H#1:AD – Takk for alt Big JohnnySøndagens PPV No Way Out var akkurat så forutsigbar som forventet. Som jeg spådde forrige uke: Ingen av titlene byttet eier og sluttkampen var massivt overbooket. Ukas RAW kommer fra Long Island, New York, noe som i god WWE tradisjon burde bety at vi ikke får se Zack Ryder på TV. Men la oss først oppsummere det vi kan trekke ut fra bookingen på søndag.

No Way Out

No Way Out 2012 (Bilde: WWE)

Ingen av mestrene tapte kampene sine, så ingen overraskelse der. Dolph Ziggler klarte å holde seg i skinnet, og beviste atter en gang at han er klar for større og bedre ting enn å henge med Jack Swagger. Kane bevisste atter en gang hvorfor han har holdt seg mer eller mindre i toppskiktet i 15 år. Når det trengs så leverer han fortsatt varene. Og AJ… Ja hun kommer jeg tilbake til. Layla og Beth Phoenix leverte en bra kamp, problemet var at alle spilloppene til Layla ikke klarte å fenge publikum. WWE ikke gir de TV-tid til å bygge personlighetene sine. Om de mener alvor er det bare å se hvordan de har klart å snu tag-team divisjonen. Ikke bare fikk fire svært lovende team visst seg frem på en PPV-kamp som atpåtil hadde en relevans. Som om ikke det var nok hadde de tid til faktisk å ta opp igjen tråden med A.W. I preshowet innrømmer han at han dessverre har latt tisgrensen for rematch-klausulen til Primo og Epico løpe ut, før han nå foråder de og sikrer sine nye klienter retten på en tittelkamp. Prime Time Players kan ha bruk for en manager siden de er sterke på catchphrases, men er ganske grønne på promoarbeid generelt.

GMen er oppsagt, lenge leve GMen!

Foley, en gentleman som alltid (Bilde: WWE)

Mick Foley starter ukas RAW med å annonser at styret i WWE har valgt å be en rekke tidligere GMer om å styre showene mens de finner en ny permanent GM. Med andre ord kommer vi sikkert til å se en del renkespill fra aktuelle og uaktuelle kandidater. Denne uken er det altså Foley som er interrim-GM. (Det på tross av at han etter sigende ikke har en stor fan i HHH.) Mick sier og at styret har latt John Laurinaitis få komme med en avskjedstale i kveld, og da ankommer den fallerte sjefen ut. Han får fortsatt både titantronen og kjenningsmusikken sin. WWE er snille sånn. Eve og David Otunga glimrer med sitt fravær.

John skjeller ut fansen, og nekter å kommer med en tale foran et så fiendtlig publikum. Men han har ett siste ess i ermet. Det siste han gjorde før No Way Out var å booke kveldens main event: John Cena i en handicap-match mot David Otunga, Big Show og han selv! Hadde han vært mer forutseende hadde han booket seg selv på alle showene ut året, siden bookingene tydligvis er hugget i sten når de første er bestemt?

Let’s light it up!

Suicide dive! (Bilde: WWE)

Første kamp er et gjensyn med noen av hoved personene fra kvelden før. Mick Foley starter sterkt og booker CM Punk og Sheamus mot Daniel Bryan og Kane. Med andre ord de 3 største stjernen og en veteran som jaggu ikke ligger langt bak. De legger ikke noe mellom og levere en ny rysare av en kamp, der ingen av partene får noe klart overtak, selv om Sheamus får vist at han kan takle å være face-in-peril han og. Daniel Bryan tar en superplex på CM Punk, begge blir liggende nede. Dommer Charles Robinson begynner en dobbelt telling og så skjer dette:

Det er en gammel trope at dårlige wrestlingblogger alltid fokuserer på hvilket popp stjernene får, og hvor «over» de er. Men wow. AJ! Jeg tror ingen diva i WWE er i nærheten av å få den reaksjonen på introen sin. (Og det inkluderer Kharma.) De har klart å ta en ganske standard storyline der hun var offeret for en eiesyk og narsissitisk heel, og spinne den ut i en helt ny retning. AJ er ikke lenger den kuede kjærsten som så ble crazy. Nå er det hun som spiller de ulike gutta ut mot hverandre i et spill kun hun kan reglene i… Jeg aner virkelig ikke hvor dette er på vei, og det er lenge siden i en WWE-storyline.
Og jeg er ikke den eneste som er facinert av denne storylinen.

Et ekstra +Rhodes for det faktum at kane-kostymet åpenbart var inspirert av Harley Quinn fra Batman. AJ er tross alt WWEs «geek godess» med over gjennomsnittelig sans for tegneserier og slik…

»Let’s light it up, light it tonight. Like shooting stars burning, light up the night / Something bout the madness magic I can’t explain » (Bilde/tekst WWE)

Det er også verd å nevne av Go to sleep + Brogue kick comboen som tok ut Bryan var rå å se. Et tap som overhodet ikke skader ham i det lange løp.

