H#1:AD – Sommerspesial: Uke Germanium


For de som ikke skjønte overskriften….

Jeg regner med at alle som er middels wrestlinginteressert har fått sett RAW, NXT og Smackdown denne uka, siden et tross alt er ferietid. Jeg skal derfor ikke innlate meg på noen form for recap av showene, men som sist bare trekke frem noen temaer som jeg synes fortjener en nærmere titt.

Om du mot formodning ikke har sett showene, så kan du lett finne drivende gode sammendrag her:
TJRWrestling
With Leather – Best & Worts of RAW
411.com/Wrestling

La meg aller først si at det virker som om WWE har vridd en ekstra gang på skrustikken de har som det desidert største wrestlingselskapet. Om det er fordi de tok til seg en del av kritikken etter en usedvanlig svak forsommer, eller om det er fordi TNA har begynt å bli severdig igjen vet jeg ikke. På den andre siden TNA er i massive problemer nå siden Carter-familien er lei av at Dixie tømmer stadig nye millioner ned i et stort tomt hull. Dermed er det reforhandlinger av kontrakter over en lav sko. Det igjen betyr at en del utøvere tar sakene sine og går. Velvet Sky og Angelina Love for eksempel, eller Scott Steiner. Spørsmålet er om det er for lite for sent.

Darth-T og Emperor Long (og AJ såklart)

Om vi skal begynne først som sist med Booker-T så har han begynt å komme seg, selv om han fortsatt tydligvis har kles-kravene litt uklart for seg. (Smoking? Virkelig?) At han tvinger Sheamus til å be offentlig om unnskylding for bilbrukstyveriet på RAW er et siganl om at han ikke er den klassisk snøblinde face-GMen som tillater alt mulig rart facene finner på. På den andre siden, han burde virkelig kvitte seg med Teddy «Black Brotha» Long som rådgiver. For det er ingen logisk grunn til at Booker skal behandle Eve som en paria, bare fordi hun satte Teddy ettertrykkelig på plass. På oppsiden betyr det en relevant diavkamp, mer om det senere.

AJ derimot forsetter der hun slapp, med å sørge for at Daniel Bryan virkelig får svi for oppførselen sin tidligere i år. Som jeg spådde er det Kane som har fått rollen som AJs ris bak speilet, og det er bra at hun ikke bare er oppdresset autoritetsfigur, men fortsatt en manipulerende, smårar kaosmagnet også.

Henholdsvis: Sint, søt og skummel (WWE)


Tag-team managere lever farlig

For de som fryktet at Rosa Mendez hadde fått sparken så var det ikke så ille. Ikke at det ikke var ille nok: Hun hadde blitt banket opp av den ubrukelige drittsekken hun har hatt som kjæreste de siste året. (Han var en kort stund innom WWE som «Andrew Jackson» men fikk fort sparken på grunn av manglende innsats og treningsvilje.) WWE signaliserte at de vil støtte henne hele veien, så forhåpentligvis får hun lagt det bak seg fort.

AW på den andre siden er ønsket lykke til videre i sine fremtidige bestrebelser, etter at han dro en voldtektsvits på live-tv. Det var ikke noen stor overraskelse, WWE er relativt hårsåre når det gjelder utøvere som bryter PG-standarden helt unødvendig. Daniel Bryan fikk en luftepause i indyligaen, og jeg ser ikke bort i fra at AW hadde blitt tatt inn i varmen igjen så fort mainstream media hadde gått lei og sett en annen vei. I stedet valgte ham å få en full nedsmeltning på Twitter, og pr nå er nok oddsen høyere for at vi får se Chyna tilbake i ringen enn den godeste AW.

Hvor setter det så divisjonen: Det burde ikke være noe problem å spinne historien slik at Prime Time Playerssparket AW etter at han ikke har sikret dem tittelbeltene ennå. Gi de gjerne enn ny manager, eller gjør det enkelt og la Darren Young ta seg av mesteparten av pratinga, han er ikke så ille.

»Manager? We don’t need no stinkin’ manager!» (WWE)

Hode skulder Heel og tå

CM Punks oppdagelse av at han ble tvunget til å spille andrefiolin på tross av at han er mesteren, har avstedkommet en interessant dynamikk. På den ene siden er han utvilsomt ikke lenger en ren face, på den andre siden er det helt klart i hans borggård sympatien til alle oppgående fans ligger. Jeg regner med at han mot alle odds kommer seg helskinnet gjennom trippelkampen på Summer Slam, når de to mastodontene John Cena og Big Show havner i klinsj.

Q.E.D. (WWE)

Del Rio har fått et nytt kapittel i brevkurset sitt

Sheamus må være den mest moralsk tvilsomme faceen i WWE siden Stone Cold herjet som verst. Så hva er vel bilbrukstyveri og vandalisering blant venner. Heldigvis kunne ikke Booker-T la det passere, og Alberto Del Rio viste igjen hvorfor han har steget i aktelse hos undertegnede. Det å først hinte om politisak, for så å benytte noen innleide jobbere i politiuniform til å grisebanke tungvekstmesteren er klassiske dominante heel-takter.

