H#1:AD – Oppvarma restematRAW kommer til oss fra Greenville, South Carolina, og det er virkelig en ladning pisslunka oppvarma restemat de har kokt i hop. Ikke bare er to av kampene rene rematcher fra fredagens Smackdown, det er også en komplett unødvendig rehash av Heel-Cole. Men la oss ikke forgripe tingenes gang, men ta det kronologisk.

«Don’t call me Johnny»

Smilet til en mann i skilsmisseforhandlinger som vet han har ekteskapskontraktene i orden (Bilde: WWE)

Michael Cole intervjuer John Cena i ringen. RAW har hatt litt svake seertall i det siste, og vi vet hva det betyr, Cena blir brukt som bookends på showet. Cole er i god gammeldags heel-modus, og kritiserer Cena etter beste evne, mens John står der som en annen dimling. John Laurinaitis kommer trillende på scooteren sin. Han sier at i rettferdighetens navn skal Cena få velge sin motstander i dag, siden Big Show fikk gleden av det sist mandag. Men han gjør oppmerksom på at Big Show har fri, og selv har han lagt opp. John Cena velger derfor Michael Cole. Laurinaitis sier det er greit, til Coles grenseløse skuffelse. For Laurinaitis er opptatt av People Power, og som han forklarer Cole backstage, det er det publikum i salen vil se!

Dette er tydigvis et ledd i «Operasjon Hold Cena Happy». For det er ingen annen grunn til at å gjenopplive Heel-Cole som vi måtte slite med i store deler av 2010 og 2011. Særlig siden de måtte sette opp vinklingen gjennom å kaste bort 10 minutter i starten av showet. En positivt side var det likevel. John Laurinaitis er tilbake i «obliviously evil»-modus, der han gladelig ofrer Cole i sitt renkespill…

Hooliganism

Show oupfh (Bilde: WWE)

Kveldens første rematch er Sheamus mot Dolph Ziggler. Som på det blå showet vinner Sheamaus vinner, men Dolph får visst at han kan henge med i svingene og naturligvis får han angrepsspillet til Sheamus til å skinne. Etter kampen angripes Sheamus av Alberto Del Rio på rampen. Det er payback fra han ble angrepet etter at han vant #1 contender kampen for noen uker siden. Det er en mye mer passende heel-opptreden fra mexicaneren. Han skal være en utspekulert brutal brushane, ikke en typisk heel-feiging. Jeg tviler på at han tar beltet, men jeg har forhåpninger til at vi får en bra kamp på No Way Out mellom disse to.

Brett ut og bøy helt tilbake (Bilde: WWE)

Apropos Mexico

Sin Cara er jo tilbake etter 6 måneder ute med kneskade, og WWE tok sjansen på å sette ham opp i en livekamp. Det var heldigvis mot han sgamle rival Hunico. Sin Cara har tilpasset movesettet sitt i løpet av pausen, og det er ikke like mange halsbrekkende manøvre som krever millimeterpresisjon, dermed reduseres sjansen for feilsteg betraktelig. Hvis de nå bare kan bli kvitt det jævla stemningslyset hans. Det matcher ikke engang den nye fargecomboen hans…

Red Power Ranger (Bilde: WWE)


Rosencratz & Guildenstern er døde

De lokale «talentene» Stan Stansky & Arthur Rosenberg venter i ringen og drar en promo, i talekor. That’s a first! De skal selvsagt møte Ryback! Dette er vesentlig bedre jobbere enn sist.

»Ave, Caesar, morituri te salutant» (Bilde: WWE)

I utgangspunktet burde jeg kanskje gått lei av Rybacks ville ferd gjennom jobberlegionen, men det er så over-the-top at det fortsatt er morro. Det hjelper selvsagt at han i motsetning til Brodus Clay ikke trenger en tre minutters danse-oppvisning før hver kamp heller. Snarere før enn siden må han få en skikkelig feide, men så lenge de stadig klarer å lage variasjoner i hvordan han massakrerer rødskjortene så er det helt ok. Det er langt å foretrekke fremfor en meningsløs backstage-sketsj eller intervju.

«There must be a winner»

Kveldens andre rematch, CM Punk mot Kane, denne gangen i en ikke-tittel kamp. Daniel Bryan drar en kjapp Q&A promo før de setter i gang og han setter seg ringside for å scoute. De tre spørsmålene: Er AJ sprø som havrekjeks, vil Kane knuse Punk og vil Han, Daniel Bryan, vinne WWE tittelen på No Way Out, besvarer han alle med et rungende «YES!!» Kane fyrer av ringpyroen før kampen. Når det skjer vinner han aldri… eller?

OK kamp, Bryan blander seg selvfølgelig inn mens dommeren ser en annen vei, og da dukker AJ opp. Hun distraherer Bryan så Punk kan angripe ham med et suicide dive.

