H#1:AD 3 timers RAW – Dette behøver ikke bli så ille likevelDet er kun 6 uker til RAW premanent går over til 3 timers show hver uke. Det er ikke vanskelig å skjønne at denne ukas show fra Hartford Conneticut var en form for generalprøve. Jeg synes egentlig det var som et vanlig RAW, are 50% lenger. Nå høres sikkert ikke det så bra ut, men det er faktisk en kjempeforbedring fra de 3 timers menyene vi har fått de seneste årene. Da har man stort sett dratt ut tiden med flere promoer, viedoer og backstage-segment i stedet for å øke mengden wrestling. Denne gangen var andelen egentlig ganske uforandret. Om de klarer å videreføre det, så behøver ikke 3 timers program være noe problem.

Men la oss bedømme showet trinnvis, som vanlig.

The Mac is Back

Det var ikke lenge man sparte på konfekten. John Laurinaitis hadde knapt fått kjørt ned til ringen og presentert seg, før PA-anlegget kunne forkynne at han hadde «No chance, no chance in hell.» Vince Kennedy McMahon struttet ned til ringen som om han sist gjorde det forrige uke. Ikke overraskende er han face nå, uten at det klarer å fjerne all ferniss av utspekulert maktmisbruk og sarkastisk selvsikkerhet. Kort oppsummert henger jobben til Johnny i en tynn tråd, og han har pent å overbevise om at People Power fortjener å overleve. Laurinaitis var så nervøs at han forsnakka seg, og nevnte det nært forestående RAW nr 100.

Sheamus joiner festen og får gleden av å mobbe GMen litt. Jeg har ett problem med det, Sheamus er antagelig den facen i selskapet som burde ha minst å utsette på Laurianitis. Ja han fikk en fantastisk bot, men det var tross alt etter at han hadde brukt finisheren sin på en uskyldig dommer…

Det er og en del som sier at WWE roter med sin egen fremstilling av hierarkiet og maktfordelingen. Jeg er uenig. Slik jeg forstår det er Vinny Mac fortsatt styreformann, HHH er konsernsjef i WWE, mens Johnny er direktør for RAW og Smackdown. Vinny får ikke lov til å direkte påvirke den daglige driften av selskapet, mens HHH ikke får detaljstyre det som skjer på showene. I dag var McMahon der som styrets utsending for å vurdere arbeidsinnsatsen til en GM styret har utpekt.

Irland i rødt, hvitt og blått

Si hva du vil om Tensai, men han fungerer som gull som en motstander for Sheamus å bryne seg på. Dette var et realt slagsmål av den gamle gode sorten. Ofte er wrestlingkamper så koreograferte at om du hadde sett de i parken hadde du antatt at det var noen jøglerpønkere som trente til Roskilde. Ikke så med disse to, hadde du sett dem gyve øs på hverandre utenfor ringen hadde du ringt 112. Når Sheamus omsider tok i land seieren var det med blod dryppende fra et kutt over neseryggen og med hissige hevelser på skuldre og bringe. Det er for slik bruk Tensai passer ypperlig. Hvorfor de tenkte det var en god idé at han skulleangripe sin egen tjener etterpå var mer uklart. Kanskje et desperat forsøk på å etablere mer personlighet? Problemet er at Sakemoto er en nullsum i det store og hele. Det eneste han har gjort er å tuppe borti Cena når Tensai og Cena møttes.

Cole og Lawler kommenterer at Alberto Del Rio er ute av No Way Out. Sheamus var litt for hardhendt i sin beatdown, og det er påvist en hjernerystelse. WWE spinner det som et resultat av kampen mot Khali, men resultatet er det samme, en uke før PPVen er de uten en #1 contender.

Backstage forsøker Vickie Guerrero å overtale Laurinaitis og McMahon om at hennes klienter fortjener sjansen. Johnny spør Teddy «NÅ får jeg gode ideer, hvor var de i løpet av alle årene jeg var GM» Long om hans innspill. Teddy minner om at det er to andre tidligere WHC-tittelholdere i RAW-rosteren: Khali og Christian. Han forslår a tag-team match playa en fatal 4way elimination match. Johnny liker idéen og raper den wholesale. Vince nikker bifallende, og Teddy sendes for å hente kaffe. Det rundes av med en dårlig kamuflert penis-fornærmelse fra Vinny Mac.

