Mini H#1:AD – NXT er ute av startgropa


Igjen er det tid for mer action fra våre venner i Florida. «NXT: Because Wresting matters more than Storylines». William Regal og Byron Saxton starter på kommentarplass, men kjenner vi NXT så blir det nok rulleringer her.

Det var kun tre kamper på kortet, men det var samtidig ikke unormalt mye mellomstikk og videoer. Vi vet hva det betyr: Lange kamper!

Just Kidding

Første kamp ut er Tyson Kidd mot Camacho. Camacho har fått egen titantronvideo, men bruker fortsatt samme musikk som Hunico. Og selvsagt er homeyen hans med som heiagjeng.
Et artig poeng at Regals fortelling av hvordan Hunico og Camacho første gang møttes eskalerer fra uke til uke: Nå er han oppe i 6 angripere Camacho jaget vekk, og det var et øyeeple Camacho bet… Ved juletider forventer jeg at det er flere dusin angripere, og Camacho bet hodet av minst 4-5 av dem.

Kidd og Camacho har møtt hverandre fr, og de levere som vanlig varene.
Etter en uvanlig spot på utsiden, der Kidd prøver et baseball slide og havner mellom de to gangsterne blir Hunico sendt i garderoben av dommere. (Uten at noe egntlig skjer.) Hunico freser, men Camacho roer han ned. På vei ut får de en høytflyvende Kidd i bakhodet.

Mange bra nearfalls, og en spektakulær underhook suplex fra topprepet. Til slutt var det en distraksjon fra Michael McGilligutty som måtte til og Camacho vinner etter 13 minutter. Det er tydelig at McGilligutty og Kidd bygges opp som to viktige rivaler.

Mellomspill

Ny(?) Bray Wyatt-video som oppladning til debuten hans i neste kamp. Litt usikker på om det var samme som de brukte sist, eller om det var en «remix».

Så skal Hugh Jackman fortelle hvor kult han syntes det var å gjeste RAW i september i fjor. Det var mens Zack Ryder var på opptur, og Jackman gjorde ikke skam på seg. Litt usikker på hvor stor fan han egentlig er, men det var nok ikke bare pengene som dro ham inn. Apropos kjendiser ryktes det at Charlie Sheen vurderer å kutte ut twittringen sin. Dårlig nytt for WWE som skal bruke han som «sosial media ambassador» i anledning RAWs 1000ende show. En blogger kommenterte at WWE like gjerne kunne spørre Kim Kardashian (som har vært intervjuer backstage på Wrestlemania), Aaron Kutcher som har vært gjesteGM på RAW eller Justin Bieber (som ikke legger skjul på at han er vokst opp som wrestlingfan) og få minst like mye medieoppmerksomhet.

Til slutt skal Matt Striker intervjue Justin Gabriel. Han er i main event neste uke, mot Heath Slater. Enmannsbandet blander seg selvsagt inn. Litt trashtalk hører med!

Praise the Lord

Endelig er det tid for Bray Wyatts debut i NXT. Motstanderen er Aiden English. Noen som kjenner igjen oppsettet fra FCW-kampen jeg linket til forrige uke? Det fungerte da, det fungerer nå. Bray oppgis å komme fra «LaFayette Louisianna» i god gammeldags gimmickstil. Han kjører ikke en lang promo først, det har vi fra videoene… Enkel seier der Bray bokstavelig talt valser rundt med jobberen. Kommentatorene understreker hvor foruroligende og creepy den digre predikanten er. Virker som unge herr Rotundo endelig har funnet en gimmick som kler ham.

Liten videopromo med Seth Rollins, med fokus på finisheren hans, Black-Out, en rushing pushing stomp. Den heter fortsatt det selv om han ikke lenger bruker det gamle ringnavnet. WWE kunne valgt å bruke det alternativ navnet han har brukt: Curb Stomp, men har droppet å legge skjul på at det er samme fyren som herjet i indy-promosjonene som Tyler Black.

Ukas siste backstagesegment: Leo Kruger og Richie Steamboat havner i nevekamp backstage når «Kongen av Afrika» crasher et intervju med Steamboat Jr. Tydelig at dette skal utvikle seg til en liten feide. WWE har valgt et sikre fremfor det nyskapende, og lar de ferske fjesene fra FCW jobbe sammen, men de mer rutinerte viderefører sine rivaliseringer fra forrige sesong.

Før det er tid for main event rekker vi en promovideo for Raquel Diaz. Datteren til Eddie og Vickie Guerrero debuterer neste uke. «Exfoliating ugly tour» er mottoet. Lukter litt «The Beautiful People» av den gimmicken.

Your Main Event for the evening

To av tag-team divisjonens mest lysende unge lag skal teste krefter: The Usos mot The Prime Time Players. Og som spådd øker nivået i kommentatorbua når Jim Ross slutter seg til kommentatorene.

PTP stiller uten AW denne gangen. Starten er lettbent, Usoene gjør narr av Darren Youngs hår, og han rømmer frustert til partneren sin. Bedre blir det ikke når Usoene rapper kammen hans. Usoene har ikke fått B.A.Star-memoet om at erting ikke er lov.

PTP isolerer etterhvert Jey Uso og konsentrere seg om venstrebenet hans. Vi får den klassike hot-tagen men takket være litt lumsk dobbeltarbeid fra heelen sikrer PTP seg seieren.

Alt i alt holder NXT det høye nivået de startet med. Om ryktene er sanne og vi fr en turnering for en egen NXT-tittel er det meste på plass. Det er mindre storyline-drevet action enn i gamle NXT, men mer enn i Superstars. Med andre ord har de lagt seg på nivå med gamle FCW. Absolutt verdt å få med seg på Youtube.

Ukas video

Apropos Youtube: Ukas video har gått rundene, etter at noen la merke til at det var noe kjent med en av fansen som møter Lita på en signering i 2001…

Så om du trodde AJ hadde problemer med å motivere seg for å juble «Yes, yes, yes» når hun main.eventer RAW, så burde tvilen være ryddet av veien nå.