H#1:AD Summer Edition – 5 temaer


Suit up! (WWE)

Siden jeg har redusert wrestling-skrivingen i sommerferien, tenkte jeg det ville være overkill å prøve å dekke alle seks (syv om du teller Superstars) timene med WWE-sendinger på den vanlige måten. I stedet så har jeg plukket ut fem områder som jeg synes er interessante å se nærmere på. Kom gjerne med kommentarer om du er uenig i noen av synspunktene!

AJ som RAW GM

Når det ikke ble giftemål, så får man trøste seg som best man kan (Twitter)

AJ har fått igjen etternavnet sitt (Lee, ikke det ekte Mendez) siden hun nå skal være autoritetsfigur. Hun stilte dessuten i en powersuit (med langbukser, ikke miniskjørt a’la Eve Torres dessverre). Antrekket fikk henne til å se 10 år eldre ut, med andre ord som de 25 årene hun er.

Hun stjal ikke for mye av showet, men fikk frem det vesentlige i etterhånd av storylinen hun har vært involvert i de siste månedene: Hun gjennomskuet Daniel Bryans plan om å gifte seg med henne for å få henne tvangsinnlagt. (Etter amerikansk lovverk kan en ektefelle få tvangsinnlagt sin partner for mentalundersøkelse.) Så hun har dermed alle intensjoner om å gjøre Bryans liv så vanskelig som mulig fremover.

Det er bra Bryan er så underholdende som han er, og WWE har gitt ham mye å gjøre. Segmentene med psykiateren på RAW sist kunne falt flatt til marken, men han klarte å gjøre dem underholdende. Men jeg savnet at «psykiateren» kommenterte noe når Bryan bekreftet at han heter Daniel Bryan. («Are you sure you don’t mean Bryan Danielson?»eller noe sånn.) Avslutningen tyder på at vi får et program mellom Kane og Bryan. I utgangspunktet burde jo AJ være positivt innstilt til det røde monsteret. Tross alt var han den eneste som faktisk viste omtanke for henne, der Bryan prøvde å manipulerer henne for egen vinning, mens CM Punk behandlet henne som luft.

Punk var visst ikke så fornøyd med AJs første dag på jobben (WWE)

AJ visste en mer passiv-aggressiv innstilling til WWE-mesteren. Det er tydelig at han ikke skal få noe gratis, men samtidig er hun ikke aktivt ute etter å stikke kjepper i hjulene hans.

Så får vi se om hun får en rival i form av en ny GM på Smackdown.

Jeg lar henne avslutte med å oppsummere det selv, via Twitter: «For some odd reason, not many people were surprised part of the building was set on fire during my first day in charge.»

3 timer RAW hver uke

Publikum i Cincinatti var det ikke noe å utsette på i alle fall! (WWE)

RAW nr 1001 ville være en indikator på om de faktisk klarer å utnytte den ekstra timen. Jeg må si det gikk riktig så bra. Minus reklamen var de ca to timer og ti minutter sending. Av disse var det en del tout-blæsting og video-recaps som jeg glatt spolet over, da gjenstod det ca en time og tre kvarter med promoer og kamper. Det var ikke så mange fler kamper enn det har pleid å være, men de som var fikk litt bedre tid. Alberto Del Rio fikk dissekere Santino Marella på 6 minutter, i stedet for 2, Sheamus og Daniel Bryan fikk et snaut kvarter.

Som de utnyttet godt på å banke hverandre gule og blå. (WWE)

I den forbindelse fikk vi se hva tilskuerdeltagelsen betyr, seerne fikk velge mellom 3 typer kamp, men det var i praksis samme stipulasjon. Så jeg tror ikke avstemningen var rigget. Det var ikke noen grunn, siden de to i ringen kunne kjørt samme kamp uansett hvilken av de tre alternativene som hadde vunnet.

Det jeg savnet var en diva-kamp, men på den andre siden, hvorfor skulle AJ prioritere å gi TV-tid til sine motstandere. Ryktene vil ha det til at Kelly Kelly var backstage og klar for en retur, men de kuttet segmentet for å vie mer til til CM Punks skolering av Jerry Lawler.

