H#1:AD – Glimt av interesse fra RAW1008


»E du karravollinj te mæ? Æ vil itj ha kakskiv ta dæ, æ vil ha sodd!» (WWE)

Noen ganger kommer arbeid i veien for det morsomme her i verden, derfor har det dratt ut å få postet noe om «fall-out»-RAW etter NoC. Det hjelper heller ikke at det ikke akkurat var det mest innbydende buffetbordet vi ble servert. (Sikkert fordi det var SubWay som var ansvarlig for maten.)

Heldigvis var ikke alt en trist, grå graut av gamle baguetter, noe var verd å skrive om, så her kommer, i uprioritert rekkefølge, det jeg bet meg merke i fra ukas RAW fra WWEs hjemstat. Vi er i Bridgeport Connecticut, det er duket for Monday Night RAW!

Superreserver

JBL, Michael Cole, »Good Old» JR (WWE)

Med Jerry Lawler på sidelinjen, fikk Michael Cole selskap ikke bare av John Bradshaw Layfield men også Jim Ross. Smør på flesk! JBL er fortsatt en av de beste heel-kommentatorene i gamet, og det er nesten synd han skal ut å klatre fjell igjen snart. (Som ledd i en veldedighetsinnsamling skal han bestge det høyeste fjellet på hvert kontinent etter tur.) Han klarer å holde fokus på kampene, spille den overbærende heelen, og bygge opp kredibiliteten til utøverne han kommenterer på en og samme tid. Med han ved sin side kan Cole holde seg som nøytral play-by-play mann. Ulempen med det er at det ikke er så mye å gjøre for JR, som ikke egentlig bidro med så mye i noen retning. På mange måter er han litt som Arne Scheie. En myteomspunnen kommentator som i prinsippet er best, men som i praksis ikke er like relevant hele tiden.  Cole må vurdere å kjøpe cowboyhatt og sørge for at han kun omtales ved initialer om han virkelig vil bli legendarisk.

Noen synes kanskje det ble vel mye smigring og fokus på Jerry Lawler underveis, men tross alt, når en ankermann i 15 år får et hjerteattakk på direkte TV er det ikke såååå rart at man vier litt tid til å fortelle at det går bra med ham, og at han vil komme tilbake i en eller annen rolle. Det er antagelig en god kartasis for Cole også, siden han og Lawler tross alt er ganske nære venner i virkeligheten…

Bokstøtter

»Men faen da, din dommerjævel, er du blind?» (WWE)

I teorien var det en god historiebygging: Showet startet med Paul Heyman (og dermed indirekte CM Punk) kommer ut og skryter av dommer Chad Patton og hans innsats på NoC der han dømte WWE-tittelkampen uavgjort. (Nesten synd dommerne ikke har sin egen Titantronvideo, pompøs kjenningsmusikk og fyrverkeri ved sånne anledninger.) Showet avsluttes med en illsint CM Punk som skjeller ut dommer Brad Maddox for at han ikke så at Punk hadde benet på ringtauet når han ble pinned 1-2-3. Men det fungerte ikke for meg. En ting er at de resikulerte hele «heelen taper kampen når dommeren ikke ser at han har benet på ringtauet» fra kampen mellom Sheamus og Alberto Del Rio for noen måneder siden. Langt verre er det at det ikke fungere som heel-opptreden, slik jeg tror intensjonen var.

Jeg har sagt før at de beste heel-promoene er det som har en kime av sannhet i bunn. Men når alt er sunne og fornuftige og rasjonelle betraktninger er det ikke lenger noe «heelete» ved oppførselen. Patton gjorde helt rett, mens Maddox gjorde en stygg brøler… CM Punk har all mulig grunn til å klage sin nød, særlig når han roper ut at han vet det ikke er videodømming i WWE. Med andre ord, alt han ønsker er en innrømmelse fra dommer Maddox på at det var en feil avgjørelse, noe alle med øyne i hodet ser klart og tydelig på reprisen…

Here to show and eductate the world

En av disse har inntil nylig holdt en tittel i nesten et halvt år, og nei det er ingen rettferdighet eller logikk i hvem av dem det var

En av disse hadde inntil nylig holdt en tittel i nesten et halvt år, og nei det er ingen logikk eller rettferdighet i hvem av dem det var (WWE)

Dolph Ziggler fikk igjen litt av den tapte prestisjen ved å herje med Santino Marella og vinne akkurat som han vil. Om WWE hadde vært et kjøkken er Santino Marella WWEs svar på Spaghetti a’la Capri©. Men JBL gjorde en stålende jobb med å bygge begge opp som troverdige wrestlere, og nevnte av Marella har en fortid som canadisk judo-mester. (Men er det egentlig lov å minne om at han ikke er italiensk i virkeligheten?)

Damien Sandow på sin side hadde litt spesialundervisning med klassens klovn: Zack Ryder. Som vanlig var Ryder sjanseløs til å vinne, men fikk inn en fair andel offensive manøvre. De to er jo en selvskreven feide, på den ene siden en litt enkel partyboy uten for mye intellekt, på den andre siden WWEs duks, som setter kropp og sjel på spill for å hjelpe de uvaskede masser nå et høyere stadium og utløse sitt potensiale!

