H#1:AD – Kan vi ikke få Vickie som GM hver uke, vær så snill?Showet starter med en Video recap v2.0 av AJ-sagaen, som toner over i AJ som øver foran speilet… Hun klargjør litt hvor hun står i forhold til de 3 andre deltagerne i såpeoperaen. Interessant å merke seg at mimikken hennes ikke helt henger sammen med ordene hun sier, så øvelse gjør mester.

Vi er i Fort Wayne, Indiana. Som lovet på Smackdown sist er Vickie Guerrero ukens interim GM for RAW & Smackdown. Om 4 uker, på den tusende episode av RAW skal styret bestemme hvem som blir permanent GM. Som vi skal se sparte ikke Vickie på karamellene, og selv grinebiteren Jerry Lawler måtte innrømme at hun la inn sterke aksjer for å få jobben permanent.

Deja Vu

Vickie starter like godt showet med en Triple threath elimination match: Daniel Bryan – Kane – CM Punk. Dette er ikke for tittelen, så Punk kan trygt ta et tap. Alle stiller i drakter med rødt og svart som dominerende farger. Passer bra når AJ som følger med backstage har på seg sin rød-sorte Harley Quinn-topp.

Bryan og Punk børster støvet av den gamle leken »kick the scary hobo» (Bilde: WWE)

Kampen bølger lenge frem og tilbake, Punk og Bryan må stadig motvillig samarbeide for å holde Kane i sjakk. Så kommer AJ ut og spretter rundt ringen som om hun ikke har noen bekymringer i hele verden. Kane blir distrahert, kommer ut av rytmen og mislykkes i å få en chokeslam på Punk. Punk benytter anledningen til å GTSe Kane, og eliminerer ham. Bryan smir mens jernet er varmt og Punk er pumpa. Han treffer med en klokkeren ezuigiri, og tar hjem seieren. Endelig var det hans tur til å hente hjem en relativt ren seier over de to andre.

Strak vrist, så skrur du’n som Beckham! (Bilde: WWE)

Roser er røde, Dolphs skjorte er rosa og håpet er lysegrønt

Backstage smisker Alberto Del Rio med Vickie. Han har med seg en stor bukett røde roser og sender Ricardo Rodriguez avgårde for å finne en vase. Planen hans er selvsagt å sikre seg en tittelkamp for tungvektsmesterskapet. Dolph Ziggler dukker opp og er ikke happy. Det ender med en #1 contender-match mellom ADR og Dolph. Vinneren får en kamp mot Sheamus på Smackdown. Nice! Dolph avslutter seansen med å kyle rosevasen i veggen. Faceturn på gang?

Det er noen bloggere som har stusset over at ikke Vickie benyttet sjansen til å drive litt forfordeling og gi Dolph fri vei til tittelkamp. Men på den ene siden har Dolph vært en håndfull i det siste, for det andre vil hun sikkert ikke risikerer sin egen mulighet for å bli permanent GM ved å trekke i alt for mange tråder på sin klients vegne.

Evige eies kun det tapte

Funkadactylenes viktigste oppgave i det siste har vært å se bekymret ut hver gang Brodus får stryk (Bilde: WWE)

Brodus Clay mot Big Show. Michael Cole forklarer hvorfor Brodus nå kan delta på RAW igjen. Vickie omgjorde Laurinaitis bestemmelse om at Funkasauren kun fikk opptre på Smackdwon. Show tar av seg t-skjorta Hulk-style ved å rive den opp. Kampbildet dreier seg om det skadede kneet til Brodus. (Som ser forunderlig liten ut ved siden av Show). Etter å ha myknet opp discodinoen en stund lader Show hammeren, men Clay får til et lite comeback. Når han så prøver å bodyslame Show gir kneet hans etter og Show tar seieren. Dette var faktisk Brodus første tap etter at han kom tilbake, uten at kommentatorene gjorde noe nummer av det.

Dagens første 1000th RAW minnevideo: Bob Barker mimrer om showet han var gjest på. (Som var ganske artig). «Please spay or neuter your pets!»

Vi kommer tilbake etter reklamepausen og får se i opptak hvordan Show benyttet sjansen til å knocke Brodus når han ble hjulpet opp rampen. Pluss i boka for god selging fra Clay hele veien forresten.

«I don’t do relationships»

Kane & AJ backstage. Kane innrømmer at han er påvirket av henne. men påpeker og at han ikke er kjærestematerialer. Dagens første gullreplikk: «I find pleasure in eviscerating people and even I find you mentally unstable!» Han sier det er best de holder seg unna hverandre og går. AJ ser ut til å være på randen til å gråte før hun veksler over i manisk småfnising og så latter.Seriøst, vil du virkelig komme i unåde hos WWEs residente storm crow Kane?

