H#1: AD – NXT den nye vinen gjærer friskt


Det er nå tre uker siden nye NXT startet sendingene, og showet begynner å sette seg. Siden de to hovedshowene kom som perler på en snor, og ble dekket på torsdag, tenkte jeg å gi ukas NXT en litt grundigere behandling.

La meg først si at jeg mistenker at WWE har gjort en genistrek ved å filme kampene så de er autonome hendelser, dermed får de i praksis et puslespill og kan sy sammen showene etter at de bedømmer tilbakemeldingene og reaksjonen. Det merkes delvis på at kommentatorene rulerer underveis i samme show, men og ved det jeg antar er voiceover som legges på i mellomstikkene for å sy sammen showet. Et eksempel denne uken var main eventen som ble presentert som en stuntbooking fra Interim GM Dusty Rhodes som er svar på etterspillet i en kamp tidligere samme «kveld», like lett kunne vært brukt neste uke. Særlig da to av deltagerne, Hunico og Camacho, skiftet klær mellom de to kampene.

Noe som er særere er at NXT ikke lenger legges ut som videoer på wwe.com selv om showet ikke har noen TV-avtale i USA. Dermed må du ty til Youtube. (Eller vente til noen i UK eller Canada legger ut en bit-torrent fra TV-sendingen der, men vi laster vel ikke ulovlig ned, gjør vi vel?) Underlig valg av WWE. Heldigvis er de som alltid ikke ekstremt kjappe på å fjerne TV-showene fra Youtube.

Stemningen er fortsatt som en mix av NXT Redemption, FCW og house-show. Det har hittil vært svært lite backstage-segment, noe som i og for seg er greit. I gamle NXT var det stort sett kun scenene til firkløveren Kaitlyn / Derrick Bateman / Johnny Curtis / Maxine som var verd å følge med på, resten var bare sorgen. Curtis og Bateman har videreført rivaleriet, Maxine har slutta, og Kaitlyn har vært bifigur på hovedshowene.

For morro skyld har jeg funnet frem noen youtube-videoer med en del av de ukjente fjesene i nye NXT, siden jeg regner med at du, kjære wrestling fan, alt har sett (eller planlegger å se) denne NXT-episoden.

Men la oss ta for oss kampene!

Anti-divaene

Det starter friskt med Sofia Cortez mot Paige. Disse jentene kjenner hverandre godt fra FCW der de utgjorde mini-heelstabelen «The Anti-diva Army». Cortez var booket som heelen her, og de leverte varene på de snaut 5 minuttene de fikk. Cortez plukket opp seieren etter en brutal DDT, men begge fikk visst seg frem, så det var absolutt ikke en squash. Paige fra Norwich har fremdeles litt av den britiske stilen inne. ALtså i overkant teatralsk selging. Ikke noe stort å trekke for, men litt uvant. (Det skal sies at de fleste brittene som kommer til promosjoner i statene plukker av seg unotene etterhvert.)

Her er en video fra FCW i mars i år, der Paige og Sofia teamer opp mot Kaitlyn og Audrey Marie. (Kommenteringen til William Regal er som den pleier; verdt å følge med på. Det er ikke uten grunn jeg mener han er blant de tre beste kommentatorene i WWE.)

Man kan spørre seg hvorfor disse to, og for den del erfarne folk som Chris Hero og Tyler Black (Kassius Ohno og Seth Rollins respektivt) er i development når de er minst like gode som brorparten av de på hovedrosteren. Forklaringen er at WWE har tradisjon for at alle som signeres må «pay their dues». Det er i og for seg en grei tanke, siden de tross alt skal komme inn i kulturen, vende seg til å jobbe foran at mye større publikum, og bevise at de er stabile i prestasjonene, og fri for stjernenykker. Men i noen tilfeller kan det lønne seg å få fortgang i sakene, så kan heller noen av midcardet i hovedshowene brukes mindre om de ikke kommer over hos publikum.

Mosh pit mayhem

Kamp to er Seth Rollins mot Camacho. Camacho har stort sett jobbet de gangene han har vært i ringen på hovedshowene, men det er ikke noe feil med genene. Dette er sønnen til Haku. Til en avveksling er det Hunico som står på utsiden som heiagjeng og uromoment. Rollins omtales alt som den nye CM Punk, og det er lett å forstå assosiasjonen. Han er en klassisk comeback artist, og har både en ringstil og et utseende som kan minne om The second city saint. Han vinner men overfalles at de to mexikanske gangsterene etter kampen. Bo Dallas kommer stormende til for å hjelpe, og dermed er grunnlaget lagt for det som bli kveldens main event.

