H#1:AD – Frisk bris på SummerSlam 2012


Wharrgarbl! (WWE)

WWE lovet The perfect storm fra Los Angeles i forkant av SummerSlams 25 år jubileum. Det var ikke akkurat noen fare for at George Clooney skulle gå ned med mann og (utallige) mus, men det var en vel sammenskrudd PPV de bød på. Jeg skjønner hvorfor WWE trives med å plassere det største sommershowet sitt i Los Angeles der de får mye gratis main-stream mediaoppmerksomhet, problemet er at publikum er så som så. I fjor kom vi rett fra MitB med et brennhett Chigaco-publikum, men i år kunne man ikke skylde på det en gang.

Det var forfriskende at WWE for en gangs skyld hadde offentliggjort hele cardet på forhånd. Ikke så mye som snurten av en diskodino eller Goldberg-kloning visste seg. Men kun Jerry Lawler og Michael Cole på kommentatorplass gav en uheldig RAW-vibe.

Som vanlig er ikke dette et referat, men en kommentar. Jeg skal og advare om at jeg skriver dette før jeg har sett mandagens RAW, så det er alltids en mulighet for at ting blir retconnet der, men den sjansen får jeg ta. Så til saken!

1300 km Nord-vestover

Europamesterskapet i fribryting fikk en litt treg start (WWE)

Det er distansen US Championshipet flyttet seg, fra Calabria, Italia til Lucerne, Sveits (kayfabe). For endelig er Santino Marellas flaue periode som US mester omme. Antonio Cesaro får sjansen til å vise at han er verd å satse på, og Marella kan tape på underholdende vis uten å trekke en engang prestisjefylt tittel gjennom søla. Passende nok vant Cesaro med en Neutralizer (Sveiter – nøytralisator, tog du an?) etter at Aksana hadde distrahert cobraen til Marella. (WWE, keeping it classy & PG…)
Når jeg så denne kampen var valgt ut til preshowet fryktet jeg at Santino skulle forsvare beltet, siden WWE tydligvis liker å ha en feel-good kamp på forshowet sitt, men heldigvis bestemte de seg for å velge fornuftens vei.

The big one

Fun fact: Kroppen til DZ er 78% rågummi (WWE)

Ganske risikabelt å plassere Chris Jericho mot Dolph Ziggler som første kamp, siden de kunne mistenkes for å stjele hele showet. Nå ble det ikke det absurde fyrverkeriet mange trodde, men de klarte å sette an tonen på en ypperlig måte. Og atter en gang ble spådommene mine gjort til skamme, ved at Jericho, som etter alt og døme skal ta noen måneders pause for å være rockevokalist igjen, tok seieren med en Liontamer. Sant og si har Dolph vært tyggeleken til Sheamus så lenge at han neppe tapte noe på å måtte jobbe her, men WWE har et langt lerret å bleke om de skal gjøre ham til en troverdig mester når han casher kofferten sin.

Megler smekk og den røde fare

Neste måneds kamprop: MAYBE, MAYBE, MAYBE! (WWE)

Kane mot Daniel Bryan ble en langt bedre kamp enn den hadde rett til å være. De har funnet tonen i ringen. Dermed var det ikke noe problem at det åpenbart brygger opp til mer mellom de to etter at Bryan stjal seieren med en roll-up. Kane klikket i vinkel backstage, og kastet Josh Mathews veggimellom i reneste Mark Henry/Brock Lesnar stil. Så betyr det at han er heel igjen? Kane skifter alignmentså ofte at selv hovedbookeren til TNA (en tungt medisinert chimpanse som lyder navnet «Spotty») sier «Fuck this shit, this is to far out». Overraskende nok var det ikke noe AJ-innblanding heller. (Ikke at vi ikke fikk hilse på henne senere i showet.) Dum som jeg var endret jeg spådommen min i VGDs store tipstråd, men hey, jeg skal ikke klage over PPV-booking som ikke er lett å spå!

Showstopper

»Na-na-na-na-na-na-nan BATMAN» det her din skabbete maskepi! (WWE)

Ja, det var faktisk Intercontinental-tittelkampen der The Miz forsvarte beltet mot Batman Rey Mysterio som var kveldens objektivt sett beste wrestlingkamp. Rey har for vane å trekke frem en tematisk drakt før de store PPVene, men denne gangen var det The Miz som gjorde en god imitasjon av Bane fra tegneseiren. «The man that broke the Bat.»Takket være Mysterios hendige størrelse kunne Miz også trekke noen manøvre han sjelden bruker ut av hatten. Endelig traff jeg på en av tipsene min. Rey gjorde en god figur, og The Miz fikk en clean seier! Awesome!!

Med facer som dette, hvem trenger heels?

Bondetampen brenner! (WWE)

Selvsagt vant ikke Alberto Del Rio WHC-beltet. Det hadde vel ingen trodd han skulle gjøre. Mer overraskende var måten Sheamus forsvarte beltet på. Etter å ha klinket ned ADR med skoen Ricardo Rodriguez forjeves prøvde å kaste til arbeidsgiveren sin, røsket han benet til mexikaneren av ringtauet etter feilaktig å ha fått 1-2-3 fra en snøblind dommer. (Du kan ikke pin’e en motstander som har noen del av kroppen på eller under ringrepene med mindre det er Falls-count-anywhere.)

