H#1:AD – Money In The Bank 2012


Siden jeg står midt oppe i flyttesjau har det ikke blitt tid til så mye skriving i det siste. Jeg regner med at de fleste enten har sett showet, eller lest en grundig recap, så jeg skal nøye meg med å kommentere bookingen i hver kamp og hvordan jeg tror det vil påvirke landskapet fremover. Så kommer jeg heller tilbake med en litt forsinket RAW-artikkel i morgen.

Money in the Bank var uten tvil fjorårets beste PPV, og det var spennende å se om WWE klarte noe av det samme i år. Vi er i Phoenix, Arizona, Michael Cole, Jerry Lawler og Booker-T er klar, og publikum er heite: Money in the Bank er klar til å rulle avgårde!

Pre-show tag-team match: R-Truth & Kofi Kingston mot Hunico & Camacho

»Dude, I don’t swing that way, no offense!» (WWE)

WWE er fortsatt litt uklare på om dette var en tittelkamp eller ei, ikke at det betyr noe. Mestrene gikk som forventet over. De mexikanske gangsterne fungerer fint som en maktfaktor på NXT, men bør ikke bookes som en reell utfordrer til tag-beltene riktig ennå. Jeg vet ikke om det var på grunn av Comic-con, men Kofi stilte i ring-gear ilyseblått og lilla, med den vanlige smilende rastafari-smileyen erstattet med et rastafari-kranium, i gulgrønt. Morsom og passe geeky skjult referanse der altså.

Money in the Bank-match for WHC-kontrakt

Ziggler gjør seg fortjent til pushet sitt (WWE)

Helt riktig kamp å starte showet med. Det var plenty av halsbrekkende spoter, og en del improvisasjon. Sin Cara klarte seg nesten uten noen botcher. (Det var et spot på ringposten med Dolph Ziggler, men det var i større grad DZ som kåla det til.) Tensai fungerte bra som den største karen i ringen, og Santino Marella ble ikke for irrterende. En stjerne i boka til Damien Sandow og, han viste at han absolutt kan spise kirsebær med de store. At Tyson Kidd leverte varene og vel så det var ikke noen overraskelse. Han huskes nok mest for å satse fra en stige over på den neste for å gi en Sunset flip powerbomb til Ziggler. Personlig holdt jeg en knapp på seier til Cody Rhodes, siden Ziggler på sett og vis er etablert i mesterskapsbildet. Men når det er sagt, det var andrevalget mitt som vandret ut med den blå kofferten. Skuffelsen var kanskje Christian som virker uinspirert om dagen. Han har ikke helt fått i gang maskinen etter at han vant Int’con-beltet.

Christian innser litt for sent at i stedet for myk canadier er det hard aluminium som venter i landings-sonen (WWE)

Awesome promo

Mange mente at WWE-MiTB kampen kom til å bli utvidet med en eller to deltakere. Sannelig fikk de ikke rett. The Miz er tilbake etter 2 måneder med filminnspilling. Litt spesielt at det ikke ble nevnt at det var Marine 3. Uansett aktet han ikke å la seg forbigå i stillhet, og som tidligere WWE-mester plasserte han seg selv inn i startfeltet for WWE-kontrakten. For det første er det godt å ha ham tilbake, han har karisma i tonnevis, og vet å håndtere en mikrofon. For det andre kler han den nye looken sin langt bedre en faux-hawken han har hatt de siste årene. For det tredje var det påfallende hvor god respons han fikk hos publikum. Lukter den en aldri så liten face-turn i den nærmeste fremtid

World Heavyweight Championship match: Sheamus (c) mot Alberto Del Rio

«Me Tarzan, you Juan?» (WWE)

Ryktene vil ha det til at HHH nedla veto mot en seier til Alberto Del Rio her, fordi han ønsker å etablere lengre tittelperioder for mestrene. Det var likevel en ny og forbedret Del Rio som fikk visst seg frem. Nå ser vi fordelen ved måten Sheamus har blitt beskyttet siden han vant tittelen på Wrestlemania. Bare det å holde følge med ham i ringen, og få ham på defensiven gir en viss effekt på stillingen til en tapende utfordrer. Etter kampen angrep Del Rio og Ricardo Rodriguez ham igjen, og han ble liggende svimeslått. Det var cuet for at Dolph Ziggler skulle komme stormende med kofferten sin. Del Rio var ikke videre interessert i noe tittelskifte, så han begynte å krangle med The Show-Off lenge nok til at mesteren kom til hektene igjenog kunne plassere Brogue kick #174 på Ziggler i år. Heldigvis for ham hadde ikke dommeren startet kampen, så han beholdt baggasjen.

