H#1:AD Summer Edition: RAW 1000


Jeg så showet på onsdag, og bestemte meg for ikke å ta notater underveis, rett og slett fordi det jeg ikke husker etter to dager neppe var så skjellsettende. Det betyr og at dette ikke blir en kronologisk gjennomgang, men at jeg heller tar for meg noen av de spesielle segmentene i anledningn RAWs 1000-jubileum først, og det mer normale storyline-videreføringene etter det.

Alt i alt var det et bra show, der det ikke ble for mye nostalgi og tomgangskjøring. Det var ingen overraskelse at wresting ikke ville være det viktigste denne kvelden

D-Generation X samlet igjen

Det var en ok måte å starte showet på. D-X var en viktig del av den såkalte attitude-æraen. Selv om de aldri var mine store favoritter var det kjekt å se gjengen samlet. Chyna var naturligvis ikke invitert, ganske forståelig hennes nåværende yrkesvalg. HHH og Shawn Michaels var selvskrevne, men også Road Dogg, Billy Gunn og X-Pac fikk sine minutter i rampelyset. Jeg synes særlig det var godt å se Sean Waltman i såpass godt skikk. Han har vært gjennom mange nedturer de siste årene.

»I’ve got 2 words for ya…» (WWE)

At Damien Sandow fikk æren av å være offer for deres finishere passet godt med hans gimmick som forfinet intellektuell, med andre ord antitesen til D-X.

Brother of Destruction

Når Kane fikk følge av «broren» Undertaker i å massakrere de 6 misfornøyde lowercarderne så fikk jeg i hvert fall en liten mark-out. Undertaker deltok på RAW nr 1, så at han deltar på nr 1000, er svært passende.

Hadde low card mafian hatt litt smartness hadde de tatt ut Kane 6 mot 1 i løpet av de 4 minuttene Taker bruker til ringen (WWE)

Jeg tror nok ikke dette betyr at BoD vil gjenoppstå som et permanent tag-team, men det hadde selvsagt vært morsomt om de hadde knust først PTP og så Kofi-Truth på Summerslam. SÅ kunne det droppet titlene etterpå og vi kunne fått en tag-team turnering der de tre beste lagene møtes i en laddermatch om titlene på TLC i vinter.

Det er nok heller ikke dumt å etablere en «lowcard-stable» leded av Jinder Mahal, med de to tag-teamene Camacho & Hunico og  Tyler Reks & Curt Hawkins pluss en Drew McIntyre som åpenbart misliker å henge med de andre fem. Mahals gimmick passer rollen som leder for en gruppe jobbere som føler seg oversett og forbigått, selv om Yuvraj Dhesi ikke helt klarer å fylle den ennå.

Slobberknocker

Brock Lesnar mot HHH tegner til å bli et bikkjeslagsmål. Paul Heyman er sneaky som alltid, og Steph McMahon er fortsatt en ekte MILF. Det var fornuftig å la HHHs fået lite overtak her, men på sikt bør det være Lesnar som går over.

Bork blir alvorlig imponert av tegneseriefysikken til Hunter (WWE)

Show-off show down

Ja, jeg vil ha en feide mellom Dolph Ziggler og Chris Jericho. Jericho er den perfekte personen til å bygge opp kredibiliteten til Ziggler. Det blir dessuten spennende og se hvordan dynamikken blir mellom de to i forhold til fansen. Vanligvis er det ikke ansett som spesielt god ide å bruke to heeler mot hverandre, for hvem skal den tilfeldige tilskuerne da egentlig heie på. Men her bør det bli samme effekt som når to faceer jobber mot hverandre, fansen vil velge seg sin egen favoritt. Både Jericho og Ziggler er nemlig såpass sjarmerende coole i all sine heelishness at de har bøttevis med fans. Og begge driver publikumsfrieri i ringen.

