H#1:AD – Sinte jenter og sinte kjemper, samt to fortapte sjelerSmackdown kommer «live on tape» fra Manchester, New Hampshire. Det er going home-showet før No Way Out. Jeg skal bare med en gang avsløre at jeg ennå ikke har sett PPVen, så ha det i mente. Det blir en litt quick & dirty gjennomgang. Både fordi det sjelden skjer særlig store omveltninger på showet rett før en PPV, og fordi jeg vil se PPVen i kveld.

Sendingen starter med en videorecap av avslutningen på RAW. Kommentatorene (Booker T, Michael Cole og Josh Mathews) lover en oppdatering på Vinny Macs tilstand og kommentarer fra Big Show. Det første fulgte det egentlig ikke opp, ut over at han fortsatt planlegger å være tilstede på No Way Out.

Ingen vet hvor AJ hopper

Hva rører seg oppi det hodet, mon tro? (Bilde: WWE)

AJ skal starte showet med en promo. Og hun får titantronvideo og kjenningsmelodi. Dermed sikret dette showet seg over gjennomsnittelig karakter fra undertegnede om så resten av de to timene er en ironman-match mellom Khali og Ezekiel Jackson.

Vickie Guerreo avbryter elsklingen: Det er hennes klient, Dolph Ziggler, den nye #1 contender til WHC-beltet, som er hovedstoryen i kveld. Dolph starter en gylden promo og selvsagt blir det krangling i ringen. Vickie deler ut en ørefik, og kavaleriet CM Punk kommer til unnsetning. Vickie er the Voice of the Pointless, sier Punk. (Som om han har hatt mye nytt stoff siste 3 måneder.) Selvsagt dukker Daniel Bryan. Han erter Punk for å redde AJ, på tross at at hun klinte med Kane på RAW. Bryan sier han elsker å se Kane og Punk gjøre samme feilen som ham, og spår at uflaksen hun sprer vil smitte over på Punk.

Siden det fortsatt er plass i ringen melder Sheamus sin ankomst. Han er lei av all skravlinga og antyder at det er bortkastet tid å vente med den annonserte main eventen. Alle 4 er jo alt i ringen. Punk nikker bifallende, og iren roper ned en dommer. Men først har AJ noe hun må gjøre: Hevne seg på Vickie. Punk og Sheamus klarer å holde henne igjen.

Selvsagt trengs det to verdensmestre for å holde igjen en jente på 55 kilo når hun er virkelig sint… (Bilde: WWE)

Verdens tidligste main event

Så første kamp blir dermed Dolph Ziggler og Daniel Bryan mot CM Punk og Sheamus. Det var annonsert som hovedkampen på RAW, og slik jeg kjenner stuntbookinga til WWE, er det sikkert for å få plass til Cena på tampen av showet de endret sendeplanen.

Det er en helt kurrant tagteam-match, men det sier seg selv at vi ikke får en ren finish. Det ender med at Sheamus har Dolph på vikende front.

»Inn med magan, sa jeg» (Bilde: WWE)

strong>Vickie Guerrero hopper opp på ringskulderen for å distrahere dommeren. AJ dytter Vickie inn i ringen, Sheamus blir først da distrahert, og Dolph rapper en rollup-seier. Dolph legger beina på nakke og sprinter ut gjennom publikum med tungvektsmesteren halsende etter. Vickie og AJ begynner å slåss, omsider. Vickie får sparket AJ inn i ringkanten og rømmer. Da kommer Kane vandrende. Det har bokstavelig talt gått slag i slag. Kane bærer AJ ut, i klassisk «Phantom of the Opera»-stil. Da angriper Punk, ente for å «redde» AJ igjen, eller bare for å få inn en snyting på motstanderen sin. Det er uansett ikke så smart. Kane lemper mesteren inn i ringen og chokeslammer både Bryan og Punk.

Spike it in the end-zone! (Bilde: WWE)

AJ ser på og virker enten trist, opprømt eller bare spaced out. (Intensjonen var at det skulle være vanskelig å tolke henne, jenta har skuespillertalent.) Om vi skal tolke resultatet etter normal WWE-foreshadowing, betyr det at Sheamus forsvarer beltet sitt, mens WWE-tittelkampen er mer åpen, men AJ helt sikkert spiller en rolle i avgjørelsen.

Mamma har mobilsvar

Brodus Clay får til en avveksling prate litt før kampen sin. Ruslebiffen kaller det riktignok «real talk» så Lay-Cool snur seg nok i graven. Funky er sur for at han er utestengt fra RAW og generelt misfornøyd med Laurinaitis styring. GMens håndplukkede motstander til ham i dag: Heath Slater? Brodus squasher ham på 30 sekunder.

Og danserne gleder seg, siden de er sikret penger neste uke også! (Bilde: WWE)

Først da kommer den egentlige utfordringen: Mens Brodus feirer angriper David Otunga. Han går målrettet inn på kneet til Brodus. De to møtes søndag i preshowet. Alt i alt en skapelig måte å sette opp preshow-kampen, men det skal snø loddrett i helvete om WWEs residente advokat går seirende ut der.

Gi diavene litt tid, for svarte svingende

Layla er gjestekommentator for kampen Beth Phoenix skal ha mot Alicia Fox. Elsker aksenten hennes. Glamazonen knuser den tidligere bryllupsplanleggeren og signaliserer at Layla er neste.

