H#1:AD – The show must go on in Bizarroworld


»The best there is, the best there was, the best the ever will be» (WWE)

Ukas RAW (nr 1007) fra Montreal, Quebec, Canada ble et av de mest dramatisk på år og dag av helt feil grunn. Jeg tenker da selvsagt på det massive hjerteattakket kommenator og deltidswrestler Jerry «The King» Lawler fikk ringside under #1 contendermatchen for tag-team titlene.

Men først vi jeg oppklare hvorfor Montreal er kjent som «Bizarroworld». Det er fordi fansen der hardnakket nekter å oppføre seg i tråd med WWEs storylines. De buer gladelig ut facene, jubler for heelene og hyller alle wrestlere av canadisk herkomst uavhengig av hva de finner på.

Lawler

Først og fremst wrestler, kommentator på si… (WWE)

Vi kan like godt begynne med dette, og få det av veien. Jeg har ikke vært noen stor fan av hva Jerry Lawler har levert på kommentatorplass de seneste årene. Ikke bare er han en kommentator som ikke bringer nor positivt til bordet, han er og en katalysator for de mest irriterende trekkene ved Michael Coles rolle. Derfor har jeg håpet WWE ville gjøre en utskiftning, og de siste ukene har det eksperimentert med andre konstellasjoner.

Når det er sagt, jeg ønsker ikke Jerry Lawler noe vondt, og det er veldig trist hva som hendte med ham, og jeg håper han kommer seg gjennom uten varige men. Fra hva jeg har lest meg opp på, så hadde han klaget til en venn en uke i forveien om brystsmerter men slått det fra seg som fordøyelsesbesvær. Over helgen hadde han gjort to indyshow uten problemer, og på RAW deltok han i en tag-team match sammen med Randy Orton mot CM Punk og Dolph Ziggler. Tilsynelatende var alt OK. Men under kampen mellom PTP og Kane/Bryan så blir først Lawler tyst, før Coles kommentering blir merkbart sparsom og stakkato. Det er og tydelig at publikum er oppmerksom på at noe foregår. Dommer Charles Robinson fanger opp hva som skjer og instruerer utøverne i ringen om å plassere seg så man kan filme uten å få med kommentatorbordet i bildet. (Det er et klipp der vi i bakgrunnen et kort sekund kan se Lawler krøket sammen over bordet.)

Tospannet som har kommentert RAW i en årrekke (WWE)

Det som skjedde var at han kollapset over bordet og ned på gulvet. Han ble fraktet backstage og man oppdaget at han hadde pådratt seg et massiv hjerteattakk. Det tok 7 støt med defribrilator å få hjertet i gang igjen, før han ble fraktet til et lokalt sykehus i Montreal. De seneste rapportene går på at han nå både puster selv og at hjertet slår etter at defikk gjennomført operative inngrep, men det er for tidlig å si om han pådro seg noen form for nevrologisk skade på grunn av oksygenmangel før man fikk puls og respirasjon i gang igjen.

Lawler er 62 år, men han er gjennomtrent, og har aldri rørt alkohol, røyk eller doping, på den andre side, faren hans døde av hjerteproblemer i ung alder, så det kan være genetiske disposisjoner. Lawler har hele tiden mens han har vært kommentator i WWE også jobbe på indysirkuset som wrestler, fordi han elsker livet i ringen.

Det er lite sannsynlig at Jerry kommer tilbake i ringen, men da er det passende at den siste kampen hans var en direktesendt TV-kamp der han kunne stå seirende igjen i ringen.

Tross alt hadde han hell i uhell også. Når du først skal få et hjerteattakk, så er ringside på et WWE show ganske høyt opp på listen over steder der sjansen for å overleve er stor. Akuttrommet på en hospital og en livredder-kongress er antagelig enda bedre, men det er massevis av topptrente førstehjelpere og ambulanser står klar bak scenen.

Death hits it’s finisher, but only gets a two-count as Lawler kicks out! (WWE)

4-kløver med belter

Dette var siste RAW før neste PPV, og da er jeg alltid oppmerksom på deltagere i tittelkamper som vinner eller taper, siden det er tradijon å booke en taper på PPVen sterkt før showet for å utjevne oddsen. Her skulle Tag-team mesterene Kofi Kingston og R-Truth prøve lykken mot Int’con mester Miz og US-mester Antonio Cesaro. En helt ok åpningkamp etter en litt langdryg åpningspromo fra Bret Hart. (Men publikum i salen spiste den opp med rubbel og bit, så jeg skjønner at de gav den tid. Make the crowds happy!)

Kofi har rappet ideen med tegneserierelatert ring-gear fra Rey Mysterio (WWE)

At tag-team mestrene vant underbygger at det ligger i kortene at vi får nye mestre på Night of Champions. Miz og Cesaro er ikke noe etablert team så det skader dem ikke å tape her. Det ble nevnt at Cesaro vil møte vinneren av en pre-show Battle Royal. Hvem det Miz skal møte er ikke offentliggjort ennå, men litt senere i showet skjedde det noe som jeg vil tro leder frem til en kunngjøring på wwe.com eller Smackdown.