Sist men ikke minst: Vi er kvitt Nickleback som kjenningsmelodi på mandagene!

Er jeg den eneste som synes den svært generiske rosa »Go Wrestlers Go» -plakaten er veldig morsom? (WWE)

Jeg tror også vi på sikt vil merke en større forskjell mellom RAW og Smackdown. Smackdown sist hadde fokus på kamper og svært lite utenomfaglige segment. Det kan selvsagt endre seg litt om vi får en GM som skal ha en løpende storyline vis-a-vis AJ. (For eksempel Eve Torres) På den andre siden kan det hende vi får en GM som mest skal være en placeholder med tanke på fremtidige storylines. Jeg setter en knapp på at vi får en «respektabel heel» som GM. William Regal er en mulighet, eller selvsagt skal vi ikke avskrive Vickie Guerrero.

NXT lever i mellomtiden litt i sin egen kontinuitet takket være måten showene spilles inn på. Men det er samtidig et svært godt produkt. Unge talent og midcardere får gode anledninger til å vise seg frem, og det presenteres også som intensjonen med showet. Hvis vi nå får på plass en egen NXT-tittel skulle mye være gjort. Det som gjør det ekstra spennende er at NXT også er HHHs sandkasse, der han i praksis innehar samme rolle som Vince McMahon har på hovedshowene. Det virker som om Hunter er et naturtalent, og bør holde WWE godt i live også når svigerfar en dag må kaste inn håndkle.

The Pain and the Game

Jeg vet vi teknisk sett ikke så noen av dem live denne uka, men med minst 6 repetisjoner av promovideo-recapen er de verd å ta med (WWE)

Ikke at HHH helt har pensjonert seg. Jeg tror det er smart å kjøre han og Brock Lesnar som en egen, autonom storyline, som ikke påvirker, eller påvirkes i særlig grad av alt annet som skjer.

Det burde bli et realt bikkje bamseslagsmål på Summer Slam. Hadde jeg stått for bookingen vinner Brock der, for å gi han og Heyman mer ammo i kampen mot WWE/McMahon-ætten. En seier til Brock her, og en rematch der kontroll over RAW står på spill kunne vært en løsning. Så kunne Paul Heyman overtatt som GM når publikum begynner å gå lei av AJ.

Kampen om beltene

Det er de som sier John Cena bookes som Hulk Hogan. Det stemmer ikke, Cena bookes mer som Stone Cold Steve Austin. Han taper aldri rent, og men han taper rett som det er når det gjelder som mest. Nei, den nærmeste vi kommer Hogan i dagens WWE-roster er tungvektsmesteren Sheamus. Han kan ta i mot et tonn med stryk, før han «power up» og klarer å vende kampen med ren innsatsvilje og et sett enkle men brutale kjenningsmanøvre.

Jeg tror Alberto Del Rio er valgt som motstander på Summer Slam rett og slett fordi WWE vet at han og Sheamus vil levere en helt OK kamp, uten å bli for spektakulære, samtidig som det ikke krever noe spesiell oppbygging (tvert i mot, ADR nekter å gå «uviktige» kamper før tittelkampen.) Da frigjør de tid til å bygge opp resten av cardet.

Santino burde bare være glad for at Alberto ikke har lyst på US-tittelen, for han kunne lekende lett tatt den om han ville (WWE)

US-beltet bør av Santino Marella fort som fy. Enten via en triple threat match og over på Zack Ryder, eller la en fersking som Ryback eller Damien Sandow kapre det. (Ryback er nominelt sett en face, men kun i kraft at han stort sett banker opp heelene på midcardet, gjort på en litt tøysete måte behøver han ikke få heat av å squashe Santino.)

