H#1:AD – Er dette virkelig det beste dere kan by på?


Et RAW som var et slag i fjeset på oss alle etter noen bra uker (Bilde: WWE)

Ukas RAW fant sted i The Pepsi Center i Denver, Colorado. På grunn av tørken og skogsbrannene i staten ble også Smackdown filmet der. Publikum var helt på det jevne, så det burde ikke skade fredagsshowet. Tatt i betraktning hvor mye drit de fikk servert på RAW så holdt de faktisk overraskende god stand. Denver er forøvrig et sted jeg forbinder med denne fyren:

Brodus, er det deg??

Siden det var et veldig usammenhengende show så skal jeg like gjerne ta for gitt at du som leser enten har sett showet, eller ikke er spesielt opptatt av kronologien. Med andre ord tar jeg utgangpunkt i de enkelte storylinene.

De var et brutalt dårlig show, det er nesten som de bevisst senker lista før 3 timers showene skal starte om 2 uker. Men nok prat, la oss komme til saken!

En hel kjøkkenhage

Incoming! (Bilde: WWE)

Det skulle vel strengt tatt ikke være nødvendig å booke to squashkamper på et totimers show. Jeg skjønner at WWE vil ha frem at Sheamus er forberedt på kampen mot Alberto Del Rio på søndag. Jack Swagger er uansett så ute å kjøre at han godt kan ofres. Det mest interessante her var egentlig at SHemaus tydligvis har overtatt som den residente «face-in-name-only» for Randy Orton. For hvordan forklarer du ellers at han i frustrasjon av ADRs videopromo like godt Brogue kicker en forsvarsløs og ørsken Swagger en ekstra gang lenge etter at bjella har gått.

Ville du latt dine barn danse med denne mannen? (Bilde: WWE)

Brodus Clay er alt nevnt, han sliter fortsatt med mangel på fremdrift. Drew McIntyre derimot er mer eller mindre grunnstøtt. I og for seg hyggelig at han får en RAW-sjekk, men hvorfor WWE ikke har funnet noe mer givende bruke ham på er forunderlig. Han har utseende, ferdighetene og er ung men med mange års erfaring.

«And I quote…»

Jeg må si at jeg ble positivt overrasket over at det hadde funnet frem den gamle GM-laptopen. At Jerry Lawler ikke så den to meter høye pidestallen dekket av svart kanvas avskriver jeg med at han er gammel og rørete. Men samtidig var den anonyme GMen fra en periode med mye dårlige storylines.

Du leser fra et ark Cole, kunne de ikke i det minste lagt scriptet som et worddokument på skjermen??? (Bilde: WWE)

Det ble ikke bedre når GMen booket en «Wrestlemania rematch» mellom Michael Cole og The King. Det vil si, de la det ut som en avstemning på wwe.com. Alt for å dra opp pageviews er lov. Siden 75% av fansen tilsynelatende er mentalt tilbakestående ble det kamp. Heldigvis en kort affære.

Men før den tid hadde Santino Marella satt seg fore å finne ut en gang for alle hvem som stod bak. Siden WWE ikke er verdens mest innovative gjeng betød det at han kledde seg ut som Sherlock Holmes og vimset rundt backstage.

Der støtte han blant annet på Great Khali, som nesten overbeviste ham om at han var GMen. Khali var faktisk litt morsom med sin gebrokne engelsk. Det slo meg at WWE kunne gjort en vri på den immobile inderen. La ham bli antitesen av Damien Sandow. La folk støte på ham mens han leser Shakespears samlede verker, maler akvareller eller løser ligninger, for la ham slurveter prøve å dekke over sin intellektualitet. En sånn «han er egentlig smart og bare spiller treg og analfabet» greie. Jeg tror ikke det hadde blitt bra, men det hadde vært mye, mye bedre enn å se ham i ringen!

Uansett, etter at Cole hadde vunnet kampen sin mot Lawler, kom Santino ut. Cole vant fordi GMen reverserte dommerens avgjørelse, siden Booker T hadde dyttet en rømmende Cole tilbake i ringen. Santino hadde kommet til at GMen måtte befinne seg under ringen. And what do you know, der jaget han frem Hornswoggle med en PC. Horny tupper Lawler i nøttene, biter Santino i rumpa og sparker Cole på skinnleggen før han rømmer.

