H#1:AD – Episode 1006 av «The longest-running episodic television show in history»


…alt det og utdannet ingeniør i tillegg. Drømmedame! (WWE)

Chigaco, Illinois er hjembyen til WWE-mesteren, så oddsen er 9-2 på at han ikke kommer til å gå en kamp denne kvelden. Det gjør seg dårlig med 13000 jublene fans midtveis i en nøye(?) planlagt heel turn.

Som alltid vil jeg ikke være for nøye med kronologien, eller vie like mye tid til alle segmenter, men jeg kan starte med å si at det var en av de bedre 3-timers RAWene vi har fått servert. Det var mange årsaker til det, men en styrke var at det var en mye bedre pacing, uten noen direkte dødpunkt.

La oss skride til verket!

Kommentarvikariatet

Commentary just became AAAAWEEESOMEEE! (WWE)

Før showet hadde Jerry Lawler angrepet CM Punk bakfra (vi går med Punks forklaring, Straight Edgere lyver ikke, gjør de vel?) og blitt skambanket for sine bestrebelser. Med andre ord var Michael Cole alene på kommentatorplass. Han måtte dermed dekke kampen mellom Randy Orton mot Dolph Ziggler solo. Det gikk bra, og det beviser bare min påstand om at Lawler ikke bare lenger ikke har noe å tilføre positivt, men aktivt senker kvaliteten på produktet… Ziggler vant forøvrig, ved hjelp av litt juks. Så da er vel stillingen 1-1 i den feiden.

Nok sagt om Mr Money-in-the-Bank. Cole på egenhånd i 3 timer hadde blitt litt mye, så han får selskap av… THE MIZ. Etter litt innkjøringsvansker gjorde han en veldig god figur. Han overtok nærmest som play-by-play man for Rybacks squash av Jinder Mahal, men stort sett fungerte han som ekspertkommentator.

Æ e itj mætt enno!! (WWE)

Absolutt et fornuftig valg å bruke ham, siden han fikk muligheten til å divergere litt fra den noe masete heel-stilen sin. Han var overraskende nøytral, og matchet egentlig Cole bra. Med ett unntak så skravlet han heller ikke i stykker kampene. En viktig oppgave for tradisjonelle kommentatorer i wrestling er å bygge opp under det som skjer i ringen og skape en stemning av at det er noe viktig og imponerende som foregår, næmest uansett. Lawler og Cole har sviktet på det punktet en stund, så å høre Intercontinental-mesteren beskrive styrker og svakheter til de i ringen basert på egen erfaringer, og dele om seg med motvillige kompliment var forfriskende.

Sist men ikke minst hadde han noen fantastiske one-linere. Miz forklarer Hug Out regelverket for Cole: «These are the rules as I make the up» eller når han kommenterer Cena som måler opp Ferrarien til Del Rio med øynene under deres Falls count anywhere-match: «That’s a very expensive weapon».

Los Technicos

Booyaka Booyaka! (WWE)

Sin Cara og Rey Mysterio er en perfekt kobling, og de ekspederte Tensai og Cody Rhodes på den klassiske metoden: Få juling i 5 minutter, for så å trekke litt luchador-magi opp av ansiktsmasken. Sin Cara har godt av å lære av Rey hvordan man kan mikse den typiske technicos-akrobatikken med WWE-stilen.

Buu-hu, de eklingene roper fortsatt »Albert» (WWE)

Anger managment

Apropos åpenbare tag-team: Daniel Bryan og Kane! En helt ny spinn på «lagkamerater som hater hverandre» der de kunne slå motstanderne sine før de gjøv løs på hverandre. Make it happen WWE! De to har laget gull ut av et corny konsept. Det ble kronet med en Hug Out i ringen, der de skulle bevise at de har lært sinnemestring og begravet stridsøksene.

Noen dumpet vist klassen i sinnemestring likevel (WWE)

Etter mye pushing fra publikum endte det med en klem, og så litt kameratslig dytting, og så ikke fullt så kameratslig dytting, og så et ærlig forsøk fra Kane på å skille hodet til Daniel fra resten av kroppen hans.

(The Anchorman)

Kane og Daniel Bryan har så mye til felles: Sydende galskap, høy aggressivitet og et brennende ønske om å skade den andre. Perfekt utgangspunkt for et tag team!