Det fleste forventer at etter 10 suksesser er det tid for at en av årets koffertvinnere vil feile når de forsøker å cashe inn. Det er også blitt vanlig at en av vinnerene casher inn ganske fort, mens den andre kofferten kan fungere som plot-device en lengre stund. Jeg vil tro at det er Ziggler som skal beholde kofferten en stund, som en pseudo-tittel. Men at WWE teaset at det er han som skulle bli den første som misslykkes var helt greit

Random tag match: Prime Time Players (med AW) mot Epico & Primo (med Rosa Mendez)

»Millions of dollars and millions of… floating latinos? This can’t be right?» (WWE)

Kveldens første overraskelsesmatch. Det virker litt bakvendt at mestrene R-Truth og Kofi Kingston måtte nøye seg med en preshow-kamp, mens utfordrene PTP får en «ekte» PPV-match. Enda rarere var det at det var PERM som tok seieren. Selv om det første til et lite intermezzo med mestrene etterpå, er det ulogisk at WWE booket et relativt klart tap her. Kampen som sådan var helt grei, selv om publikum var litt lunkne. PERM trenger mer tid på å få over at de er facer nå. AW som høylydt coacher er forreste en miks mellom morsomt og irriterende. Jimmy Hart må snu seg i grava (jeg vet han ikke er død, men karrieren hans er det) over at ikke han hadde tilgang på slike tekniske løsninger men måtte drasse rundt på en diger megafon.

No-DQ WWE Championship match: CM Punk(c) mot Daniel Bryan

YES! (WWE)

Uten tvil aftenes kamp. Pleier å bli sånn med CM Punk.) Litt uventet at WWE endret stipulasjonen til No-DQ på så kort varsel, men det kan hende det var fordi man ønsket mer spekulasjoner på om AJville finne på noe fanteri i en eller annen retning via en urettferdig diskvalifikasjon. De to indy-alumniene visste i hvertfall å benytte seg av muligheten til å slå seg løs, bokstavelig talt. Det bølget frem og tilbake, og AJ påvirket ikke kampen negativt. Det var først og fremst wrestling, og ikke storylines. Det skulle jo bare mangle når man har to av de beste i businessen samlet i en kamp om den jeveste tittelen. Ingen skal hevde de fikk dårlig tid heller, kampen varte i godt og vel en halvtime.

YES! (WWE)

Daniel Bryan stilte i nytt ring-gear. Svart og olivenfarget, og med en slitt armyjakke i stedet for den hvite og brunrøde skinnjakka han pleier å ha. Påmalte glossy blodrøde detaljer understreket stilen. Langt røffere, og etter mitt syn, tøffere enn det han pleier å wrestle i. Nå som han har fått ett fullblods hoboskjegg kan han like gjerne ta det helt ut…

(Hell) YES! (WWE)

AJ vekslet fint mellom å dempe og øke brutalitetsnivået, og gjorde ingen miner til å gi en av de to kamphanene urettmessige fordeler. Avslutningen, der Punk tar ut Bryan med en Back Suplex fra topprepet gjennom et bord, var et tilfredsstillende punktum på feiden deres. Det syntes på AJ at hun både var fascinert, men og litt skuffet over at det hele var over. At Punk feiret seieren uten å verdige henne et blikk, ledet selvsagt også opp mot det som skulle hende på RAW… (Mer om det senere.)

Ye… No. (WWE)

Random 2-mot-1 handicap-match: Curt Hawkins & Tyler Reks mot Ryback

WWEs svar på Juggernaut (WWE)

Det er godt å se at Ryback endelig har tatt steget opp fra jobbere til noen som faktisk er ansatt i WWE. Midcard-mafiaen måtte pent finne seg i å tagge, og slapp ikke til 2 mot 1. Det var ikke en ren squash, Ryback måtte faktisk vise at han kan selge litt også, men gutta boys ble lettvektere når han hulket opp og satte ned foten (på brystkassa til Hawkins). En pausekamp som var langt å foretrekke fremfor noe tull med discodinoen. Hyggelig at Reks og Hawkins fikk en PPV-sjekk, og brukes som et etablert tag-team. Og som jeg sa tidligere, fordelen med å ha noen utøvere som bookes svært sterkt er at de som jobber for dem får en viss rub bare av å få et overtak i starten.

