerer bra nok det, selv om Anger Managment eller DragonFire hadde vært enda bedre.

Sketsjene var harmløse nok. Kane som i forbifarten innrømmet at han har drept en gatekjøkken-kokk fordi han ikke likte skjegget hans ryster hverken Bryan eller Dr Shelby. Det er kanskje ganske velbrukt å bruke Meg Ryans orgasme-simulering i «Da Harry møtte SallY» som grunnlag for et segment, men måten det ble gjort på reddet det: Bryan og Kane er kanskje et umake par, men de kan enes om at det beste de vet er å desimere motstandere som to tegneseriegallere i en romersk legionærleir. Og gode gamle Mae Young sin cameo var selvsagt søt. Har du først et 89 år gammelt rivjern av en dame med en uslåelig wrestling-rekord i telefonlisten er det lurt å bruke henne innimellom. (Den uslåelige rekorden? Mae Young gikk sin første kamp som 15 åring i 1939. I november 2010 vant hun en falls count anywhere handicap match mot LayCool (Layla & Michelle McCool) med «litt» hjelp fra andre WWEdivaer. Dermed satte hun den relativt uslåelige rekorden å bli den første utøver til å ha gått wrestlingkamper i ni ulike tiår.)
Den siste skjetsen var fryktelig barnslig. Men de skal ha pluss i boka for å huske at Kane kayfabe kun spiser spaghetti med kjøttboller… Forøvrig har Daniel Bryan i virkeligheten gått bort fra veganerdietten han har holdt de siste årene, siden han har utviklet en soya-allergi. Han valgte veganerdietten av praktiske grunner, siden kroppen hans ikke prosessere kjøtt ordentlig. Men det ble for mye stress ute på turne, og nå tar han i stedet medisiner som hjelper på næringsopptaket.

Godt skolert (WWE)

Men det aller beste? Rhodes Scholars! Cody Rhodes og Damien Sandow som førsteutfordrere? I like! Særlig den fantastiske utfordringen: «NOW you have something to be angry about. YOU’RE WELCOME!» (For de som ikke vet hva en Rhodes Scholar er: The Rhodes Scholarship er en over 100 år gammel stipendordning som tilbyr svært lovende akademikere 2 eller 3 år ved University of Oxford i England. I USA er det 35 hvert år som tildeles dette stipendet, og det regnes som et av det mest eksklusive symbolene på fremragende intellektuelt talent.)

De skal ha for forsøkene i alle fall

Tid for divaer. Eve Torres og Beth Phoenix mot Layla og Alicia Fox. Det har tydligvis kommet så langt at Alicias heel/face status avgjøres på myntkast før hvert show. Men jeg har ikke noe i mot å se henne bli brukt oftere, som jeg har sagt før, hun har i hvert fall rett innstilling i ringen, og virker mer komfortabel der enn mange av de andre divaene.

Og hun leverer et bedre drop kick enn Kofi Kingston (WWE)

Eve stjal seieren fra Beth, og mens hun feiret dukket Kaitlyn opp på krykker. Hun avslørte at hun hadde fått se gjennom overvåkningsvideoene fra NoC og kunne fastslå at det var en blondine som hadde angrepet henne. Eve skylder straks på Beth. Beth mønstrer alt hun har av skuespillerferdigheter for å virke overrasket og forulempet. Eve orker ikke en krangel og legger Beth ut med sin neckbreaker-finisher før hun fortsetter å proklamere sin uskyld.

For det første er det mange rykter som sier at Beth er på vei ut av WWE (kontrakten hennes utløper etter oktober) og slike opptrinn som dette underbygger det. Nå er hun 32 år, har hatt en del kompliserte skader og hadde nylig et dødsfall i nær familie, så det er kanskje ikke så rart om hun vurderer å legge opp. Særlig om hun tenker på å stifte familie før hun blir for gammel. Det kan hende et friår er det som trengs, og om diva-divisjonen tar seg opp kommer hun tilbake. Jeg har ikke noen stor tro på at hun kaster seg på indysirkuset eller minstelønnssatsene til TNA i alle fall.

Så til selve storylinen. Den er veldig basic: En face blir tatt ut rett før en stor kamp av en «maskert» angriper, og heelen som har mest å tjene på det er veldig forferdet og sverger på at h*n ikke hadde noe med det å gjøre. Men det er faktisk i et realt forsøk på å gi divaene en sammenhengende storyline som kan lede frem til en pay-off kamp. Det er ikke så ofte vi ser det i WWE lenger, så de skal ha for å prøve.

Main event?