»Hver kul, hold deg på skul(en), Zack» (WWE)

Manchester no more

På den ene siden er det litt forsmedelig at kjenningsmelodien til Wade Barrett er byttet ut, på den andre siden er det strålende at WWE har innsett at det er flere byer i England enn London, Liverpool og Manchester. Nye, forbedrede, Wade presenteres nå med det sannferdige «From Preston, England». Som vi vet, det er Lancashire de beste britiske wrestlerne stammer fra. (Som William Regal, fra Blackpool…)

Hii-Ya! (WWE)

Det var og morsomt at det ble referert til både Nexus og The Corre når han møtte, og slo, Justin Gabriel. Det eneste jeg stusser på er at han har fått en ny finisher så ligger såpass nærme finisheren de har etablert for Kassius Ohno i NXT.

Nye dansepar

Det er tydelig at både Antonio Cesaro og The Miz skal få nye utfordrere for sine respektive titler. The Miz mot Ryback er typisk Brain vs. Brawn. Om Miz finner en mulighet for å komme seg ut av en slik feide med tittel og ryggrad i behold, vil det utvilsomt legge alen til hans rykte som en smart mester som vet å utnytte de fordelen han har. Ryback er riktignok ubeseiret, men han har vært på vikende front mot både Jinder Mahal og Tyler Reks/Curt Hawkins. Ikke akkurat motstand fra øverste hylle altså.

På den positive siden, han kan tømme en middels studenthybel for møblement på under 45 sekunder (WWE)

Cesaro derimot dro nitlottet, og må prøve å få noe vettugt ut av Brodus Clay. Jeez Lousie…

»Good grief! Sie sind ein Dinosaurier! Je ne peux pas vous faire bien paraître dans le ring! Capisce?» (WWE)

Epiphany

En ting mange liker å klage på er hvordan GMene tilsynelatende setter sammen kamper på sparket, og at backstage tydligvis vrimler av wrestlere i fullt ring-gear selv om de ikke har noen kamper på kortet.
Men nå har jeg innsett at det faktisk er realistisk! Hvorfor? Jo, en GMs oppgave er jo å skulle fylle sendetiden til showet med action. Om vi lever oss litt inn i kayfabe, så kan jo ikke GMen vite hvor lenge kampene som er satt opp faktisk vil ta. Se på boksing, en kamp kan være over på K.O. på 30 sekunder, eller kan gå 10 runder før det avgjøres på poeng.

AJ er litt som 4Chan i wrestlingformat: Krampaktig random, stort sett morsom, til tider rørende og seriøs, breddfull av popkultur og alltid med noen  tvilsomme seksuell vibber lurende i buskene (WWE)

Så om en GM plutselig oppdager at kampene han/hun har planlagt har gått for fort unna, må det setter opp nye kamper «på sparket». I virkeligheten ville det være verre å måtte vrake enn kamp, enn å lage en ny, for de involvert, så i kayfabe burde GMen underdimensjonere heller enn overdimensjonere. Det igjen betyr at når Sheamus ekspederer Jack Swagger på 2 minutter, i stedet for 6-7, ja da må man sende Tyson Kidd ut for å gå en kamp mot Dolph Ziggler som har benyttet anledningen til å raske til seg en mikrofon og skryter på seg i ringen mens kameraet går…

«Avstemning»

Dette  bildet har ikke noe med teksten i avsnittet å gjøre, men tar jeg feil, eller sjekker dommeren ut bootyen til Eve med kjennermine? »Not bad» (WWE)

Denne gangen blir det ikke en vanlig poll. John Cena må under kniven fpor å fjerne brusk og splinter fra albuen, og selv om WWE er hyperoptimistiske og tror han er tilbake om 3-4 uker, har Cena selv og legen hans sagt at 6-8 uker er mer realistisk. Uansett kan det bety at han ikke rekker Hell in a Cell (eller må stille småskadet.) Cena er 35 nå og har hatt sin andel av skader og problemer. Spørsmålet er hvem som skal overta om han må ta et lengre skadeavbrekk.

Derfor spør jeg denne gangen: «Hvem tror du kunne fylle rollen som WWEs top-face om Cena settes ut av spill en lengre periode.» Alle forslag er lov, enten du vil vende en av heelen, pushe en midcarder, hente tilbake en gammel stjerne eller signere en wrestler fra et annet selskap. Presenter ditt forslag i en kommentar til denne artikkelen (gjerne med forslag til hvordan vedkommende bør bygges opp/vendes/introduseres). Det beste forslagene setter jeg opp som en vanlig avstemning neste uke!

Du kan selvsagt kommentere anonymt om du vil, eller komme med mer enn en kandidat. Om du ikke har kommentert her på siden før, vil jeg måtte godkjenne første gang du poster, men jeg sjekker slik hver dag.