Random diva-match: Layla, Tamina & Kaitlyn mot Beth Phoenix, Natalya & Eve

Når var det Eve eskalerte fra eyecandy til ass-kicker? (WWE)

Jentene fikk ca 4 minutter, noe som ikke er så ille for en pausekamp. To ting bet jeg meg merke i. Først og fremst at de ikke benyttet anledningen til å sette opp en feide for Layla. Tvert i mot var det Layla som fikk pin’en på Beth Phoenix etter sin Layout-finsiher (Hangman’s neckbreaker). For det andre var det faktisk Kaitlyn som fikk mesteparten av tiden i ringen fot face-laget. Hun har hatt godt av å kunne gå lenger kamper og få litt rutine på NXT, og jeg håper det betyr at hun vil få mer TV-tid på Smackdown. Det logiske vile være å gi henne et program mot Natalya, siden de to har visst god kjemi i kampene de har gått sammen.

Eneste divaen som har Gorilla press i movesettet sitt (WWE)

Money in the Bank-match for WWEC-kontrakt

Showet startet med kampen om den blå kofferten, så det var bare passende at den sluttet med kampen om den røde. Jeg vet det kan argumenteres for at WWE-tittelkampen burde gått sist, men det er flere gode grunner til at det ikke ble valgt. For det første er og blir John Cenadet største trekkplasteret, for det andre tar det tid å rigge opp til disse kampene, så å plassere de først og sist på sendingen kutter ned tiden som går med til opp- og nedrigg. Nå slapp vi å spekulere på om en sliten CM Punk ville måtte forsvare seg mot en koffertvinner, og sist men ikke minst: Vi vet sånn ca hvor lang sendingen er, dermed vet vi også sånn ca når avsluttningen kommer i siste kamp. I en MitB-kamp er ikke det så farlig, siden spenningen ligger i hvem som tar hjem seieren, og «nearfalls» ikke er en stor greie. I en halvtimes kamp mellom to jevne konkurrenter er det kjipt å ikke kunne leve seg inn kampen, fordi du vet at det er 20 minutter igjen, så ingen av finisherne ennå vil lykkes.

Musklene er ikke bare til pynt (WWE)

Det var vel absolutt ingen som ble overrasket over at Cena vant kofferten, selv om jeg skal innrømme at jeg avslutningen enten var veldig godt planlagt og gjennomført, eller kofferthåndtaket røk før det skulle. Uansett var bookingen jevn nok. Cena var ikke noen uovervinnelig supermann som valset over de fire andre, men alle fikk en sjanse til å skinne litt. At Chris Jericho og The Miz vet hva de gjør i en slik kamp er ikke noe nytt. Kane havnet mer i limbo, siden han ikke var kampens store mann, men heller ikke er noen sprettball. Måten de tok Big Show ut av kampen en stund var og både smart booket og solid gjennomført. Det er ikke så mange som kan lempe rundt på 230 kilo wrestler slik Cena gjorde når han AA‘et Show gjennom det spanske kommentatorbordet. Så var selvsagt spørsmålet om Cena ville gjøre som kun Rob Van Dam før ham, og velge å gi mesteren «due warning» før han cashet inn. Vi skulle få svaret på RAW kvelden etter…

Oppsummering

Det var en solid PPV, uten noen klare svakheter. Igjen visste Bryan og Punk hvorfor de er i den posisjonen de er, og de leverte en klar kandidat til årets kamp. På den andre siden var det ingen overraskelse heller. De uannonserte kampene var helt greie, men jeg mener fortsatt at WWE heller burde valgt å sette inn en Tag-team tittelkamp på showet, annonsert i forkant. Jeg tror og de kunne annonsert at Punk/Bryan skulle bli en No-DQ før preshowet, for eksempel på Smackdown…

Avstemning

Siden avstemninger er gøy: