H#1:AD – 5 ting vi lærte av RAW1005


Hva var det jeg sa sist? (WWE)

3 timers RAW har begynt å sette seg. Erfaringsmessig leverer nå WWE et sted mellom 1,5 og 2 timer solid program, i tillegg til reklamepauser (omtrent 3 kvarter) mens resten er recaps, dårlige promoer og dødtid. På langt nær så ille som fryktet! Men det betyr og at å se det i opptak er klart å foretrekke.

Ukas sending kommer fra amerikansk bryggerikunsts høyborg (uten at det sier så mye) Milwaukee. Eller som R-Truth liker å si: Green Bay… Kommentatorbordet befolkes, i utgangspunktet, av Michael Cole og Jerry Lawler, men i løpet av kvelden fikk vi mange nye konstellasjoner. Det tyder på at WWE vurderer mer permanente endringer, noe som kan være på tide, nå som Booker T har overtatt på Smackdown. Dagens konstellasjoner har tross alt holdt seg en stund, og som kjent «forandring fryder».

1. Jerry Lawler er WWEs dummeste mann

En ting er at Jerry Lawler tilsynelatende er kontraktforpliktet til å misforstå og/eller overforenkle alt han kommenterer. Han har tydligvis heller aldri fulgt med på programmet han kommenterer, siden han påstår at en langtekkelig promo som start på RAW er uvanlig. Og når hans beste kontra til CM Punks utfordring var «jeg skal TENKE på det!», så er løpet kjørt. Kun etter iherdig pushing fra Cole bestemte Lawler seg for å ta utfordingen.

Lawler reagerer med frykt og avsky på det nye skjeggstilen til mesteren  (WWE)

Det gikk som det måtte gå, med en skamslått Lawler som blånekter å si at Punk er den beste wrestlerene i verden. (Har han aldri hørt om konseptet «løgn»? Bare lat som Punk er en 21 årig vordende wwe-diva neste gang Jerry, så skal du se det går av seg selv!)

Nå skal det sies at det var noen lyspunkt. En ting er at WWE faktisk holdt en avstemning der det riktignok var et alternativ som utmerket seg litt, men det var i det minste distinkte valg. Dessuten har Jerry en uforskammet bra fysikk tatt i betraktning at hans karriere var på topp 10 år før Hulk Hogan… Sist men ikke minst, litt blod kan redde en hvilken som helst dårlig cagematch.

Cena er bestyrtet over at noen kan behandle de eldre på denne måten (WWE)

John Cena må være det minst effektive kavaleri-til-unnsetning siden Custers dager. Stålburet har ikke tak, så naturligvis velger Cena å vente ett minutt på at noen får startet kranen og heist det opp, i stedet for bare å klatre opp og inn i ringen… Jeg liker at CM Punk har funnet tilbake til heel-karakteren sin, der han forteller usminkede sannheter på en konfronterende måte. Det er sååå mye bedre enn å se han kalle John Laurinaitis stygge navn fordi han har en rar stemme.

2. Santino lider av Alien arm syndrome

Noen ganger er tull og tøys på sin plass.

Det italienske kjøkken bruker mye hvitløk (WWE)

Å se kampen mellom Santino Marella og Heath Slaters utvikle seg til en luftgitar-duell var morsomt nok. Men når kobraen til Marella mistet fokus fordi Aksanakom ut på scenen og flørtet med den var jeg solgt.

Handjob anyone? (WWE)

Det er åpenbart at hånden hans ikke er interessert i Aksana, den er sjalu fordi den tror Aksana er interessert i Santino! Det er et godt gammeldags sjalusidrama mellom en yppig baltisk blondine og en hånd&sokk-kombo om en forvokst guttungens gunst… Keep it PG!

3. Noen bookingideer gjør seg best i metaformat

»Selvopptatt, jeg? Nææh…» (WWE)

Ingen ble overrasket og mange mente det var 20 bortkastede minutter når HHH ankom for å ta kayfabe farvel for andre gang på en drøy uke. Jeg hurtigspolet forbi det, for jeg begynner å kjenne lusa på gangen. Det betyr ikke at Trips åpenbare ego-onani var en dårlig idé. Du må bare se meta på det. For hva er det Lemmy Kilmister rauter ut som første linje i intromusikken: It’s all about «The Game».