Når ble dette et debattprogram?

Kaitlyn får mye TV-tid som den overraskende førsteutfordrene til Diva-tittelen. Eve Torres får mye TV-tid siden hun har en finger med i mange storylines på en gang. Det hjelper sikkert også at hun vant NBCs realityserie «Stars Earn Stripes» også. WWE elsker mainstream oppmerksomhet!Det nye nå er at hun tydligvis har bestemt seg for å fremstå som en sportslig og hyggelig motstander, gjennom sammenbitte tenner og falske smil.

«Takk for kampen Kaitlyn!» «WTF?» (WWE)

Ganske morsomt, og ikke minst bra at de våger å gi divaene mer avrundede personligheter og særtrekk. Kaitlyn er fortsatt ganske grønn, mens Eve er atletisk men sliter med pacing. Like vel var det en OK kamp, siden det er en bakgrunnshistorie og motivasjon i bunn. Layla var gjestekommentator. Etter en karriere primært som heel og andre-fiolin, må hun nå vende seg til at hun er alene på topp og ment å skulle være et positivt forbilde. Selv om jeg liker tanken på at hun fremstilles som en champ som ikke helt er komfortabel, fungere det ikke helt. Særlig ikke når hun og Miz havner i munnhuggeri. I og for seg hadde han gode poeng, problemet er at Layla ikke helt klarte å svare på tiltale. Antagelig siden Miz la seg på en underlig tweener-setting, som ikke åpnet for rene face-forsvar. Ikke så ofte vi hører Michael Cole minne om at det faktisk foregår en kamp i ringen, som vi burde følge med på!

Slik stopper man sokker

Santino Marella hadde ikke fått en rematch etter at han tapte US-tittel til Antonio Cesaro. Så for å rydde opp i løse tråder i god tid før NoC fikk han den nå. Det gikk som det måtte gå. Etter at han oppdaget til sin skrekk at cobraen ikke lenger fungerer uten sokken, så fikk den lille italieneren juling som en babysel i parringstiden.

Kulørte plagg må vaskes separat (WWE)

Nå trenger Cesaro en motstander til NoC og jeg vil nominerer Zack Ryder. Han er en tidligere US-mester, og med denne ukens seier over Heath Slater har han to seiere på rad. Jeg ville latt Antonio vinne såklart, men det ville vært en troverdig motstander og et oppsett som kunne elevere begge to.

The Miz gjorde forresten en ny god jobb ved å trekke frem styrkene og svakhetene til de to midcarderne. Særlig Ryder fikk uhemmet skryt for sine evner til å bruke sosiale medier. Det er en blandet fornøyelse for WWE. På den ene siden er de ikke så glad i utøver som «sniker i køen» på den andre siden har de satset tungt på SoMe, og da er det dumt å ikke utnytte Zack som åpenbart har knukket noen koder. Så ja, gi Long Islands Iced Z en tittelkamp på en PPV!

Are you serious bro sis mom? (WWE)

Ingen vil leke med meg!

AJ hadde opprinnelig booket mester mot mester, utfordrer mot utfordrer. Siden Cena-effekten spiller inn skulle mestrene møtes først. Men CM Punk ville det annerledes, og tok like godt en Gro-dag. En smått hysterisk AJ fikk dermed bare en snau reklamepause på å finne en ny motstander til Sheamus. Heldigvis for henne henger Jack Swagger backstage, tilsynelatende alltid i ring gear og er aldri ikke klar for en kamp. Men mannen som ikke har vunnet på 9 måneder klarte seg ikke noe bedre her. Sheamus tok en lett seier. Med en intet mindre enn en Texas Cloverleaf (som Miz helt riktig påpekte). Siden Cole har gullfiskhukommelse husket han ikke at Sheamus har brukt dette før (blant annet i 2-av-3 kampen mot Daniel Bryan) og fikk apoplektiske anfall av vantrohet.

Burde kanskje hete »4-leaf clover» når Sheamus bruker den? (WWE)

Etter kampen prøve Alberto Del Rio å angripe mesteren, men det snudde fort, og Ricardo Rodriguez ofret seg heroisk for sin platoniske livspartner. Via Tout fikk vi vite at en bevistløs Ricardo hadde leid David Otunga for å saksøke Sheamus. (Hva er det med den irlenderen og rettslige problemer egentlig?)

