H#1:AD – ZackDown


Ja det gjorde det… døpte om showet til ære for interrim-GMen (Bilde: WWE)

Som jeg nevnte i RAW-artiklene ble også ukas Smackdown, unnskyld ZackDown filmet på The Pepsi Center i Denver, Colorado.

Zack Ryder, som vant retten til å være GM forrige uke starter ballet. Det er noen kommentatorer som har stusset på at han ikke misbrukte makten sin til å enten plassere seg selv i MitB-matchen for WHC-kontrakt, eller kanskje utfordre enn av mestrene direkte, men de har ikke tatt poenget. Zack er en klassisk face, litt naiv, og på grensen til dumsnill, men samtidig ikke en som tar snarveier. Dessuten vet han jo at han kun er interim-GM for en kveld, og alle mestre har rematch-klausuler. Med andre ord, selv om han finner på en måte å sikre seg en seier i kveld, vil han måtte forsvare tittelen under vanlige stipulasjon senere. Med andre ord ville kun Santino Marellas US-tittel vært aktuell, og Zack og Santino er jo broskis!

Vicioso y determina

Kravebein er for pyser, bare se på TdF! (Bilde: WWE)

Alberto Del Rio har fått beskjed av ledelsene om å fremstå mer aggressivt og intens. Det virker som om han har lyttet. Sin Cara skulle forsøke å få hevn etter å ha blitt brukt til skrekk og advarsel sist Smackdown. Det fungerte ikke spesielt bra. Ganske tydelig at det er Del Rio WWE setter sin lit til som sitt mexikanske trekkplaster. Når det er sagt så har Sin Cara blitt tryggere i ringen, og klart å tilpasse seg den amerikanske stilen uten å miste all luchador-smak. Men når Del Rio henter frem stadig nye manøvre fra sitt rikholdige arsenal holdt det ikke. Han tok en grei og ren seier, og WWE har klart å få han til å fremstå som en ekte trussel mot Sheamus. Nå tror jeg ikke de vil ta av Sheamus tittelen nå, men jeg ser ikke bort i fra at det blir en returkamp senere, der WHC-beltet kan skifte eier.

Jimmy Hart v2.0

Jeg sverger, jo mer face PERM blir, jo mindre blir antrekket til Rosa (Bilde: WWE)

Singelskamp mellom Primo (med Epico og Rosa Mendez på slep) og  Prime Time Player Darren Young (med tagpartner  Titus O’Neil og A.W. ringside). Når det ikke var en tag-team match kunne man lett spå at puertoricaneren ville trekke det lengste strået. A.W. har fått micket opp coachingen sin, og det fungerer litt på samme måte som når Jimmy Hart drasset rundt på megafonen sin i glansdagene. Han klarer å unngå å overdøve det som skjer i ringen, samtidig som det blir mer enn kun bakgrunnsstøy.

Mannen med WWEs mest uklare etniske opphav: Darren Young (Bilde: WWE)

Young styrer kampen, men klarer ikke å få en klar seier, og naturligvis ender det med at Primo klarer å stjele seieren med en roll-up. Jeg håper PTP får tittelkampen sin mot R-Truth og Kofi Kingston snart, og tar beltene, så de og «PERM» kan feide for alvor.

Random MitB Tag-team kamp

»Just one more match» og så legge opp kanskje? (Bilde: WWE)

Jeg snakker ikke om den uprovoserte kampen mellom Tag-team mestrene og Hunico/Camacho på preshowet til MitB (En kamp som WWE innså ikke på noen logisk måte kunne være en tittelkamp, så den stipulasjonen ble endret.) Nei jeg snakker om måten de sørget for å få litt TV-tid til 4 av deltakerne jakten på i WHC-koffert. Santino Marella og Christian mot Dolph Ziggler og Cody Rhodes. På papiret et bra utvalg, men i praksis ble det for kort og stressa. Ziggler tok seieren når han pinnet Marella. Betyr det at det er Cody som vinner kofferten og ikke ham? Vanskelig å si, men jeg tror Codys gimmick kler kofferten bedre. Ziggler liker å vise seg frem, og -vet- han er best, Cody er mer utspekulert og slu, og fullt klar over at han ikke alltid kan vinne fair.

Jo større de er…

»Tiiiimbeeeer!» (Bilde: WWE)

Big Show lever visst i troen på at et knyttneveslag kan løse alle problem. Men når han truer med å knocke Zack Ryder intervenerer The Great Khali. Zack booker de øyeblikkelig i en match. Jeg vet ikke helt hva som var logikken til Show, trodde han at visst han slo ned GMen ville han bli ny GM? Uavhengig av hvorfor han endte opp i denne kampen, så brukte han sin standard-løsning på problemer: WMD. Khali gikk overende som et råttent rotvelt etter 30 sekunder.

Når opphevet WWE egentlig den gamle «regelen» om at du ikke kunne slå med knyttede never? Uansett var det befriende kort kamp. Khali er like mobil, truende og troverdig i ringen som en rosebusk, så jeg håper for alle gode guders skyld at Jinder Mahal snart blir ringrutinert nok til at han kan bære Indias fane, og Khali kan pensjoneres.

