H#1:AD – NXT og Smackdown uke 37


Babes in battleland (WWE)

En aldri så liten caveat før vi setter i gang med recap av ukas show-i-opptak: I skrivende stund streamer jeg ikke NoC, jeg regner med å få sett det showet i løpet av morgendagen. Så noen spekulasjoner kan ha blitt bekreftet eller gjort til skamme alt.

Nok om det vi drar til Orlando, Florida, og det gule showet først

NXT

Showet starter med Kenneth Cameron (fra The Ascension) mot Jey Uso (fra Uso-brødrene) i en singelkamp med de respektive lagkameratene sine ringside. Det å drøye en feide mellom to tag-team med singelkamper kan sammenliknes med slakterier som drøyer «kjøttpølsene» med potetstivelse og tapioka. Det bidrar ikke med noe av verdi, er alt jeg prøver å si. At Uso#1 vant her betyr vel at technovampyrene for sin revansj neste uke. (Connor O’Brian mot Jimmy Uso bør være rått parti.)
Big E Langston mot et lokalt FCW-talent (Chad Baxter) er neste kamp ut. Det blir den anabole kattens lek med den klønete musen. Big E runder av med å kreve at fra nå av vil han at dommeren gjør telling til 5 ikke 3. Han har med andre ord rappet den gamle gimmicken til King Kong Bundy.

«Where’s Trent?» har WWEs fans og utøvere spurt seg det siste halvåret, vel NXT ga svaret (?)

Opplysningstidens representant i den firkantede ringen: Damien Sandow var satt opp mot hillbillyen Garrett Dylan. Damien oppfordret vennlig sin motstander om heller å benke seg blant publikum for å få med seg den forelesningen han hadde forberedt. Men når Garrett ikke ville spille med på notene, ble det en grundig runde grisebank i stedet. Halleluja!

Asparagus the Wonder Dog approves! (Daniel Bryan via Twitter)

En liten promo der Rick Victor stryker NXT-mester Seth Rollins mot hårene, og dermed får seg en kamp neste uke. Det hadde vært mer effektiv om ikke Victors eneste opptredener på ny NXT hadde vært som jobber for en måned siden…

Main-eventen var Tyson Kidd mot Michael McGillicutty i en #1 contender-match. Som vanlig leverer de to en rysare av en kamp. Ikke overraskende er de Hennig Jr som vinner kampen. Kidd mot Rollins kunne kanskje vært severdig det og, men NXT prøver å holde seg strengt til face mot heel-formatet.

Da tar vi turen videre til Canada og ukens utgave av Smackdown.

Entourage

Foreningen for nakkeskadede b-listere får stadig nye medlemmer (WWE)

Showet startet med Alberto Del Rio &co som ville føre sannhetsvitner for hvor farlig og barbarisk Brogue-kicket til Sheamus er. Christian måtte motvillig medgi, via tele-link på Titantronen at alt har gått nedover med ham etter at han ble sparket sanseløs, og Daniel Bryan profeterte at -om- han hadde hatt et geitefjes, noe han -ikke- har, så er det Sheamus og de 18 sekundene på Wrestlemania sin skyld! Vi skjønner at sparket blir viktig, problemet med denne promoen var primært at den ikke bragte noe nytt til bordet. Dessuten er det et tilbakevendende problem at heelene får lov til å ha det logiske og fornuftige utgangspunktet for en diskusjon.

Maskeball på NoC

»El Hombre Mexicana» er et crappy superheltnavn, hører du?(WWE)

At The Miz taper for Sin Cara er ikke så veldig overraskende, det er liksom greie hans. Han taper for gud og hvermann så lenge tittelen hans ikke står på spill. Det beste med kampen var at Miz øyensynlig er den første som faktisk reagerer på stemningslysene til Sin Cara…

At det blir en Fatal 4-way for Int’con tittelen på NoC er helt greit. Cody Rhodes har aldri helt fått sjansen til å ta tilbake beltet «sitt», mens Rey Mysterio som motstander mot Sin Caraburde bidra til litt luchador-spillopper. Det sier dessuten litt om Miz nye innstilling at han ikke øyeblikkelig begynner å sutre om hvor urettferdig det er at han må ut mot tre motstandere.

My precious! (WWE)

Anger Managment

Siden Daniel Bryan skulle møte Sheamus i aftenens main event, fikk Kane en singelkamp, mot Kofi Kingston. Han vant selvsagt, noe vi skjønte med en gang han ikke avfyrte ringpyroen før kampstart. Men etter kampen kom Dr Shelbyut, og så strengt på Kane, helt til han ga Kofi en klem. Kofi så naturigvis livredd ut!