Som jeg har skrevet før var jeg en stor fan av å gi Intercontinental-tittelen til The Miz. En av grunnene så vi på mandag. Der Christian stort sett bare vandret til ringen med tittelbeltet rundt brystkassa (seriøst, jeg har sett pensjonister på 90 som ser ut som de sagget, sammenliknet med hvor høyt Christian bar beltet), lager Miz et nummer av beltet. Han triumferer med det, og signaliserer dermed at det er verdifullt. Det er viktig! For hvis utøverne behandler titlene som ren staffasje, hvorfor skal vi seere bry oss om hvem som bærer dem?

Sånn skal sekundærtitler presenteres! (WWE)

Diva-beltet fungerer ikke på Layla, enten må hun få mer tid til å etablere personligheten sin, eller det bør plasseres på noen fansen har et visst forhold til: Beth Phoenix, Natalya, eller Eve Torres

Sist men ikke minst, Tag-teamtitlene… Det hjelper ikke PTP av AW klarte å lire av seg en dårlig spøk om Kobe Bryans fortid som voldtektsmann, så det måtte unnskyldes på direktene. (Ikke at de burde være så hårsåre, der Kobe kjøpte seg stillhet med et ukjent antall tusenlapper, så saken aldri kom for retten, så ble Mike Tyson, som WWE innlemmet i sin Hall of Fame i våres, dømt for voldtekt og måtte sone.)

Uansett, det meste av momentet rundt bronse-beltene har gått tapt, og jeg tror det må bygges opp på nytt, eventuelt med nye førsteutfordrere. (Jeg ville latt PTP bli varme gjennom en feide med PERM, så kunne heller Curt Hawkins og Tyler Reks utfordre Kofi Kingston og R-Truth for titlene. La dem ha en ukjent klausul i avtalen de signerte med John Laurinaitis om retten til en tittelkamp eller noe slik…)

CM Punk – Heel?

»En gang for lenge, lenge, leeeeeenge siden, i en by som heter Memphis var det en ung wrestler som het Jerry….» (WWE)

Det kan diskuteres om CM Punk egentlig er heel, eller bare tweener. Siden det ikke overraskende brygger opp til en trippel-kamp mot John Cena og Big Show, så tenker jeg han enn så lenge vil balansere på tweener-linjen. Det var uansett smart å gjøre endringen nå, før vi rakk å bli grundig lei av den alt for overbærende og utvannede face-versjonen.

De fleste wrestlere har en grunninnstilling som de passer best som, basert på deres egentlige personlighet. Og Punk er en perfekt heel. Ikke den feige, jukse-heelen som WWE har vært så glad i, mer den egoistiske, selvopptatte, arrogante og sarkastiske råtassen som ikke trenger å jukse, fordi han er «The best in the world».  (Dette er og en av grunnene til at jeg ikke har noe tro på John Cena som heel, han er av natur en ekte babyface som liker å gjøre fansen sin glad.)

Det er dessuten slett ikke dumt at han tar opp der han slapp, og lekser opp med alt som er feil, og som vi som fans er enig i at er feil. WWE-mesteren bør være den som behandles som den viktigste personen på cardet. (Ikke alltid John Cena.) Jerry Lawler har gått grundig ut på dato, og er hverken informativ, morsom eller underholdende som kommentator lenger.

Strak vrist og så skrur du den i vinkelen! (WWE)

At han nå plasseres i en storyline med The Rock er og spennende, siden det kan tyde på at han er tiltenkt å være forsvarende mester på Royal Rumble. (Men det betyr ikke at han ikke kan miste beltet og så vinne det tilbake innen da.) En annen mulighet som åpner seg med Punk som heel, er «drømmekampen» mot Steve AustinWrestlemania. WWE har ymtet frampå at The Rock kan risikere å miste Wrestlemania, siden premierene på GI Joe-filmen han spiller hovedrollen i ble utsatt til mars neste år, men jeg regner med det kun er for å kaste noen blår i øyenen på «markene«.

For en gangs skyld hadde man den perfekte kombinasjonen av motivasjon, situasjon og anledning til å sette opp et vettugt turn. Tenk om alle face/heel-turns var så logiske?

Det var alt for denne gang. Jeg gleder meg til å se hvem Vinny Mac gir tøylene til det blå showet.