Splitter pine sportslig


I disse OL-tider så er det sport ut og sport i mente. De senere årene har mantraet vært at «sport er sexy». Og det er det jo, en av fordelene med (de fleste) idretter er jo at kroppen strammes opp og beveger seg bort fra den klassiske undersetsige sofapotet-formen. (Bare en liten strøtanke: Hvorfor er det slik at majoriteten av de som kler seg i tettsittende treningsdresser offentlig, tilsynelatende er de som trener minst?)

Årets cover-girl, MMA-utøveren Ronda Rousey (ESPN)

Uansett har ESPN de siste årene gjort nytte av det med sine årlige «Body Issues» med den herlig tvetydige undertittelen «The bodies we want». Konseptet er enkelt, Sportsutøvere i bursdagsdrakten (eventuelt med litt utstyr som symboliserer disiplinen de deltar i.)

I år fikk denne spesialutgaven litt ekstra oppmerksomhet her til lands siden vår egen golfproff Suzann Petersen var en av utøverne som ble portrettert.

Golf er vel ellers ikke kjent som spesielt kroppsskulpterende idretten (ESPN)

Vel, Sports Illustrated, som har utgitt sitt berømte «Swimsuit Issue» siden 1964, innså at de holdt på å bli akterutseilt. Selv om de med en viss rett kan hevde at de var en av grunnene til at bikinien tok av som sommerplagg, nytter det ikke å leve på gamle bragder.

I år fant de derfor ut at det var en måte de kunne kombinerer «badedrakter» og «nakenhet»: Kroppsmaling.Som sagt så gjort, så om du synes bikinien til Alex Morgan, en av USAs gullhåp i kvinnefotball i London nå, ser vel tettsittende ut, er det forklaringen.

Virker som SI er litt mer rundhåndet med retusjering i etterkant enn ESPN (Sports Illustrated)

Er det så positivt at en konkurranseinnstilt sjel i et dopingtestet og gjennomtrent legeme har overtatt for silikon, blekemiddel og brunkrem som «The new face of sexy»?

For de kvinnelige leserne som synes det er urettferdig at jeg kun brukte bilder av jenter : Klikk dere inn på ESPNs side, de har portrettert en rad kjekke mannfolk også.  Sports Illustrated har ikke helt fulgt opp i så måte, det er visst grenser for hva kroppsmaling kan kamuflere