Vi får og vite at Brock Lesnar tar turen neste uke for å svare på HHHs utfordring. Siden de er veteraner så finner de det tydligvis mest komfortabelt å feide med hastigheten til transatlantisk postgang. I mellomtiden John Cena har twittret at han har en historisk kunngjøring å komme med i kveld.

Enough all ready

Alle i publikum vet hvem som vinner av disse to, og det er ikke han en uinnvidd seer ville satt pengene på (Bilde: WWE)

US Championship kamp: Jack Swagger skal utfordre Santino Marella. Det går som det må gå. Når kommentatorene påpeker at det er mange måneder siden Marella forsvarte beltet sitt sist, og de likevel ikke tar fra ham det, skjønner vi hvor fucka oddsene til den gamle tungvektsmesteren Swagger er om dagen.

Hvem booker denne MitB-PPven egentlig?

John Cena har ankommet, og han fistbumper med Zack Ryder backstage. (Ved en eske avdankede John Laurinaitis-effekter, nice touch.) Så steamer han til ringen. Feiden hans med JL gjenfortalt som starwars er soup du jour… (De røyket tydligvis no førsteklasses ganja på barnstormingen der dette segmentet ble planlagt.) Overraskende bra Yoda-imitasjon, men det var likevel på grensen til pinlig.

Men i det Cena endelig skal komme med kunngjøringen sin, dukker trollenes konge opp: Chris Jericho er tilbake fra Europaturneen med Fozzy: Save us Y2J! Han ber Cena komme til poenget og så ha seg ut av ringen, siden dette er Jerichos aften. Cena tar opp tråden: Han vil stoppe Big Show ved å selv delta, for første gang, i en MitB ladder-match. Og han vil bli WWE-mester igjen! (Fuckit, det var GRUSOMME nyheter, din tølpert!)

»Du er opphengt i rompevitser, du er bøllete og du kan ikke selge. Sånn, der har du tre grunner til at du er upopulær blant alle over småskolealder.» (Bilde: WWE)

Jericho er ikke imponert. Han ber Cena ikke bekymre seg så mye for Show, men heller bekymre seg for ham, siden han OG vil delta i MitB-kampen. (M’kay, det var helt greie nyheter, egentlig.)

Morsom ad-lib(?) PG-vitsing mellom Jericho og Cena fikk vi i det minste Cena: «I’ll win the whole fudging thing» Jericho: «Did you just say «Fudging»?» «Hey it’s a PG show, it’s the best I can do!» «What are you… 9?» «No but some of the ones watching are.» Av en eller annen grunn har jeg mindre i mot PG-rating etter at de begynte å anerkjenne det som et regelverk i selve showene. Jeg har alltid vært svak for meta-konsept.

Vickie kommer ut og sier seg lei på at alle melder seg på denne stigekampen uten videre. Jericho begynner å avbryte henne, men hun setter ham på plass. Han repliserer søtt: «Hva skal du gjøre, suspendere meg? Kveldens kommentar det der, det spiller selvsagt på de 30 dagene han ble suspendert for hendelsen i Sao Paulo. Uansett, Vickie sier Styret har bestemt at kun tidligere mestre får delta i WWE MitB-kampen. Så det blir Cena, Jericho, Big Show og Kane. Og siden hun er GM i kveld booker hun likegodt Cena mot Jericho i kveldens main event.

Nå er det teknisk sett flere tidligere WWE-mestre som er rundt forbi. Men Brock og HHH er opptatt med hverandre, det samme er antagelig Del Rio og Sheamus. The Rock er opptatt med filminnspilling. Orton er suspendert, Mysterio skadet. Undertaker kommer kun ut av hulen sin når det er Wrestlemania tid. Kurt Angle, RVD og Jeff Hardy er alle i TNA. John Bradshaw Layfield er opptatt med å klatre fjell for å samle penger til fattige barn på Bermuda. Mankind (Mick Foley) er for gammel, det samme er Ric Flair og Vince McMahon. Bret Hart, Edge og Stone Cold Steve Austin er alle ødelagt. Shawn Michaels har pensjonert seg. Eddie Guerrero er død. Sycho Sid? Diesel? Jeg ser kun to potensielle deltagere. The Miz som burde være ferdig med filminnspillingen han holder på med før MitB, og Batista, som det lenge har gått rykter om kan være på vei tilbake.