En sunn sjel i et sunt legeme? Nei det har vi ikke sett… (WWE)

Det var siste kamp på cardet, så det er de facto vår main event: Tensai mot Brodus Clay. Nå er det få som er bedre på «Big man» kamper enn WWE, men det var ikke akkurat ett drømmepar. Til alt hell dukket Big Show opp, og knocket begge to uten å anstrenge seg. Tenk hvor mye bedre det hadde vært om det var Mark Henry som hadde returnert i stedet? Jaja, vi tar det vi får. Poenget er at Big Show er tilbake, vil sette seg i respekt med en gang, og sikkert kommer til å gå etter WHC-beltet til Sheamus.

Terkel Cena i knipe

Jaadda vi avslutter atter et RAW med en John Cena promo. Han stilte i rosa og med armen i fatle. Det har vært mye snakk om armen hans i det siste. WWE meldte først at han burde være tilbake om 2 uker. Cena protesterte på twitter og sa at det normalt ville ta 6 uker. Han lovet nå at han skulle stille i Hell in a Cell selv om han ikke skulle være 100 %. I den virkelige verden tar det gjerne ca 4 uker etter en slik operasjon som han har vært gjennom før man er helt restituert, så 2-3 uker ville være normal utetid for en wrestler (siden de gjerne kutter mest mulig i restitusjonstiden om de kan.) Det er mulig Cena ville blåse det mer opp en WWE planla, for å fremstå som mer heltemodig som returnerer til HiaC. Men det kan og tenkes at John Cena faktisk ha lyst på noen uker fri. Han tar ALDRI fri, men før eller siden må selv han få en pause. Han har hatt en til tider skitten skillsmisse, han har en kropp som i stadig større grad samler opp skavanter og småskader som aldri får tid til å leges, og han er snart 36 år. Ja det er mange wrestlere som holder ut til de er nærmere 50, men kjennetegnet på dem er gjerne at de har hatt lengre opphold i karrieren på grunn av skader. Så ironisk nok hadde det i det lange løp kanskje vært best for Cena om han fikk et lengre skadeavbrekk snart.

Vel Cena fikk selskap i ringen av CM Punk (med Paul Heyman på slep selvsagt). Punk hadde tidligere på kvelden fått lest leksa av Mick Foley og han var i et gustent humør. Så han ga Cena et valg. Forlat ringen mens Punk stod med ryggen til og telte til 5, eller få den verste omgangen juling han hadde fått noensinne.
Som sagt så gjort, Punk snur seg og teller til 5. Men når han snur seg har ikke bare Cena blitt værende. Han har også fisket frem et jernrør fra baklomma. Et rør han øyeblikkelig plasserer over ribbeina til mesteren. Punk og Heyman rømmer, mens Cena smilende står igjen og imprenter til sine unge fans at den beste måten å hanskes med bøller er å slå dem helseløse med livsfarlige våpen.

»Du veit aldri når du får bruk for et jernrør, okay?» (WWE)

Backstage går en forbannet Punk forbi Mick Foley, tenker seg om, går tilbake og sparker ned flanellskjortens største forkjemper. Han snur seg så og ser forskremt ut, kamerat snur seg og der står en prustende Ryback, som avslutning på showet.

Hvorfor akkurat Ryback? Det virker litt overilt å gå rett fra å smadre Int’con-mesteren i en ikke-tittelkamp til å sikte seg inn på WWE-mesteren. Min teori er at WWE ikke stoler helt på at John Cena vil bli klar for HiaC, enten fysisk eller mentalt, så de legger ut trådene til en plan B. Ryback er sånn sett ett greit alternativ, siden han har en logisk motivasjon for å gunne etter den øverste på rangstigen. Samtidig vil det om nødvendig være et tap som ikke hindrer ham, samtidig som det ville underbygge Punks regime som mester.

Siden det er lenge siden sist: Eve (WWE)

… og Kelly Kelly. Vent nå litt, ble Kaitlyn angrepet av en blondine…? (WWE)

Avstemning

Det kom en del forslag til hvem som kunne overta for John Cena som topp-face om han skulle bli skadet. Så det er ukas avstemning. Utgangspunktet er altså en tenkt situasjon der John Cena blir satt ut av spill i 6 måneder, hvem skal overta. Vi tar utgangspunkt i at Sheamus fortsatt er den andre topp-facen, og teoretisk sett kan være #1 av de to, og at WWE kan vender eventuelle heeler face på kort varsel. Du har inntil 3 valg, og det er åpnet for andre forslag også… De tre beste går videre til «finale» neste gang.


Til neste gang: Spill to floor, go to commercial.