Legendarisk

CM Punk digs them crazy chicks… (WWE)

Jeg antar dette var slutten på at Heath Slater får pryl av gamle gubber hver uke, så det blir interessant å se hva WWE har planlagt for han fremover. Lita så  uforskammet godt ut, så om hun hadde bestemt seg for å ta noen måneder i ringen igjen hadde det ikke vært meg i mot. Hu dater jo CM Punk, så hvorfor ikke slå seg sammen med han på veien igjen…

Awesome

Som den Mizfiten jeg er var det selvsagt stas at godgutten har gull rundt livet igjen. Kort oppsummert, Christian har ikke bruk for Int’Con-tittelen, The Miz har bruk for Int’Con-tittelen. Jeg må nesten gi Cody Rhodes medhold i at Chrstians middelmådige periode som mester svekket noe av glansen Cody restaurerte til dette beltet, men jeg har trua på at The Miz vil ta opp igjen tråden og sørge for at dette klassiske beltet igjen kommer til heder og verdighet.

The Face of WWE (WWE)

Den så jeg ikke komme

Bryllupsfarsen kom seg helskinet i mål på et vis. Det var en mulig «red herring» i at Daniel Bryan ble sett snakkende med det som lignet mistenkelig på mentalsykepleiere backstage. Mens AJ gjorde seg klar i sitt omkledningsrom, og visste en skremmende god innsikt i galskapen som foregår i WWE. Genre-savvy som hun er lot hun seg verken affisere av at Roddy Piper og R-Truth svingte hoppetau for Lil’Jimmy, eller at Mae Young tittet innom med sønnen sin. (Episk referanse til en beryktet storyline. Noen bloggere påpekte at hånda burde vært en tolvåring, men hvem kan med hånda på hjertet si at de vet hvor for slike levende hender modnes?)

Slick som vigselsmann var og artig, han var tydelig obs på at slike seremonier aldri løper av stabelen uten at noe skjer. Så når det begynte å rakne var han smart nok til å skygge banen. Selvsagt var det AJ som lot Bryan sitte igjen med skjegget i postkassa. Slik han behandlet henne mens de var sammen skulle det bare mangle. (Selv om WWE har en litt grumsete trackrecord i slike saker.)

Fin detalje at selv ringtauene var hvite… (WWE)

AJ som RAW GM (jeg antar Smackdown får sin egen GM) var en overraskende vending. Men Vince McMahons argument om at hun var den perfekte måten å sikre at RAW ikke stagnerer og blir forutsigbart, er logisk. Det var  positivt at WWE bestemte seg for å prøve noe nytt. Det beste med John Laurinaitis var hvordan han ikke var åpenbart heel, men langt i fra face. Heel-GMer har en tendens til å ende opp som karikaturer, mens face-GMer blir utvannede og kjedelig. AJ som går sømløst fra det ene ytterpunktet til det andre er dermed et godt utgangspunkt for nye storylines.

Det negative er selvsagt at det kan bety mindre tid i ringen for henne, men vi får se hvordan det utvikler seg. Uansett er det en stor fjær i hatten for April Jeanette, WWE har ikke lagt så mye ansvar over på en kvinnelig rolle siden Vickie Guerrero var GM…

…and one clothesline to reboot

Selvfølgelig ble John Cena den første til å cashe inn en MitB-koffert uten å bli mester, takket være innblanding fra Big Show.

Men historien her var sjelekvalet til CM Punk. Skulle han benytte seg av muligheten til å rappe seieren når Cena var satt ut av spill, selvsagt skulle han det. Punk er ikke en do-gooder face, han skal være den egoistiske, selvsentrerte mesteren. Så når han la ut The Rock når han kom for å hjelpe Cena var den perfekte løsningen. The Rock får en WWE-tittelkamp på Royal Rumble, Punk har naturligvis tenkt at det er han som skal forsvare tittelen da, og da er det like greit å sette seg i respekt først som sist.

The Rock solgte det som en gud også, for sikkerhets skyld. (WWE)

Han har uheldigvis havnet i skyggen av andre historier, og det er på høy tid at han tar tilbake sin rettmessige plass som hovedrolleinnehaveren på RAW og i selskapet totalt.

Avstemning

Velm de mest populære valgene var at The Miz skulle finne på noe som var aaaawesomt (noe han gjorde men ikke under bryllupet) og Punk skulle lage klein stemning. (Noe han i og for seg gjorde, ved å salte sårene til Bryan rikelig etter at AJ droppet ham ved alteret. Men det var kun 2 personer som trodde AJ skulle være den som backet ut av ekteskapet, så der ble visst mange tatt på senga.

Det blir pause i avstemningen i sommerferien, så er vi tilbake i slutten av august.