«I’m face now, goddamn it!»

Alicia Fox er en av de mer undervurderte divaene etter mitt syn (WWE)

En tre mot tre divakamp på RAW? I approve!. Kaitlyn og Layla tagget med Eve (så de to som skal møte hverandre på NoC på lag sammen med den største renkesmeden av dem alle). Motstandere: Natalya, Beth Phoenix og… Alicia Fox? Snakk om uprovosert heel-turn. Eller hva man skal kalle det. Nå er Alicia et mye bedre valg enn om de hadde kastet Aksana (som vel er den eneste gjenværende heel-divaen på hovedshowene) inn i mixen.

Kaitlyn starter kampen og spiller face-in-peril mot Nattie og Beth. Så kommer Layla inn og rydder ringen, før Eve tagger seg selv inn og tar pinfallet på frk Fox. Etter kampen jubler Eve hemningsløst sammen med «venninnene» sine, som litt vantro og svært skeptisk lar seg rive med. Det er interessant hvordan de har gitt Eve en karakterutvikling, ikke så ofte vi ser en åpenbar heel så tydelig forsøke å spille face. Jeg la og merke til at Kaitlyn og Beth burde kunne fungere som en singels-kamp siden det pinadø er jevnstore nå.

Yey! Vi vant jenter! Alle elsker oss! (WWE)

Last call

Siden CM Punk forlot kampen hun satte opp sist uke har AJ plassert ham i en kamp mot en motstander publikum skulle bestemme via Twitter. Med alternativene Brodus Clay, Jerry Lawler og Randy Orton var det ikke noen bombe at Mr No-pants-on, vant. Siden man ikke vil ha en ren seier i en slik kamp like før PPVen endte det med en DQ seier til Orton når Dolph Ziggler angrep han bakfra. Lawler kom til unnsetning, og det endte med en tag-team match. Der vant facene etter at Punk mistet interessen helt, og fikk selskap av Paul Heyman ringside.

»I’m a Paul Heyman guy» (WWE)

Bait and Switch

Heath Slater trodde han skulle få hevn mot Zack Ryder for det forsmedelige tapet forrige uke, men han ble Rybacked. Jaja, i stedet for blomster vil familien sette pris på en gave til Barratt Dues Musikkonservatorie Bill. Merk. «Enmannsband». Det kom forresten en fin kommentar fra Lawler når Heath ble Shell-shocked: «Now the whole band is out of tune!»

Æ vainn! (WWE)

DragonFire

Ettersom forrige ukes Hug-Out ikke helt fungerte, har AJ invitert sinnemestringslæreren Dr Shelby til showet, og han har lagt en plan for å lære Kane og Daniel Bryan å sameksistere: Det skal tagge sammen. Mot Prime Time Players, for retten til å møte Tag-team mestrene på NoC!

Blir PTP straffet fordi AW ikke klarer å la tingene ligge og fortsatt sparker opp dritt på Twitter? Kanskje, men det kan like gjerne være at WWE ikke vil pushe de for hardt og risikere at de flopper. For de har utvilsomt potensiale. At Titus O’Neill nå kommuniserer med dommerfløyte og sjargong fra amerikansk fotball er et nytt lag på den fine glasuren: Millions of Dollars – Millions of Dollars – Arrha-arrha-arrha – *twuuuuit!*

Kampen ble jo litt preget av det som skjedde ringside, men likevel. Sist uke antydet jeg at Bryan og Kane burde vinne og så begynne å slåss, men WWE tok det et steg videre, nå vant de FORDI de begynte å slåss!

Kom deg opp Daniel, vi har en kamp på neste PPV… (WWE)

Så det betyr at Team Friendship Anger Management er klar for NoC. Om de ikke vinner der er noe alvorlig feil i bookingavdelingen. Om dette betyr en face turn for Bryan er jeg mer usikker på. Det er mulig å ha morsomme heels, og Kane er egentlig aldri spesielt lett å klassisfiser. Dessuten er det noe så sjelden som to main-eventer som tagger sammen basert på en logisk utvikling av storylinene!

Eh, Canada

Eh, caramba! (WWE)

WWE bruker alle triks i boka for å gi Alberto Del Rio mest mulig heat før møtet med Sheamus. Å knuse hjemmefavoritt Tyson Kidd kunne fungert, om det ikke var for at han omtrent kun har figurert på NXT de siste månedene. Jeg vet ikke om NXT sendes på TV i Canada, det gjør ikke det i USA i alle fall. En forglemmelig affære.

Breaking the law jaw

Tidlig i showet fikk vi en alt for lang video med Sheamus og David Otunga som sammen med en annen advokat og fornærmede Ricardo Rodriguez drev rettsforhandlinger. Sheamus offørte seg som en usmakelig 5-åring, og krydret forklaringen sin med jødevitser. Otunga trakk fra bilder fra mange måneder siden, da Sheamus sparket ned dommer Chad Patton. Uansett satte det opp kveldens nest siste kamp.