Mexico vant OL-gull i fotball, Irland deltok ikke engang (WWE)

Ikke at jeg tror han får gleden av å ta tittelen, jeg regner med at det er en ære som tilfaller den returnerende Wade Barrett i stedet.

Sekundærtitler

The Miz er tilbake i godt gammelt slag, med andre ord, taper for hvem det skulle være. Forhåpentligvis betyr det også at han er i stand til å vinne de viktige kampene. Som tittelkampen mot Rey Mysterio på Summer Slam. For all del, jeg liker den lille meksikanske cyborgen, men han har ikke behov for et belte på dette stadiet i karrieren.

Når det gjelder US-beltet Santino Marella gjør skam på, tegner det vel til en kamp mot Antonio Cesaro. Dette på tross av sveitseren måtte gå på et helt unødvendig tap mot Christian. Christian burde avfinne seg med rollen som jobber-to-the stars, og ikke gå over et ungt og lovende talent på denne måten, dårligste bookingen hele uka!

«Il mio hovercraft è pieno di anguille» (WWE)

Litt komisk at WWE presenterte det for lingvistene helt ukjente språket «sveitsisk» for å hamre gjennom hvor ufordragelig europeisk know-it-all Antonio er. (Sveits har som kjent ikke noe eget språk, men har tysk, fransk og italiensk som offisielle språk, i tillegg til at retoromansk er morsmålet til omtrent 60000 innbyggere i en av kantonene.) Best case scenario: Antonio bestemmer seg for å dirigerer kampen mot Marella på italiensk, et språk canadieren snakker like flytende som Super-Mario…

…også var det divaene igjen

Wonder Woman Light mot Malibu-Barbie (WWE)

Kelly Kelly returnerte på RAW i en kamp mot Eve Torres, til ikke akkurat stormende jubel. (Men hun fikk da en viss reaksjon.) Mer interessant er det at Eve og Kaitlyn skal møtes i en kamp på Smackdown om stillingen som rådgiver for Booker-T. Når var sist gang WWE offentligjorde en divakamp en uke i forveien, det skjer knapt nok med tittelkampene! Jeg forventer at Eve tar den seieren, siden du da har eksisterende dynamikk både med Teddy «Hva er pensjonsalderen min» Long, og AJ over på RAW. Kaitlyn har fortsatt noe å gjøre på NXT. Der fikk hun forresten ansvaret for å tagge med lillesøsteren til Alicia Fox i en kamp. Og det var Kaitlyn som måtte ta mesteparten av ansvaret nor hun klarte godt. Hun har musklene, utseende og personligheten, og n begynner ringarbeidet å komme også! Generelt sett gror det faktisk bra i divadivisjonen. Selv om det kanske har vært mest snakk om Raquel Diaz (mini-Guerrero), så er Sofia Cortez og ikke minst Paige (Brittany Knight) utøvere WWE omtrent ikke kan mislykkes med. Særlig Brittany, som er engelsk 3.generasjons wrestler, 19 år med 4,5 års ringerfaring og ikke minst har et særegent men sexy utseende.

Det var også en feide å by på?

En ekte Camel clutch, siden kamelen har 2 pukler, den vanlige burde egentlig hete Dromedary clutch. (WWE)

Mange har klaget over at Ryback ikke har kommet helt ut av startblokkene og trengte en feide. De så kanskje ikke for seg at det var Jinder Mahal som skulle komme til unnsetning men slik har det blitt. Jeg humret litt av hans forsøk på å etterlignen Rybacks handicapkamper ved å slå to små spjælinger, for så å skygge banen når ruslebiffen selv meldte sin ankomst og visste ham hvordan det skulle gjøres. Mahal har også holdt på i NXT, og selv om han ikke er noen vidunder i ringen tenker jeg alltid «husk, det kunne vært Khali» og vips virker kampene hans mye bedre.

Ryback viser hvordan det skal gjøres (WWE)

Gullrusj-turnering

NXT har fått en ny giv etter at Interim GM/Kommisjonær Dusty Rhodes startet en turnering for å kåre den første NXT-mesteren. Jeg vil anta at de ikke plassere beltet på en av utøverne som også jevnlig opptrer på Smackdown og/eller RAW. Om det skal holde seg til en strikt heel/face matchup, så betyr det at Seth Rollins vinner etter å ha slått Jinder Mahal i finalen. NXT er på mange vis «entry level» wrestling, der feidene er ganske rett frem, kommentatorene er dyktige (selv om William Regal som alltid bryter kayfabe rett som det er med sine små og humoristiske anekdoter) og wrestlingen står i fokus.

HBK to the Rescue

Titanofestivalen neste for bondetampene… (WWE)

Aller sist må jeg få applaudere ideen om å trekke Shawn Michaels ut av møllkulene igjen. Det trengtes for å etablere tydligere hvem som er ment å være heel og face i duellen mellom HHH og Brock Lesnar. For HHH har en tendens til uforvarende skli over i tweener-modus, mens Brock er langt mer foruroligende og truende så lenge det er Paul Heyman som snakker. Men med HBK i hjørnet til HHH og Brocks utilslørte trusler om at noe vil skje med ham før Summer Slam har de klart å blåse litt liv inn i det som de facto blir main event på sommerens størst PPV.