H#1:AD – Guerrero stevner frem også i blåttDet er ferdag kveld og dermed tid for en ny runde med Smackdown. Vickie Guerrero er fortsatt GM, og om hun fortsetter der hun slapp på RAW lover det godt. Siden showet i skrivende stund ikke er sendt i Statene er det tynt med bilder i dag. Siden 4 av kampene dreide seg om et felles tema så slår jeg de og i lag og kommenterer under ett. Kronologi er for tapere.

Øye for øye

Vickie, din lille røver, dette er måten å starte et Smackdown på: AJ mot Layla. WWE pumper inn litt ekstra jubel for mesteren så hun ikke skal overskygges helt. AJ starter med å tilby Layla en håndtrykk, så hun wrestler ikke ren heel ennå. (En Diva tweener? Nå står ikke verden til Wrestlemania.) Vi kan lukte lang vei at det ikke blir en helt ren seier her. Ville Kane komme dansende inn midtveis i et hjemmelaget AJ-kostyme? Nei det er Daniel Bryan som lar AJ smake sin egen medisin. Hun blir distrahert og Layla rapper seieren. Men de fikk faktisk 3-4 minutter først. Hadde det vært «i gamle dager» så hadde han kommet inn omtrent før de nye kjenningsmelodien til Layla hadde tonet ut.

Den beste typen prinsesser (Bilde: apriljeanette.net)

Bryan vil ha en prat med Vickie, og nekter å forlate ringen før han får det. Morsomt at hver gang han snur rygen til AJ aper hun etter geberdene og kroppsspråket hans. Vickie kommer omsider ut, og etter å ha smisket litt kommer Bryan til poenget. Han vil ha AJ borte fra ringside under tittelkampen mot CM Punk på MitB. Vickie er ingen stor fan av AJ hun heller, men uheldigvis har WWE kjørt en avstemningen på nettsiden, og 76% av stemmene var på at AJ skal være gjestedommer i den kampen. Og siden Vickie skal holde seg inne med styret (og publikum) så blir det slik, til Bryans himmelstormende protester.

Vi kjente deg knapt

Når vi er inne på divaer så må jeg nesten kommentere de triste nyheten om at Maxine forlater WWE. En av de absolutt mest lovende divaene, som spilte en av hovedrollene i NXT Redemption.

Ikke skåret for tungebåndet…

…og beste antrekket på NXT (Bilder: WWE)

Riktignok han hun tweetet at hun IKKE planlegger å signere for en annen promosjon, men heller utforske andre avenuer. Ryktene i dirt-sheeten vil ha det til at hun var misfornøyd med ikke ha fått mer tid på Smackdown eller RAW, men hallo, ingen divaer har fått det i det siste, med ett veldig godt unntak. Maxine hadde en solid opptreden i NXT, og det er synd at hun tydligvis var mer utålmodig enn hun kanskje burde vært.

Et oppkomme av nye ideer

Hoppe etter Wirkola – GMe etter Guerrero? (Bilde: WWE)

Vickie presentere så sin nyeste kongstanke. Siden WWE-MitBkampen kun er åpen for tidligere WWEtittelholdere, skal WHC-MitBkampen være åpen for alle. Så lenge de kvalifiserer seg, da! En enkel og lettfattelig måte å gjøre alle småkampene relevante! Jeg vet jonat det ikke er Vickie personlig som har funnet på denne gimmicken, men hadde det vært ekte hadde hun sikra seg den permanente jobben der og da, spør du meg.

I løpet av kvelden kvalifiserer dermed de følgende seg for WHC-MitBkampen:
Damien Sandow ved å slå Zack Ryder, og dermed ta opp tråden fra backstagesegmentet sist.

You’re welcome (Bilde: WWE)

Tyson Kidd ved å slå Jack Swagger. Den amerikanske ørna er svaært vingeklippet om dagen, men kjekt at Tyson får sjansen til å vise seg frem, han burde være som skapt for slike stigekamper.

Santino Marella og Christian kvalifiserte seg ved å slå David Otunga og Cody Rhodes i en tag-team match. Litt overraskende at de plasserer begge sekundærtitlene i en MitB-kamp. Otunga var den som ble pinnet, og det gikk kun en kjapp reklamepause før kommentatorenen kunne fortelle at Cody hadde lagt inn protest på at han ikke fikk prøve å kvalifisere seg gjennom en singel-kamp. Jeg regner med at vi dermed får se ham og.

Sist men ikke minst, og kveldens største overraskelse Tensai ved å slå Justin Gabriel. Overraskende av to grunner. For det ene skulle man tro at varulven fra Kappstaden ville hatt en del å tilføye i en stigekamp av denne typen. For det andre er ledelsen etter sigende ikke fornøyd med den lunke responsen Tensai har fått etter at han debuterte. Så å gi ham ansvar for rollen som «den store, men trege trusselen» i kampen er vågalt.

Med 5 (eller 6 med Cody) klar så er det noen plasser igjen. Hvem vil du se fylle de plassene? Fortell meg det i kommentarfeltet da vel!

Ingen overraskelse om Alberto Del Rio får en plass i en av kampene heller, siden han tross alt er posterboy for denne PPVen (Bilde: WWE)

«…i mellomtiden, et annet sted»

Av en eller annen grunn pleier backstagesegmentene på Smackdown å være morsommere enn på RAW. Denne gangen dreide to seg om Daniel Bryans forsøk på å berge situasjonen med AJ. Først hamrer han på døra til jentegarderoben. (Ventnålitt, gutta får hver sitt omkledningsrom men alle jentene må dele? Det virker ikke rettferdig! På den andre siden så gjør det vel oppgaven til de som skrive fan-fiction mer interessant og lystbetont.)

