H#1:AD – «Brouge kick is the new RKO»


Del to av Mick Foleys gjesteopptreden som GM kommer fra Baltimore Maryland. Kommentatoren er klare, publikum er ivrig, Green Day har igjen spurt om vi kjenner fienden vår og lunta på fyrverkeriet er tent. Det er tid for Friday Night Smackdown!

Ah, wrestlingfans er noen ganger litt… underlige (Bilde: WWE)

On to bigger and better things

Det var mange som spøkte med at det egentlig var Teddy Long som hadde kledd på seg et Foley-kostyme på RAW sist siden det var uprovoserte tag-team kamper og ubrukelige promosegment hele veien. Denne gangen har han kanskje glemt drakta, for det er i alle fall Teddy «No nametag, playa» Long som starter showet. Heldigvis kommer han ikke lenger enn å si hva aftenens hovedkamper er før han avbrytes av Big Show.

Show sier seg nå ferdig med John Cena, og melder seg på Money in the Bank. Siden skillet mellom showene er tynnere enn unnskyldningene til John Laurinaitis, så er det i år ikke en RAW og en Smackdown MitB-kamp, men heller en WWE Championship og en World Heavyweight Championship MitB-kamp. Vinneren får som vanlig en koffert med en kontrakt som når som helst kan løses inn i en tittelkamp i løpet av det kommende året.

Brodus Clay kommer til ringen, siden han tilsynelatende ikke er fornøyd med å ha sabotert Shows sjanser mot Cena på No Way Out. Han angripes bakfra av David Otunga som igjen tar ut det dårlige kneet hans igjen. «You can’t wrestle» chant mot Big Show. Right you are WWE Universe! Men Show kan fortsatt slå: WMD. Du verden som Show spytter når han brøler!

»Mama Clay, Brodus has fallen and he can’t get up» (Bilde: WWE)

David drar dinodansen til funkadactylenes store gremmelse. Jeg liker at de har funnet en ny knagg å henge David Otunga på. Ringarbeidet hans er ganske mediokert, men han har en morsom greie på gang. Han er ikke like endimensjonal som mange av de andre midcarderne.

«Stupid, stupid»

Det er tid for en ny tributt til muskelbunten vi kjenner som Ryback. Dagens ofre: Frank Venezia og Jared Wachtler. Ryback fortsetter sin «Ta den ene og dælje den andre med» strategi. Josh Mathews feilsiterer Ryback («Feed me three» kontra «Feed me more»), rettes av Booker T, som til sin overraskelse får ros av Michael Cole. Godt å se at Josh igjen er nederst på hakkeordenen til kommentatorene.

Finisheren hans er offisielt døpt »Shell shocked», betyr det at han er en koopa?
(Bilde: WWE)

…i mellomtiden, backstage

Yoshi Tatsu småprater med Mick Foley backstage, kanskje han prøver å rekruttere seg selv som neste ukes Ryback-offeri håp om å komme på TV? De joines av Vickie Guerrero. Vickie er utpekt som neste ukes GM. Hun prøver å psyke ut Mick, men han sier han gjerne vært assistenten hennes. Er det ikke irriterende med sånne ufordragelig positive mennesker som bare ser lyst på ting? Litt random Khali-dansing skremmer bort Vickie.

Daniel Bryan snakker om sitt favorittøyeblikk på RAW. Han har selvsagt utmerked smak: Hans favorittøyeblikk er da Marty Janettys slo HBK for Int’Con tittelen tilbake i 1993.

Tilbake i siget

Christian skal møte Alberto Del Rio, som tydligvis er tilbake for fullt. Som forventet med d’herrer i ringen: Veldig bra kamp, mye frem og tilbake. En av de store styrkene til Del Rio er at han har så stort moveset, og er flink til å bygge opp kampene psykologisk. Historien her var at han fokuserte på venstrearmen til Christian. En rekke bra nearfalls, og til slutt klarer Del Rio å få inn cross armbreakeren. Christian har ikke noe valg og må tappe ut.

Yo estoy volando alto (Bilde: WWE)

For the record: ADR har da slått begge sekundærtittelholderne i løpet av en uke. Etter kampen angriper Cody Rhodes Christian. Han har fortsatt en øks å slipe med mannen som stjal tittelen hans. Så jeg antar at de to vil møtes igjen på Summer Slam mens Del Rio havner i en MitB-kamp. Ikke avskriv sjansene hans der.

Alberto Del Rio-promoen for MitB er fantastisk forresten! «Han spiser kun nachos med den mest utsøkte russiske kaviar.»

Ringadinga ding-dong

En videorecap av AJ-sagaen er innledning til Kane mot Daniel Bryan. Kane kommer ut først til pyroen sin, så introduseres AJ som «Special Guest Time Keeper». Hun ser ut som hun har det som plommen i egget. Tilslutt introduseres Bryan, og AJ mørkner i øynene, før hun plutselig smiler igjen. Humøret hennes er fortsatt mer omskiftelig enn en trøndersk sommer… morro! Josh er litt ukomfortabel med å ha AJ med en hammer så tett på seg. Han har jo sett galskapen hennes close up. Helt siden Brock Lesnar la ham ut etter en slengbemerkning har han vist en ærefrykt for alle og enhver.