Under er en video fra juni i fjor der Seth Rollins forsvarer sin FCW15-tittel mot en skjeggløs Damien Sandow. FCW15 er et tittel som avgjøres i kamper satt til 15 minutter, der det gjelder å få flere seire enn motstanderen. (ved likt antall etter 15 minutter, tilkjennes seieren den forsvarende mester.) En form for mesterskap jeg gjerne hadde sett WWE adoptere, for eksempel på NXT!

I am your father

Neste kamp ut er en tag team match der FCW-jobberne CJ Parker og Nick Rogers møter Corey Graves og Jake Carter. Jake Carter burde kanskje hett Luke, siden han er Vaders sønn. Til hans fordel har han arvet utseende fra morssiden. De to heelen tar seieren med en dobbelfinisher som ikke var spesielt imponerende: powerslam + sliding clothesline. På den positive siden har de grei kjemi, men jeg savner en motivasjon for hvorfor de tager, utover at begge en sneaky rønnere du vil holde datra di unna.

Her er en video fra mai i år der Graves og Carter skal forsvare sitt Florida Tag-team Championship mot The Ascension. Legg merke til hvem som er manager for mestrene.

They’ll yell Oh No!

Det var tid for NXT-debuten til Kassius Ohno, eller som de fleste kjenner han som: Chris Hero. Han møtte Mike Dalton, som fortsatt er på FCW-rosteren. Ikke vanskelig å skjønne hvem som ville vinne her. Kassius har en knock-out gimmick. (Cassius clay, K.O. du ser greia ja.) Chris/Kassius måtte gjennom en del medisinske tester før WWE signerte ham, siden han naturlig har et forhøyet nivå testosteron i blodet. WWE måtte forsikre seg om at det var en medisinsk årsak, og ikke han som hadde dyppet lanken dypt i pilleesken.

Videoen her er fra Kassius debut i FCW mot Xavier Woods (a.k.a. Austin «Consequences» Creed) fra mars i år. (Og igjen, jeg ber deg følge med på kommenteringen til Regal!)

Indisk indiskresjon

To fjes som er bedre kjent for de fleste: Derrick Bateman mot Jinder Mahal. Det virker som om Mahal er langt mer komfortable med å være en større fisk i et mindre vann. Jeg håper harhar suksess, rett og slett fordi det hadde betydd at WWE kunne pensjonere Khali. India er et enormt marked for wrestling så WWE er avhengig av å ha minst en «indisk» utøver i stallen. (Selv om Jinder egentlig er kanadisk).

Vi slår en haug fluer i en smekk med neste klipp: En 6 manns FCW tag-team match fra november. Dean Ambrose, Antonio Cesaro og en nå beskjegget Damien Sandow mot Seth Rollins, Johnny Curtis og Derrick Bateman. Er det noen som blir overrasket om vi ser Ambrose på NXT i løpet av sommeren? Selvsagt ikke!

Profeti

En ny Bray Wyatt promo er neste punkt på programmet. Som de foregående er den stemningsfull og foruroligende creepy. Etter hva jeg har sett av Windham Lawrence Rotundas nye gimmick kan jeg ikke si annet enn at jeg gleder meg til debuten hans neste uke. Som Husky Harris sa han at han var «A tank with a Ferrari engine». Nå er han vel mer «A swamp buggy with the engine of the popemobile»? Under kan du se videoen fra han debuterte gimmicken i FCW i april. Jeg tror det her blir en veldig bra rebranding av en svært lovende ung wrestler.

The Main Event

Mye talent i ringen på en gang, når Seth Rollins, Bo Rotunda Dallas og Tyson Kidd møte Hunico, Camacho og Michael McGillicutty. Særlig Kidd og Hunico imponerer med noen strålende kombinasjoner fra nearfall til nearfall. Etter en massiv Crossbody fra Rollins ut på meksikanerne (og Dallas) på utsiden, skal Kidd følge opp, men han blir tatt på senga av Perfect Junior, og heelene tar en overraskende seier. Det er tydelig at Kidd og McGillicutty fortsatt har noe uoppgjort, selv etter et år til og fra i feide på NXT Redemption.

Det passer vel godt å avslutte youtubekavalkaden med hovedkampen fra FCW 17. juli i fjor. Bo er her regjerende FCW-mester og møter Johnny Curtis.

Det var alt for denne gang, så kommer jeg tilbake med en ny utgave Hold #1: Arm Drag med fokus på RAW som vanlig rundt midten av uka: Spill to floor – Go to commercial!