Curse of Kofi

Matt Striker intervjuer R-Truth backstage, og ut av det blå knocker Big Show gærningen rett ned. FOr de som ikke visste det, Truth har brukket ankelen, og må skrives ut en stund. Det er med andre ord den andre wrestleren som Kofi har holdt tag-team tittelen med som har opplevd utstengelse for å røyke magisk tobakk, og så brukket ankelen. Kommentatorene tar på seg Owen-stemmene, og opplyser om at meldingene fra legene er nedslående. Lil’Jimmy havner sikkert i fosterhjem…

2 is not greater than 1 (sans Ryback)

Du vet hvordan det er med to ting som hver for seg er veldig bra, for eksempel oralsex og berg-og-dalbaner, som bare blir en skuffelse når de blandes sammen? Mixed-tag matchen med Santino Marella og Layla mot Ricardo Rodriguez og Beth Phoenix var akkurat sånn. Layla og Beth er utvilsomt de to beste wrestlerne i diva divisjonen. Ricky R og Santino er de mest gjennomførte komikerne. Jeg var skuffet over at ikke kommentatorne minnet om Beth og Santinos forhistorie underveis. Jentene wrestlet fletta av hverandre i ringen, og gutta leverte finfin slapstick utenfor ringen. Problemet var at kamera ikke kan følge med på begge deler samtidig. Beth og Ricky vant, og Santino tok hevn ved å røske av ham smoking skjorta og avsløre en Justin Bieber-skjorte.

Backstage får vi se at David Otunga sikler på jobben til Laurinaitis. Vince minner om at advkater ikke er favorittyrkesgruppen han. Men godt å se at WWEs svar på Starscream fortsatt har teken. Kofi «Bad lifechoices» Kingston krever å få møte Big Show. Det får han, i ett stålbur. Greit nok at han vil ha hevn for det som skjedde med Truth, men særlig sjangersavvy er det ikke.

Tag-teamkamper så langt øyet kan se

Tid for en Daniel Bryan promo. Mye det samme som sist, og ikke overraskende får han snart selskap av CM Punk. Punk påpeker at til å være ferdig med AJ så snakker Bryan fryktelig mye om henne. Bryan derimot informerer om at det er CM Punk som er den største sell-outen i selskapet. Heldigvis tar det hele en bedre vending når Kane stiller. Kane veksler vanligvis mellom latterlig svake, og imponerende sterke promoer, og den her var blant de bedre. Han hinter om at mens de andre to lekte seg i indyseriene, så brukte han tiden til å koble bilbatteri til nøttene til sjefens sønn og Tombstone prester. Når han slipper «pipebombs» så er det ikke en eufemisme for ufiltrerte kommentarer, det er bokstavelig talt bomber..
.
WWE svikter ikke og runder av med AJ. Det er ikke til å unngå å merke seg at hun får stadig mindre og mindre t-skjorte hver gang. AJ sier har sett at Kanes gode side, noe som får Punk til å bemerke «you gotta looooove crazy chicks» og Bryan til å himle med øynene. Denne feiden har blitt så mye bedre enn den har noen rett til å være utgangspunktet tatt i betraktning.

People power slår til. Kane og DB mot Punk og… AJ! Hahaha de har jo matchende drakter, DE ER ET TAG TEAM!

En av disse er ikke som de andre

Først fatal 4way elimination for #1 contendership til WHC-tittelen. Khali elimineres først, av alle tre i samspill… Jaggu bra! Jack Swagger elimineres av en killswitch fra Christian og en pin fra Dolph Ziggler. Vickie er selvsagt ikke så begeistret for at Dolph eliminerer stallkameraten før Intercontinentalmesteren er slått ut. Til alt hell sliter Christian med ettervirkningen av Jacks ankle lock fra tidligere i kampen. Som forventet: Business picks up med Christian og Ziggler. Som jeg håpet endte det med at Mr. Show Off omsider får en høyst velfortjent tittelkamp. Det er virkelig en erstatning som er verdt det. Ziggler skuffer aldri, og selv om Sheamus gjør det best mot brawlere tror jeg de kan få en severdig kamp ut av hverandre.

…you’re not even trying, are you?

Willard Fillmore og Rutherford Hayes mot Ryback. Selv om det er en besnærende tanke at WWEs road agents shanghaier lokale helter for å beskytte sine egne jobbere, så er det en utfordring å stadig øke innsatsen i disse squash-kampene. Jeg tror Ryback er inne på det når han pinner de to: Han signaliserer at neste gang vil han ha 3… Kjør på, inne Wrestlemania kan han måte hele fotballag i handicapkamper!

Slow motion

En cage-match med Big Show mot Kofi Kingston er ganske langt nede på lista over kamper jeg vil se. Kjempen knuser Kofi i slow motion, i løpet av 7 minutter. Minst 5 av de kunne vært kuttet ut, for dette var traurige greier.

Designated Jobber-to-the-spiderman

Sin Cara mot Curt Hawkins. Tyler Reks er ikke ringside, så Curt har ikke tag-team buksene på. Men Cole referer i alle fall storylinen om at Hawkins er på godfot med John Laurinaitis. Jeg må si at Curt ikke gjør en like god jobb som Drew McIntyre. Han er oftere litt feilposisjonert, og klarer ikke gjennomføre alle spotene like flytende. Det er likevel kjekt å se at han får TV-tid på RAW. Om det blir resultatet av 3 timers RAW, at flere på rosteren får TV-tid, så er det veldig positivt.