Etter litt banking dukker Kaitlyn opp. (Stor Yes! Yes! Yes! fra undertegnede) Hun informerer Bryan om at AJ ikke er der, i såfall hadde ingen andre vært der. Så legger hun konspiratorisk til at hun tror AJ ikke er helt rett i hodet. Det er tydelig at hun egentlig har det helt greit med å se Bryan svette over problemene han har startet.

Litt senere finner Bryan AJ Han forsøker å blidgjøre henne. Han unnskylder seg for at han distraherte henne under kampen hennes, og foreslår at hun kanskje tar en prat med en terapeut. Han vet tilfeldigvis om en dyktig hjernekrymper og spør om hun vil ha nummeret? AJ smiler, og replisere med den samme «Yes yes yes»-parodien hun dro i ringen, før hun danser avgårde mens tittelutfordrene blir stående igjen å klø seg i skjegget.

Siste segment var for å etablere hvem som blir GM neste uke: Det blir Teddy «Fool me once» Long. Han støter nemlig på Antonio Cesaro og Aksana som står å kliner i gangene. (Get a room!) Aksana prøver å flørte med ham, men han avfeier henne med at han er helt komfortabel med å se de sammen. Så komfortabel faktisk at han har booket dem i en mix-gender tag-team match på tirsdagens live-Smackdown. Mot Layla og Great Khali. Hva faen Teddy?? Er dette oppseilingen til en avstemning på WWE.com om hvem som skal bli permanent GM, og skribentene for showet vil sikre seg at du ikke vinner? Vi får altså en kamp der riktignok en på hvert lag er en dyktig wrestler, men de er av forskjellig kjønn… Jeg håper det bare ender med at Antonio dødløfter Khali rundt og slamrer han i bakken til han slutter å røre på seg. Enten det etter Layla sørger for en wardrobe mailfunction på Aksana…

Jammen så gi ham fler da?

Ryback knuste to nye jobber. Dan Barone og Brendan Burke utgjorde akkurat like lite trussel som de andre dusinet unge håpefulle Ryback har tygd gjennom og spytta ut.

Vi minner om at wrestling bare er fake, så alle skader gjør ikke vondt… eller noe sånn (Bilde: WWE)

3 er det nye 2

Kveldens main event var som lovet Alberto Del Rio, Dolph Ziggler og Sheamus i en triple threat match for WHC-tittelen. Det ble en frisk affære der alle tre fikk sjansen til å vise seg frem. Det var naturligvis ikke noen stor overraskelse at Sheamus beholdt tungvektstittelen. Men måten han gjorde det på var ikke like dominerende som det til tider har vært, noe som selvsagt eleverer de han jobbet med.

Men dette betyr også at det er en trekløver som kjemper om begge de store tittelene. Er det et resultat av en velfylt roster. Eller er det fordi WWE er lei av de klassiske en mot en feidene, og heller vil veksle litt på? Personlig har jeg ikke noe i mot det siden det betyr bedre plass i rampelyset for de som fortjener det, som Alberto, Dolph og Bryan.

NXT

Jeg nøyer meg med en kjapp oppsummering av ukas NXT, både fordi showet bare var middels, og fordi de ikke virket som det var noen massiv etterspørsel etter fulldekning.

For det første var det igjen mange squash-kamper. Det er i og for seg forståelig når WWE skal presentere en bøling fra FCW for det nasjonale publikumet, men det er begrenset hvor bra kamper det kan bli av slik. Tro meg, Både Seth Rollins og Leo Kruger kan langt bedre.

Det merkes og at sendingene filmes samlet, 4 timer wrestling på en gang kan slite ut publikumet og de var ikke like energisk med denne gangen. Dessuten førte det til en stadig rotasjon av kommentatorer. Om det var fordi man klippet inn en kamp som egentlig var tiltenkt et senere show vet jeg ikke, men Jim Ross og Byron Saxton kommenterte i hvertfall mesteparten av showet.

Så over til det positive: Å la Ascension slå de etablerte midcarderne The Usos viser at WWE har troen på mørkets riddere. Antonio Cesaro gjorde alt han kunne for å få en severdig kamp ut av jobberen han var satt opp mot. Sveitseren har en del uvanlige kombinasjoner i arsenalet, og er i tillegg en kruttpakke som lempet rundt på den 150 kilos grønnskollingen han møtte «with the greatest of ease.»

Johnny Curtis og Derrick Bateman skuffet heller ikke, de kjenner hverandre godt, og klarte å presse mye inn i minuttene de fikk, begge to er klare for å ta steget videre.

Sist men ikke minst: Bray Wyatt fikk en ny glimrende videopromo. De gjør jobben med å spenne forventningene før han returnerer. En annen som også er varslet er Chris Hero, eller Kassius Ohno som han heter i WWE. Den gamle kompangjongen til Claudio Castagnoli (Antonio Cesaro).

Avstemning

Avstemninger med AJ er jo i vindens så vi lar den rulle litt til:


Med live Smackdown så blir det nok en felles-artikkel rundt onsdag eller torsdag. Mens dere venter kan dere jo ta en titt på AJs besøk hos Marvel og youtubeserien «The Watcher».

Til da: Spill to floor – go to commercial!