Easy peasy, japanese. Og de nye buksene dine slår det gamle foldeskjørtet Beth!
(Bilde: WWE)

Det går så fort at Layla knapt rekker å si noe. Kan de ikke snart lære av måten de har fått renovert tag-team divisjonen? NXT har de to siste ukene hatt gode, velkomponerte divakamper som har dratt seg mot 10 minutter. Først Tamina Snuka mot Natalya (Der kommentatorene kunne gjøre et nummer av at begge er døtre av tidligere WWF-stjerner) og så en grudgematch mellom Natalya og Kaitlyn. Det må da gå an å gi jentene 6-7 minutter i stedet for å avspise dem med 2-3 minutter hver gang? Talentene er der! Make it happen!

WCW-referanser? På mitt WWE-show?

John Laurinaitis kommer ut. På krykker siden Vince kræsja scooteren han sist. Han ber om unnskyldning for hva som hendte med Vinny, og hinter om at gamle menn kanskje bør holde seg unna showene hans. Big Show joiner ham og forteller om hvordan han mistrivdes i WCW, der «facer» som Hulk Hogan og Ric Flair holdt ham nede (breaking kayfabe there big boy). Når han kom til WWE skulle alt bli bedre, men han ble fortsatt bare brukt som en deltidsartist, i biroller.

Ta en titt i speilet Mark, den lua di oser ikke akkurat »seriøs trussel», mer »lobotomipasient i hjelpeklasse B» (Bilde: WWE)

Det er alltid en fordel når heelen har en logisk og sannferdig grunn til oppførselen. Det skal helst være slik at vi forstår hvorfor de gjør som de gjør, vi skal bare være uenig i hvordan de løser problemene. Enten det er ved å jukse, ta ut sinne og frustrasjon på tredjeparter, eller misbruke makten de har tilgang til.

Kjedelig kvalitet

Christian mot Jack Swagger. Christian vinner uten for store anstrengelser. Som de fleste av Christians kamper er den solid.

*Gjesp* (Bilde: WWE)

Likevel er det vanskelig å investere mye interesse i en kamp der han møter Swagger. All-amerikaneren har ikke vunnet en relevant kamp på aldri så lenge. Det hadde faktisk vært bedre om de hadde latt Swagger vinne en heldig seier her, siden han trenger rub’en, og det kunne skap en følelse av at Christian kan tape mot Cody Rhodes på No Way Out.

Han er ikke mett ennå, fôr ham fler!

Hoh’yes, vi vet hvor det bærer med to jobbere i ringen; Tid for ukas dose Ryback! Dagens offerlam heter Ari Cohen & Mike Testa. Heldigvis klarer de fortsatt å booke variasjoner i squaskampene. Dagens beste var når Ari(?) hev seg på skuldrene til Ryback og hamret løs på hodet hans.

»I’ve made a BIG mistake… Help? Mommy??» (Bilde: WWE)

Svaret hans var å rope «Stupid» og plante stakkaren i bakken med en powerbomb. Booker ber noen ringe barnevernet!

På den ene siden er det litt foruroligende å se hvor stivt Ryback behandler jobberne, men de vet vel hva de går til. Dessuten holder han seg stort sett til grep som er ganske basic å beskytte seg mot. Dessuten er det morsomt å tenke på den implisitte historien som fortelles: Road agentene til WWE sporer opp stadig nye lettlurte grønnskollinger som med stjerner i øynene signere på en test-kamp kontrakt uten å lese det som står med liten skrift.

«Let me beg your indulgence»

Det er tid for karen som i løpet av rekord-tid har seilt opp som en av mine største favoritter. Det er Damian Sandow, mot Tyson Kidd. De før bare 2 minutter, men likevel, en strålede oppvisning!

Figure 4, eh 3, maybe 2? 1.5 leglock! (Bilde: WWE)

Sandow er usedvanlig smidig og syr lekende lett sammen de ulike manøvrende sine. Ikke verst for en såpass røslig kar. Han trenger etterhvert en skikkelig feide, og selvsagt lengre kamper. Fra det jeg har sett av ham tidligere vil han ha null problem med å holde stilen oppe i lengre kamper.

Bøllefrø

Avsluttningspromo med John Cena as per usual. John Laurinaitis er også med såklart. Cena bruker et våpen som nesten aldri blir sett i WWE: logikk! Laurinaitis sier nemlig at styret har bestemt at kampen mellom Cena og Show vil skje uansett hva som skjer. Dermed kan ikke Laurinaitis si ham opp i dag. Selv ikke om han ommøblerer trynet til GMen

Big Johnny svarer at han kan si han opp mandag! Vel, John gambler på at han vinner på søndag og Laurinaitis er ute av dansen på mandag, så han knocker ned Johnny…

»Hvor er jeg?» (Bilde: WWE)

Men er det dette som er riktig signal å sende til alle de mindreårige fansen hans da? Det er riktig å gå til håndgripeligheter mot autoritetsfigurer man ikke liker? Det er helt greit å slå ned en middelaldrende mann man ikke liker fordi man kan slippe unna på en teknikalitet? Be a STAR!

Jeg håper bare Cena taper og blir «sagt opp» så han kan holde seg av skjermen en stund mens han blir ferdig med skillsmissen sin. Så kan han heller jobbe på house-show som «John Cena’s Mexican cousin: Juan Cena» slik han gjorde sist han var «sparket».

Avstemning

Ryktene vil ha det til at Vinny Mac er mildt sagt drittforbannet på måten Randy Orton har håndtert utestengelsen sin, og at han ser på måter å få endret den svært lukrative avtalen som løper til 2020.


Neste artikkel kommer tirsdag eller onsdag, så til da: Spill to floor – go to commercial!