H#1:AD – 5 Shades of grey: Hva vi lærte av WWE i uken som gikk


Lesnar sluttet, for tredje gang i år i stedet for å følge oppfordringen. (WWE)

Så er det tid for en oppsummering av uka som gikk i WWE-land. Teknisk sett skjedde jo det som ble visst på NXT for flere uker siden, men la oss ikke bryte kayfabe akkurat der, selv om det var noen påfallende effekter av akkurat det denne uken.

Som vanlig er ikke dette ment som et resyme av hva som har skjedd, i stedet så skal vi se på hva vi har lært fra ukas programmer.

Ikke forvent at jeg er kronologisk, siden storylines i stor grad går på tvers av de to største showene, det er heller ikke ment som en prioritert rekkefølge.

1. Sheamus er fortsatt den største heelen i WWE

Trolling like a Champ: U Mad Fellah? (WWE)

Etter å ha stjålet seieren over Alberto Del Rio på SummerSlam fortsatte Sheamus å jævles med mexikaneren. Først unnskylder han ikke engang den usportslige opptredenen sin, før han med overlegg blander seg inn i kampen Del Rio hadde mot Randy Ortonpå RAW. Så benytter han anledningen på Smackdown til å hovere litt ekstra. At Del Rio ikke har mer sympati enn han har er et bevis på hvor dyktig han er på å fremstå som en snørrhoven og arrogant utfordrer. Måten han ekspederte Randy Orton på for å sikre seg en ny tittelkamp var eksemplarisk.

Han måtte tappe ut, skuldrene til Randy er som kjent laget av kjeks og ståltråd (WWE)

At Randy måtte jobbe var kanskje ett takk for sist etter wellness-overtredelsen hans. Uansett skader det ikke Del Rios kredibilitet å få en ren seier over Orton, og Orton på sin side tar ingen skade av et tap, så lenge han kan levere en RKO i etterkant. Dolph Zigglerstiller selvsagt opp, som den evige tyggeleken til main eventerne.

2. Divaer kan ha en personlighet når de får sjansen

Jeg er -fortsatt- en tilhenger av Rule 34 på disse to (WWE)

WWE kom plutselig på at neste PPV er Night of Champions, så de trenger å finne en utfordrer til Layla. Standardløsningen er som alltid: Diva Battle Royal. Av en eller annen grunn var Beth Phoenix og Kelly Kelly på grafikken, men stilte ikke til start. Den beste forklaringen jeg kan komme opp med er at WWE ikke vil ha de i tittelkampen, men samtidig vil beskytte dem for et tap. Dermed måtte man rote langt nede i Diva-skuffen og stille med Rosa Mendez og Aksana som begge stort sett har figurert som heiagjeng for henholdsvis PERM og US Champion Antonio Cesaro. De to skjønte at de var på dypt vann og eliminerte hverandre kjapt og effektivt. De resterende holdt det gående litt lenger. Tamina Snuka jobbet tilsynelatende som heel i kampen, men det hjalp ikke. Til slutt stod det mellom Eve Torres og Kaitlyn. Overraskende nok var det hybrid-divaen som gikk seieren ut, på andre forsøk.

Jeg har tro på Kaitlyn siden hun har bevist på NXT at hun ikke bare har en imponerende fysikk og stadig bedre ferdigheter i ringen, hun har og en naturlig karisma.

Noe selv surpompen Michael Cole må innrømme (WWE)

Layla virket rett og slett som hun ble tatt litt på senga. På Smackdown fulgte de opp med Kaitlyn som gjestekommentator når Layla slo Alicia Fox. (Siden Kane myrdet Josh Mathews etter tapet for Daniel Bryan på SummerSlam, var Michael Cole alene som kommentator, og Booker T bestemte at han skulle få en ny gjestekommentator for hver kamp. En løsning som fungerte middels…)

Når så de to som skal kjempe om beltet møttes i ringen etterpå kom en smørblid Eve ut, og hevet begges armer i været. Hvorfor? Hvem vet, men Eve har tydligvis også sikret seg en høy stjerne hos Booker T til Teddy «Alle gjør en bedre jobb en meg» Longs skuffelse.