Det ansiktsutrykket har et navn: »Full av faen» (Bilde: WWE)

Kjennetegnet på to gode wrestlere er at de klarer å dekke over små glipper underveis i kampen, som når Bryan glir når han skal ta sats på topprepet. De improviserer kjapt en overgang så de kan ta spotet på nytt i andre enden av ringen.

Så kommer AJ i spill, Bryan har Kane i en Yeslock, og sleper seg mot ringtauene for å bryte grepet. Når han er millimetre unna slår AJ på bjella. Bryan tror han har vunnet men dommeren restarter matchen. AJ ser uskyldig ut. Så forsøker Bryan å ta opp tråden, men han løper rett i en Chokeslam etter sitt patenterte rompesprett av øvre strekkfisk.

Oh Danny-boy, dette kommer til å gjøre vondt i morra (Bilde: WWE)

Kane pinner han 1-2-3 og AJ slår energisk på bjella. Så smiler hun fornøyd, før hun hopper og danser ut. Kane ikke vet hva han skal tro, mens Bryan ligger småbannende igjen i ringen.

Var det et forsøk på å gi Kane en variasjon over The Montreal Screwjob som dommeren oppdaget? Eller var det for å gi Kane en ny mulighet til å tukte Daniel Bryan? Begge teorier er mulig, og svaret har egentlig kun AJ (hvis hun har fått scriptet fra Creative for neste uke alt.)

«Have a nice day, bro!»

Mick Foley er i ringen når Heath Slater som kommer ut for å klage på behandlingen han fikk mandag. Foley trøster sørstatens store sønn med at han har funnet en perfekt motstander til ham: Zack Ryder. Stor publikumsrespons på Zack.

Hvorfor har mange wrestlere langt hår? Fordi det understreker bevegelser med hodet (Bilde: WWE)

Det ender heldigvis med en seier via en Rough Ryder. Stol på Slatert til å jobbe selv for den evige hakkekyllingen Zack Ryder. Foley entrer ringen for å feire med Long Islands Iced Z. Backstage møter de Damien Zandow, som slett ikke er imponert. Ryder / Sandow feide på vei? Don’t mind if I do!

Storylines med tag-teams??

AW er en god gammeldags manager, og han bidrar til å hype #millionsofdollars. Med andre ord Prime Time Players (orddelingen WWE bruker) mot Uso-brødrene. De har hatt bedre kamper før, men bevares, vi skal ikke klage. Som den gode manageren han er sørger AW for å distraherer dommeren så Darren Young kan hjelpe O’Neil ta hjem seiren.

Double the action, twice the fun (Bilde: WWE)

Backstage angripes så PTP av Primo og Epico, så vi er visst ikke ferdig med den historien ennå heller. Hvem skulle trodd for 6 måneder siden at to rendyrkede tag-teams skulle feide i beste sendetid?

Kissy-kissy

Santino Marella har en promo i ringen der han vil trekke frem de beste skiltene i publikum. Ender med en plant med «I ♥ Santino» skilt… Han inviterer henne opp i ringen, der hun virkelig skaffer seg nærkontakt sin store helt. «Call it Book» roper Cole «That’s called a… eh… Lip lock?» svarer Booker.  Hallo, det er Cole som er ment å være play-by-play kommentatoren. Booker er colour kommentator mens Josh er hakkekylling/irritasjonsmoment!

Santino har lave krav til ring-rats så han er happy (Bilde: WWE)

Et harmløst lite segment med den alltid like populære stereotypen Santino. Også en enkel måte å fokusere på alle de kreative skilt og plakater wrestlingpublikum elsker å lage. Om ikke annet var segmentet akkurat langt nok til en dopause før main eventen.

Show it to the world

Main eventen ja, en rematch fra No Way Out. Dolph Ziggler mot Sheamus.  Med 13 minutter igjen på klokka! De fortsetter der de slapp på PPVen. Denne gangen ikke for beltet, noe som ironisk nok gjør kampen mer spennede, siden det øker muligheten for at Dolph bookes som seierherre.  Historien her er Zigglers mobilitet og smidighet versus Sheamus styrke og intensitet.

Slik gjør du et Elbow drop Punk! Se og lær fra Mr. Show-Off (Bilde: WWE)

Jeg tror ikke det er noen sannsynlighet at de lar Ziggler gå seirende ut av denne rekken med kamper, men Shemaus bookes så sterkt at bare det å holde tritt med ham og gi ham kamp til døra er en grei rub å ta med seg. Som sist får vi situasjonen der en sliten og skamslått ire trekker et Brogue kick opp av hatten. Ziggler selger det selvsagt som om han ble truffet av en panzerrakett.

Med det rundes Smackdown av. Et show som var mer jevnt i kvalitet hele veien, i motsetning til RAW som gikk fra de høyeste tinder (AJ dansende i Kane-drakt) til de dypeste avgrunner (Cindy Lauper og Wendi Richter og Rowdy Piper og Layla og Heath fucking Slater som bruker 20 minutter på å avslutte en 29 år gammel storyline!).

Avstemning

Dere skal få noen dager til på å avgjøre hvem som vinner veterandivisjonen på Summer Slam. Sist jeg sjekka ledet «no contest» hårfint foran Brock.


Neste artikkel kommer tirsdag eller onsdag, så til da: Spill to floor – go to commercial!