H#1:AD – NXT-moro og litt hjerneskade


*Sports entertainment* på sitt fineste(?) (WWE)

Blir en litt kort artikkel i dag, siden Smackdown var ganske forglemmelig, til gjengjeld var det mer å skrive hjem om på NXT.  Ja noen vil nesten si man burde ringe hjem, siden Funkasauren tok turen innom for å squashe en stakkar.  Han hadde med seg begge Funkadactylene, noe som betyr bat dette ble tatt opp før Naomi (eller var det Cameron?) ble tatt for promillekjøring og forsøkte å bestikke politimannen som stoppet henne.

Hode på rett plass

Ukas store sak på Smackdown var Alberto Del Rios kamp for å få «Brogue kick», Sheamus finisher, forbudt på grunn av helserisikoene. Hans ammunisjon var en søndersparket Ricardo Rodriguez og en veloljet David Otunga.

Jeg hater slike storylines, fordi de er ulogiske. På den ene siden er det åpenbart at WWE ønsker å redusere skaderisikoene (grunnen til at Randy Ortons punt ble forbudt, og at så få har lov til å bruke piledrivere) Men det er ingen logisk grunn til at Sheamus bicycle kick skal være noe farligere enn Taminas superkick, Zack Ryders facewash («Broski boot») eller for den Big Shows right knockout hook («WMD»). De kunne selvsagt reddet det ved å la Booker T forby alle angrep mot hodet «until further notice», men det hadde jo ikke vært særlig stas.

Aggresive juridiske forhandlinger (WWE)

En annen sak er at siden brand extensions kun er en proforma sak, betyr det at Sheamus kan bruke sparket sitt på RAW. Siden Aj har tankene helt andre steder enn å bekymre seg over meksikanske hjernrystelser. Og hvem har da teknisk sett forrang med tanke på bestemmelser på PPVene? En ting er tittelkampen nå, siden man fortsatt holder fast ved WHC-tittelen som en ren Smackdown-tittel, men sett at Sheamus deltar i for eksempel Royal Rumble?

Jeg regner med at det blir en kortvarig sak, men den kunne tålt å være noe mer gjennomtenkt.

Mer bekymringsfullt er det at dette åpner for at feiden kan videreføres, siden Sheamus risikerer å tape kampen på DQ. Du kan jo ikke vinne beltene på en diskvalifikasjonsseier, så det åpner for en ny rematch.

Here be dragons

Nok om Smackdown, over til et langt bedre show: NXT.

Er det Wrestling-Jesus? Eller bare en litt sliten uteligger med sans for spandex? (NXT/WWE)

Ukas utgave åpnet med en kamp mellom Richie Steamboat og Kassius Ohno (Chris Hero). En feide som ble satt opp på gammelmåten for 2 uker siden, når Richie kom til unnsetning når Kassius grisebanket sønnen til Vader etter at kampen deres var over. Denne gangen gikk det mye på samme måten. Kassius ble diskvalisifisert etter to ganger ha stukket tommelen i øynen på dampbåten. Etter å ha tapt lot han plenty innestengt aggresjon gå ut over motstanderen, til noen dommere ankom og fikk han unna. Da kom en bekymret og fortvilet pappa Ricky «The Dragon» Steamboat frem fra publikum for å se til sin håpefulle.

Dette ble fulgt opp med et segment backstage der pappa Steamboat og Kassius hadde en noe opphetet meningsutveksling. Om det leder frem til en mulighet for Kassius til å maltraktere den gamle legenden er det utmerked booking, siden det betyr sjumilssteg for å etablerer Kassius som en badass. Noe må jo WWE gjøre for at hans WWE-personlighet skal ta igjen den reelle kompetansen hans.

Hell in boots

»An enchanting ravenhaired beauty» sier Regal, jeg kan si meg enig (NXT/WWE)

Divaene på NXT slutter ikke å imponere. Audrey Marie har åpenbart sett litt på Mickie James, mens Paige (Britani Knight) er uforskammet rutinert til å være født på 90-tallet!

Når det gjelder divaene er diskusjonen på diverse dirt-sheets nå om Kaitlyns seier over Eve for retten til å utfordre Layla på NoC var en botch. Scenarioet var at Eve skulle lande på ringkanten og så trekke Kaitlyn over og ut. Det virker som de viktigste argumentene er at Layla så overrasket ut, og at Kaitlyn er en urutinert face.

For å ta det første først: Layla er ikke helt ubrukelig skuespiller, så om hun hadde fått beskjed om å se overrasket ut hadde hun nok klart det. For den del behøver ikke hun å ha fått vite hvem som ble booket som vinner, siden man da slipper å tenke på om hun klarer å spille. (Et godt gammelt knep når man booker promoer med konfrontasjoner.)

Det er og ganske tydelig at Kaitlyn er ment å sende Eve ut av ringen, siden det første forsøket traff for lavt så Eve ikke klarte slå rundt, og det tar det om igjen, der Eve sparker hardt ut uten å forsøke å beholde taket eller få fotfeste på ringkanten.  I recap-videoer har de klippet vekk det første forsøket, så det er tydelig at det var planen hele veien. (Forøvrig en botch som primært ligger på Eves skuldre.)

Ellers er det ganske åpenbart at WWE vil satse på Kaitlyn, hun vant NXT sesong 3, hun er ung, har utseende med seg, rett innstilling og utvilsomt karisma i tonnevis. Akkurat det WWE pleier å ønske seg fra en face.

…and what a face! (WWE)

Videre er det sant nok at Eve også har en høy stjerne, men jeg tror heller WWE vil at hun skal feide med en face i jakten på tittelen, enn å holde den så lenge hun også spiller en rolle i Booker Ts administrasjon. Face mot face behøver ikke være noe problem å booke, for den del har Kaitlyn gått kamper på NXT i heel-rolle.

Så det jeg ser som det mest sannsynlige er at Kaitlyn vinner tittelen, potensielt med litt urent trav. Så begynner hun og Eve en feide, der Kaitlyn er mer og mer heel, mens Eve vendes tilbake til en mer sympatisk skikkelse, så man kan utnytte hennes reality-serie mer.

Det hjelper selvsagt også at WWE alt har sjekket at de to kan gå greie TV-kamper sammen (WWE)

U-so

Sist men ikke minst må jeg skryte litt av Usoene som gjør en kjempeinnsats for å få det nye stjerneskuddet på tag-team himmelen over. Det hjelper Ascension mye å matches mot det som tross alt er et etablert team på «hovedshowene». Slike seiere betyr mye mer enn en seier mot to tilfeldige FCW-rekrutter rasket sammen til et lag. Selv om jeg håper Usoene får et relativt push på RAW/Smackdown, så er det helt rett at de bookes som tapere på NXT.

(NXT/WWE)

Nok for denne gang. Jeg kommer sterkere tilbake etter RAW, siden Bret Hart i Monteral pleier å føre til en og annen overskrift!