Endelig litt motstand

Jøss, du kan jo selge Goldback Ryberg (Bilde: WWE)

Sist uke var det Curt Hawkins som tapte vant myntkastet og fikk møte Ryback. Denne gangen skulle tag-team partneren hans få prøve seg. Tyler Reks klarte faktisk å by bulldozeren på litt real motstand. Ikke verst bare det! Det var vel den lengste Ryback-kampen vi har fått hittil, men til slutt ble også Reks Shell Shocked. Han sliker sårene i ringen med en bekymret (og lett lattermild) Hawkins, mens Ryback stamper ut.

Døp dem »Midcard Mafia» offisielt, og gi d’herrer et push! (Bilde: WWE)

Foraktens albu

Den nye heel-favoritten Damian Sandow mot den levende animefiguren Justin Gabriel. Ikke en stor aften for Sør-afrikaneren, siden Sandow er like upolert og brutal i ringen, som han er veltalende og forfengelig utenfor. Forståelig nok er det Sandow som tar en enkel seier, det er tross alt han som skal delta på PPVen i natt, ikke varulven fra Cape Town.

Respect the BEARD! (Bilde: WWE)

Main event fella!

Tidligere på kvelden hadde Zack Ryder boket en motvillig turist, Chris Jericho, mot Sheamus. Hell i uhell at ingen WWE-stjerne drar for å se på et show uten å pakke ring-gearet sitt. Det ble en riktig så bra kamp, ikke så rart siden Jericho kan få en bra kamp ut av en mannekeng-dukke.

Jericho treffer med en Lionsault. Han klarer å få Sheamus inn i Walls of Jericho to ganger, første gang klarer iren å slepe seg til ringtauet, men andre gang må han bryte seg ut av låsen med rå styrke. Og så ikke en, men to Code Breakers. Begge gangene må Chris ta telling og områ seg før han kan pin’e og begge ganger klarer Sheamus å sparke ut. Til slutt blir rockestjerna irritert, glemmer seg og stormer rett inn i et Brogue Kick. Sheamus covrer og 1-2-3.

Dette er hvordan man skal ta ett tap uten å se svakere ut! Selvsagt måtte det en gammel ringerev til for å vise det. Legg merke til hvordan han dyttet til Sheamus så han dekket ham med en gang finisheren hans traff, mens han selv drøyde sine egen dekkinger. Dermed svekkes ikke hans finisher, og distansen mellom de to virker mindre enn om Sheamus hadde sparket ut av et direkte pin-forsøk. Smart booking!

Mannen med 1004 grep viser her grep nummer 731: Gni kokkos! (Bilde: WWE)

På vei opp rampen blir Sheamus igjen bumrushed av Alberto Del Rio. Meksikaneren låser på nytt inn sin Cross Armbreaker på Sheamus som henger av scenekanten. Et bilde du vet de vil bruke i videopromoen før tittelkampen.

Oppsummert

Et vesentlig bedre show enn mandagens RAW, uten at det sier all verden. Mye var konsentrert rundt tungvekstmesterskapet, som seg hør og bør. Zack Ryder gjorde ikke for mye ut av seg, noe som er helt greit. Personlig regner jeg ikke med at det blir noen endring i hvem som holder beltene i løpet av MitB. Jeg antar John Cena tar kofferten for WWE-beltet, og annonserer at han vil møte CM Punk (som forsvarer beltet på grunn av eller tross av AJ)Summer Slam. Når det gjelder WHC-kofferten holder jeg en knapp på Cody Rhodes. Tyson Kidd ser jeg ikke poenget med, når det er en face som holder beltet per i dag. Dolph Ziggler trenger ikke kofferten for å være i mesterskapsbildet. Christian og Santino Marella er facer og har sekundærtitler, Sin Cara pushes ikke for tiden, og han holder ikke promoer. Tensai har ikke klart å komme over hos publikum. Da gjenstår kun Damien Sandow, og jeg tror det er for tidlig å sette kofferten på ham.

Ellers regner jeg med at Kingston/Truth slår det mexikanske gangsterne på preshowet, jeg antar Ryback og/eller Brodus Clay får en squash-kamp, og om jeg kan slenge på litt fantasybooking: Eve slår Layla for Diva-tittelen.

Ikke at jeg har noe imot Layla, for all del! (Bilde: WWE)

(Eve er vel fortsatt «Executive administrator» og kan få advokathjelp av David Otunga for å tvinge seg frem til en tittelkamp.) Så kan Eve og AJ feide om Diva-beltet nå når AJ antagelig får mindre å gjøre med Punk/Bryan, og WWE kan utnytte responsen hennes…

Avstemning

Ny avstemning kommer i RAW-artikkelen, så benytt anledningen nå:


I morra skal jeg se Money in the Bank, men jeg regner med at jeg kommenterer det parallelt med RAW, siden det fort kommer til å høre sammen. Til da: Spill to floor – Go to commercial!