TIL: Hornswoggle kan touch og WWE vet ikke hvordan epost fungerer. (Bilde:WWE)

For det første var det nesten søtt at vi omsider fikk en avgjørelse på denne historien. Og det verste er at det er logisk på mange plan at det var Hornswoggle. I likhet med GMen er han ondskapsfull og liker å finne på fantestreker, men er ikke noen heel heller. At GMen var tilstede på showene forklarer hvordan han alltid kunne være i forkant av hendelsene underveis. Dessuten er jo Horny kayfabe den uekte sønnen til Vince McMahon. Så hvorfor skulle ikke han få den rollen, når man trengte en GM som var «usynlig» for Nexus etter at de hadde tatt ut daværende GM Bret Hart. (I virkeligheten var det forsikringsselskapet Lloyd som nedla veto på Harts aktiviteter i ringen, siden han får store utbetalinger etter slaget han hadde.) Sist men ikke minst er det jo passende at Horsnwoggle igjen ender som resultatet av en abortert storyline. Grunnen til at han endte som Vince sønn var fordi Ken Kennedy som egentlig var tiltenkt rolle i storylinen ble sagt opp siden han var slurvete i ringen.

One man BAAAAAAAAAAAAAND

Hva skulle vi gjort uten Heath Slater? Ikke bare var han fartdumpen Sin Cara måtte over for å sikre seg plass i MitB-kampen for WHC-kontrakt. Måten han gjorde det på var strålende. Jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen. Wrestling trenger noen som kan tape med stil og panache, og får motstanderene til å se ut som $1000. Heath er en sånn fyr.

»Kom igjen lille amigo, jeg tar deg imot!» (Bilde: WWE)

Etter å ha tapt for den mexicanske luchadoren krevde Heath å møte en hvilken som helst WWE-mester backstage for å vise seg. Han får Bob Backlund. Bob var mester sammenhengende i over 5 år fra 1978 til 1983, og var i uforskammet god form til å være over 60. Backlund viser Slater selvsagt hvor skapet, skatollet og divanen skal stå med en Crossface Chickenwing.

Backlund har wrestlet i WWWF/WWF/WWE lenge før Heath var et glimt i sin fars øye, han hadde ikke en sjanse… (Bilde: WWE)

Sin Cara er forøvrig erstattet som «Mistico» i Mexico så nå har han å lykkes i WWE! Fire av de han skal møte i stigekampen hadde også en kamp, men jeg har fortrengt den, for det var absolutt bortkastet tid. Tensai kvestet Tyson Kidd så ha og Ziggler vant: Gjesp

Apropos dollars er det offentliggjort at preshowet til MitB blir R-Truth og Kofi Kingston mot Hunico og Camacho for Tag-team titlene. Har AW sovet på jobben igjen? Prime Time Players vant jo 4-lags kampen på No Way Out for retten til å møte mestrene. Det eneste jeg kan tenke meg er at R-Truth forsatt er hemmet av ankelskaden sin, så de vil holde kampen kortvarig. Dermed passer det bedre å gjøre unna en tittelkamp på Youtube. Så kan de som planlagt gi beltene til Prime Time Players i en ordentlig kamp.

Mestermøte

Du hildrane, John Cena fikk ikke siste ordet dette showet heller? Han og Kane skal nemlig møte JeriShow i en tag team match. Det blir en underlig kamp. Ikke at selve kampen er så dårlig men slutten var nok ikke helt som planlagt. Big Show blir nemlig diskvlaifisert når han river Cena vekk fra Chris Jericho etter de klassiske 5 moves of doom. Siden når var det nok til å bli disket?

Cena trapper opp fiendtlighetene. (Jeg måtte bare…) (Bilde: WWE)

Hadde de enda ventet til han begynte å lempe gardintrapper inn i ringen. Det ender med hallabalik, og Cena blir stpående igjen som seierherre. Underlig siden jeg har han som klar favoritt til å vinne kofferten på søndag.