»Get up, I wanna hug you!» (WWE)

Det var også tid til en liten backstagevideo dere Dr Shelby hadde utstyrt sine elever med stressballer, noe som åpnet for en drøss double entendres. De har fått et corny utgangspunkt til å bli stadig bedre, og både Kane og D-Bry er sultne på et tittelbelte. Det er på mange måter en skikkelig jackpot for WWE. De holder Kane og Bryan varme uten at de er involvert i singel-tittelbildet. De blåser liv og prestisje inn i tag-team divisjonen. Og de får lov til å skrive litt sit-com komedie, uten at voksne fans må himle med øynene.

Den beste »manageren» i WWE pr dags dato: Dr Shelby (WWE)

Fyllkamper

Randy Orton slår Tensai, og avverger et bakhodlsangrep fra Dolph Ziggler. Det mest interessante her er egentlig hvordan de har klart å redde stumpene av Tensai gimmick, som en jobber-to-the-stars. Han hadde dessuten noe så sjelden som mottrekk mot de fleste av Ortons signatur-manøvre.

Tensai vet også hvordan man skal selge en RKO noe som er første og eneste kriterium for å gå kampen mer Randy (WWE)

Tyson Kidd og Brodus Clay kom ut for å melde seg på i kampen om Antonio Cesaros US-tittel. Her vil jeg bare sitere en annen blogger som påpekte at dette er et eksempel på hvor internasjonale WWE er. Her har vi en sveitsisk mester, med en litauisk «valet» som avbrytes av en canadier og en dinosaur. Det gir rimelig lave odds å tippe at enten Kidd eller Clay vinner pre-show battle royalen for retten til å møte Cesaro i en tittelkamp på selve NoC-sendingene.

Hut deg tilbake til NXT, det er kun plass til en flerspråklig wrestler på dette showet! (WWE)

Wade Barrett er fortsatt «open for business». Er det en intern spøk å forsøk å gjøre promoene hans mest mulig homoerotiske nå?

Nudge-nudge, wink-wink (WWE)

Amazoner

Glamazonen lader kanonene… (WWE)

Som jeg skrev sist: Kaitlyn og Beth Phoenixer omtrent jevnstore, og burde kle hverandre i ringen. Og WWE hadde visst lest tankene mine, for de ble sluppet løs på hverandre her. De fikk til og med litt tid på seg! Tydelig av WWE vil ha Kaitlyn over, og det forstår jeg godt. Hun har det meste de leter etter i en diva, og trenger egentlig bare mer rutine og erfaring. Beth tåler å tape en såpass jevn kamp, siden hun for tiden er i hierarkisk limbo. Jeg må og innrømme at jeg synes Kaitlyn kler todelt ring gear mye bedre enn den badedraktlignenede affæren hun brukte på RAW.

…men »The Next-door Diva» står seierende igjen til slutt. (WWE)

Backstage så fikk vi se at Teddy «Handshakes confuse me» Long ble utmanøvrert av den alltid like effektive Eve Torres i jakten på Booker Ts gunst. Jeg nevner det fordi jeg tror det ligger i kortene at Eve starter en feide mot Diva-mesteren frem mot Hell in a Cell.

Wrestlemania rematch

»Too many limes, too many limes» (WWE)

De blæstet main eventen som Daniel Bryans sjanse til å få hevn på Sheamus etter det forsmedelige nederlaget på Wrestlemania. Så vi skal glemme at han tapte en 2-av-3 kamp mot iren like etter Wrestlemania nå, eller? Uansett, jeg klager ikke når vi får et kvarters TV-kamp mellom disse to. De har bra samhandling i ringen, og vet hvordan de skal sy sammen en underholdende kamp. Sheamus hadde naturligvis overtaket mesteparten av kampen men det kler egentlig Bryan godt. Han fungerer i underdog-rollen mot større og sterker opponenter. Sheamus vinner til slutt med sin Texas Cloverleaf-submission.

For det første understreker det hvor farlig den er, siden submission-eksperten Bryan ikke hadde noe mottrekk. I tillegg er det en finisher som kler resten av movesettet hans: Han har mange grep og kast som går på rygg og brystkassen til motstanderen, akkurat de to områdene submission-grepet også påvirker. Dermed er det «wrestling-teknisk» en mye mer logisk avslutter, enn et random spark mot hodet. Nå tror jeg ikke Brogue-kisket er borte for godt, men samtidig er det realistisk at også en diger brande som Sheamus har et submission-grep i arsenalet sitt.

Texas Cloverleaf (WWE)

Dett var dett for denne gang. jeg kommer tilbake med en titt på NoC og RAW på tirsdag /onsdag. Til da: Spill to floor – Go to commercial!