Det understreker kun teorien min om at Sheamus er WWEs mest suksessfulle heel. Han fikk selvsagt en del buing mot seg når publikum så hva som hadde skjedd. Det er nok på den andre siden ikke nok til å begynne en vridning mot face-status for Del Rio. Til det har han alt for mye hybris og arroganse på kontoen. Det betyr nok også enda en kamp mellom Sheamus og Del Rio, på Night of Champions.

Du jukset! Det er jo MIN jobb!! (WWE)

Millions of.. gjesp

Tohodede troll, nå også med metroseksuell smak (WWE)

Ble Prime Time Players straffet for AWs overtramp? Eller ville WWE sikre at de forsatt har noen belter på facer for NoC? Med WWE-champ CM Punk på stø kurs mot Heel-ville, den før nevnte anti-facen Sheamus som tungevektsmester, Int’con på The Miz og Antonio Cesaro som ny US-mester er det kun Diva-belte som fortsatt er på en renhåret face. Lite pluss i boka for at Kofi Kingston og R-Truth i det minste hadde fargekoordinerte drakter. Men de har fortsatt ikke noen offisielt teamnavn og bruker musikken til Kofi… Jeg har en helt urealistisk drøm om at dette betyr at det er våre venner Curt Hawkins og Tyler Reks som nå for gleden av å jakte på beltet. Hawkins har holdt beltet før (med Zack Ryder!) og har vært del i en drøss tag team. (Dudebusters og Gatechrashers anyone?) Det eneste som mangler er at Curt får lov til å bruke en flying elbow igjen (selv om den får CM Punks Macho-man-tributt til å se skikelig stusselig ut) og Tyler Reks børster støv av Burning hammer-finisheren sin.

Fortsatt ikke main event

Hva passer bedre enn rosa, hvitt og svart når man er i Bret Harts gamle lekegrind? (WWE)

Hva må CM Punk egentlig gjøre for å få lov å avslutte en PPV når selv ikke en tittelkamp på John Cena holder?? Nå har i det minste kommentatorene begynt å fokusere på det. Michael Cole påpekte at Punk ikke har være i main event på en PPV på over et halvt år, på tross av at han har vært WWE-mester hele veien. Big Show var med kun for å virke skummel, dominere, og selvsagt gjøre jobben. At Punk forsvarte tittelen var som jeg håpet og trodde. Han kommer nå til å ha blant de 10 lengste tittelperiodene i WWE-tittelens lange historie. Ikke dårlig for «liten og senete» Ring of Honor-alumni! Vi fikk og aftenens AJ-moment, når både Punk og Cena tok æren for at Show tapped out. Aj kom til ringen og gjorde det eneste logiske, hun startet kampen igjen. Tidligere på kvelden hadde vi sett Punk komme å klage til henne backstage over hvor urettferdig det var at han måtte ut i en trippelkamp, noe hun bare zonet ut fra. Snarky Punk > Whiny Punk, enig med AJ der.

Fustercluck united  (WWE)

Interludium

Helt til høyre: Eve som tydligvis glemte at hun er streng og bister autoritetsbabe nå… (WWE)

I mangel av en random divakamp så fikk de heller en PPV-payday som dansere for Kevin Rudolph (en litt undersettsig fetknopp som er en av WWEs go-to guys for temasanger). Dessuten fikk vi se noen av stjernen i publikum. Fred Durst viste fingeren, Maria Menounos var til stede i en thight Bob Backlund-topp(!) og (en tilsynelatende godt påseilet) David Arquette jublet med random fans med et digert replicabeltet av WCW-tittelen han utrolig nok har holdt. Jeg synes fortsatt det er akseptabelt med slike innslag når du har kjendiser som er legitimt wrestlingfans i publikum.

Undefeated at Wrestlemania! (WWE)

You tapped out!

HHH mot Brock Lesnar ble en god gammeldags kamp på godt og vondt. Det var et sedat tempo, men med solid dynamikk og historiefortelling underveis. På preshowet hadde HHH fått kampdommeren, Scott Armstrong, til å love at han skulle se gjennom fingerene med det meste, Trips ville ha en avgjørelse, så kun pin eller submission skulle avslutte kampen. Hvorfor ikke bare offisielt gjøre det til en No-DQ kamp på preshowet? Ikke spør meg! Grunntonen i kampen var at Brock forsøkte å låse venstrearmen til HHH i en Kimura lock (låsen han «brakk» armene til Trips og HBK med), mens Hunter gikk etter magen til Brock. Som kjent var det det tilbakevendende mageproblemene og -operasjonene til Lesnar som var en medvirkende årsak til at han måtte legge opp i UFC. Begge solgte etter noter, men til slutt var det beistet fra Minnesota som var COO-dødaren.

Old school wrestlere rydder ikke unna lamper, tv-skjermer og slik før de slenger hverandre i kommentatorbordene (WWE)

Etter kampen ble HHH stående igjen i ringen, med en livløs venstrearm. Tanken var sikkert at han skulle motta publikums gunst for å ha levert sitt livs kamp og tapt. Men selv ikke WWE kan skripte publikum, og selv om de tilsynelatende hadde sovnet underveis, livnet de nok til til å kunne skråle «you tapped out!». Så mye for en episk avskjed. Selv om Cole og Lawler solgte det som et farvel kan jeg ikke dy meg for å tenke at egoet til Hunter ikke avfinner seg med det her, og at han vil returnere for en ny avskjedskamp ved en senere korsvei!