The Master and Ruler of the World

Skal man først hente inn gamle ringrever, er det helt ok at WWE finner dem som fortsatt ser ut som de legitimt kan vinne et barslagsmål. Vader og Sid, I approve! (Bilde: WWE)

Raw 1000th fortsetter oppvarmingen. En ny veteran-maineventer skal dukke opp. Heath Slater avbryter det hele, slik han har for vane. Han er lei av ikke å bli tatt på alvor. «I’m Heath Slater, and I rule the world» Da kommer kveldens blast from the past: (P)Sycho Sid Justice Vicious. Kampen ender på et minutt, med en klassisk powerbomb. Heath begynner å få en finfin samling dignitære han har jobbet for etterhvert!

Powerbomb! (Bilde: WWE)

Sid Twitret etterpå at det hadde vært svært minneverdig å være tilbake på RAW 15 år etter han sist var innom. Good for ya! Det benbruddet som kuttet karrieren hans hos de store selskapene er noe av det styggeste jeg har sett i en wrestlingring, inklusiv når Stone Cold brakk nakken…

Høyt henger de…

Contract-on-a-pole match mellom Alberto Del Rio (med Ricardo Rodriguez) og Dolph Ziggler. Førstemann til å hente ned kontrakten fra stolpen som er montert på ringposten får møte Sheamus på Smackdown i en tittelkamp tirsdag fredag.

En spennende og fresh match up. De to passer godt til hverandre. Tight og hurtig kampbilde. Stipulasjonen i denne kampen gir dessuten en fin smakebit på MitB-konseptet. I motsetning til mot Swagger så er ikke Dolph tydelig booket som face her.

Dolph forsøker å klatre over Alberto i kampen om kontrakten på toppen av repene. Det ender med en massiv Samoan drop ! På andre forsøk får de to revet ned kontrakten, men ingen av dem får kontroll over den. Ricardo forsøker å hjelpe Alberto uten suksess. Da kommer Sheamus ut. Han avbryter de tre for å si at han har snakket med Vickie.På grunn av utviklingen så har det nå blitt en Triple threat tittel-match på Smackdown. «Je tek begge to» sa Marte Svenneru Sheamus O’Shaunnesy. Litt cop-out, men egentlig logisk. Ingen av de to i ringen klarte å få kontroll på kontrakten, og Sheamus har ikke noe problem med å få muligheten til å banke opp begge to!

Sjelden har to slåss så hardt for å få gleden av å få støvelen til Sheamus planta mellom øynene (Bilde: WWE)

En grafikk forteller at på grunn av resultatet i pningskampen er nå CM Punk mot Daniel Bryan for WWE-tittelen på MitB offisielt booket. ( Og alle hjerter gleder seg!)

Mer 1000th RAW styr: Mick Foley mimrer om sin favoritt: Når han som Mankind ga The Rock «Dette er ditt liv» i bursdagspresang. Et klassisk segment, som fungerte på tross av alle forutsetninger.

Bikini Battle Royale

Vi møter AJ og CM Punk backstage. AJ er i slåbrok fordi hun skal delta i den stipulerte Diva Summertime Beach Battle Royale. AJ sier hun vil dedisere sin kommende seier til Punk. Han takker, men sier at de må få satt seg ned og seriøst pratet ut om hvor de er på vei. AJ sier hun gjerne tar steget videre i forholdet, men først må hun vinne kampen og spretter avgårde. Punk står tilbake oppgitt og frustert.

Tid for en liten billedkavalkade (alle bilder fra WWE):

Tamina Snuka

Maxine

Kaitlyn

Aksana

Beth Phoenix

Rosa Mendez

Kommentatorene gleder seg til kampen og Beth Phoenix, Aksana, Maxine, AJ, Rosa Mendez, Alicia Fox, Layla, Kaitlyn, Tamina og Natalya utgjør feltet.

For de uinnvidde som savner Kelly Kelly og Eve: Kelly Kelly har fått innvilget ferie på ubestemt tid, etter at hun har slitt med utbrenthet og reiseslitasje, mens Eve er opptatt av å spille inn en realityserie. Så vidt jeg har lest går det ut på at diverse C-kjendiser skal konkurrere om å komme seg gjennom «boot camp» for amerikanske spesial-styrker eller noe slik. Som alltid er WWE ikke så vankelig å be om fri om det er noe som samtidig kan gi dem litt mainstream-presse. (Jamnfør Jerichos konsert-permisjoner)