Frieri over en lav sko

Showet startet med en videorecap av AJs herjinger forrige uke og så kommer hun ut. Hun inviterer CM Punk til ringen og går over i 100% creepy stalkerchick modus på ham. Har du sett Misery av Stephen King, så skjønner du tegninga. Punk er flink til å kanalisere sin indre Hugh Grant og se beklemt og ukomfortabel ut…

»Eh, dette kom litt plutselig på…» (Bilde: WWE)

AJ tok ham på senga med et frieri. Heldigvis er Punk såpass genresavvy at han vet at ektepakter som begynner i en wrestlingring ALDRI ender godt! Daniel Bryan kom løpende og redder Punk. Han skal nemlig fri selv! De to begynner å krangle mens AJ ser interessert på og så booket Hornswoggle Laptopen en ny mixed tag team match. CM Punk og AJ mot Daniel Bryan og Eve.

Underveis i showet så vi Punk og Eve backstage. Punk mobber spraytanen hennes, siden han ikke er like ufin som Cena. Hun derimot advarere ham mot AJ (på seg selv kjenner man andre) og trekker frem hvordan perioden hans som mester har havnet i skyggen av andre storylines: Kane og Cena, The Rock, Brock Lesnar og nå AJ. Onde kvinnen! Jeg liker det! Heel-promoer er alltid best når det er en sannhet i det som sies.

Main event: Det viktigste er ikke å vinne!

Eve Torres kommer ut først. Hun har fått igjen etternavnet sitt på titantronen og introduksjonen (om enn ikke på grafikken). Så Daniel Bryan til generell jubel som alltid, han er mellomfornøyd med å måtte tagge med Frk Hoeski.

Det er nok en viss (eks)diva han aller helst tagger med sånn til vanlig… (Bilde: Twitter)

AJ kommer ut til en ok mottagelse, og til slutt CM Punk, som er elsket også i Denver!

Punk starter ballet, som vanlig er det gutta mot hverandre, og jentene mot hverandre. En artig greie er at han og Bryan kopiere en «spot» fra UFCkampen mellom Anderson Silva og Chael Sonnen forrige helg.

Divaer i en main event? Hva er det som skjer? Sann mine ord, en dag vil det gå mennesker på månen! (Bilde: WWE)

Punk får etterhvert en viss kontroll, men AJ tagger seg selv inn. Hun og Eve holder det gående en stund, men når Eve prøver å tagge ut bailer Bryan. AJ kan da rulle opp en skadeskutt motstander og tar seieren, mens både Punk og Bryan smiler…

Punk takker nei til frieriet, han er tross alt en face og akter ikke å late som han føler noe slik for henne, selv om det måtte koste ham kampen søndag. AJ gir ham en ørefik som takk for bryet. Bryan tar seiern på forskudd, og ber henne «komme hjem». Da blir det fik på ham og.
AJ forlater dermed ringen alene,uten å se for trist ut, akkompagnert av sine egne «yes, yes, yes».
Oh yeah, søndagens kamp er fremdeles «up for grabs»…

»I am fully in control of all my mental faculties…. YES YES YES YES YES!!!» (Bilde: WWE)

Forøvrig tror jeg Eve Torres er helt rett diva å matche AJ mot. Hun er en tvetydig heel, hun er atletisk uten å være en massiv muskelbunt. Selv om hun ikke er noen ring-general så kommer tenkepausene hennes mer over som «hva skal jeg gjøre for at du skal slutte å reise deg» mer enn «hva var det vi hadde avtalt å gjøre nå?».

Avstemning

Ganske nøyaktig halvparten av de som stemte sist mente Mark Henry må komme tilbake som et monster og angripe alt og alle. Jeg kan ikke si meg uenig, Henry på berserkergang gjennom rosterne hadde dessuten vært en grei måte å få skrevet ut noen «future endeavours». Litt overraskende var det nest mest populre alternativet (med 19 % av stemmene) at han ikke skulle returnere i det hele tatt. LA meg si som Smackdowns kommende GM: «Are you serious bro?»

Smackdown-artikkelen kommer i løpet av helgen, før Money in the Bank. Til da: Spill to floor – Go to commercial!