De gamle er eldst

Som jeg var inne på med Tensai, noen ganger holder det at en wrestler er massiv, ser ut som han både tåler en trøkk og kan dele ut en trøkk. Hvorfor nevner jeg det? Vel, Heath Slater skulle møte en overraskelsesmotstander, en tidligere RAW main eventer. Alt i anledning 1000th RAW om 6 uker! Man kunne frykte en av the usual suspects. I stedet fikk vi: The man. They call. VADER. Lawler røret om at han aldri hadde sett ham i bedre form. En åpenbar løgn. Publikum var nærmere sannheten når det sang: «you still got it». Slater fikk en leksjon i stiv wrestling fra 200 kilo brande. Vader har aldri vært særlig sterk tilhenger av antydningens kunst. En helt grei bruk av 5 minutter. Når det gjelder nostalgipops er det alltid å forestrekke at det er noen som ikke gjør skam på ringen.

There are toys in the attic, possibly broken toys

Kane & Daniel Bryan mot CM Punk & AJ. Liten skuffelse at AJ ikke får sin egen musikk. På den andre siden er det kanskje ikke helt passende med sprudlende up-beat når hun har havnet i denne kattepina. Punks plan er utvilsomt å holde henne unna fare, men hun blir uaktsomt tagget inn når Kane kaster Punk i hennes retning. Hennes løsning er å bruker sjarm, småhopping og heftig klining for å sette monsteret ut av spill. Kane ser litt ut som en Murderbot som blutselig får beskjed om å bake vaniljemuffins, han er ikke programert for dette! Så han tagger inn Bryan i frustrasjon, før han forlater ringen. DB har til gjengjeld ingen skruppler med å angripe eksen. Heldigvis rekker hun å tagge inn Punk. Punk tar ut Bryan med med en european uppercut og en flying elbow. Så nå er alle forvirret over hva hun egentlig driver med… Mens hun bare smiler skjelmsk mens hun sitter i skredderstilling i ringen. Såpeoperaen fortsetter, og det er en strålende oppvisning hun leverer uke etter uke. Vi skjønner at noe kommer til å skje søndag, men hvem er det egentlig hun er på parti med?

Korttidshukommelsen er ikke hva den engang var

Avslutning på showet. Vince Mc Mahon skal til å si de magiske ordene til John Laurinaitis, når Big Show dukker opp… Han får etter hvert følge av John Cena. Vi vet hvordan det ender. Og da mener jeg -etter- de traurige promofornærmelsene. En knock-out som er en drøy halvmeter unna å treffe gamlingen. Vince selger som en gud naturligvis. Men før det har han sagt at han først sier opp Laurinaitis hvis Show taper kampen mot John Cena. Ca 2 minutter etter at han ble avbrutt mens han skulle si ham opp med en gang. Eneste forklaring er at han glemte det. John Cena klarte ellers resirkulerte nær sagt alle feider han har vært involvert i, i løpet av en enkelt promo. Jeg håper og tror dette betyr at Show gruser Cena etter noter, så rett John får en pustepause og litt TV-fri.

Ellers har Vinny i løpet av showet rukket å mimre med Natalya, mobbe Jim Ross, danse med Funkadactylene, gjøre narr av sengeferdighetene til Daniel Bryan, gjøre William Regal ukomfortable og si catchphrasen til Zack Ryder. Ikke verst for en gammel gærning i 70-åra.

Spådommer No Way Out

Preshowkamp: David Otunga mot Brodus Clay. Med andre ord ikke noe plutselig danseshow underveis, heldigvis! Jeg regner med at Brodus tar denne lett.

WWE-tittelkamp: CM Punk mot Daniel Bryan mot Kane. Denne er ganske åpen mellom de to førstnevnte, men jeg satser på at CM beholder beltet litt lenger.

Int’Con-tittelkamp: Christian mot Cody Rhodes. Det ville ikke være noe poeng i at Christian skulle miste tittelen alt nå, så jeg tipper han forsvarer beltet.

Diva-tittelkamp: Layla mot Beth Phoenix. Her vet jeg faktisk ikke hva jeg skal tro, men jeg krysser fingrene for at Layla forsvarer og begynner en feide med Natalya fremover.

WHC-tittelkamp: Sheamus mot Dolph Ziggler. Om ikke Sheamus var booket som vinner før ADR ble skadet, er han nok sikkert booket som vinner nå.

Cagematch: John Cena mot Big Show. Jeg krysser fingrene for at Show vinner her og kan fortsette i fotsporene til Mark Henry.

Avstemning

Sist spurte jeg hva dere hadde vært hadde dere vært wrestlere i WWE. Det må sies at dere ikke hadde gitt bookerne en lett jobb med sammensetningen 40% Tweeners og 40% Heels. Tror dere dere er Attitude-æraen eller? Kun 2 stykk kunne tenke seg å være renhårige face’er… Enda de faktisk er de som holder titler lengst og tjener best i snitt.

Ryktene vil ha det til at Vinny Mac er mildt sagt drittforbannet på måten Randy Orton har håndtert utestengelsen sin, og at han ser på måter å få endret den svært lukrative avtalen som løper til 2020.


Smackdown-artikkelen kommer antagelig søndag, så til da: Spill to floor – go to commercial!