Alicia Fox? Nå må man snart promotere noen av divaene fra NXT, for det begynner å bli lovlig tynt i rekkene… (WWE)

3. NXT prøver ikke engang late som de ikke sendes i opptak

En ting er at det for lengst er lekket på nettet (og nettsidene til FCW) hvem som går seirende ut av kampen mellom Jinder Mahal og Seth Rollins neste uke for NXT-tittelen. De hadde i tillegg en kamp der Ivelisse «Sofia Cortez» Vélez tapte mot Tamina Snuka. Som kjent forlot Vélez WWE forrige uke. Sist men ikke minst Antonio Cesarodukket opp, naturligvis uten US-tittelbeltet. (WWE hadde neppe endelig bestemt seg for at han skulle vinne mot Santino Marella når filmingen til NXT ble gjort.)

Gjøkur, sjokolade, lommekniver og voldsmenn, Sveits har mye å by på! (WWE)

Det siste kunne de lett kamuflert, enten ved å dubbe inn en kommentar fra William Regal (om at Antonio hadde sent beltet for en profesjonell polering siden han mente Santino hadde ripet det opp) eller ved å filme et backstage-segment der han la det igjen i garderoben siden han «bare» skulle wrestle på NXT. Forresten var den nye intromusikken til Cesaro på Smackdown håpløst dårlig, og jeg håper den skrinnlegges fort som fy!

4. AJ er den smarteste GMen på svært lenge

Jeg tenker ikke nå først og fremst på at hun arrangerte en Loser leaves to front Fozzy on an international tour Contract vs. contract match mellom Chris Jericho og Dolph Ziggler.

Winnipegs egen Ayatollah of Rock’n’Rolla (WWE)

Det var ingen som ble overrasket over at Ziggler vant, eller at Jericho ikke forlot ringen uten å hevne seg littegrann. Det som imponerte meg mest var måte selv MitB-kofferten til Ziggler selger ved sprette i en saltomortale direkte mot kamera etter å ha blitt brukt som prosjektil av Jericho.

Jeg tenker heller ikke på den litt fiffige tag-team matchen mellom Kane og Zach Ryder mot The Miz og Daniel Bryan. Motivet var at både Kane og Bryan måtte tagge med noen de har hatt problemer med å komme overens med før. Uvanlig at vi skal huske sååå langt tilbake som dengang The Miz var mentoren til Bryan på NXTs første sesong, men AJ har visst god hukommelse!

»Få en spennede jobb i TV-produksjon», sa dem.
«Kom skikkelig nærme stjernene», sa dem. (WWE)

Nei, det som virkelig fikk frøkna til å skinne var måten hun håndterte David Otungas retur. Han forsøkte selvsagt å egle seg inne i en ny maktposisjon. Men AJ er i motsetning til Wade Barrett i NeXus og John Laurinaitis i GM-stolen, alt for slu til å nære en slange ved sitt yppige bryst. Otunga er WWEs svar på Starscream, og AJ skal ha seg frabedt slik renkespill. Otunga ble i stedet kastet til ulvene slagbjønn, i form av Big Show.

Why AJ? Whyyyyyyyyyy?!? (WWE)

Jeg regner med at WWE vil sørge for å holde ham varm på TV, siden han faktisk har spilt i en film som kan få normal kinodistribusjon.

5. CM Punk begynner å forstå hva Ric Flair mente

«To be The Man you have to beat The Man». Og fakta er at de siste 6 årene har The Man vært John Cena. Han er den viktigste utøveren i WWE, og at CM Punkmed sine over 9 måneder, og dermed blant de ti lengste uavbrute periodene i tittelens historie, som WWE-mester endrer ikke på det. John Cena hadde en av sine bedre promoer på mandag. Han er alltid å foretrekke når han kan legge av seg barnevennligheten, og vise selvinnsikt nok til ikke å leke underdog.

9 måneder som mester sier du? Ikke dårlig… (WWE)

Når CM Punk sparket ned Jerry Lawlervar det nok ment som et signal om at han er renblods heel. Problemet er at Lawler har gått på autopilot de siste årene. Derfor har blodfansen for lengst gått lei av de bløte vitsene og selvføleglighetene han spyr ut. Og kidsen bryr seg ikke. Altså er det ikke spesielt virkningsfullt annet enn som symbolhandling.

Faren er selvfølgelig at om Punk traff litt feil og påførte Lawler en legitim hjerneskade ville de være umulig å oppdage (WWE)

Jeg er optimist og tror at WWE har skjønt at de ikke lenger kan putte alle eggene i den samme 35 år gamle kurven, og planlegger å elevere Punk ytterligere ved å gi ham en ren seier over Cena, før han starter en feide mot The Rock…

Avstemning

Flertallet mente at AJ ligger dårligst an som GM, mens Dusty Rhodes jobb på NXT er sikker som banken.