»Skjønner du hva «rettslig kjennelse» betyr din lurvete tølpert?» (WWE)

Sheamus slo Otunga lett med en Texas Cloverleaf, men på vei ut kom han på at han nå var på RAW, ikke Smackdown, så han marsjerte ned til ringen igjen og plantet skosålen i fjeset på oljeprinsen.

AJ melder sin ankomst, men før hun får lest leksa for Sheamus avbrytes hun igjen av Booker T. Han krever jurisdiksjon siden WHC-tittelen tilhører Smackdown. Han erklærer at om SHeamus bruker sparket sitt før utredningen er klar vil han strippes for tungvektstittelen. Med andre ord, den fristilles. Er dette en måte å få beltet av Sheamus uten å gå omveien om ADR? I så fall vil jeg anta Randy Orton ender opp med det, og så mister det til Dolph Ziggler via kofferten.

AJ Tweetet etterpå at Booker hadde å avfinnes seg med RAW er hennes show, og hun vil ikke akseptere flere slike «gjesteopptredener». Blåser de liv i litt godt gammeldags rivaleri mellom merkene igjen?

My Precious

Se opp for lavtflygende luchadorer (WWE)

Cody Rhodes mot Rey Mysterio. Av respekt for Lawler hadde WWE innstilt kommenteringen, så det ble litt som å se kampen live. Det mest interessante som skjedde var at The Miz blandet seg inn, hoverte over en slagen Luchador og så ble utsatt for en Cross Rhodes for bryet. Det kan bety at vi får en kamp mellom Miz og Rhodes på NoC, eventuelt med Rey kastet inn om tredje hjul på sykkelen så det ikke blir to heeler som møtes. På den andre siden, Divakampen er mellom to facer, og det er uansett snart på tide å vende Miz face for alvor. Uansett får dette IC-tittelen til å virke attraktiv og verdifull, noe som er verdifullt i seg selv. Jeg forventer at The Miz drar en «miz» og vinner kampen på NoC mot alle odds og forbausende rent.

Cena kan ikke knyte sko

Showet startet med Bret Hart, og det avsluttes med Bret Hart. I åpningspromoen verbalbokset han mot CM Punk (ikke en lett oppgave), her skulle han «intervjue» John Cena. Jeg har full forståelse for at WWE ville bruke Bret mest mulig når man var i Montreal og krigsøksen er begravet. Men Bret har aldri vært en stor snakker, og hjerneslaget han fikk på tampen av karrieren hjelper ikke akkurat. heldigvis meldte mesteren sin ankomst ganske raskt.

Sinte unge menn (WWE)

Heldigvis var John Cena i det seriøse hjørnet. Når han «sier det som det er» uten å spille for mye til publikum eller dra lamme prompevitser. Punk var ikke så mye verre, men her var det faktisk Cena som kom best ut. Når det så ender med at Bret slår ned mesteren etter å ha avverget et snikangrep, er scenen satt for søndag. I skrivende stund er Punks tittelperiode den 9. lengste i WWEs historie, og innen søndag passerer han 300 dager som mester. Er det tid for et bytte? Jeg tror jokere i den kabalen er gode gamle Paul E. Dangerously…

Avstemningen som har rullet og gått de siste ukene endte veldig jevnt: 39 % tror Punk mister tittelen men vinner den tilbake før Royal Rumble, 31 % tror han beholder beltet hele veien frem, mens like mange tro han mister det og at det er noen andre som får møte The Rock.

Oppsummering

Jeg starter ikke noen ny avstemning i dag, men jeg vil bare adressere et spørsmål som har kommet opp. Burde WWE stoppet showet når det ble klart hvor alvorlig situasjonen med Lawler var? Mitt svar: Nei.

For det første gjorde det alt de kunne for å informere, og tydeliggjøre at dette var en shoot-hendelse. (Det har gått en inflasjon i «Owen»-stemmer de siste årene, særlig i de mindre selskapene som TNA.)

De stoppet kommenteringen, både av respekt på Lawler, men og fordi det åpenbart gikk svært tungt inn på Cole at kompisen og kollegaen hans hadde kollapset og han ikke visste hva som ville skje med ham.

Men fremfor alt, det er Jerry Lawler vi snakker om, en mann som har pustet, spist, levd wrestling siden han var 15. Ville han likt at showet stoppet opp fordi han ble dårlig? Dette er en business der man jobber seg gjennom horrible skader: Nakkebrudd, knust ribbenskasse, kraniebrudd, avrevne lårmuskler… lista er lang som et vondt år. Når Lawler ble tatt hånd om av hjelpemannskap og leger, og tilstanden stabilisert var det ingen grunn til å stoppe showet.

For å avslutte med noe som fikk meg til å dra på smilebåndet: Beth frakter ut restene av laget sitt etter tapet. ansiktsutrykket til Alicia er ubetalelig! (WWE)