H#1: AD – Sekundærshow i søkelyset


Siden onsdag var premieren for splitter nye NXT tenkte jeg å ta en titt på hva WWE har klart å sy sammen fra Florida. For sammenlikningens skyld tar jeg og en titt på torsdagens Superstars. Om du har lyst til at dette skal bli en ukentlig spalte, la meg høre det i kommentarfeltet!

NXT 20.06.12

Dette er startern på sesong 6 av «The yellow brand». (Om de fortsatt teller sesonger?) Som kjent er dette nå en serie som filmes fra Full Sail University i Orlando Florida. Og WWE har i hvertfall toppet laget bak mikrofonen:William Regal sammen med «Good Old» Jim Ross. Bedre duo er det vanskelig å finne i WWE i dag. JR starter sendingen med å presenteres NXTs Interrim GM: «The American Dream» Dusty Rhodes.

Salen er mindre enn de vanlige showene til WWE, mer houseshow-intimt. Samtidig merkbart større publikum enn FCW hadde på sine innspillinger. Bra stemning og høylydt publikum, uvant med svarte ringrep!
Kjenningsmelodien er også ny: Welcome Home av Coheed and Cambria

Bo does Dallas

Selve showet starter med en videopromo for Bo Dallas (tidligere kjent som Bo Rotundo i FCW). Han får også æren av å debutere NXT v2.0. Han skal møte Rick Victor som til daglig holder til i FCW. Bo vinner med et pent spear i det som er en kort kamp. Etter kampen intervjues han av frittgående reporter Briley Pierce (Om du synes det var noe kjent med ham er det kanskje fordi han er broren til Dolph Ziggler). Bo et tydligvis den renhårige babyfacen som er skrudd samen av like deler brede smil, entusiasme og positiv innstilling.

Flere videopromoer lover både Antonio Cesaro og Seth Rollins neste uke… Nice! Det blir nødvendigvis en del etableringsvideoer siden dette er første showet, men som vanlig har klipp&grafikkgutta til WWE levert solid arbeide, og det er ikke monotont på tross av mye egenreklame.

Være seg sitt ansvar bevisst

Damien Sandow skal møte Jason Jordan. men Damian har blitt godt vant på Smackdown, så han betakker seg fra å møte en slik nobody. Litt usikker på hvorfor de bruker noen minutter på dette, siden det vel er sannsynlig at de fleste so ser NXT også ser Smackdown. Uansett skader det ikke å høre fler store ord fra frelseren.

Oooh, skummelt!

Dagens tredje videopromo. The Ascension som skal i ringen i neste kamp. Her er det vampyrvibber i ett dystert CGI-cityscape. The Ascension, som består av Conor O’Brian og Kenneth Cameron møter Mike Dalton og CJ Parker. Fun fact: Ascension starter som en stable stiftet av Ricardo Rodriguez (av alle mennesker) i FCW, med Raquel Diaz (datteren til Vickie og Eddie Guerrero) og Tito Colon (nå kjent som Epico i WWE) som ytterligere medlemmer. «The more you know.» Jeg tror de fungerer bedre som et rent tag team.

The Ascension vinner lett etter å ha låst av CJ Parker i sitt hjørne og satt Mike Dalton ut av spill. Han fikk ikke engang delta i kampen. Veldig høyt tempo og bra samarbeid fra de to quasi-gotherne. Stilen deres kan kort oppsummeres som «tramp på det til det slutter å røre på seg». Duofinisheren deres en swinging jawbreaker etterfulgt av en flapjack, er tilsynelatende døpt «The Downcast» om vi skal tro JR.

Videopromotid igjen. Denne gangen for Bray Wyatt (eller Husky Harris som han het sist vi så ham på TV). Han har blitt kvitt noen kilo og er klar for å komme tilbake. I motsetning til lillebror Bo er han åpenbart fortsatt heel. Etter promoen å dømme har WWE resirkulert litt av Brodus Clays gamle pre-debut gimmick som «monstret under senga». Stemningen er en salig miks av innavlet sørstatslandsbygd og gammelkirkelig skumlerier, så dette virker lovende.

Noe er ved det gamle

Backstagesegment med Derrick Bateman og Johnny Curtis(på guttedassen av alle steder!). Johnny omtaler det som «kontoret sitt» og vi forstår godt at Bateman er svært skeptisk til å møte ham akkurat der. De skal ha main eventen neste uke. De to fortsetter der de slapp på gamle NXT. Goody! «What a dirtbag!» oppsummerer Derrick når Johnny bruker t-skjorta hans som håndkle. Anseelig lengde på segment, filmet i en lang tagning, de har vidunderlig kjemi seg i mellom, og jeg er svært fornøyd med at «nye NXT» har bevart denne rivaliseringen.