Sinnasmurfene: «I’m better than you»

Backstage krangler Dolph Ziggler og Jack Swagger. Vickie Guerrero tar affære. Hun er luta lei av at de småkrangler hele tiden så i kveld har hun gjort en avtale med Foley. Ziggler og Swagger skal møtes og Vickie velger vinneren som sin eneste klient… Historien i kampenher var at Ziggler vred kneet i en landing, noe Swagger selvsagt gikk etter. Ziggler klarte å vende kampen etter å ha vært i en skikkelig ond ankle lock lenge.

»Go break a leg!» var ikke ment bokstavelig din kjiping! (Bilde: WWE)

Så dermed er det rett mann som vinner, men samtidig han som har minst bruk for Vickies evner som heat-magnet. Det var og tydelig at de booket kampen for å få en foranelse på om publikum ville være villige til å heie på Ziggler. Jeg tror ikke det er rett tidspunkt å vende ham face. Ha er latterlig populær fordi han er en sprettball som kanaliserer Mr. Perfect når han har dagen, og alltid levere varene. Han trenger ikke å skulle bli good guy. Book ham som en selvsikker spradebasse, uten noe åpenbar trang til å jukse seg til seire, men ikke vann ut gimmicken, please?! Swagger kan nok se frem til adskillig fler kamper på Superstars fremover tror jeg, han trenger virkelig en endring, hvilken som helst endring, for å komme ut av den sargasso-sjøen karrieren hans sitter fast i.

De gamle er eldst


Paul Heyman kommer ut til Brocks Lesnars musikk, for å svare på HHHs utfordring på No Way Out. Svaret er «nei». HHH dukker opp i egen høye person. De to gamle ringerevene krangler, og Heyman skolerer Hunter på alle mulige måter. Det ender med en knock out…

HHHulk smash! (Bilde: WWE)

Når Jerry Lawler bryter ut «That’s why he’s the Cerebral Assassin» lo jeg høyt. Enten er Lawler komplett idiot og sier alt scriptet krever av ham uten å tenke seg om; eller han prøver seg på sarkasme i Bobby «The Brain» Heenans ånd (og feiler spektakulært). En siste mulighet er selvsagt at han lever i en Bizarro-verden der den smarte løsningen når du er saksøkt for legemsbeskadigelse er å slå ned saksøkeren på live TV foran 10 millioner seere. Hunter og Brock? Kan bli en brutal og blodig affære. Spørsmålet er hvem som vinner. Har HHH hjerte til å la Lesnar gå over ham? Uansett er det smart å bruke Heyman som talerør for Brock. Ikke kun fordi da får man mest mulig ut av ham, men og fordi de aldri kan skade å ha en fyr som Heyman på lønningslista. Det er nok ikke så sannsynlig, men tenk hvor sweet det hadde vært om Heyman / Lesnar «vinner kontrollen» over RAW og Smackdown??

La venganza es dulce

Santino Marella har hatt en helt irrasjonell feide med Ricardo Rodriguez, og det toppet seg selvsagt på No Way Out der den stakkars annonsøren ble ydmyket på det groveste. Men hevnen er søt, og «min arbeidsgiver er sterkere enn din». Alberto Del Rio skal sette den lille canadieren italieneren på plass.

»Hva har jeg sagt til deg om å legge hånd på mine eiendeler, din lille sprett?»
(Bilde: WWE)

Det ender med rask tap out, pluss en etterslenger fra Ricardo Rodriguez. Alberto skal, bør og må rybacke Santino uten å bli svett engang. Noen bloggere har stilt spørsmål ved hvorfor ADR ble dumpet fra tittelkampen mot Sheamus på No Way Out, men er klarert for å opptre dagen etter. Til det vil jeg bare si at det å mose Santino på 30 sekunder er vesentlig mindre anstrengende enn en 20 minutters kamp på tungvektsmesteren. I det første tilfellet er risikoen for å få en ny hjernrystelse ikke-eksisterende, det var antagelig en større medisinsk risiko å ta dusjen etter kampen.

Rock’n’Wrestling har ikke eldes med verdighet

Divamesteren Layla introduserer ukas «blast from the past» i anledning det forestående jubileumet:Cindy Lauper og Wendy Richter. Heath Slater prøver å stjele showet. Brutalt segment, men ikke på en god måte. Men da dukker Rowdy Roddy Piper opp… uten at det redder noe som helst. Det ender med at Cindy knuser en innrammet gullplate over countrymusikkens Cleatus McSouthstate.

Jukseglass er for pyser! (Bilde: WWE)

Michael Cole sier som sant er at det er et av de dårligste segmentene på mange år. Du vet det ikke har vært en god dag på jobben for skribentene når produsentene finner det nødvendig å be offentlig om unnskyldning rett etter at noe har funnet sted. Roddy virket småpussa, Cindy har holdt seg bra, og Layla har en fantastisk dialekt. Det er i det minste positivt at det ga henne og Heath litt tid på TV. Slater er fortsatt den litt klumsete fattigmanns-Ziggler. Nå som Dolph forhåpentligvis eleveres opp, så trenger WWE en ny selvsikker gummibjørn som kan selge midcardernes angrep, Heath’s your man!