Før det skal starte kommer aftenenes GM ut. Vickie Guerrero plasserer like godt seg selv i kampen. Hun stiller i en tigermønstret badedrakt, som får opptil flere av divaene til å rynke på nesa. Si hva du vil, emn Vickie har ingen komplekser for kroppen sin når hun joiner denne gjengen med lettkledde jenter. (Og tross alt, de fleste der ville nok gitt en arm og en legg for å se såpass fit ut i slutten av 40-årene etter 2 graviditeter…)

»Cougaren legemliggjør hvordan vi kan ende opp om 20 år, angrip jenter!» (Bilde: WWE)

Som alltid i diva battle royals trenger de ikke gå over topprepet for å elimineres. I rekkefølge ryker først: Maxine, Axasana, Alicia Fox, Kaitlyn, Rosa Mendez og Tamina ut. #pinupstrong forsøker å double teame divamesteren, men Natalya blir eliminert av Beth når Layla dukker, Layla eliminerer Beth, men blir selv elimineret av AJ. Vickie tror hun tar ut AJ, men Aj klamrer seg fast, noe Vickie ikke ser siden hun alt har begynt feiringen. AJ kan dermed eliminerer Vickie. Så feirer hun med Bryans «Yes, yes, yes» rop og armslag… Så mye for å dedisere seieren til Punk.

YES! YES! YES! Oh Hell YES! (Bilde: WWE)

Publikum tar virkelig godt i mot seieren, selv om det var tydelig at mange av jentene var stressa med tanke på tiden de hadde fått. Hadde de blitt avsett med 2-3 minutter til hadde det ikke blitt like kaotisk.

Det var godt på se at WWE ikke helt har glemt at AJ tross alt skal være en wrestler også, ikke kun et uromoment rundt WWE-tittelkampen. Hvorfor booke en battle royal som tar 3 minutter? For det første får flere divaer TV-tid (= litt ekstra kroner i lønningsposen). For det andre skader det aldri å se 10 flotte jenter i bikini (Et bilde på utviklingen: Kun for noen år siden hadde de antagelig måtte stille i fulle badedrakter. Til gjengjeld, under attitudeæraen antagelig hadde stilt i g-streng og valgfri overdel…) Men den viktigste årsaken var helt sikkert at de ikke vil flagge AJ hverken som heel eller face, så dermed er en slik møljekamp den beste løsningen.

JeriShow reunion

Tid fo aftenens main event. Fra Winnipeg, Manitoba, Canada: Chris Jericho. Fra West Newbury, Massaschussets (USA): John Cena.

De kjører på noen minutter, så starter musikken til Big Show. Jericho benytter sjansen til å få Cena i the Walls of Jericho, men Show entrer ringen, og levere et legdrop over ryggen på Cena som alt er i spenn, et ikke ufarlig spot det der. DQ-seier til Cena altså. Jericho ser først forbauset, så forbannet ut. Han akter likevel ikke gå i clinch med sin gamle tag-team partner, og rømmer ringen. Show leverer en himmelhøy chokeslam på Cena og så en Colossal clutch (som er en vanlig camel clutch, med gjort av en koloss, tydligvis. Dommer Charles Robinson protesterer men Show holder grepet til Cena blacker og showet er over.

»Byssan lull, koke kiettelen full, det kom tre vandringsmenn på vegen…» (Bilde: WWE)

Igjen lar jeg meg imponerer over hvor logisk de booker Show. Ikke bare følger han Mark Henrys eksempel og vinner kampene sine fair and square før han lemlester motstanderen etterpå, i stedet for å jukse underveis. Han har og en forståeligmotivasjon. Først hjelper ham John Laurinaitis for å sikre seg en skuddsikker kontrakt. Når Big Johnny får sparken sier han seg ferdig med Cena og planlegger å gå for en tittel i stedet. Men når da John Cena insisterer på å plassere seg i samme kamp som ham på MitB, kun for å sabotere hans sjanser (Cenas egen ord) ja da gjør han et ærlig forsøk på å brekke ryggen til Cena så han kan tas ut av ligningen.

Avstemning

Sist spurte jeg hvem som kom til å vinne oldboyskampen på Summer Slam. Det ble dødt løp mellom Brock og en no contest. 38 % på hver, mens kun 24 % hadde trua på HHH.

Denne gangen tar jeg opp tråden fra Twitter-avstemningen de hadde underveis på RAW. Så kan du tolke selv om de mente hvem AJ skal alliere seg med, eller hvem hun skal hoppe til køys med. Siden Lawler faktisk hadde et godt poeng, det mangle alternativet «None of the Above» så tok jeg med det, pluss min egne lille favoritt…


Smackdown-artikkelen kommer antagelig søndag, så til da: Spill to floor – go to commercial!