Main Event

Tyson Kidd og Michael McGillicutty har fått ansvaret for å runde av det første NXT-showet. Passende siden feiden deres egentlig aldri ble avsluttet. Ross trekker frem det faktum at Michael er sønn av Mr. Perfect. Wicked Hangman neck-breaker på Kidd. McGillicutty beholder kontrollen, og jobber på nakken til Tyson. Han henger Kidd opp i et Tree of woe i hjørnet. På andre forsøk får Kidd vridd seg så McGillicuty gjeller seg selv på ringposten. Det forsetter i høyt tempo med plenty nearfalls. Kidd leverer en strålende Springboard reversed moonsault fra topprepet men får bare 1-2. McGillicutty unngår en Sharpshooter ved å karre seg til ringrepet. Vakker Saito suplex fra McGillicutty, men han fucker opp når han skal sette på en egen Sharpshooter. Han legger bena til Kidd feil i kryss, og må prøve å kamuflere det. Kidd kravler seg frem til tauene, og McGillicutty må slippe opp. Kidd vender et forsøk på en Perfect plex til en Inside cradle, men det holder ikke til tre så han velger å gå for en Dungeon lock i stedet. Han vinner dermed på submission når McGillicutty må tappe.

Oppsummering

Om WWE klarer å levere et like godt sammenskrudd program hver uke skal vi ikke klage. Det er tydelig at WWE vil bruke wrestlere fra FCW som jobbere får å få over sine egne talenter. Ingen overraskelse, og når sant skal sies er det en mange av de nye fjesene som har gjort unna læretiden sin i FCW selv.

Superstars 21.06.12

Superstarts er WWEs D-show, og filmes som darkmatches i forkant av RAW og Smackdown-sendingene. Kampene denne gangen er dermed fra Nassau Colloseum, Long Island, NY
Josh Mathews og Matt Striker starter i kommentatorboksen.

Loco loco

Ezekiel Jackson møter Hunico. Camacho blander seg inn når dommeren har oppmerksomheten en annen vei. Til slutt vinner Hunico med en Senton bomb. Virker som han fikk en liten smell i kneet underveis, eventuelt var det bare inspirert selging. Men kan noen forklare meg hvorfor de to mexikanske gangsterene alltid stiller i dressbukser??

«Det er noe kjent med han ene der…»

Tyson Kidd og Justin Gabriel møter Curt Hawkins og Tyler Reks. Det er dermed Tysons tredje opptreden på en uke. Scott Stanford har overtatt for Matt Striker på kommentatorplass. The «Agents of Change» har byttet ut det sorte og rosa ring gearet sitt med noen affærer i lysegrønt og leopard-møstret. I følge William Regal på NXT sist uke var draktvalget en homage til John Laurinaitis karriere i The Dynamic Dudes! Uansett stilig med matchende ring gear. Stanford gjør et nummer av at de to ikke ble sett til gode med en plass i 4 tag-teams kampen på No Way Out for #1 contendership til tag team titlene. Og det på tross av at de har herjet i NXT i månedsvis som et tag team mens den sørafrikansk-canadiske alliansen nesten ikke har teamet sammen før. Så enkelt kan en god kommentator (Scott er en av de beste i WWE og fortjener å brukes mye mer) gi mening til en noe som antagelig var en tilfeldig booking

At Hawkins og Reks jobber bra sammen er ikke noe nytt. Men at det ferskke tospannet Kidd og Gabriel er såpass samstemt er positivt å se. Klassisk hot-tag til Gabriel. Ikke overraskende er de Gabriel og Kidd som tar hjem seieren.

Main event, you serious bro?

Zack Ryder får æren av å ha ukas «Main event» mot Drew McIntyre. The hometown hero har mange armdrags, før Drew overtar med sin «bruk ringen som våpen»-stil. Han prøver å flashe Zacks «L.I.» håndgest for å tirre publikumet, men speilvender den, komisk! Publikum er høylydt på Ryders side her. Drew har overtaket men får kun nearfalls, og blir frustrert. Han går opp på andre rep for en luftig manøvre, men Ryder får satt opp et bein og får overtaket når haka til skotten stusser av skosåla hans. Broski boot, men bare en 2-count. Så prøver McIntyre å sette opp en Superplex, men Ryder dytter han ned så han spretter av ringtauene i en klassisk nøtteknekker. Ryder benytter anledningen og i det Drew kommer seg på bena treffes han av en Rough ryder fra topprepet. Og dermed er hjemmeseieren sikret.

Oppsummering

Som alltid er det helt greie kamper som presenters under Superstars-logoen. Det er minimalt med storyline-referanser, og det er wrestlingen som er i fokus. Om du synes det er interessant å se hva midcarderne i WWE kan få til når det får godt med tid til å fortelle en historie i ringen, er Superstars absolutt verdt å få med seg.