Puerto Ricosjetter

A.W. (hva var egentlig galt med «Abraham Washington» WWE?) kommer ut og introduserer de neste tag team mestrene: Titus O’Neil og Darren Young, The Prime Time Players. De skal møte Primo og Epico. Fetterene stiller som vanlig med Rosa Mendez som cheerleader. Det ender med en countout-seier til O’ene når A.W. trekker laget sitt.

Beskytte investeringene sine, heter det. (Bilde: WWE)

Helt greit med en slik cop-out. Jeg tror WWE må markere tydligere et face-turn for Primo og Epico (noe som ikke burde være så vanskelig) skal en feide her fungere optimalt. Rosa stiller som vanlig i en brutal utringning, noe kameramennene takknemmelig tar hensyn til. Om de vender Puertoricanerene så tyder det på at de ikke vil kjøre videre med en ny partner for Kofi. De har da alt Uso-brødrene og Tyson Kidd / Justin Gabriel som face-lag, og Prime Time Players og Tyler Reks / Curt Hawkins som heels. I tillegg har du konstellasjonen Hunico / Camacho og det å matche sammen enda et heel-lag burde ikke være noe problem. (Jack Swagger og Drew McIntyre for eksempel?) Sist men ikke minst er det kjekt at WWE tydligvis har blitt flinkere til å klargjøre motivasjonen til de nye wrestlerne de debuterer. Damien Sandow vil redde oss fra å degenerer tilbake til uskolerte barbarer, Ryback vil knuse drømmene (og skjelettene) til alle wrestlingspirer under 80 kilo og Prime Time Players har den mest åpenbare og uslåelige motivasjonen av alle: Millions of dollars, millions of dollars!

Jeg antar det er meningen de skal være face’er nå, siden de har hvite ponchoer i stedet for svarte, og Rosa har byttet ut korsett med bikini. (Bilde: WWE)

We wish you the best in your future endeavours

Handicapmatchen som skal være John Laurinaitis svanesang skal runde av showet. Big Show, David Otunga og John Laurinaitis mot John Cena. Men Johnny har gjort opp regning uten vert, for Show gidder ikke leke. Det er så logisk at det er skummelt. Han har ingen grunn til å skulle hjelpe Big Johnny, nå som han har fått den skuddiskre kontrakten sin og Laurinaitis er på vei ut døra. Dermed blir det Otunga og Laurinaitis på egenhånd, og oddsen er plutselig ikke like god for dem. Teddy «Skotskruter får hodet mitt til å se større ut» Long er gjestekommentator. Michael Cole lar naturligvis ikke sjansen gå fra seg til å smiske. Han fossror vekk fra alle spydigheten han har slengt om seg med rettet mot Teddy de siste ukene. Hvem vet hvem som blir de(n) nye GMen(e), bedre føre var!

Laurinaitis viker unna en tag lenge, men når Otunga får overtaket vil han inn. Dessverre for Big Johnny var ikke Cena helt ute av dansen likevel. Den ex-GMen prøver å tagge ut, men Otung ser hvilken vei vinden blåser, og spaserer ut. 3 AAer og en STF, og Laurinaitis æra er omme! Det var naturligvis ikke noe faceturn for Otunga at han lot Laurinaitis seile sin egen sjø. Han er ikke dum heller, og han så at Laurinaitis Titanic hadde møtt sitt isfjell. (En allegori som hadde fungert mye bedre om det var Sheamus som var Johnnys nemesis, men whatever.)

Han går i det minste ned med flagget til topps på halv stang! (Bilde: WWE)

Det er greit at det lot Laurinaitis-sagaen få sin konklusjon på denne måten. Den har stagnert litt den siste måneden, og jeg er overbevist om at han dukker opp igjen ved en senere anledning. Riktignok hadde jeg unnet både karakteren og personen John Cena en pause, men det kan godt hende han selv helst vil jobbe mest mulig for å holde tankene borte fra sine personlige problemer.

Noe jeg er spent på er hva de nå skal bruke Eve til. Vil hun joine David Otunga i maktkampen om de ledige GM-setene? Har hun fortsatt myndighet som Executive administrator? Hva vil hun i så fall bruke den til? Jeg hadde gjerne sett at de brukte henne i en storyline for å få Layla mer over. La Eve booke seg selv frem til en tittelkamp. La Layla få handicap-matcher mot de beste divaene, mens Eve gir seg selv enkle kamper frem mot en #1 contendership-kamp. Det ville gi litt mer TV-tid for Layla, der hun kan få bygget opp personligheten sin, og få en knytting til fansen.

Avstemning

Flertallet (60 %) tror WWE lar nåde gå for rett enda en gang med Randy Orton. Ingen stor overraskelse der. Denne uka er spørsmålet rett og slett:


Neste artikkel kommer i løpet av helga så til da: Spill to floor – go to commercial!