Geronimo! (Bilde: WWE)

Men når Punk entrer ringen igjen, er Kane klar. Chokeslam og 1-2-3. AJ hopper inn i ringen for å sjekke Punks tilstand, men stirres ned av Kane. Bryan angriper den røde maskinen, men Kane ødelegger ham uten å ta fokus fra AJ. Så smiler AJ til ham, Kane tar den klassiske «legge hodet på skakke-i-forundring»-gesten sin og forlater ringen.

Kane skjønner seg ikke på jenter, et av hans mer menneskelige trekk (Bilde:WWE)

Backstage prøver Josh Mathews å intervjue AJ, men hun er ikke lenger lett å forstå seg på. Josh er klok av skade (How ya doin’ Brock?) og trekker seg tilbake fra frøken spinnvill. På den ene siden virker hun nå mer proaktiv. Det er tydelig at WWE blir stadig tryggere på at hun kan være en slik rolle, men spørsmlet er om det kan overføres til ringen. På den andre siden er det er synd om en av de beste divaene i selskapet kun blir brukt i storylines. Jeg mistenker at hun kommer til å påvirke utfallet at tittelkampen på No Way Out.

Evig eies kun det teipte

Kofi Kingston og R-Truth skal møte Tyler Reks og Curt Hawkins. Mestrene selger litt halvhjertet forrige ukes beatdown fra Big Show ved hjelp av rikelige mengder sportstape. De får god motstand, men vinner til slutt etter Trouble in Paradise på Hawkins. Likevel, pluss i boka for at midcardmafian får sjansen på RAW.

To kapable wrestlere med god kjemi seg i mellom, matchende ring gear, det behøver ikke være så vanskelig! (Bilde: WWE)

De to er et godt tag team som utmerked tåler litt eksponering. Det gjelder for WWE å etablere flere permanente tag-team konstellasjoner.

«Big Johnny always overdelivers»

Dessverre er det tid for aftenens main event. John Laurinaitis triller inn og erklærer at John Cena mot Michael Cole blir en No-DQ match, såfremt John Cena slår Tensai først!

Cole påpeker at Cena aldri har slått Tensai. Lærlingen Sakamoto bidrar selvsagt når dommeren ikke ser. Michael Cole blir straks ovenpå igjen og heier ukritisk på den fete juksejapsen…

私は、アトキンスダイエットで限られた成功を収めてきた (Bilde: WWE)

Men hva hjelper det, når Cena tar frem sine «vintage» Five Moves of Doom. Han leverer en 5 knuckle shuffle som slår tattoveringene av skolten til Tensai. Følger så opp med en AA og 1-2-3. Da innser Cole at han må til pers, så han forsøker å rømme gjennom publikum. Cena får fatt i ham og drar ham hylende og skrikende til ringen. Cole får tak i en mic of forsøker å snakke seg ut av problemene… Hjelper ikke.

Så Cena utnytter det faktum at det ble en No-DQ kamp for hva det er verdt. Han låser Cole i en chinlock og tvinger ham til å be om unnskyldning til Lawler og Jim Ross. Siden Lawler alltid har noen flasker av JRs BBQ-saus med seg blir Cole behørig marinert, før Cena spruter ham ned med et brannslukkingsapparat. Med andre ord er det en blek reprise av kampen mot John Laurinaitis…

John er ikke en stor fan av en fri og uavhenging presse (Bilde: WWE)

Men når han skal ta en AA og sette spikeren i kista kommer Tensai tilbake, og levere en slam på Cena. Cole prøver å utnytte det og stjele en seier men Cena sparker ut av pin’en. Cole finner brannslukkingsapparatet, men når han angriper får Cena omsider satt AAen og tar seieren. WWE gjør forsatt sitt for å more Cena når han er midt oppi skilsmisseforhandlinger, men dette var rett og slett bortkasta tid.

Dette kan ha vært siste gang vi så Tensai. Ledelsen er visst mindre fornøyd med gjennomslaget han har hatt, og han blir jo ikke akkurat yngre med årene. Jeg tror det største problemet har vært at de presenterte ham som en mystisk skikkelse, samtidig som de halvhjertet vedkjente seg at det tross alt er Albert/A-Train. De skulle egentlig ha gått all-in og referert til hans gamle bravader, og hvordan han utviklet seg i Japan. Slik det er nå ble det hverken fugl eller fisk. En bedre løsning tror jeg hadde vært om de hadde presentert ham mer som en hjemvendt utøver, og i utgangspunktet solgt ham inn som en midcarder, for så å la ham overraske publikum i ringen. Det hadde nok hatt bedre sjanser for å lykkes, og sørge for at publikum tok ham på alvor.

Neste uke kommer McMahon tilbake, for en jobbevaluering av Lauinaitis på et 3 timers RAW. Jeg håper virkelig at de gjør en bedre jobb med manus da, hvis ikke kan det bli smertefullt å sitte gjennom det showet…

Siden det var en distinkt mangel på divaer denne gangen: Chickbusters! (Bilde: WWE)

Avstemning

Da var det klart for avstemninger igjen, og vi starter pent og forsiktig.


Smackdown-artikkelen kommer antagelig søndag, så til da: Spill to floor – go to commercial!