Du har en selvhøytidelig, brautende muskelbunt, gift med sjefens datter, som har et selvbilde like oppblåst som bicepsene sine, og av natur er den perfekte utspekulerte heelen. Skulle han IKKE sørge for å manipulere frem publikums gunst når han hadde sjansen? Det er jo kjernen i hele gimmicken hans! Og ser man slik på det setter det opp muligheten for noen fantastiske motpromoer fra CM Punk eller enda bedre Paul Heyman.

Kommer han tilbake?

Så klart gjør han det, når det er «good for business».

4. Beware of the nice ones!

»Medarbeidersamtalen er over, takk for dine innspill» (WWE)

Jeg har sagt det før, men det er verd å gjenta. Fra før visste vi at AJ hadde en berserk-knapp i form av ordet «crazy». Vi kan og føye til «et hvert forsøk på å snakke ned til henne». Noe Vickie Guerrero fikk smake. I det ene øyeblikket kommer GM’en sprette-hinkende ut og er bare smil og glede. I det neste ligger du på ryggen med en fly forbanna revetispe som forsøker å slå ørene av hodet ditt på brystet. Og like fort som uværet kom var det borte igjen. Nå har Vince, Trips og Big Johnny etter tur mistet GM-jobben på RAW fordi de ikke klarte å holde seg nøytrale og upersonlige. Jeg tror likevel AJ er trygg. Hun kan om nødvendig bare vise til at Vickie nesten ødela en av de beste divakampene på RAW på flere måneder, så hun måtte settes på plass.

Layla skal være glad ukontrollert fjerting ikke lenger er den del av gimmicken til Natalya (WWE)

Alternativt kan hun bare smile bredt, legge hode på skakke og se på den som kommer med kritikken til vedkommende innser at det kan være like greit å trekke seg tilbake mens leken er god.

5. Sinnemestringskurs fungerer… litt

At Daniel Bryan har vist at han kan kryste myrra ut av en tørr sten og få selv det dårligste utgangspunkt for et segment til å fungere. Så også klippene fra «anger management training». Forutsigbart nok var det Kane som var det forsinkede deltageren. De to første klippene var ikke noe spesielt, men så kom vi til nummer 3, når Kane skulle fortelle om seg selv…

Er dette skrevet av det vanlige forfatterne, de som forventer att alt eldre en 6 måneder er glemt? Og her referer de 10 år gamle storylines? Wow!

Heldigvis fikk vi enda mer Kane. Som nevnt hadde Jerry Lawler bestemt seg for å møte CM Punk i kamp, så han hadde gått backstage for å gjøre seg klar. I mellomtiden fikk Cole besøk av Josh Mathews som var på beina igjen etter å ha bli slengt veggimellom av Kane på SummerSlam. Plutselig kom Kane vandrende ut, for å følge kampen melloM Zack Ryder og David Otunga fra kommentatorplass.

Cole har ikke vært så redd siden Mark Henry var gjestekommentator (WWE)

Josh rømte som en mørkredd vesel for å gjemme seg blant teknikerne. Kane inntok plassen hans og tok på seg head-setet, mens en tydelig forstyrra Cole forsøkte å kommentere kampen og høflig småprate med sin nye, tause kollega. Det hele sluttet med at Kane entret ringen, tilsynelatende klar for å chokeslamme Ryder som hadde svunnet kampen, men så kom på bedre tanker og lot det gå ut over Otungai i stedet…

Det er dessuten riktig å gi Otunga og Ryder en Raw-match, selv om det var ledd i en storyline-set-up. For har du først 3 timer til rådighet kan du like gjerne la noen av de som nesten aldri får TV-kamper andre steder en Superstars vise seg frem i en liten match.

Otunga husker i motsetning til Jinder Mahal å »lukke døra» i alle fall (WWE)

Avstemning

Punk mot Cena på Night of Champions…