Backstage annonserte Jack Swagger at han var bedre enn dette, og han nå ville ta en utvidet feire for å finne seg sjæl. (Bloggeren Brandon Stroud på With Leather spøkte for en tid tilbake at det var så påtrengende at Brock Lesnar hele tiden varsler at han sier opp, og at man ikke alltid behøver forklare hvorfor en wrestler ikke er på TV hele tiden: «We don’t see Jack Swagger on every show, we don’t need him in an astronaut suit saying WELL I’M OFF ON MY EXPEDITION TO MARS to explain it.» Så jeg antar dette er Mars-ekspedisjonen hans!)

AJ mister fatningen. Først svikter Punk, Chris Jericho er borte, og nå Jack Swagger? INGEN VIL LEKE LENGER! At det faktisk var hun som booket Jericho i en match der han ville miste kontrakten med WWE om han tapte, har hun visst glemt. Og er egentlig Jack Swagger et stort tap? Om han fått seg et nyp sist gang han vant hadde han vært pappa i dag.

Det hjelper ikke på humøret til AJ at Vickie Guerrero kaller henne ut i ringen for å få en unnskyldning for angrepet sist uke. Motvillig må AJ komme med den unnskyldningen, og forklare at hun har fått streng beskjed om ikke å legge hånd på utøvere, støtterpersonell, managere eller andre ansatte. Vickie benytter selvsagt anledningen til å dele ut to ørefiker, siden hun vet hun ikke kan angripes. AJ får et ri, kaster mikrofon og stoler ringtau-i-mellom og knekker sammen.

Vil du virkelig tirre på deg den sertifiert rapgale jenta i maktposisjon, Vickie? Er ikke som om hun ikke har et rykte om å være hevngjerrig og  utspekulert kreativ, vet du. (WWE)

Nå vet jeg at AJ skal være sprø og irrasjonell men som GM har hun da plenty av sanksjonsmuligheter mot en ansatt som fysisk angriper henne?

  • Krev en offentlig unnskyldning som er skikkelig ydmykende
  • Bøtlegg henne
  • Book Dolph Ziggler i stadig jævligere matcher, eller….
  • Book seg selv (AJ er tross alt fortsatt en wrestler) mot Vickie Guerrero (som har blitt booket i kamper mot sin vilje før)
  • Si henne opp

En artig vri, som jeg dessverre ikke tror WWE er klar for, er en storyline der stadig fler WWE-stjerner «slutter», krever å kun jobbe på Smackdown, eller tar ferier for å unnslippe AJ, og hun svarer ved å hente inn nye utøvere, fra NXT. Leo Kruger, Seth Rollins, Bo Dallas, Ascension, Dean Ambrose, Johnny Curtis, Derrick Bateman og så videre kunne hatt gjesteopptredener, og blitt presentert for et større publikum.

Summer of Punk part deux?

Main eventen mellom John Cena og Alberto Del Rio var stipulert som en Falls count anywhere-match, av en noe desperat AJ som skulle redde kvelden.

Forskjellen mellom FCA og No Holds Barred eller No-DQ er av akademisk interesse (WWE)

Ricardo lå fortsatt i Brogue-kick-koma, så Alberto måtte klare seg på egenhånd her. Noe han gjorde rimelig greit. Etter hvert endte de backstage, og ut av det blå kom Punk og leverte et klokkerent tupp i bakhodet på Cena, og draperte en svimete Del Rio over for 1-2-3. Etterpå banket han om Cena litt mer før han satte seg inn i limousinen igjen.

Før den kjørte avgårde tittet sjåføren ut: Paul Heyman. Husk hva Punk sa i juni fjor i sin berømte shoot-promo som startet hele WWEs Summer of Punk: «That’s right, I’m a Paul Heyman guy. You know who else was a Paul Heyman guy? Brock Lesnar, and he split just like I’m splitting, but the biggest difference between me and Brock is I’m going to leave with the WWE Championship.»Nå tror jeg ikke Punk har tenkt å stikke denne gangen, men det skader ikke å ha Heyman og hans halvtamme gorilla i hjørnet når man skal herje med Cena.

Jøss, road kill her inne i garasjen? (WWE)

Avstemning

Med Heyman i miksen, så har Punk-sagaen tatt en ny vending, og avstemningen fortsetter frem mot NoC.